DU KAN OGSÅ SE LØBET PÅ VORES FACEBOOK-SIDE.
Uno-X Cuppen går ind i sin anden halvdel, når rytterne tirsdag den 2. juni skal et smut forbi Richmond og køre tre omgange på den benhårde "Cobbled Climbs"-rute ved 5. afdeling.
Her vil flere både nuværende og tidligere professionelle samt adskillige danske og udenlandske kontinentalryttere igen tage kampen op mod Skandinaviens Zwift-elite, og vi viser ikke blot A-rytternes, men samtlige af e-løbsseriens fem klassers kamp om sejren direkte her på Feltet.dk og på vores sociale platforme.
Vi gør opmærksom på, at det langt fra var alle ryttere, som i sidste uge fik deres resultat registreret. Vi henviser derfor til, at man som deltager læser seriens regler grundigt - disse kan findes her og er også beskrevet i et selvstændigt afsnit i denne optakt.
Seriens i alt otte afdelinger vil foregå på varierende ruter, og samlet vil deltagerne komme forbi seks af Zwifts forskellige universer.
Deltagerne vil her ikke blot kæmpe om etapesejre, men også den samlede triumf, som vil blive afgjort af et pointsystem. Tidsforskelle i de enkelte afdelinger har dermed ingen betydning for klassementet.
Løbsserien vil have flere løb i løbet, da fire styrkebaserede kategorier og en klasse forbeholdt kvinder vil give alle deltagere chancen for at komme først over målstregen og finde vej til toppen af resultatlisten, som hver uge publiceres på Feltet.dk for samtlige løbsklasser.
For alle kategorier vil det være muligt at stille sig op på startstregen 30 minutter før start, og de forreste pladser uddeles efter først til mølle-princippet, så det kan være en god idé at være tidligt på den.
Vi dækker naturligvis afdelingen tæt med livestream, kommentering, ryttercams, referater, resultater og interviews.
Ligesom seriens øvrige løb vil 5. afdeling blive livestreamet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-profil og Youtube-kanal fra klokken 20.00.
Løbet vil desuden også kunne ses på DCU e-cyklings Facebook-side og på DBR Live.
Ved at køre med i serien deltager du i konkurrencen om lækre tøjpræmier fra Fusion, mens de bedste seerspørgsmål undervejs på vores stream belønnes med forskellige præmier.
Til at kommentere begivenhederne har vi Feltet.dk-ejer Jesper Johannesen, den tidligere firedobbelte verdensmester på bane Alex Rasmussen og Zwift-ekspert Klaus Møller.
Referat og resultater vil offentliggøres her på Feltet.dk i de kommende dage. Præcist som ved Feltet.dk Race Series skriver vi referat- og resultatartikler om alle fem løbsklasser.
Feltet.dk modtager gerne videooptagelser af løbene i de forskellige klasser. Disse kan sendes til Frese@feltet.dk.
Gør dig helt klar til Zwift-ræs med Alex Rasmussens bedste løbstips.
Ruten
5. afdeling bliver seriens eneste i Richmond, når rytterne skal tackle den intense rundstrækning ”Cobbled Climbs”.
Løbet afvikles over tre omgange på den 9,35 kilometer lange rundstrækning for i alt 28,3 kilometer.
Startboksen er placeret umiddelbart før målstregen, hvis passage efter få hundrede meter indikerer starten på fire fulde omgange af rundstrækningen.
Efter en flad indledning drejer rytterne 90 grader til venstre og skærer dermed den første halvdel af VM-rundstrækningen af. Dette leder feltet frem til en nedkørsel på lige over én kilometer.
Når denne er overstået fortsættes ad en flad, lige vej langs floden ”James River”, indtil et hårnålesving efter 4,8 kilometer sender rytterne direkte mod bunden af løbets første brostensbakke, Libby Hill (600 m á 6,3 %, maks. 12 %).
På toppen får rytterne dog ikke mulighed for at hvile med det samme, da et falsk plateau på 350 meter venter, før den reelle nedkørsel begynder.
Den varer da også blot 400 meter, hvorefter et skarpt højresving leder direkte ind på brostensmuren 23rd Street (225 meter á 11,1 %, maks. 12 %), hvor Peter Sagan lavede det afgørende angreb ved VM i 2015.
Fra toppen resterer nu blot 2,5 kilometer til mål, og disse indledes med en hurtig nedkørsel fra 23rd Street, som fører frem til finalestigningen på Governor Street (1,2 km á 3,7 %, maks. 8 %).
Målbakken starter let, men tager derefter fat på midterstykket, der stiger med 5-8 %, inden et venstresving leder ind på den 500 meter lange opløbsstrækning, som stiger svagt med 1-3 % hele vejen til målstregen.
Løbet byder på i alt 353 højdemeter.
Løbet forventes at tage mellem 36 og 38 minutter for A-rytterne.
Indlagte spurter
5,9 km: KOM-banner på toppen af Libby Hill
7,1 km: KOM-banner på toppen af 23rd Street
15,3 km: KOM-banner på toppen af Libby Hill
16,5 km: KOM-banner på toppen af 23rd Street
24,7 km: KOM-banner på toppen af Libby Hill
25,8 km: KOM-banner på toppen af 23rd Street
Rundstrækningens højdeprofil (Kilde: Zwifthub.com)
Hvor vigtigt er det at kende ruten på Zwift?
Morten Jarlunds dom
Navnet The Cobbled Climbs dækker over den onde del af Richmond-ruten.
De første fem kilometer er dog ganske nemme, da de til dels er flade eller går nedad. Jeg tvivler dog på, at det bliver nogen rolig start.
Efter godt fem kilometer slutter det sjove. Her rammer rytterne Libby Hill, som er en af de stigninger, sammen med 23rd Street, der lægger navn til ruten.
De er nemlig begge belagt med brosten. Bliver Libby Hill kørt, som den plejer, bliver det et minuts all out effort, hvorefter rytterne vil gøre alt, hvad de kan for at restiturere bare en lille smule på nedkørslen til 23rd Street.
Er man ikke med blandt de forreste på toppen af Libby, kan man godt vinke farvel til chancen for point på 23rd Street.
Efter disse to kraftanstrengelser skriger rytternes lår efter ilt. Der er dog ingen hvile, da den sidste af rutens tre bakker skal nedkæmpes.
Her er tale om Govenor Street, der ikke er så stejl som hverken Libby eller 23rd. Den er dog en god del længere og virker som den klart hårdeste.
Allerede efter første omgang ved vi, hvem der kommer til at kæmpe om sejren. Feltet er væsentlig decimeret, og kun de med det bedste punch sidder tilbage. Dette er nemlig ikke en rute for dieselmotorer.
Jeg forventer ikke, at der kommer nogen sønderlig udskilning på anden omgang, udover at de, der har kørt over evne på første omgang, vil falde fra en for en. Det samme vil også gøre sig gældende på tredje og sidste omgang.
Det sidste og alt afgørende angreb vil givetvis ske på Govenor Street. Der skal dog gås all in for at skaffe et så stort forspring som muligt. De sidste 500 meter næsten er helt flade, så en jagtende gruppe vil have et klart overtag over en enkelt rytter.
Reglerne
- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes. Du skal desuden være medlem af DCU e-cykling.
- Kører man i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat ikke godkendt. Det samme risikeres, hvis man bryder ens kategoris grænser for watt pr. kilo.
- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.
- Powerups vil ikke være til rådighed.
- Der køres med separate starter, men alle kategorier kører samme rute og distance.
- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E.
- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest tre dage efter løbet.
- Tjek efterfølgende altid dit resultat på din Zwiftpower.com-profil for at sikre, at du fortsat kører i den rette kategori.
Hvorfor har DCU oprettet et DCU e-cyklingsmedlemskab? Læs om det her.
Kategorierne (inddelt i 60 minutters power, FTP)
A-klassen: 4,00 < W/kg Løbsstart: 20.15
B-klassen: 3,20-3,99 W/kg Løbsstart: 20.16
C-klassen: 2,50-3,19 W/kg Løbsstart: 20.17
D-klassen: < 2,49 W/kg Løbsstart: 20.18
E-klassen: Kvinder Løbsstart: 20.19
Ved løb af under en times varighed må ens bedste 20 minutters power undervejs højest være 105 % af den øvre watt-grænse for ens specifikke kategori. Dette skyldes antagelsen om, at FTP udgør 95 % af ens 20 minutters power.
Det vil sige, at eksempelvis B-rytterne højest må ligge på 4,21 watt/kg i 20 minutter. Når gennemsnittet af en rytters tre bedste 20-minutterspræstationer overstiger dette tal, vil rytteren rykkes op i A-klassen og dermed ikke længere kunne fremgå af resultatlisten i B-løb.
I tilfældet af ekstraordinære præstationer eller resultater forbeholder løbsarrangørerne sig ret til at bede om dokumentation i form af en ti minutters livetest (via videoopkald) af rytterens udstyr.
