Efter at Tour-feltet har krydset Storebæltsbroen og prøvet kræfter med den frygtede sidevind, venter en finale på knap tre kilometer i Nyborgs østlige del. Det første stykke foregår langs vandet, og efter et venstresving kommer selve opløbsstrækningen.
Hele byen vil være klædt i gult, der vil være fest og farver, og dagens etapevinder skal hyldes. Men allerede nu er Nyborg tunet ind på Touren med en række arrangementer.
Hesselets indgangsparti vidner om den japanske inspiration. Foto: Konny Christiansen
Varieret cykelrute
Af gode grunde kan vi ikke tjekke Storebæltsbroen ud på cykel, så vi har lagt en rute, der tager udgangspunkt i Nyborg og går nordpå. Vi lægger de flotte strandhoteller bag os og kobler os på cykelrute 40 mod Kerteminde.
Via biveje og afstikkere kan ruten mellem Nyborg og Kerteminde forlænges. Foto: Konny Christiansen
Det er bestemt ikke den mest direkte strækning, for vi kører på en del mindre veje, hvor der er mange sving, men det meste af turen er vi afskærmet fra tung trafik.
Turen nordpå byder på flere afstikkerne, hvor vi kører langs vandet. Helt inde ved land afløses havets dybblå farve af et azurblåt bånd, der løber langs kysten. I disen kan vi se højbroen over Storebælt, vi kan skimte Sprogø, og nogle kilometer ude i vandet snurrer en række vindmøller. Det ene sceneri afløser det andet, og det samme gælder de strækninger, hvor vi kommer lidt ind i land.
Her passerer vi flere herregårde, og langs vejene støder vi hele tiden på det, som Fyn er så kendt for - nemlig de talrige boder, hvor lokale landmænd sælger alt fra friske jordbær til nyopgravede kartofler og gyldengul honning. H.C. Andersen kaldte Fyn for ”Danmarks Have”, og det er forståeligt med al den frodighed, man møder overalt på cykelturen ad de små veje.
I Kerteminde vender vi, og har man brug for et hvil, ligger der adskillige caféer, isboder og fiskerestauranter lige ud til havnen og stranden. Lidt uden for Kerteminde kan man komme nogle højdemeter i vejret og fra Lundsgård Klint skimte Sjællands kyst i det fjerne.
Det østfynske landskab byder på flere temacykelture. Foto: Konny Christiansen
Men generelt byder den østfynske topografi ikke på mange højdemeter, og på de 60 kilometer, vi kører, inden vi er tilbage i Nyborg, sniger cyklens computer sig kun lige en anelse over 200 meters samlet stigning.
Til gengæld kan vinden være temmelig kraftig på de strækninger, hvor ruten går langs vandet, især når blæsten - som vi oplever det på vores tur - kommer ind direkte fra havet. Her skal man være forberedt på at træde til i pedalerne.
Andre muligheder
Ikke bare mod nord, men også sydpå er der fine cykelruter. Vælger man den sydgående rute 50, ligger seværdighederne som perler på en snor - idylliske fiskerlejer, store frugtplantager, endnu flere herregårde, vandmøller samt udsigt til Langeland.
I Hesselager ligger Danmarks største sten, Damestenen, og den 1.000 tons store vandreblok er så stor, at den minder om en klippe, der stikker op fra undergrunden.
Damestenen, der ligger syd for Nyborg, er Danmarks største. Foto: Konny Christiansen
Terrænet er generelt varieret og spektakulært at køre i, og området fik det blå stempel i 2011, hvor Danmarks Cykle Union afviklede DM-ugen på den østfynske asfalt.
Efter en dag i sadlen triller vi langs Nyborgs smukke strandvej og parkerer cyklerne på vores hotel.
Flere måneder for Touren markerer Nyborg, hvad der skal ske i juli. Foto: Konny Christiansen
Panoramaudsigt over Storebælt
Et af Fyns mest attraktive hoteller er Hesselet, hvor det ikke er usædvanligt, at velhavere ankommer i helikopter for at nyde stemningen, maden og de smukke omgivelser.
Hotellet, der ligger helt ud til vandet med uhindret udsigt over Storebælt, er oprindelig bygget i japansk stil, og de første år havde man endog ægte geishaer samt japanske kokke til at kræse om gæsterne.
På Hesselet har gæster alle muligheder for at slappe af efter cykelturen - enten på solterrassen ved poolen, på tennisbanen eller i loungen, hvor man kan nyde en drink og betragte trafikken på bæltet.
En gang imellem ankommer Hesselets gæster i privat helikopter. Foto: Hotel Hesselet
Tour-ophold med VIP-adgang
Hotel Hesselet er naturligvis fremme i skoene, når Tour-feltet lander i Nyborg. Både fredag den 1. og lørdag den 2. juli markeres verdens største cykelløb med et særligt Tour de France-ophold.
I Hesselets nye afdeling, der ikke er japansk, hører der egen balkon med til værelserne. Foto: Hotel Hesselet
Mulighederne er talrige, da man både kan komme én eller begge dage, og hotellet råder over et antal VIP-pladser til opløbsstrækningen. Menuen er naturligvis fransk, så gæster forkæles med blandt andet champagne, bretonske østers, skinke fra Baskerlandet og bouillabaisse, og vil man snakke cykling, er hoteldirektør Christina Petersson parat.
I 2019 tog hun selv turen til Paris med Rynkeby-holdet, ligesom hun igen i år kører til Paris og derudover deltager i anden etape af Tour de Storebæltsløbet på 200 kilometer.
Poolen byder på afslapning efter cyklingen. Foto: Hotel Hesselet
Nordisk køkken
Placeret ved et bord med direkte udsigt over Storebælt starter vi med bobler i glasset. Vi præsenteres for en engelsk mousserende vin, der - i hvert fald efter vores smagsløg - fuldt ud matcher en god champagne.
Køkkenchefen kan sit kram. Foto: Konny Christiansen
Hertil serveres en række små tapasagtige anretninger med fisk og skaldyr, blandt andet stenbiderrogn med rygeost samt grillet asparges. Det hele er tilberedt al dente, så de forskellige smagsnuancer træder tydeligt frem.
Og det nordiske går igen ved hovedretten, der består af indbagt kalvemørbrad, og det møre og rosastegte kød glider ned sammen med en italiensk barolo. Modsat mange gourmetrestauranter, hvor anretningerne ofte er små - enkelte steder mikroskopiske - har Hotel Hesselets retter en størrelse, så man bliver behagelig mæt. Til dessert har kokken forberedt et udvalg af is og kager med et rabarbertema til fælles. Velsmagende og elegant anrettet.
Det samlede indtryk af Hotel Hesselet, der byder på forkælelse i restauranten, stemningsfuld japansk atmosfære, egen tennisbane, indendørs pool samt muligheden for en morgendukkert i Storebælt betyder, at man kan glæde sig til et weekendophold fra øverste hylde.
ANNONCE
ANNONCE
Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig
Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?
ANNONCE
Motionsfeltet.dk • Åsvinget 5 • 9800 Hjørring • Tlf. 5155 8966 • info@motionsfeltet.dk • Cookieindstillinger