For tredje år i træk afviklede vores årlige tur til Mallora, og det blev en cykelrejse i høj solskin og masser af gode cykelture. Modsat de tidligere år havde vi besluttet at flytte rejsen fra det sydlige Mallorca til det lidt mere nordlige - nærmere betegnet det naturskønne område i Alcúdia. 20 glade cykelmotionister deltog på rejsen, som blev afviklet fra den 1. til den 8. april.
Alle deltagerne rejste til Mallorca lørdag den 1. april, hvor deltagerne blev samlet i løbet af aftenen. Det var en stor summeren af spænding, hvad ventede der deltagerne, og hvor stod man selv i forhold til de andres niveau, og hvem var man egentligt kommet på cykelrejse med? Snakken og kemien var rigtig god og gruppen blev hurtig harmonisk - allerede før første cykeltur.
’Smeden førte an’
Søndag morgen mødtes alle deltagerne for første gang. Chefredaktør på Feltet.dk, Jesper Johannesen, bød deltagerne velkommen. Efter morgenmaden kom Brian Dandanell forbi med cykler til de, som havde lejet. Brian er dansker og bor på Mallorca og er en fantastisk cykeludlejer - altid god service.
Nu var alle klar - cyklerne var linet op udenfor hotellet, folk var kommet i lycra tøj, og det var pludselig svært at genkende folk. Alle var topspændte og klar til første træningstur.
Feltet.dk havde den tidligere danske mester og Tour de France-deltager Allan Johansen alias ’Smeden’ med som guide. Allan Johansen forklarede om den første tur, hvor alle kørte sammen, så alle kunne finde ud af deres niveau i forhold til de øvrige deltagere. Det fungerede godt, selvom nogen havde det hårdere end andre. Turen gik ud til fyret Cap Formentor, og det var en forholdsvis flad rute med et par stigninger undervejs. Alle kom sikkert hjem, nogle før end andre, niveauerne var på plads.
Fantastisk udsigt på toppen af Cap Formentor
Pas nu på - BUUM!
Kort før turen blev ’skudt’ i gang nåede Jesper Johannesen lige at advare deltagerne, om det næsten altid var den første og sidste dag, at der skete uheld. Det fik han ret i, fordi efter blot 15 kilometer kørsel røg han nemlig selv i asfalten i et solo uheld, men kunne nøjes med en del hudafskrabninger og et ømt knæ.
Efter den første tur passede det med, at eftermiddagen kunne bruges til at se Flandern Rundt i baren, hvor Allan Johansen ivrigt kunne kommentere og fortælle om, hvad det var rytterne gennemgik på de flamske brosten. Johansen analyserede og kommentarede, og man glemte helt, at det var tysk Eurosport, som man sad og så. Højdepunktet var naturligvis Philippe Gilberts flotte sejr - og Peter Sagan og Greg van Avermaets styrt. Undervejs blev baren også benyttet til at få lidt forfriskninger.
"Smeden" fortæller omkring Flandern Rundt, mens 2017-udgaven går ind i sin afgørende fase.
Om aftenen fortalte Allan Johansen omkring sin karriere. ’Smeden’ kom ind på alt det positive ved at cykle, men også de hårde tider med kontraktforhandlinger og da karrieren sluttede. Deltagerne var ivrige med spørgsmål, så det endte med at blive et langt foredrag, hvor der blev gennemgået mange af cykelsportens facetter.
Ned i hullet!
Mandag var det tid til den første store prøve. Turen gik fra Alcúdia og vest på til den frygtede stigning Sa Calobra. Efter morgenmaden styrede Allan Johansen sikkert tropperne til Sa Calobra. Undervejs blev gruppen delt op efter niveau - og ved toppen af Sa Calobra var det selvfølgelig valgfrit om deltagerne ville en tur ned i ’hullet’. Nogen ønskede også at spise frokost nede i hullet, mens andre gerne vil køre op, før forplejningen. 120 km lød turen på, når Sa Calobra var veloverstået. En gruppe valgte også at køre en mindre tur langs kysten.
Team Motionsfeltet.dk var naturligvis stærk repræsenteret på Mallorca-turen. Her ses tre ryttere på toppen af Sa Calobra
Alle kom dog igennem turene, mens ’Smeden’ dog selv undervejs fik feber og maveproblemer. Alle kom dog hjem og efter en hviledag tirsdag var Johansen igen klar på cyklen.
”Kongeetapen”
Tirsdag blev der igen gået til den. Over halvdelen af deltagerne var indstillet på at køre kongeetapen, hvor rytterne skulle over Orient, Coll de Soller og Puig Major. 140 kilometer med godt 2200 højdemeter. Noget af en benbrækker! Andre foretrak en mere flad tur på godt 85 km, selvfølgelig med et café stop og en lækker sandwich, (og her må vi indskyde at deres parmaskinke og ost er i verdensklasse), så det blev nydt i fulde drag.
Stigninger kostede kræfter - Walter viser tænder
Om aftenen var ’Smeden’ igen kommet på højkant og klar med et fremragende foredrag omkring cykelindstililng, som ikke behøver at være så kompliceret. Deltagerne fik masser af fif til kost, træning og bikefit.
Deltagerne havde mulighed for onsdag morgen at få Allan Johansen til at kigge på deres position på cyklen, hvor han hjalp med eventuelle justeringer.
Velodromen Sineu
Onsdag var det Kennet Kirkensgaard, som var vores guide. Kennet har boet tre år på Mallorca, og han kunne bidrage med en anerledes tur på de små stier op til Sineu, hvor der blev holdt kaffepause og fortalt røverhistorier fra Mallorca. Undervejs fortalte Kennet om forskellige ting på Mallorca, blandt andet mange af appelsinerne ikke længere blev plukket, da det simpelthen ikke kunne betale sig. At vandmanglen på Mallorca nu så bedre ud, og de havde døjet med store oversømmelser i løbet af vinteren på den kanariske ferieø.
Kaffestoppet i Sineu gav også en ekstra dimension, da det var muligt at prøve at cykle på Velodromen (cykelbanen). Det var bare at tage landevejscyklingen ind og give den gas. Nogen fandt det spændende, mens andre nøjes med at kigge på.
Hør Kennet Kirkensgaard fortælle om sin nye Rapha-butik på Mallorca
Om aftenen var der endnu et foredrag, Race Across America-deltageren Aske Søby kiggede forbi hotellet i Alcúdia og forklarede om det at deltage i et af verdens hårdeste cykelløb. Aske Søby har deltaget i RAAM to gange, hvor han i 2014 blev den yngeste deltager nogensinde til at gennemføre.
Aske Søby holder foredrag om Race Across Americia
Til dem, som ikke kender Race Across America, så er det en cykeltur på knap 5000 kilometer på tværs af USA - fra vestkysten til østkysten. Man kører solo på hele turen, og man må ikke ligge på hjul af andre ryttere. Turen er ikke et etapeløb - men en lang enkeltstart og deltagerne har max 12 dage til at gennemføre. Deltagerne får cirka en times søvn per døgn.
Søby førte selv an torsdag og fredag
Dagen efter var Aske Søby selv guide på den lange tur, som gik til stigningen Randa, forholdsvis fladt hen til stigningen, som var midt i ingenting. Et utroligt flot bjerg, som man kunne ’nyde/lide’ hele vejen opad.
Der var plads til mange kaffestop undervejs på turene
Vejret var godt hele ugen, men torsdag og fredag var der lidt mere vind, og det gav nogle hårdere ture, da modvinden begge dage kom hjemad, så der skulle trædes til, og folk var ved at være trætte.
Fredag blev der også kørt godt 100 kilometer, hvor rytterne blev guidet hen til Col de Femenia, og derefter gik turen til Selva, hvor der blev holdt endnu et kaffestop - dem var vi særdeles glade for på turen.
Efter fredagens tur så var der tid til at få cyklerne pakket og evaluere turen, hvor hver enkelt deltager blev hørt og kom med konstrutiv feedback. Feltet.dk gav en lille afsluttende forfriskning.
Lørdag var den store hjemrejse, hvor deltagerne til Billund skulle rejse tidligt, mens deltagerne til Kastrup godt kunne nå en ekstra cykeltur, før de skulle pakke og rejse hjem lørdag aften.
Tak til alle deltagerne for en fantastisk tur, vi glæder os allerede til den næste år!
ANNONCE
Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig
Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?
ANNONCE
Motionsfeltet.dk • Åsvinget 5 • 9800 Hjørring • Tlf. 5155 8966 • info@motionsfeltet.dk • Cookieindstillinger