23.01.2015 @ 10:00

Cannondales seneste kranksæt, som er en videreudvikling af deres Hollowgram-model, imponerer os og er et absolut topprodukt. Med kombination af lav vægt, stivhed og anderledes design har Cannondale på næsten alle planer ramt plet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Producent: Cannondale

Vejl. pris: kr. 8.892

Vægt opgivet: 484 gr. (172,5)

Klinger: 50/34 eller 53/39 til 10/11 speed

Pedalarmslængder: 170, 172,5 & 175

 

Test:

Vi har testet Cannondale SiSL2 kranksættet med 53/39 klinger og pedalarmslænge 172,5. Kranksættet er en videreudvikling af Hollowgram-kranksættet, som var banebrydende blandt andet med BB30 krankbokssystemet. I sammenligning med dette er flere elementer blevet optimeret på SiSL2. Den tidligere spider, som var udskiftelig, er nu blevet CNC-fræset ud i ét stykke med både den store og den lille klinge, og de integrerede klinger kan nemt udskiftes, hvormed samme kranksæt kan bruges til både 50/34 og 53/39. Cannondale kalder dette OPI - one piece technology.

SiSL2-kranksættet henvender sig til rytteren, som vil have et af markedet absolutte top-kranksæt, og årsagen til, at Cannondale selv mener, at dette kranksæt er markedets bedste, er primært kombinationen af lav vægt og stivhed. Helt forventeligt - og desto mere spændende at afprøve.
 

Det er for mange blevet noget nær en regel, at de letteste komponenter til cykler laves af carbon. Men Cannondale SiSL2 er i aluminium, og producenten beviser, at de virkelig formår at udvikle et unikt produkt af materialet. Det udmærker sig ved at være unikt på flere punkter: det er særdeles let (bare 484 gram), og designet er ifølge testeren både anderledes, stilrent og vil passe til rigtig mange cykler.

 

Lad det være sagt først som sidst: Det er helt utroligt, hvor stift SiSL2 føles. Ved kørsel i bakker reagerer SiSL2 straks, og kraftoverførselen fra pedaler til SiSL2 mærkes lige med det samme. Testeren har desuden aldrig anvendt så lydsvagt et kranksæt. Det er ganske enkelt imponerende og en fornøjelse at køre med.
 

På flad vej er det hurtigt at træde op i fart, og man oplever, at det er forholdsvis nemt at holde farten. Der er på ingen måde flex eller andet, som ødelægger helhedsindtrykket.

 

Selve monteringen af kranksættet kræver et specielt værktøj. Når man har dette, tager det ikke mange minutter (for denne tester under et par timer) med montering og indstilling af gear, så er man kørende.

 

Hollowgram SiSL2 henvender sig til alle former for terræn, og kranksættet er dermed et godt (til)valg for den ambitiøse rytter, som bruger mange timer på landevejen. Og for rytteren, som  vil ’designe’ sin cykel til ikke at ligne alle andres, uden at gå ned på kvaliteten.

Hollowgram SiSl2 er dog et dyrt kranksæt, og der findes givetvis alternativer, hvilket dog ikke ændrer på, at kranksættet fra Cannondale er både lækkert, flot og meget, meget velfungerende.

 

Konklusion:

Det er imponerende, så godt dette kranksæt performer. Med kombination af lav vægt og stivhed har Cannondale ramt plet og skabt et kranksæt i topklassen. Her er tale om det bedste kranksæt, denne  tester har kørt med. Ud over dette er SiSL2 rigtig flot rent visuelt. Alt i alt virkelig godt arbejde af Cannondale og en klar anbefaling herfra, hvis pengene slår til.



 

Sådan har vi testet:
Kranksættet er testet på en Cannondale racer (ikke ’født’ med det på) og har været på ture fra 45 minutters til 3-4 timers varighed, i en periode over adskillige uger i efteråret 2014. Der har været regn, blæst og sol, og kranksættet er dermed testet under meget forskellige vejrforhold.

 

Om mærket:

Amerikanske Cannondale behøver ingen nærmere introduktion. Mærket er stiftet i 1971 og dukkede for alvor op på den danske marked i 1990’erne, da aluminiumscykler til både landevej og MTB skubbede stål i baggrunden. I samme årti sponsorerede mærket Saeco-holdet, hvor en vis Mario Cipolini på mange måder forandrede sporten. Cannondale har de seneste år været sponsor et for et professionelt cykelhold på topniveau, først med Liquigas, siden under eget navn og i 2015 i samarbejde med Garmin.

 

Stillet til rådighed af:

Cycling Sports Group Europe

 

Motionsfeltet.dk's samlede vurdering:

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:

Se mere om Feltet.dk's test kriterier

Billedgalleri

Test: Trek Madone Gen. 8 SLR 9 AXS – Den ultimative aerocykel?
En af sæsonens mest omtalte cykler er næsten et perfekt blend mellem fart og vægt, hvilket giver rytteren optimale betingelser for at præstere. Uanset om man er en af de hurtigste ryttere i verden eller en almindelig motionist.
Udlev cykeldrømmen for et overkommeligt beløb
Det måtte jo komme på et tidspunkt - leasing af cykler - og dét koncept har man taget til sig og udviklet på i den silkeborgbaserede koncern Unico. 
Konkurrence: Vind en letvægts-børnecykel fra woom
Vind en børnecykel med Motionsfeltet.dk. 
EM-oversigt: Resultaterne og medaljetabel
Få her det store overblik over EM i cyklecross 2024.
Produktfokus: Favero Assioma Pro MX-2 og Assioma Duo watt-pedaler
Anders Lund har fået nyt job
Tidligere rytter og landstræner Anders Lund har nu fremtiden på plads. 
Bjarne Riis forudser stor dansk succes i Touren
Bjarne Riis forventer dansk Tour-succes næste sommer. 
Her er Tour de France-ruten 2025
Ruten til næste års Tour de France er netop blevet offentliggjort i Paris.
”Vingegaard-effekten” er stadig større trods fænomenalt hjemmebane-VM, mener træner
VM på hjemmebane i Ballerup Super Arena blev en enorm succes, og opbakningen var enorm fra de danske fans. Alligevel tror den tidligere rytter Jimmi Madsen, at en vis Tour de France-vinder appellerer mere til fremtidens ryttere.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet