Motionsfeltet.dk's vurdering:
(8/10)
Fakta
Producent: Stages
Produkt: Dash L50 cykelcomputer
Skærmstørrelse: Fuldfarvet Everbrite 2,75”
Vægt: 126 gram
Batteritid: Op til 14 timer ved baggrundsbelysning på 30%
Sensorkompatiblitet: ANT+ og Bluetooth smart
Kort og navigation
Pris: 2200,- kroner
Introduktion
Stages har efterhånden været en del år på markedet. Det amerikansk baseret firma, der fra starten af specialiserede sig i at lave wattmålere til en pris, hvor langt de fleste motionister kunne være med, begyndte for et par siden at lave deres første cykelcomputer Stages Dash.
Computeren havde nogle fede funktioner, specielt hvis man kunne lide at nørde watt-tal, men navigation og gps-delen havde deres mangler.
I år er Stages kommet med en videreudvikling af den gamle Dash. Det har ført til to helt nye cykelcomputere: Dash L50 og Dash M50. Begge computere har fået en opgradering på GPS-siden, men har samtidig fået tilføjet flere træningsfunktioner.
Feltet.dk har haft mulighed for at teste Stages Dash L50.
Test
På landevejen
Stages Dash L50 kommer i en almindelig indpakning som man kender fra Garmin og lignende produkter. Efter udpakning står man med følgende: Stages Dash, Micro USB kabel, quickguide og front mount til cyklen.
Selve enheden bliver betjent af knapper og ikke touch. Der er fire knapper i bunden, plus en start og sluk knap på siden af enheden.
Idéen i at benytte knapper kan vi sådan set godt lide og på Dash L50 fungerer det også godt langt hen ad vejen. Dog skal man efter vores mening trykke for hårdt på tænd/sluk knappen. Men efter lidt tid vænner man sig til det.
Selve håndteringen af computeren på landevejen er dog forholdsvist nem. Det er muligt, at indstille forskellige træningssider.
Denne tester valgte dog primært at bruge to, så der var én til når at køre intervaller, og én til når det ellers bare kørte. Det var dog ret nemt, at skifte mellem siderne, så man kan sagtens have flere træningssider, hvilket nok er meget individuelt.
Opsætningen af computeren foregår ret nemt. Man downloader en app der hedder Stages Link og så klarer man sådan set hele installationen og opsætningen via den. Dette fungerer rigtig godt og man kan ret hurtigt komme igennem opsætningen.
Opsætningen giver dog også mulighed for virkelig at nørde træningssider, men det kan man også gøre via enheden selv, hvilket også fungerer godt.
Det første man bider mærke i når man tænder computeren, er den meget klare og farverige skærm.
Skærmen er også mere farverig end andre computere denne tester tidligere har prøvet. En smart funktion man kan sætte til, er at sætte den på Auto, hvor computeren selv justerer lyset på skærmen efter omgivelserne.
Dette kan også gøre, at man sparer mere på batteriet. Stages skriver selv, at enheden har en batterilevetid på 14 timer, og det passer også meget godt overens med hvad denne tester har oplevet.
Størrelse og andre features
Dash L50 vejer 126 gram og har en skærm der er 2,75” stor. Størrelsesmæssigt er det det samme som Wahoo Element Bolt Roam og Garmins Edge 830.
Når enheden er monteret på styret har man mulighed for at vende enheden på to måder. Stages kalder det portræt og landskab. Alt efter hvordan man vender den, kan man også indstille enheden efter det.
Men efter denne testers mening fungerer det dog bedst, hvis den er indstillet til landskab. Således fungerer det mest optimalt med knapperne.
Selve enheden bliver monteret på styret via en front mount, som man kender fra andre mærker. Den er dog speciel for Stages, så der er ikke mulighed for at montere andre enheder.
Front mounten kommer som standard til et klassiske runde styr. Har man har et mere fladt aerodynamisk styr, skal man selv ud og investere i en der passer dertil.
Tredjeparts apps og træningsredskab
Som der er skrevet længere oppe i testen, er det muligt at indstille enheden via appen Stages Link. Her kan man indstille sine træningszoner til både puls og watt, hvis man kender dem, og man kan connecte til sin wattmåler eller pulsmåler.
Hvis man skal indstille træningssiderne, skal dette dog gøres på selve enheden eller Dash L50 skal kobles til en computer, så er det også muligt at gøre det der. Denne tester fandt det dog rigeligt at opsætte den via appen og enheden selv.
Efter en endt træningstur kommer, for mange, det måske mest vigtige, at uploade sin tur til diverse trænings-apps.
