28.10.2015 @ 15:00

Shimano har igen skabt en super MTB-pedal, der bare virker som den skal. Der er ikke meget nyt under solen pånær en forbedring af stabiliteten og kraftoverførslen i pedalen.                                  

                                                                   

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic

 

Fakta

Vejl. Pris 579 kroner

Vægt: 343 gram

 

Test

Shimanos SPD-system er en klassiker. Kort og godt. Det har været på markedet længe, og forandringerne har været til at overse - navnlig fordi pedalsystemet bare virker.

 

Med det blotte øje er der ikke meget forskel på PD-M8000 og forgængeren PD-M780. Shimano fremhæver dog tre væsentlige forbedringer ved deres nye PD-M800 pedal. Der skulle være 7,7% mere "pedal-til-sko" kontakt end den "gamle" model PD-M780, samt en 2,8 millimeter bredere og 0,5 millimeter lavere pedal-platform end PD-M780´eren. Dette skulle være med til at skabe en større stabilitet og sikre en bedre indklikning og kraftoverførsel.

 

Umiddelbart lyder det til, at man næsten skal være prorytter, for at kunne mærke en forskel på 7,7% mere kontakt til skoen. Denne tester må betegnes som værende en almindelig mountainbikerytter, der kører nogle enkelte løb om året, og ellers har det sjovt når der køres. Når dette så er sagt, synes denne tester sagtens, at kunne mærke den øgede kontakt med pedalen.

 

Det virkede til at skoens underlag synes meget mere stabil og vores tester kunne mærke en bedre kraftoverførsel end normalt. Testeren kører selv med PD-M780 og var overrasket over den ”nye” følelse på cyklen.

 

Når det kommer til justeringen af klamperne, er der ikke meget nyt at skrive om. Det virker, og er stadig et to-skrue-system der gør det let at få den rigtige vinkel. Hvis man kommer ud for at løbe meget i mudder, så klarer både klamper og pedaler sig udmærket her og de skal være forholdsvis beskidte før eventuelle problemer opstår.

 

Konklusion

Shimano har igen skabt en god MTB pedal, der har fået enkelte opdateringer på bodyen, hvilket gør at stabiliteten og kraftoverførslen er mærkbart forbedret. Hvis man er i marked efter en god All-round pedal, og går man efter det sikre valg så er Shimano-pedalen absolut anbefalelsesværdig.


Sådan har vi testet

Vi har testet pedalen i det danske sensommervejr, på både korte og lange ture. Underlaget har været alt fra skovbund til mudder og grusveje.


Kort om mærket

Shimano kommer fra Japan, hvor også deres hovedkontor ligger. Shimano blev etableret i år 1921 og blev i år 1940 omdannet til selskabsform Shimano INC, som i dag har 1155 medarbejdere. Total har Shimano 12.368 medarbejdere på hele koncernen og er verdens suverænt største producent af cykeldele og tilbehør. Ingen andre er, så meget som i nærheden af denne status.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Billedgalleri

Konkurrence: Vind en letvægts-børnecykel fra woom
Vind en børnecykel med Motionsfeltet.dk. 
Vild træningstur: Evenepoel er klar til VM
Remco Evenepoel ligger ikke på den lade side her halvanden uge før VM.
”Det var så grotesk” – store sikkerhedsproblemer til dansk licensløb
Sikkerheden var ikke i orden til licensløbet i Lejre i weekenden, melder flere sportsdirektører.
Som en gazelle på savannen – testkørsel af Gazelle Eclipse T11
Feltet har prøvekørt en elcykel fra hollandske Gazelle. En ”neutral” indstilling til elcykler fra testerens side blev vendt til decideret begejstring.
Følg herrernes EM-cykelløb
Kom helt tæt på EM på Feltet.dk's app. Følg Mads Pedersen kamp for at blive europamester. 
Test: Envy Light sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt med fine features og med en holdning til miljøet.
Dansker snupper anden medalje ved MTB-VM
Tobias Lillelund har vundet sin anden medalje ved mountainbike VM i Andorra. 
Ny bog: Cykelsportens historie
Bogen "Cykelsportens historie" udkommer den 13. september 2024. 
Asgreen afslører sjov Roglic-historie
Kasper Asgreen har en sjov fortid med stjernen Primoz Roglic, som igen blusede op på gårdagens etape af Vuelta a España.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet