09.11.2016 @ 12:51

Feltet.dk har modtaget en løbsberetning fra Lars Gustafsson om Grand Prix Båstad, hvor han fortæller om sin oplevelse af løbet.

Søndag den 18. september ringede vækkeuret kl. 05:00, og dagen, som jeg havde trænet henimod og glædet mig rigtig meget til, var nu i gang.

 

Vi hos Festo havde fået den skøre idé at lave et kundearrangement til cykelevent Grand Prix Båstad i Sverige, og det var ikke første gang, vi deltog. Faktisk var det tredje år, vi deltog med kunder, og interessen samt selve løbet var vokset kraftigt fra første gang, det blev afholdt i 2014.

 

Jeg tror, der var under 300 deltagere 2014 og tæt på 900 her i 2016 og hvorfor lige et dansk motionsløb i Sverige? Ja de primære grunde må være, at det er meget tæt på Danmark, den fantastiske natur, utrolige cykelglade og forstående lokale beboer samt de meget hårde stigninger op til 19 procent.

 

Der var 325 højdemeter på den 15,5 kilometer lange rundstrækning, som skulle køres 4 gange=62 kilometer eller 8 gange=124 kilometer
Deltagerne glæde sig til flotte naturoplevelser og spektakulære udsigter.

 

Vi var 28 tilmeldte kunder og personale fra Team Festo, og dagen før havde jeg hentet en lastbil hos Europcar, som skulle bruges til transport af flere af vores cykler. Op til løbet havde der været en heftig dialog, om hvordan vi kunne sikre, at cyklerne blev transporteret forsvarligt i lastbilen.

 

Ved nærmere eftersyn kunne jeg da også se, at der var for en mindre formue, og faktisk var værdien på flere af cyklerne det samme som en mellemstor brugt familiebil. Derfor var alle blevet bedt om at tage tæpper og lignende med til at beskytte under transporten.

 

Vi mødte en stor gruppe søndag morgen kl. 06:30 for at pakke lastbilen forsvarligt og drog samlet afsted kl. 06:50 i flere biler med cyklerne og mig i lastbilen. Der var afgang med færgen kl. 07:30 og ankomst i Båstad cirka klokken ni. Cyklerne og udstyret blev klargjort, og næsten alle nåede at komme med på det fælles gruppefoto.

 

 

Team Festo var tilmeldt på begge distancer i første startgruppe. Den lange distance havde start 10.30, 124 kilometer for de ”meget veltrænede”, og den korte havde start 10.42, 62 kilometer for de ”trænede”.

 

Op til løbet havde jeg haft en opadgående formkurve og havde to uger inden været på en fantastisk træningslejr i Dolomitterne sammen med Food-N-Motion for at træne højdemeter. Desværre kunne jeg ikke følge dem i løbet, men de var også et par niveauer over mig både i Dolomitterne og her i Båstad Grand Prix. Løbet blev vundet i 4:03:04 af Niels Eigil Bradtberg som er A-rytter og tidligere vinder af løbet.

 

Fem personer fra Food-N-Motion i top ti siger vist en del om deres niveau.

 

Min tid: Lars Gustafsson 4:38:16, nummer 62 af 422 startende.

Vejret var perfekt, ingen regn, lidt sol og meget lidt vind, så strategien var at køre I kort/kort, fire gels i lommen, to store drikkedunke, ingen stop undervejs og ikke mindst at slå min tidligere tid på 4:49:53 fra 2015.

 

Jeg valgte at starte helt forrest i første startgruppe sammen med gruppen fra Food-N-Motion Vi startede med Race Marshall, og det gik fornuftigt fra havnen op mod hovedvejen, hvor en del var på brosten. Dernæst drejede vi til højre ud mod Kattvik, hvor det steg en smule, og der var sidevind fra højre.

 

Efter et par kilometer var løbet i gang, og positionskampen var allerede startet, inden vi drejede ind på første rigtige stigning, Boarpsvägen, som har en gennemsnitlig stigning på over ni procent. På toppen var der en fantastisk udsigt over Båstad bugten og den smukke golfbane, hvis man havde haft overskud til at nyde dette. Tempoet var rigtigt højt for mig allerede på denne stigning, men jeg fik slæbt mig med over i forreste geled.

