Motionsfeltet.dk's vurdering:
Introduktion
Navnet er Neostrack og målet er at skabe en enhed, som rummer alle de nødvendige features i disse tider, hvor alt er forbundet, og samtidig holde et prispunkt, som skal gøre Giants teknikeventyr tilgængeligt og derved interessant i kampen om at stjæle opmærksomheden fra de store brands på området.
Neostrack cykelcomputer
Farve: Sort
Vejledende udsalgspris: 1599,- kroner
Test
Neostrack blev introduceret i 2017 hos de professionelle og har været tilgængelig for alle andre fra denne sæson.
Computeren er blevet til i samarbejde med tech-virksomheden Bryton, som også laver enheder under eget navn. Her har de dog stillet deres tech-ekspertise til rådighed for at realisere en cykelcomputer med netop de features og den opsætning, som Giant med deres brede erfaring anså, som værende bedst.
Til forskel fra mange af markedets andre modeller, så styres enheden ikke via en touchskærm, men ved hjælp af fem knapper.
I bunden tænder og slukker man og kan desuden aktivere lys i displayet, når enheden kører.
På venstre side er der to knapper. Den nederste fungerer som starknap og som ’OK’, når man navigerer i computerens menuer. Øverst til venstre kan man vælge ’Stop’ eller ’Tilbage’, når man befinder sig i en menu.
To knapper på højre side fungerer som piletaster og det er også med et tryk på disse, at man tilgår en menu.
Man kan altid diskutere for og imod, når det kommer til touchskærm eller ej. Det kan lette navigationen og ikke mindst hvor intuitivt denne kan laves. Omvendt er man prisgivet, hvis skærmen får en defekt, hvor knapper er en smule mere robuste trods alt.
Vi synes, at det langt hen ad vejen er en vanesag og således et spørgsmål om tilvænning, hvis man skifter fra det ene til det andet.
Neostrack-enheden er let nok at navigere og selv om man skal bruge et par gange til at vænne sig til trykknapnavigationen, og i den periode uundgåeligt vil lave fejl, så går der ikke længe, før det sidder fint i fingrene og på rygraden.
Selve skærmen på enheden er stor - 2,6 tommer for at være nøjagtig. Det er en ret fornuftig størrelse for en cykelcomputer og den naturlige effekt heraf er, at skærmen er forholdsvis let at aflæse.
Menuerne er simpelt bygget op uden de store designmæssige åbenbaringer med en forholdsvis neutral typografi hvor tingene vises i sort og hvid. Fokus på funktion snarere end fancy design - vi kan lide det og det betyder, at man hurtigt er i gang med at bruge sin Neostrack.
Forbindelse og data
Enheden er både ANT+ og Bluetooth-kompatibel og kan derfor snakke med stort set alle dimser på markedet, som man måtte have monteret på sin cykel eller bruger til at overføre og uploade data efterfølgende.
Derfor kan Neostrack eksempelvis bruges med diverse wattmålere eller kobles sammen med Shimanos Di2-grupper, så den kan vise gearinformation på skærmen også.
Enheden kan vise op til 10 datafelter ad gangen, så der er rig mulighed for at lave en Froome og køre med næsen fast rettet mod syd i jagt på informationer. Mindre kan også gøre det for de fleste, så man kan tilmed sætte op til 5 sider op på en gang, så man kan bladre og følge informationer undervejs, som man ikke vil have vist hele tiden på sin hovedskærm.
(Er man ikke til den slags nørderi, så virker de standardindstillinger, som enheden er født med ganske glimrende).
Endelig er der en dedikeret app til systemet ved samme navn. Her er der mulighed for at sætte en profil op og planlægge træning, ruter og uploade træningspas til både TrainingPeaks og populære Strava.
Hvis du har app’en installeret, så vil du også blive gjort opmærksom på diverse systemopdateringer, så du holder dit produkt up to date.
Dette kan også gøres fra din computer, men der er nok ingen tvivl om, at apps er kommet for at blive.
Super GPS
Ude på cyklen holder computeren alt det, som Giant har lovet med alle de tilgængelige features.
For det første er GPS’en ret sensitiv og finder hurtigt satellitter at lege med, så man kan komme hurtigt i gang med at træne i stedet for at vente foroverbøjet over sin cykel i frustration i fem minutter, mens man venter på signal.
Det tilhørende mount, som monteres på styret, så computeren sidder ude foran, har vi ikke haft nogen problemer med og det giver et fint udsyn til enheden.
En anden fin ting at notere er, at batterilevetiden har været fremragende. Selv med GPS’en tændt og masser af menu aktivitet, så holder den længe mellem opladningerne. Et forsigtigt bud er, at du kan køre cirka 30 timer på en opladning, hvilket er absolut imponerende og et kæmpe kvalitetsstempel.
Giant Labs
Neostrack har en sektion kaldet Giant Labs. Det er basalt set et stykke træningssoftware, hvor du blandt andet kan udføre diverse tests for at etablere et billede af din nuværende form.
Her kan du også planlægge træningspas, intervaller med mere enten ud fra watt eller puls og gemme disse træninger, så du med tiden kan opbygge et træningsbibliotek med dine favorittræningspas.
Det kan være en smule besværligt at sætte disse ting op på en lille enhed som en cykelcomputer, så det kræver lidt tålmodighed. Det er i øvrigt ikke kun for Neostrack det gælder.
En af fordelene ved at have eksempelvis testfunktionerne indbygget er, at man har let ved at udføre den jævnligt, så man derved kan følge sin formudvikling (eller - afvikling) hen over tid og derved få en indikation på, om ens træningsaktiviteter fungerer.
Navigation
I Neostrack appen eller på en computer kan man planlægge ruter, som kan uploades til enheden.
Opsætningen er ret simpel og let at bruge, men vi havde i starten lidt svært ved at få ruterne overført til enheden. Når man først har fundet vejen, så fungerer navigationen nogenlunde.
Bedst er funktionen, hvor man får notifikationer sving for sving og får besked på hvornår og hvilken vej man skal dreje.
Har man tidligere kørt en rute, som man kan lide, så er det muligt at genskabe den på enheden, hvor man ikke får en nøjagtig rute på et kort, men snarere en slags spor at følge. Det fungerer ganske glimrende.
Konklusion
Giant Neostrack er en stabil og fornuftig cykelcomputer.
Fornuftig fordi at den er meget billigere end mange af sine konkurrenter. Fornuftig fordi den indeholder alle de funktioner, som man forventer, uden alt for meget udenoms svøb.
Man får ikke et blinkende farvedisplay, men et solidt fokus på det, der reelt betyder noget: Velfungerende basisfunktioner og muligheden for at connecte til alle de dimser og services, man måtte have glæde af. Eller lade være, hvis man blot vil have besked om det allermest basale på pålidelig vis.
Nå ja - batterilevetiden må give nogle af konkurrenterne grå hår i hovedet.
Stillet til rådighed af: Giant Danmark
Motionsfeltet.dk's vurdering:
ANNONCE
ANNONCE
Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig
Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?
ANNONCE
Motionsfeltet.dk • Åsvinget 5 • 9800 Hjørring • Tlf. 5155 8966 • info@motionsfeltet.dk • Cookieindstillinger