05.05.2017 @ 15:00

737 kilometer på cykel fra København til Skagen. Det er, hvad der venter forude for Benjamin Andresen og Eva Synnestvedt, når de den 6. Maj cykler for en verden uden sclerose.

Benjamin: "Er du sikker? Vil du overveje det til på mandag?”

 

Eva: ”Ja. Jeg er sikker.”


Benjamin: ”Så trykker jeg på knappen. Ingen vej tilbage.”

 

Det er en kold oktober lørdag, og i en lejlighed på 8. Sal er Benjamin sunket ned i sofaen med aftenens tredje glas rødvin i hånden. På lårene hviler en Macbook med adskillige internetfaner åbne, som han flakker mellem i jagten på underholdning. Ingenting. Han åbner sin Facebook og scroller igennem sit feed. Billeder af venner, reklamer, mærkelige videoer og reklamer. Ingenting. Han scroller videre, men stopper, da han ser et opslag fra en af sine cykelvenner. Han læser opslaget hurtigt. Derefter grundigt. Han rømmer sig lidt og ændrer sin position i sofaen fra sunket sammen til rank ryg, åbner en ny fane i browseren og skriver MS Bike challenge i søgefeltet. Han finder løbets hjemmeside og begynder at læse.

 

Fem minutters læsning senere, og Benjamins krop er blevet flået ud af rødvinsdøsen. Tankerne begynder at flyve rundt i hovedet på ham. Adrenalinen begynder at strømme ud i kroppen, og hjertet vågner til dåd. Han åbner fanen med Facebook igen og skriver nu til Eva Synnestvedt. Set. De tre små prikker begynder at danse frem og tilbage i den lille messengerfane og lader ham vide, at svaret er på vej. Det lyder et svagt pling. Svar. Han svarer tilbage. Eva svarer prompte. Sådan forsætter det i et kvarter.

 

Samtalen er slut, og han klapper computeren sammen og stiller den på sofabordet. Adrenalinen er fordampet, og rødvinens søvndyssende effekt har ramt ham. Sengen kalder.

 

14.500 vindere

Det er en kold oktober søndag, og i en lejlighed på 8. Sal vågner Benjamin til lyden af sin søn, der leger. Han er tør i halsen og føler sig på ingen måde klar til at køre de 737 kilometer på cykel, som han har sagt ja til i går.

 

MS Bike Challenge er ikke som de fleste andre motionscykelløb. For det første så er det et meget langt løb, og dernæst handler det ikke om at komme først. Det handler derimod om at arbejde for et Danmark, og en verden, fri af sygdommen sclerose. I dag er der 14.500 danskere med sclerose, og yderligere 600 får hvert år stillet diagnosen, og opmærksomheden, som MS Bike Challenge får, kommer dem til gode.

 

”Vi (red. Sclerose foreningen) vil gerne sætte fokus på sygdommen og forsøge at lave fundraising på en ny måde i Danmark. Derfor har vi lavet MS Bike Challenge,” fortæller Ander Langhoff Hald, der er ansat i Sclerose Foreningen og er Racedirector på MS Bike Challenge.

 

Jeg har kun erfaring med at holde mig vågen i lang tid fra dengang, hvor jeg spillede meget computer.”  - Benjamin Andresen

 

Når Benjamin Andresen og Eva Synnestvedt den 7. Maj klikker ud af pedalerne efter at have kæmpet sig igennem de 737 kilometer fra København til Skagen, så har de været vågne i mere end 30 timer.

 

(SOUNDBITE EVA. Tekst til under soundbite: Eva Synnestvedt om en udfordringerne ved at køre i 30 timer.)

 

De 737 kilometer er fordelt over 15 etaper, hvoraf den korteste er 16 kilometer. Derfor vil det være muligt for alle at deltage, hvad end man ønsker at cykle alle 737 kilometer selv eller fordeler etaperne internt på et hold.

 

(Kort over ruten - MS Bike Challenge har ”tegnet” den i Google Maps)

 

 

”Løbet i sig selv er bare en oplevelse og en sportslig udfordring. De vigtigste for os (red. Sclerose foreningen) er, at vi får sat fokus på sclerose og dernæst får samlet penge ind,” siger Anders Langhoff Hald og forsætter:

 

”Det koster ikke noget at deltage i løbet, og vi sørger for forplejningen, men vi forventer til gengæld, at løbsdeltagerne går ud og samler penge ind, hvor mange penge er op til dem selv. Alle bidrag hjælper, men vi kan allerede se, at nogle af deltagerne er meget ambitiøse, og det er kun godt.”

 

Benjamin Andresen og Eva Synnestvedt vil under hele løbet have en følgebil, som vil forsyne dem med mad, drikke, tøj til de kolde nattetimer og hjælpe med eventuelle punkteringer blandt andet.

 

722 kilometer for smil

Benjamin Andresen og Eva Synnestvedt er ambitiøse. Det er unægteligt. Begge ligger de på et udefineret stadie mellem den glade motionist og professionelle cykelrytter, hvilket betyder at de begge, selv på dårlige uger i vintersæsonen, er i sadlen mindst fire gange om ugen. Eva Synnestvedt kørte i 2015 det 1390 kilometer lange cykelløb Race Across the West og Benjamin Andresen har kørt alt fra 460 kilometers ture i Sverige til nogle af de mest ikoniske og frygtindgydende bjerge i Europa. Men i MS Bike Challenge er deres ambitioner ikke kun begrænset til landevejen. De håber på at kunne donere op mod 20.000 kroner til Sclerose Foreningen. 

 

”Om Benjamin vil indrømme det eller ej, så er han et konkurrencemenneske, og det er jeg også. Vi kan ikke vinde MS Bike Challenge i traditionel forstand, så må vi gøre det på en anden måde. Derfor gør vi alt, hvad der står i vores magt, for at samle så mange penge ind som overhovedet muligt,” siger Eva Synnestvedt.

 

Eva Synnestvedt og Benjamin Andresen har da også gået andre og mere alternative veje i jagten på at nå deres ambitiøse mål. Udover en helt almindelig indsamling på hjemmesiden BetterNow (link til Betternow: https://dk.betternow.org/en/teams/miles-for-smiles ), hvor der indtil videre er doneret beløb fra 50 kroner og op til 500 kroner, så har de to cykelentusiaster allieret sig med Martin og Peter Velits, som begge er to internationalt kendte Pro-turryttere, der i dag har cykeltøjmærket Isadore. I samarbejde har de designet en cykeltrøje, som bliver solgt i et begrænset antal på Isadoras hjemmeside. Profitten for trøjerne vil gå ubeskåret til indsamlingen.

 

Eva Synnestvedt og Benjamin Andresen begge i klædt Miles for smiles cykeltrøjen fra Isadore.

 

”Eva og jeg er lykkelige for, at vi kunne få produceret en, efter egen overbevisning, flot trøje. På den måde håber vi at få spredt budskabet yderligere,” fortæller Benjamin Andresen og uddyber, hvorfor der står Miles for smiles på trøjen i stedet for MS Bike Challenge:

”Hverken Eva eller jeg selv har familie eller helt tætte venner, som er ramt af sclerose, men tanken om at gøre noget for andre og få belønningen i smil er noget, vi begge ønsker at fremme. Det håber vi, trøjen kan være med til.”

Trænger din musefinger til lidt motion, så tjek denne side hos Casinolisten.dk. Her kan du få over 300 free spins på danske spilleautomater. Advarsel: Kan være stærkt vanedannende.

 


Smilet smitter: Danmarksmesteren i Landevejsløb Alexander Kamp har fulgt initiativet fra Benjamin Andresen og Eva Synnestvedt, men i stedet for at designe en trøje, så har han auktioneret to af sine DM trikoter væk til i alt 7500 kroner.

 

Løbet bliver uden tvivl en kæmpe udfordring for både Eva Synnestvedt og Benjamin Andresen, og det til trods for at førstnævnte allerede har værdifuld erfaring fra Race Across the West. Benjamin Andresen har trænet hårdt, men optakten til MS Bike Challenge har været langt fra optimal for Eva Synnestvedt. En skulderoperation har holdt hende af cyklen i lange perioder, hvilket kan ende med at koste dyrt.

 

”Jeg stoler på min træner og fysioterapeut. De siger begge, at de kan få mig klar, så det forholder jeg mig til,” siger Eva Synnestvedt og fortæller samtidig, hvad der skal bruges en masse kræfter på op til den 6. Maj:

 

”Vi skal have hård hud i røven. Bogstaveligt talt. Vi skal kunne sidde på cyklen i 30 timer, så både Benjamin og jeg skal ud på en del lange ture for at vende kroppen til så mange timer på sadlen. Det er nøglen til at gennemføre.”

Team Motionsfeltet.dk deltager også i løbet - læs mere om det her.

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet