I Kolding har man i flere år arrangeret et liga løb i den såkaldte XCO disciplin. XCO er et typisk MTB løb, hvor man kører et antal runder.
Ofte ligger de enkelte runder på en distance omkring fem kilometer. Kolding vil gerne have dette liga løb op på UCI niveau og blive en del af world cuppen.
For at skabe noget liv omkring ligaløbet, har man i år derfor udvidet arrangementet til at omfatte en udvidet weekend, hvor der fredag blev løbet et trailrun og kørt et XCE stævne. XCE er et udskilningsløb efter cupsystemet, hvor der køres i heat.
De bedste fra hvert heat går videre. Lørdag havde man så indbudt til et Motionsmarathon, der skulle køres over omgange af cirka 33 kilometer. Her kunne man vælge om man ville køre en, to eller tre omgange. Jeg deltog i dette stævne og var tilmeldt til tre omgange.
Lørdag formiddag, inden motionsløbet, blev der kørt ligaløb i ungdomsklasserne. Da disse skulle være færdige, inden man kunne starte på motionsmaratonen, blev starten desværre udskud i 15 minutter.
Lørdag eftermiddag var der åbent for licensrytterne kunne træne på ruten, som de skulle køre på om søndagen, hvor der var ligaløb for voksen klasserne.
Motionsmarathon
Vel ankommet til pladsen, hvor der var fine parkeringsforhold, kunne jeg se, at der var en flot stævneplads med en masse telte. Det skal dog nævnes, at parkeringspladsen var ved at være fyldt, da jeg ankom.
Det gik rimeligt nemt at få udleveret sit startnummer, på trods af at der ikke var meget plads i teltet, hvor man fik nummeret.
Herefter kunne jeg konstatere, at alle de fine telte var salgs og reklameboder for forskellige cykelrelaterede produkter.
Starten skulle have gået klokken 11.00 men ungdomskassernes ligaløb skulle afsluttes, inden vi kunne starte, så starten blev udskudt til klokken 11.15.
Der var lidt forvirring omkring starten. Lige ved startområdet var der et stykke græs, hvor vi kunne køre rundt og varme op - en virkelig god idé. Ifølge stævnespeakeren skulle vi sendes afsted således, at dem der skulle køre tre omgange skulle starte først og en omgang sidst.
Men samtidig stod der en ved indkørslen til startboksen og råbte, at en omgang skulle ind i startboksen først. Det viste sig, at planen var at dem der skulle køre en omgang, skulle afsted først og os der skulle køre tre omgange afsted sidst.
Vi blev sendt afsted med cirka et minuts mellemrum og starten blev foretaget på rigtig ligamaner, hvor der bliver sagt 15 sekunder hvor starten så går. Efter starten gik det hurtigt afsted på et rimeligt bredt spor.
Men efter et kort stykke tid, kom der nogle smalle passager, hvor der blev kø blandt andet på grund af et del langsomme ryttere på den korte distance. Det havde nok været bedst, at dem der skulle køre tre omgange var startet først.
Efter et kort stykke med nogle smalle passager, kom vi igen ud på en lang grusvej. Efter dette grus stykke var feltet spredt og det så ikke ud til at der skulle komme flere stykker med kø. Fra grusvejen blev vi ledt direkte over i en mindre sti, hvor der dog var plads til at overhale.
Efter denne sti kom vi ud på et længere asfaltstykke - kun afbrudt af et kort stykke singletrack.
Efter dette lange stykke asfalt, blev vi igen ledt ind på en grusvej, der skulle føre os op til Seest. I Seest var rutens eneste depot, der blot bestod af en trailer, hvorpå der var et par vanddunke. Ved siden af lå der nogle brusetabletter, som man kunne putte i sin drikkedunk, hvis man havde brug for dette.
Efter Seest kom der et længere stykke med blanding af grusvej og singletrack. Der var en del udfordrende stigninger på dette stykke. Stykket indeholdt også et længere stykke singletrack langs med en å. Her skulle det vise sig, at der på første omgang igen blev lidt kø på ruten.
Efter dette lange lækre stykke, endte vi nede ved fjorden, som vi fulgte ind til Kolding havn og videre rundt om havnen, for at komme op i gennem et villakvarter til den skov, der ligger lige bagved startområdet.
I denne skov er der bygget noget MTB-spor, som vi kørte på inden vi kom tilbage til målet. Efter at have passeret målet, og kører ud på anden og tredje omgang, blev vi ledt ind på et kort teknikstykke med berms og forhindringer bygget i træ, samt en konstrueret rockgarden.
Alt i alt en meget fin rute. Dog var der lidt meget asfalt og byveje. Men det var tydeligt, at arrangørerne er vant til at arrangere ligaløb, hvor der ikke skal tænkes i forplejning og lignende til deltagerne.
Men til et motionsløb bør der være minimum et, gerne flere depoter med frugt og væske. Når man kommer i mål burde der også være et måldepot, hvor man kan få noget frugt og noget at drikke. Endvidere er det en god idé, med et telt hvor deltagerne kan mødes efterfølgende og udveksle røverhistorier.
En lang tør sommer skal selvfølgelig sluttes af med en god gang regnvejr. Men jeg kan dog ikke helt forstå, hvorfor det så lige skulle være denne dag, at dette regnvejr skulle komme.
Men det gode ved regnen var, at jeg så fik mulighed for at afprøve den fine vaskestand, som Muc Off havde stillet til rådighed. Her var der mulighed for både at få skyllet cyklen og vasket den med nogle af Muc Offs produkter.
Alt i alt et fint arrangement med plads til forbedringer.
ANNONCE
ANNONCE
Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig
Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?
ANNONCE
Motionsfeltet.dk • Åsvinget 5 • 9800 Hjørring • Tlf. 5155 8966 • info@motionsfeltet.dk • Cookieindstillinger