Det er der også mulighed for her. Alle træningsfilerne blev både overført til Strava og Trainingpeaks via smartphone i løbet af få sekunder.
På den front kan Stages godt være med i forhold til hvilke tredjeparts apps man kan koble til.
Selve Stages link er også en ret fin app, hvor man kan se sine træninger og en stor kalender giver et godt overblik, over hvad der kommer frem lige når man logger ind på appen.
Stages Link kommer i en gratis og en betalt version. I den betalte version er der mulighed for at hente træningsforslag ned. I bund og grund fungerer den meget ligesom Trainingpeaks og andre af den slags apps.
Stages er kendt for wattmålere og computere med stor fokus på watt-delen. Denne computer er ikke nogen undtagelse.
Hos Stages benytter man blandt andet den fine farveskærm Everbrite til at vise træningszoner i farver, som man for eksempel kender det fra Zwift og Trainerroads. Dette er en ret fed detalje og det gør intervaltræningen sjovere, når man kan se det visuelt.
Det er også muligt at lave en FTP (Functional Treshold Power) test, hvor enheden hjælper dig igennem det hele fra opvarmning til selve testen og til afslutningen.
En af de nye features ved den nye Dash L50 er den kraftigt forbedrede navigations del. Skærmen er 2,75” og er en god størrelse, hvis man skal bruge computeren til at finde vej. Der er et tydeligt markeret vejnet, og der er også mulighed for, at se forskellige ting på kortet.
Hvis man vil køre efter en bestemt rute, skal man have koblet enheden til en computer og derfra overføre de ruter man gerne vil køre.
Det skal dog siges, at man ikke skal vælge denne enhed, hvis man er mere til navigationsdelen. Her er der andre mærker på markedet, der er bedre. Men alt i alt er det en fin funktion, og den er kraftigt forbedret fra tidligere cykelcomputere fra Stages.
Konklusion
Det er tydeligt, at Stages har forbedret den nye Dash kraftigt på flere punkter. Specielt navigationsdelen er virkelig blevet god, men hele watt og træningsdelen har også fået et ryk op ad, hvor specielt den store 2,75” Everbrite farveskærm virkelig kommer til sin ret.
Stages har forsøgt at tage kampen op med Garmin og Wahoo, der stadig bliver større og større, og det er en kamp der måske bliver svær at vinde, men efter vores mening er Stages Dash L50 et godt bud til et alternativ til de store spillere på markedet.
Sådan har vi testet:
Produktet er blevet testet i oktober måned.
Stillet til rådighed af: Stages
TESTRAPPORT
Hvad er produktet lavet til?
Det er en cykelcomputer med GPS og navigation.
Hvilke særlige tekniske features har produktet?
Dash L50 har kort og navigation. Derudover har enheden en stor Everbrite farveskærm.
Bedøm konstruktion / udførelse
Kvaliteten af enheden er god. Den virker ret robust, dog lidt klodset i forhold til andre cykelcomputere.
Bedøm produktets ydeevne
Ydeevnen er god. Hele brugerfladen er god, og den er forholdsvis simpel at navigere rundt i.
Bedøm kvalitet/holdbarhed
Kvaliteten virker umiddelbart robust og den er lavet af gode materialer.
Bedøm vægt
Dash L50 vejer 126 gram. Det er samme vægt som nogle af Garmins største enheder, der endda har større skærm. Derfor burde vægten være mindre end den er.
Bedøm ’Value-for-money’
Stages Dash L50 koster 2200,- kroner. Det er i samme prisklasse som blandt andre Wahoo Element Bolt Roam og omkring det samme for en Garmin Edge 530. Hvis man sammenligner med disse to, synes vi, at man får god value for money.
Hvad kunne du især lide ved produktet?
Den store farveskærm, de forskellige træningssider og batteritiden.
Var det noget som du ikke kunne lide?
Den virker lidt klodset i forhold til formen på enheden.
Konklusion
Nød du at benytte produktet?
Ja jeg kunne godt lide at køre med produktet. Specielt den store farveskærm er et stort plus.
Om testeren:
Alder: 30 år.
Højde: 173 cm.
Vægt: 73 kilo
Jeg har cyklet i: syv år.
Så ofte cykler jeg: fire-fem gange om ugen.
Jeg kører disse discipliner: Landevej og gravel.
Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)
ANNONCE
ANNONCE
Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig
Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?
ANNONCE
Motionsfeltet.dk • Åsvinget 5 • 9800 Hjørring • Tlf. 5155 8966 • info@motionsfeltet.dk • Cookieindstillinger