 

Efter endnu et par kilometer ramte vi den tekniske nedkørsel, Erikstorpvägen, med fald op til 21 procent. Her befandt jeg mig ganske godt, da jeg er væsentlig bedre nedad en opad. Efter endnu et par kilometer ind mod byen i høj fart kom vi til den til tarveligste af stigningerne, Tarravägen, som ligger midt i Båstad by og er en legendarisk stigning med op til 19 procent flere steder.

 

Stigningen var lang og hård med masser af publikum, der heppede, og det var en rigtig intens oplevelse, da publikum var meget tæt på, vejen smal og hastigheden meget lav. Gruppen blev her sprængt i flere mindre grupper, og jeg befandt mig siddende i den bagerste af de forreste grupper kæmpende meget tæt på min max.

 

Kort efter gik det igen nedad via Karstorpsvägen, som er en perfekt bred vej, hvor hastigheden let kom op på over 70 kilometer i timen. Her ramte vi Båstad by igen, og ruten gik via et par sving ned til havnen og forbi målområdet ved hotel Skansen med masser af tilskuere, hjælpere, fed musik og en super aktiv og cool speaker, Tino Thorsø, som flere af os, der var unge i 80 og 90´erne, kender fra Københavns diskoteker.

 

Løbets første omgang ud af otte var nu gennemført. De fleste deltagere var herefter spredt ud i mindre grupper, og jeg havde fundet en gruppe som passede godt til mit niveau.

 

De næste fire omgange fungerede rigtigt godt. Gruppens størrelse var på omkring 15 personer, og de fleste deltog i det vigtige samarbejde med at tage del i føringerne på de flade stykker samt give læ i sidevinden. Cyklen blev for mig tungere og tungere på de to stygge stigninger, så efter fem omgange måtte jeg desværre slippe gruppen og køre de sidste tre omgange stort set alene i mit eget tempo. Det var et problem, da der ikke var hjælp til de flade stykker og læ i vinden, som var tiltagende.

 

Alt i alt kostede det cirka 13 minutter i forhold til den gruppe, jeg havde siddet i men desværre ikke havde styrken til at blive hængende i. Stadigvæk var det for mig et perfekt løb, og jeg tror, at hvis dagen havde været der, så havde jeg også siddet med hele vejen hjem i denne gruppe.

 

Løbet som helhed var noget af det mest fantastiske og krævende, man kan tænke sig. De korte omgange gjorde, at man aldrig fik ro på, og man gav mere gas, end hvad klogt var. To rigtig stejle stigninger pr. omgang, super fede højhastighedsnedkørsler, masser der hepper de vigtige steder samt en general positiv stemning blandt både deltager og arrangører gør løbet specielt. Skal jeg med næste år? Ja for pokker, det var nok et af de fedeste løb, jeg har deltaget i.

 

Hvis du er ivrig motionsrytter, kan du blive en del af Team Motionsfeltet.dk, der er Danmarks største fordelsklub.

Produktfokus: Favero Assioma Pro MX-2 og Assioma Duo watt-pedaler
Anders Lund har fået nyt job
Tidligere rytter og landstræner Anders Lund har nu fremtiden på plads. 
Bjarne Riis forudser stor dansk succes i Touren
Bjarne Riis forventer dansk Tour-succes næste sommer. 
Her er Tour de France-ruten 2025
Ruten til næste års Tour de France er netop blevet offentliggjort i Paris.
”Vingegaard-effekten” er stadig større trods fænomenalt hjemmebane-VM, mener træner
VM på hjemmebane i Ballerup Super Arena blev en enorm succes, og opbakningen var enorm fra de danske fans. Alligevel tror den tidligere rytter Jimmi Madsen, at en vis Tour de France-vinder appellerer mere til fremtidens ryttere.
Grand Tour-etape slutter i Slovenien ifølge medie
Skal man tro det slovenske medie Siol, får Slovenien en etapeafslutning i næste års Giro d’Italia. 
Stor VM-oversigt: Få alt det bedste fra danskernes magi i Ballerup
En stor uge ved VM i banecykling i Ballerup er slut, og der har været danske succesoplevelser på stribe. Feltet.dk har her samlet alle reaktionerne fra danskerne hele ugen.
Vingegaard-beslutning revses af Bruyneel: Ikke en grund
Jonas Vingegaards beslutning om at afslutte sin sæson tidligt undrer Johan Bruyneel.
Følg Lombardiet Rundt på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Lombardiet på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp imod Tadej Pogacar og co. 

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet