16.04.2019 @ 06:00

Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Producent: ABUS
Model: Moventor
Fås i størrelserne: Medium og Large (testet)
Fås i farven: Lyserød, hvid, sort, grøn, orange og mørk blå
Vægt: 300 gram  (størrelse Large).
Vejledende udsalgspris: 849,- kroner


Indledning
Når man dyrker cykelsport, hvad enten det er på vej eller i skoven, er det modsat tidligere gudskelov almindeligt accepteret at man kører med hjelm. I min klub bliver man sendt hjem igen, hvis man ikke har hjelm på til søndagstræningen, og dette gør sig nok gældende i mange klubber.

 

En sjælden gang imellem ser man en rytter (typisk alene på landevejen) med alt det rigtigt udstyr og cykel med en smart kasket i stedet for en hjelm.

 

Jeg er klar over, at det ikke er det økonomiske, der er motivationen for denne opførsel, men når nu forskellen på en kraftig hovedpine og et åbent kraniebrud eller det der er værre, kun er få hundrede kroner, så er min personlige holdning, at det er dumt.

 

Vi har fået den ABUS’ Moventor-hjelm til test, som er en fornuftigt prissat hjelm til offroad kørsel.

 

Den er en del af ABUS’ voksende hjelmprogram, som tilbyder hjelme til alle typer af kørsel.


ABUS leverer blandt andet hjelme til Movistar-teamet’s Pro Tour-ryttere.

 

 

Test

Hjelmen er støbt som en in-mould hjelm, hvilket betyder at det stødabsorberende EPS-skum indvendigt bliver støbt direkte i den ydre skal. Det er en metode, alle fornuftige hjelme bliver fremstillet efter i dag.

 

ABUS gør selv opmærksom på to teknologier, der gør sig gældende for denne hjelm.


ActiCage, som er en strukturel forstærkning i EPS-skummet, som skal sikre bedre stabilitet. Jeg formoder, det er i tilfælde af styrt, således af hjelmen ikke går fra hinanden. Vi må gå ud fra at ABUS har verificeret effekten. Det er naturligvis ikke noget, man som udstyrstester ønsker at eftervise, men det giver dog en vis tryghed, at producenterne hele tiden stræber efter at lave så sikre produkter som muligt.

 

Den anden teknologi ABUS påpeger er Zoom Ace, som er deres navn for deres justeringssystem. Og det er jo det første, man tester, når man skal tilpasse hjelmen til ens hoved, og specielt omkring ørerne. Den har det klassiske hjul bagerst, der strammer hjelmen ind til hovedet. Det virker solidt og fungerer fint. Så er der remmen, der går fra bagerste spænde og hen til hageremmen.

 

De kan justeres i længden, samt op og ned på hageremmen. Til forskel fra mange andre hjelme, er dette en rem, der sidder vinkelret på hageremmen, og kan justeres, uden det ændrer på hageremmen.

 

Dette bevirker, at du kan tilpasse remmene, så de sidder perfekt i forhold til ørerne. Hageremmen er der ikke så meget at sige om, det er med et almindeligt klikspænde, som virker solidt, og fungerer godt.

 

Hjelmen har masser af ventilationshuller, så den også kan bruges på varme dage, uden at man bliver meget varm om hovedet. Desuden er den monteret med en aftagelig skygge. Skyggens tilgængelighed er en feature som understreger hjelmens formål til off-road brug. Et typisk terrænkendetegn.

 

Som en smart feature leverer ABUS to aftagelige indvendige puder med, hvoraf den ene er monteret med insektnet, der dækker de forreste ventilationshuller. Så hvis man er plaget af mange insekter, der hvor man kører, kan man montere denne pude, og undgå en del af insekterne.

 

 

God på sporet

Hjelmen er testet både ved daglig pendling og i skoven på MTB. Og i begge scenarier har den fungeret upåklageligt. Den sidder godt fast på hovedet, uden at genere eller trykke nogen steder. Når det er gået vildt til på sporet, er den blevet på plads og ikke rykket rundt på hovedet.

 

Den er testet i den kolde periode på året, så det er svært at verificere om ventilationen fungerer som den skal. Men at dømme ud fra ventilationskanalernes størrelse og antal, tror jeg ikke udluftningen bliver et problem på varme dage.

 

Det bedste man kan sige om en hjelm i test er, at man ikke lægger mærke til den. Denne hjelm lægger man mærke til, men det er ikke på en måde, der forstyrrer ens anstrengelser på cyklen, og dens lave vægt på 280-300 gram afhængigt af størrelsen, gør at den aldrig føles tung.

 

Skyggen som altså ikke kan afmonteres, sidder det helt rigtige sted, så den dækker det den skal, uden den hæmmer ens udsyn.

 

Hjelmen er dog ikke designet med henblik på at kunne sætte brillerne i hjelmen. Det er i hvert fald ikke lykkedes mig at finde en position, hvor de sidder godt.
 

Konklusion
Med ABUS Moventor får du en let hjelm til en fornuftig pris, som sidder godt på dit hoved uden at genere. Den har et virkeligt godt bespændingssystem, der gør det let at tilpasse hjelmen, så den sidder perfekt.

 

Sådan har vi testet:
Hjelmen er testet både ved daglig pendling og i skoven på MTB over en periode på to uger i marts måned.

 

Stillet til rådighed af: ABUS-Gruppen Nordic A/S

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Følg Vueltaen på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Vuelta a España på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose kamp i klassementet og de øvrige danskere i årets sidste Grand Tour. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
Dansker snupper anden medalje ved MTB-VM
Tobias Lillelund har vundet sin anden medalje ved mountainbike VM i Andorra. 
Ny bog: Cykelsportens historie
Bogen "Cykelsportens historie" udkommer den 13. september 2024. 
Asgreen afslører sjov Roglic-historie
Kasper Asgreen har en sjov fortid med stjernen Primoz Roglic, som igen blusede op på gårdagens etape af Vuelta a España.
Kæmpe dansk triumf ved VM: Guld og bronze!
Det danske multitalent, Albert Withen Philipsen, har genvundet sin VM-titel i mountainbike. 
Test: Garmin EDGE 1050
Den nye Garmin EDGE 1050 har hævet barren for, hvad en cykelcomputer kan. En blanding af eksisterende og nye funktioner pakket ind i den sædvanlige Garmin kvalitet - den bliver et sikker hit.
Test: Reform Seymour sadel
Reform Seymour sadlen er et godt bud på at optimere både komfort og effektivitet i trådet med sin individuelle tilpasning til siddelejet.
Produktnyt: BMC URS gravelcykler
BMC lancerer en ny kollektion af gravelcykler optimeret til at give ubegrænset adgang til al slags grus- og terrænkørsel med mottoet: Ride. Unrestrcited.  

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

VUELTA-SPILLET STARTER KL. 17.30 - TILMELD DIG NU!
Deltag i årets Vuelta a España managerspil, som starter lørdag den 17. august 2024 klokken 16.30 med en 12 km enkeltstart. Spillet slutter søndag den 8. september 2024.
Vuelta a España: Ruten, etaper og etapeprofiler
Vuelta a España 2024 har flade enkeltstarter som både åbning og afslutning, men derimellem er der næsten intet fladt terræn i en rute, der lefler for klatrere og afskrækker sprintere.
Cykeldrømmen på Mallorca: Efterårssol, frihed og din nye carbon-racer
Når de danske efterårsregnbyger truer med at dræbe cykelglæden, hvorfor så ikke flygte til Mallorcas flotte bjerge og solrige strande og forvandle drømmen om den perfekte cykelferie til virkelighed? Python Pro ApS præsenterer et unikt tilbud, som ikke kun lader dig nyde en uforglemmelig cykeltur, men også giver dig chancen for at tage din drømmecykel med hjem til en uhørt pris.
Uno-X får ny dansk tøjsponsor
Uno-X Mobility har fra den kommende sæson fået ny dansk tøjsponsor. 
Test: Cannondale Scalpel 1 Lefty
Den nyeste version af Cannondales Scalpel er en rendyrket fartmaskine, der er eminent på de stejle stigninger og nu endnu mere effektiv på de tekniske nedkørsler end tidligere modeller. Cyklen kommer med 120 mm. affjedring foran og bagpå, er blevet mere ”slack” med en kronrørsvinkel på 66,6 rader og øget akselafstand, men bibeholder en racegeometri, hvorved cyklen følger de moderne forskrifter for XC-mountainbikes.
Udskiftning i landsholdet før PostNord Danmark Rundt
En udtagelse til Vuelta a Espana og et brækket kraveben betyder udskiftning på det danske landshold i Danmarks største etapeløb.
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL er i gang. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Dansk stortalent bliver europamester
Ved europamesterskaberne i mountainbike i Sverige er der stor dansk succes.
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
På ét punkt er Danmark historisk dårlige - på et andet er vi blandt eliten
Gårsdagens resultater er de dårligste siden 1988, men sammenligner man nationernes gennemsnitsresultater er Danmark stadig blandt de bedste.
Det så du ikke på TV: Video viser Koretzky oversatsede
Det franske cykelpublikum havde travlt med at pege fingre af Tom Pidcock ved OL i mountainbike, men var Victor Koretzky selv skyld i, at Tom Pidcock kom tilbage og tog guldmedaljen. 
MTB-legenden i tårer efter OL
En ting gjorde Nino Schurter speciel ked af det efter mountainbikeløbet.
Highlights: Se Pidcocks store comeback
Tom Pidcock blev i dag olympisk mester i mountainbike, trods en kritisk punktering og en kontroversiel afslutning, som bestemt ikke behagede det franske hjemmebanepublikum.
Bliver det endelig til en dansk OL-medalje i år?
Bliver det endelig til en dansk OL-medalje i mountainbike i år?
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Nu har jeg jo, i modsætning til visse andre herinde, aldrig kørt licensløb, så jeg er ikke den, der er bedst til at vurdere niveauet i forhold til dét. Men som tilskuer syntes jeg, at det var svært at se forskel på niveauet i forhold til f.eks. et A-løb. I hvert fald når vi taler de bedste ryttere i de yngre aldersklasser. De drønede jo bare derudad med 44-45 km. i timen i snit. Det var vel ca. samme tempo som i de bedste licensløb - eller tager jeg fejl? Et par ryttere har lagt deres løb op på Youtube. Ham her sloveneren blev nr. 300-et-eller-andet i den yngste aldersklasse og var derfor slet ikke én af de hurtigste. Ikke desto mindre synes jeg, at tempoet ser ret imponerende ud. I hvert fald i starten. Til sidst går han ned og har svært ved at holde den over 40 km. i timen. Men på den første del kører han nærmest 45-50 km. i timen konstant... https://www.youtube.com/watch?v=7m6NpxQRTzE Er det bare mig - eller er det tempo i videoen herover ikke noget højere end hvad man ser blandt gennemsnitlige motionsryttere i et motionsløb? Eller undervurderer jeg motionscyklisterne i sådanne løb? ;) Ja, de kører - som jeg ser det- næsten lige så hurtigt som i WT-løbene. I hvert fald indimellem he he....bare se de første ti minutter af videoen, hvor de kører ud af Aalborg. Der ligger de med ca. 50 km. i timen hele vejen ud af byen. Jeg kan seriøst ikke se forskel på dem og et WT-felt lige der i starten af videoen...Primoz Roglic har taget et enormt skridt mod endnu en samlet sejr i Vuelta a Espana. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/voldsomt_holdangreb_sender_roglic_mod_vuelta-sejren/Jørgen Nordhagen, som i slutningen af august blev en imponerende nummer syv i Deutschland Tour, har overtaget føringen i Italien. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/visma-juvel_vandt_kaempe_talentkamp/20-årige Paul Magnier er et helt særligt talent. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/quick-steps_stortalent_spurtsejrer_igen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Følg Vueltaen på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Vuelta a España på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose kamp i klassementet og de øvrige danskere i årets sidste Grand Tour. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
Dansker snupper anden medalje ved MTB-VM
Tobias Lillelund har vundet sin anden medalje ved mountainbike VM i Andorra. 
Ny bog: Cykelsportens historie
Bogen "Cykelsportens historie" udkommer den 13. september 2024. 
Asgreen afslører sjov Roglic-historie
Kasper Asgreen har en sjov fortid med stjernen Primoz Roglic, som igen blusede op på gårdagens etape af Vuelta a España.
Kæmpe dansk triumf ved VM: Guld og bronze!
Det danske multitalent, Albert Withen Philipsen, har genvundet sin VM-titel i mountainbike. 
Test: Garmin EDGE 1050
Den nye Garmin EDGE 1050 har hævet barren for, hvad en cykelcomputer kan. En blanding af eksisterende og nye funktioner pakket ind i den sædvanlige Garmin kvalitet - den bliver et sikker hit.
Test: Reform Seymour sadel
Reform Seymour sadlen er et godt bud på at optimere både komfort og effektivitet i trådet med sin individuelle tilpasning til siddelejet.
Produktnyt: BMC URS gravelcykler
BMC lancerer en ny kollektion af gravelcykler optimeret til at give ubegrænset adgang til al slags grus- og terrænkørsel med mottoet: Ride. Unrestrcited.  

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet