06.11.2014 @ 08:15

De seneste par uger har regnen, den blide og den kraftige, stået ned over Danmark, og det bliver næppe de sidste dråber fra oven, vi har set og mærket dette efterår og denne vinter. Feltet.dk har benyttet mange af de våde timer til at teste 19 forskellige regnjakker, så du kan få en idé om, hvordan de selv bedst beskytter dig mod de kommende regnbyger.

Grå og våde dage hører det danske efterår til. Og i takt med, at vintrene bliver lunere, falder mere af nedbøren her dog også som regn, og da vi heller ikke kan se os fri for regn også i foråret (og om sommeren), er ét sikkert: En god regnjakke er guld værd.


Hvad en god regnjakke så er, afhænger naturligvis af den enkeltes præferencer.

For nogle er det vigtigste, at den kan foldes og være i lommen og tages frem, når behovet pludselig opstår, men andre gerne kører hele turen i regnjakke, fra start af - her er vandtæthed og god åndbarhed og til dels også vindtæthed det vigtigste.

For andre igen skal regnjakken sidde tæt og ikke pose og blafre, men føles hurtig, mens nogle har prisen som den absolut vigtigste parameter - et udgangspunkt for, hvad skal anskaffe sig.

 

Stortest af regnjakker - sådan
Feltet.dk har i den seneste tid været ude i regnen og flere gange end vanligt. Vi har nemlig testet hele 19 forskellige regnjakker (se billeder af dem alle nederst). Vores erfaringer med disse jakker kan du læse i løbet af fire test, da vi har inddelt dem i fire prisklasser:

- Op til 500 kroner
- Mellem 500 og 750 kroner
- Mellem 750 og 1.600 kroner
- Fra 1.600 kroner

Alle jakker er naturligvis blevet prøvet på og vurderet for pasform og tekniske detaljer såsom lommer, lukninger og reflekser - og har på cykelture været udsat for regn, der var kraftig nok til, at en kontroljakke (mere end vind- end en decideret regnjakke) ikke var i stand til at holde vandet ude. Med andre ord: Kraftig efterårsregn, hvor man ikke er i tvivl om, at det er et spørgsmål om sekunder, før man er gennemblødt og ens sko sejler i vand.

I praksis er også jakkernes vindtæthed, i våd tilstand, blevet vurderet. Det skyldes, at en regnjakker, særligt når det er koldt, også skal medvirke til at holde en varm. Men denne parameter rangerer under jakkernes evne til at være vandtætte og til at ånde i.

Jakkerne inddeler vi overordnet set i to typer, selvom flere selvsagt lander et sted mellem de to typer:
(1) Regnjakke (klassisk cykelregnjakke), som netop er beregnet til at tage hurtigt på og af, til at have i baglommen, men som selvfølgelig også kan anvendes bredere og eksempelvis i cykelløb. Og
(2) Skaljakke, hvor en faktor som foldemulighed er nedprioriteret i forhold til evnen til at være anvendelig og behagelig i mange, våde timer ad gangen. En type jakke, som oftest er på hele cykelturen igennem.

Det vil i de fire test fremgå af hver enkelt jakke, om vi anser den som en klassisk regnjakke eller en skaljakke. Sidstnævnte kategori er typisk dyrere, men altså ofte også af en anden kvalitet.

Hvad pasform angår, vil det af hver test også fremgå, om vi anser dens snit til at være:
(1) race fit
(2) neutralt fit
(3) loose fit.

Førstnævnte er naturligvis tætsiddende og anatomisk. Sidstnævnte er sandsynligvis ikke tænkt som værende løst siddende, men havde i denne test ikke race-orienteret snit.

Jakkerne
De 19 jakker, vi har modtaget til test, fordeler sig prismæssigt således:

-499 kroner
Northwave - Manty
Xtreme - X-Transparent
Rogelli - Arizona

500-750 kroner

Pissei - Rain Jacket

Chiba - Race

Agu - Secco Condom

Vermarc - Extreme
Northwave - Breeze Pro
Polaris - Aqualite Extreme

750-1.599
Rogelli - Hudson
Sugoi - Zap Bike Jacket
Pearl Izumi - Select Barriere WxB
Santini - Guard

Gore - Power GT AS jakke

1.600-
Castelli - Muur
Rapha - Rain Jacket
Mavic - HC H2O

POC - Essential Rain Jacket
Assos - rS.sturmPrinz Evo


Første test (op til 499 kr.) bringes senere i dag, mens de øvrige følger fredag-søndag. Se billeder af de 19 testede regnjakker herunder (i tilfældig rækkefølge).

Billedgalleri

Test: Trek Madone Gen. 8 SLR 9 AXS – Den ultimative aerocykel?
En af sæsonens mest omtalte cykler er næsten et perfekt blend mellem fart og vægt, hvilket giver rytteren optimale betingelser for at præstere. Uanset om man er en af de hurtigste ryttere i verden eller en almindelig motionist.
Udlev cykeldrømmen for et overkommeligt beløb
Det måtte jo komme på et tidspunkt - leasing af cykler - og dét koncept har man taget til sig og udviklet på i den silkeborgbaserede koncern Unico. 
Konkurrence: Vind en letvægts-børnecykel fra woom
Vind en børnecykel med Motionsfeltet.dk. 
EM-oversigt: Resultaterne og medaljetabel
Få her det store overblik over EM i cyklecross 2024.
Produktfokus: Favero Assioma Pro MX-2 og Assioma Duo watt-pedaler
Anders Lund har fået nyt job
Tidligere rytter og landstræner Anders Lund har nu fremtiden på plads. 
Bjarne Riis forudser stor dansk succes i Touren
Bjarne Riis forventer dansk Tour-succes næste sommer. 
Her er Tour de France-ruten 2025
Ruten til næste års Tour de France er netop blevet offentliggjort i Paris.
”Vingegaard-effekten” er stadig større trods fænomenalt hjemmebane-VM, mener træner
VM på hjemmebane i Ballerup Super Arena blev en enorm succes, og opbakningen var enorm fra de danske fans. Alligevel tror den tidligere rytter Jimmi Madsen, at en vis Tour de France-vinder appellerer mere til fremtidens ryttere.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet