Vi er netop ankommet til det firestjernede Hotel Hafen Flensburg, som med placering i bunden af Flensborg Fjord og tæt på byens centrum, ligger med udsigt til vandet og alle havnens skibe og lystbåde.
Spiret fra St. Jürgen Kirken rager højt op, og på modsatte side af vandet skimtes en række nybyggede og moderne huse. Netop kombinationen af det gamle, det nye og det maritime er det, som gør Hotel Hafen Flensburgs placering unik. Det trækker straks i os for at hoppe på cyklerne - og det netop, hvad vi gør.
Godt udgangspunkt for flere historiske cykelruter
Vi har fyldt vores drikkedunke og er på vej ud ad Fördestrasse for at se, hvad den første del af den 430 kilometer lange østersøkyst-cykelrute i Slesvig-Holstein byder på.
Østersøkyst-cykelruten går, som navnet antyder, langs den tyske østkyst med start ved Kobbermøllen lige syd for Kruså og herfra helt til bunden af bugten i Lübeck. Efter cirka 15 kilometer efter Flensborg kommer man til Glücksburg og byens historiske slot, der blandt andet har fungeret som bolig for nogle af de danske konger.
Ved Glücksburg kommer man ligeledes helt ud til kysten, hvor lokale indbyggere og besøgende turister ligger og nyder solen ved et af de mange badeområder. Da vi ikke skal køre hele østersøkyst-ruten, drejer vi efter 30 kilometer ind i landet for at se, hvad terrænet ellers byder på, og herfra vender vi snuden mod Flensborg.
Flensborg er ligeledes et oplagt udgangspunkt for på cykel at opleve Hærvejen eller Ochsenweg, som den kaldes på tysk. Strækningen har flere navne, som alle indikerer, hvad vejen er blevet brugt til. Gennem historien er vejen, som i Danmark primært følger den jyske højderyg for at undgå moser og vandløb, blevet anvendt som en vigtig handelsvej mellem Danmark og de syd for liggende lande, hvor okser, heste, geder, får og meget andet er blevet transporteret mod syd i bytte for mere eksotiske varer.
Udover kvægdrivere har en vendisk hær, handelsmænd og pilgrimme også benyttet sig af ruten. Hærvejen mistede i takt med skibsfartens fremskridt og jernbanens indførelse sin betydning som handelsrute. I dag bruges Hærvejen primært af det vandre- og cykelglade folk, og i de seneste år har man arrangeret motionscykelløb, hvor deltagerne igen har kunnet få rutens smukke natur og spændende historiske fortællinger tæt på.
Cykling i Flensborg og omegn indbyder primært til, at man sætter god tid af til at opleve de kulturskatte, som området byder på. Ruterne er overkommelige og der køres primært på cykelstier eller ad fine asfalterede veje, så om man er til en racercykel, mountainbike eller en mere almindelig citybike, er op til den enkelte. Af andre spændende og historiske ruter kan det blandt andet anbefales at opleve Gendarmstien, som følger den nordlige kyststrækning langs Flensborg Fjord, og herudover lokker Grænseruten, som går fra Flensborg i øst til Højer i vest.
Nyt og gammelt smelter sammen
Det er ikke kun på cyklen, vi får et indtryk af de historiske og kulturelle seværdigheder, som området byder på. Efter en god cykeltur triller vi ind på Hotel Hafen i Flensborg, som ligger på Schiffsbrücke. Hotellet er skabt ved at forene flere gamle og originale bygninger, som hver især byder på deres egen historie.
Et af husene har fungeret som militærsygehus, kolonialhandel og diskotek, et andet som konsulat og bordel, mens der har været fiskehandel, slagter og kiosk i de andre. Kernen i hotellet er bygningen på Schiffsbrücke 32, og det er ikke første gang, at bygningen her har fungeret som hotel. I 1852 købte Marcus Hinrich Kayser bygningen på auktion og omdannede det til hotellet Kayser’s Hof og ifølge beretninger har Kong Frederik den 7. i år 1854 overnattet fem dage på hotellet med sit følge.
Den lidt spraglede historie er karakteristisk og unikt for Hotel Hafen Flensburg og i dag har en gennemgående renovering og tilførsel af moderne arkitektur og indretning løftet hotellet til at være charmerende og meget indbydende.
Siden 2014, hvor renoveringsarbejdet påbegyndte, har arkitekterne formået at bevare de gamle facader. Hotellets gårdhave er et populært sted for gæsterne, som sidder ude i de store strandstole med et glas champagne, slikker sol i en hængekøje eller nyder en Flensburger Pilsner samt et af de lokale rom-mærker.
Så snart man træder ind i receptionen på Hotel Hafen Flensburg bliver man mødt af en maritim stil med et eksklusivt touch. De gamle bygninger, der er bygget fint sammen i et ensemble, gør stemningen hyggelig, og hvad der tidligere har været udendørs facader, er nu integreret i ét stort hotel med mange ovenlysvinduer. De mange facader gør det blot endnu mere interessant at gå på opdagelse, og værelserne er ligeledes lyse og store samt møbleret i en moderne og maritim stil.
Lokalt og miljøbevidst
Restaurant Columbus, der er tilknyttet Hotel Hafen Flensburg, byder på solid morgenmad. Om morgenen er det blandt andet duften af røræg og bacon, pandekager, nybagt brød og diverse kødpålæg og oste, men også nye tiltag såsom caprese, agurkesalat, røget laks og smoothie der rammer ens næsebor. Således er der rig mulighed for at tanke energi til en dag på cyklen eller til opdagelse i Flensborgs gader. Restauranten er ligeledes åben i løbet af dagen og til aften, hvor både lokale, turister og hotellets gæster nyder maden. Der bliver eksperimenteret, og anretningerne er en fryd for øjet, og bevidstheden om, at der bruges lokale, sæsonbestemte og økologiske råvarer, højner blot spiseoplevelsen.
Udover at støtte lokale producenter af råvarer, gør Hotel Hafen også en indsats for nærområdet ved at være miljøvenlige. Ved at bruge lokale råvarer mindskes transportlængen af råvarer fra producent til hotel. På samme måde som Hotel Hafen har taget et bevidst valg om deres lokale og miljøbevidste tilgang til mad og råvarer, fylder det miljøbevidste også meget i måden at drive hotel på. Øget fokus på miljø og klima er noget, som både gæster og erhvervsfolk efterspørger.
Giver lyst til mere
Både Hotel Hafen og Flensborg har virkelig overrasket positivt, og byen samt hotellet er bestemt et besøg værd. Hotel Hafen er lækkert og gennemført, og byen har på samme måde som hotellet fået sig et ansigtsløft de seneste par år. Man kan derfor gå på opdagelse på havnen, som summer af liv, og i de små og hyggelige brostensbelagte gader med bindingsværk, som man finder lige ved hotellet. Flere steder finder man hyggelige baggårde, hvor gæster nyder en lokal øl eller er til rom-smagning i et af de to tilbageværende romhuse i Flensborg.
Cykelmæssigt byder området på en masse spændende ruter, som giver en indføring i historien, og hvor der er rig mulighed for at stoppe ved de mange kulturelle skatte - også flere end vi har nået på vores tur - derfor er det heller ikke sidste gang vi tager cyklerne med til Flensborg eller Hotel Hafen.
KONKURRENCE
Vind et weekendophold for 2 personer - inkl. 2 overnatninger i dobbeltværelse, morgenmadsbuffet, romoverraskelse på værelset samt 3-retters aftenmenu i Restaurant Columbus den anden aften.
Gavekortet er gyldigt til og med juli 2020. Der tages forbehold for udsolgte datoer.
Sådan deltager du
Gå ind på Feltet.dks Facebookside. Skriv hvem du vil have med på weekendturen. Konkurrencen løber frem til den 31. august.
Find de nærmere detaljer om Hotel Hafen Flensburg.
Fakta og gode links
ANNONCE
ANNONCE
Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig
Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?
ANNONCE
Motionsfeltet.dk • Åsvinget 5 • 9800 Hjørring • Tlf. 5155 8966 • info@motionsfeltet.dk • Cookieindstillinger