LÆS ALT OM PRÆSTATIONSVALIDERING LIGE HER.
Pointsystemet
Det samlede klassement vil for samtlige kategorier blive baseret på et pointsystem.
Etapevinderen i hver kategori vil modtage 35 point, nummer to 30, nummer tre 28, nummer fire 27 og så fremdeles ned til 29. pladsen, som får to point. Alle øvrige gennemførende ryttere får et enkelt point.
Er der færre end 30 ryttere i en kategori, vil den dårligst placerede rytter modtage to point, den næstdårligste tre point og så videre.
Undervejs vil der være point til de fem bedst placerede ryttere ved hvert sprint- og KOM-banner. Førstepladsen modtager fem point, andenpladsen fire og så videre. Det er de første ryttere over stregen, som får spurtpointene. Hurtigste segmenttid alene betyder dermed ingenting.
Ved 5. afdeling er der i alt seks indlagte spurter, og placeringen af disse er angivet i ovenstående rutebeskrivelse.
Bemærk, at man skal gennemføre løbet for at få noteret eventuelle opnåede spurtpoint undervejs.
Løbsserien vil også inkludere en holdkonkurrence, hvor pointene til hvert mandskabs tre bedst scorende ryttere ved den enkelte afdeling vil tælle i den samlede stilling.
Er du ikke med på et hold endnu, kan du let tilmelde dig et eller oprette et selv under ”Teams” på Zwiftpower.com.
Det er hver rytters og holds 6 bedste løb (målt udelukkende på point) af de 8 afdelinger, som vil tælle med i det samlede klassement. Dette gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.
Rykker man som rytter op i kategori undervejs i serien, vil man ikke få sine point med over i sin nye kategori.
Ovenstående pointsystem og regler gælder for samtlige klasser.
Styr på det praktiske? Vi har rådene parat.
Favoritterne
Joshua Gudnitz skabe med en suveræn præstation ny spænding i toppen af klassementet, da den danske U19-mester på landevej i sidste uge slog holdkammeraten og klassementsetteren Nicklas Amdi Pedersen og vandt 4. afdeling.
Dermed er Pedersens samlede forspring nede på 13 point forud for denne uges ræs, som med dets kuperede rute ligner en ny god mulighed for Gudnitz til at hente yderligere på sin 26-årige landsmand.
Gudnitz og Pedersen er spydspidserne på et uhyggeligt stærkt Team PO Auto-hold, der også besidder navne som Benjamin Hertz, Marcus Sander Hansen, Emil Toudal, Mads Rahbek, Chrisian Gorm, Frederik Hanssing og Frederik Muff.
Foruden Gudnitz og Pedersen var Gustav Heby Pedersen den eneste anden dansker til at komme med frontgruppen hjem i sidste uge, og teenageren tegner sig mere og mere til at blive Team PO Autos værste konkurrent i klassementet.
Anders Foldager imponerede igen med niendeplads i tirsdags, og klassmentets nummer fire udgør sammen med de stærke Matthew Ellis, Daniel Ricardo og Daniel Guld et spændende nyt mandskab på PTzPro eRacing.
Bedste udlændinge i klassementet er fortsat 1. afdelings vinder Christian Moxon, der med en ottendeplads i sidste uge beviste, at han også kan begå sig på de hårdere ruter. Det samme gjorde den stabile Vikings-rytter Kjetil Farup, der ligger samlet ligger lige efter Moxon som nummer syv. Klassementsotteren Martin Mortensen skal derimod revanchere sig efter en skidt 4. afdeling.
Blandt de store hold bliver det spændende at se, hvilke ryttere som Fusion ECT og Team Swedish Zwifters kommer med.
Det danske Fusion-hold har hidtil ikke bragt mange mand til start i serien, og Simon Nielsens fjerdeplads ved 1. afdeling har da også været det eneste reelle lyspunkt for danskerne indtil videre. Kan Jeppe Falk, Dennis Lock eller en helt tredje rytter lave om på det?
Team SZ har derimod markeret sig med en andenplads til Johan Gren ved 1. afdeling og en tredjeplads til Samuel Brännlund i tirsdags. Mattias Lundqvist er holdets bedste mand i klassementet som nummer ti, mens 4. afdelings sekser Johan Norén er nummer 11.
Andre gode bud på en topplacering er den tidligere kontinentalrytter og sidste uges syver Ali Slater, den danske teenager Bjørn Andreassen, SZ-rytteren Jimmy Bodin samt Fusion Development-trioen Nicklas Bekker, Alfred Thoft og Oskar Hvid.
Favoritlisten vil opdateres, efterhånden som flere ryttere tilmelder sig op til løbsstart tirsdag aften.
Startlistens bedst rangerede ryttere på Zwiftpower.com
13. Nicklas Pedersen | Team PO Auto | |||||
30. Anders Foldager | PTzPro eRacing | |||||
46. Joshua Gudnitz | Team PO Auto og BHS-PL Beton Bornholm | |||||
68. George Martindale | BRT | |||||
106. Matthew Ellis | PTzPro eRacing | |||||
112. Martin Mortensen | DBR | |||||
124. Daniel Ricardo | PTzPro eRacing | |||||
130. Gustav Heby Pedersen | Fusion Development | |||||
146. Christian Moxon | BRT | |||||
148. Kjetil Farup | Vikings | |||||
170. Dennis Lock | Fusion ECT | |||||
171. Jeppe Falk | Fusion ECT | |||||
173. Mads Rahbek | Team PO Auto og BHS-PL Beton Bornholm | |||||
193. Jeppe Hanssing | Team PO Auto og BHS-PL Beton Bornholm | |||||
247. Nikolaj Hebsgaard | Fusion Development | |||||
249. Daniel Guld | PTzPro eRacing | |||||
291. Paul Turner | VOST | |||||
309. Marcus Sander | Team PO Auto og BHS-PL Beton Bornholm | |||||
326. Jimmy Bodin | SZ | |||||
508. Sebastian Ryttersgaard | Fusion Development | |||||
513. Bjørn Andreassen | Forza Racing | |||||
548. Oskar Hvid | Fusion Development | |||||
594. Nicklas Bekker | Fusion Development | |||||
Følgende udvalgte ryttere har tilmeldt sig løbet efter udarbejdelsen af optakten:
OPDATERING 1 (eventuel placering på ZP og hold)
Mikey Mottram (nr. 97 og Vitus Pro Cycling), Dan Berthelsen (nr. 190 og DBR) og Lasse Hansen (nr. 388 og DBR).
OPDATERING 2
Niklas Larsen (Uno-X Development Team), Andy Turner (nr. 23 og ! Dropouts), Cormac McGeough (nr. 48 og Gerard Cycles), Mikey Mottram (nr. 99 og Vitus Pro Cycling), Frederik Schescke (kontinentalrytter på Vitus Pro Cycling), Matteo Cigala (tidligere kontinentalrytter) og Aleksej Calmann (Fusion ECT og dansk mester 2019).
OPDATERING 3
Brian Hodges (nr. 1 og EVOQ Bike), Brett Boniface (nr. 2 og ! Dropouts), Christopher McGlinchey (nr. 3 og Vitus Pro Cycling), Gavin Dempster (nr. 24 og Saris), Ed Morgan (nr. 356 og Caffi), Mathias Bregnhøj (Team PO Auto og BHS-PL Beton Bornholm), Tobias Olsson (SZ), Anders Fynbo (Team PO Auto), Simon Archer (BRT) og Torkil Veyhe (Fusion Development og Riwal Readynez).
Tirsdag eftermiddag har 242 ryttere tilmeldt sig løbet.
De er fordelt på 102 A-ryttere, 71 B-ryttere, 44 C-ryttere, 12 D-ryttere og 13 E-ryttere.
Præstationsvalidering
Løbsarrangørerne kan nu bekræfte at have foretaget live-test af udvalgte ryttere på baggrund af resultaterne af Uno-X Cups fire første afdelinger.
I alle tilfælde er testene blevet optaget med henblik på dokumentation af valideringsarbejdet.
Af respekt for hver enkelt rytter kommenterer vi ikke på, hvilke ryttere der er tale om, eller hvordan testene er forløbet. Ryttere, der eventuelt ikke består live-testen, vil ikke længere figurere på tidligere resultatlister i serien.
Vi har oplevet stor samarbejdsvillighed fra de ryttere, der er blevet udtaget til kontrol, og vi siger tak for samarbejdet.
Resultater og samlede stillinger efter 4. afdeling kan findes her.
Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne Elite, Zakobo, Fusion, SIS, Tissot, Amaton, Garmin og P. O. Auto.
ANNONCE
ANNONCE
Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig
Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?
ANNONCE
Motionsfeltet.dk • Åsvinget 5 • 9800 Hjørring • Tlf. 5155 8966 • info@motionsfeltet.dk • Cookieindstillinger