I det der burde være en fin forårsdag midt i maj skulle DGI afvikle deres 73 km stjerneløb ved Roskilde, men til trods for solskin først på dagen var det både voldsomt blæsende og truende med mørke skyer. Kort før starten gik kl. 9, åbnede himlen sig også og kastede en god mængde regn ned over de ellers så fine nye asfaltbelagte veje ved Roskilde foran Vikingeskibsmuseet. Det var nok også dette vejr, der affekterede, at flere ryttere manglede ved startskudet. Og nok også det, der sammenholdt med defekter, betød, at endnu en håndfuld ryttere ikke fik kørt alle 73 km.
Regnen ophørte dog, hvilket man desværre ikke kunne sige om vinden. Således var vinden både en medspiller og værste modspiller på ruten, som hele tiden vekslede mellem at køre mod vind, med vind og ikke mindst have kraftige sidevindsstykker. Vinden betød, at feltet allerede fra start blev splittet i mange små bider, og dette forsatte resten af løbet igennem. Det resulterede i, at denne skribent måtte skifte mellem forskellige grupper hele løbet igennem og havde svært ved at finde en fast rytme i farten, som derfor varierede imellem meget hurtigt og tenderende stillestående. Det blev dog til en placering som nr 60 ud af de 329, der krydsede målstregen, inden ruten lukkede kl. 12, så profferne kunne få lov at vise deres talenter.
Afvikling af løbet
Løbet havde start og mål foran Vikingeskibsmuseet, og målstregen blev undervejs krydset flere gange som en følge af stjerneløbets udformning, hvor der blev kørt ind og ud ad tre ben/sløjfer. Det betød også, at der var begrænset med sving undervejs, og de der var, samt rundkørsler og lyskryds var fint spærret af og guidet af frivillige og Hjemmeværnet. Undertegnede kørte kun forkert én gang, hvilket skyldes en hjemmeværnsmand havde travlt med at få en bil guidet af vejen, så min gruppe kunne komme forbi. Jeg blev forvirret i situationen og fulgte i stedet efter bilen, i stedet for de skilte, som ellers hang i hovedhøjde og viste ruten. Sågar viste disse skilte også, hvis der var en forhindring i svinget/lyskrydset. Fornemt!
Der var ingen depoter undervejs på ruten, jeg savnede heller ikke nogle. Dog savnede jeg almindelig rent vand før starten i målområdet, tilsyneladende kunne jeg kun få energidrik eller købe mig til kaffe. Enten var der ingen vand at finde nogle steder, eller også vidste diverse officials bare ikke, hvor det var henne. Udlevering af gratis energidrik var fint, jeg havde bare brug for almindeligt rent dansk postevand.
VIP-området
Efter løbet var jeg og resten af Team Motionsfeltet.dk powered by Nutrixxion inviteret indenfor i VIP-teltet, og her manglede ikke noget. Lækker buffetbord med flere slags kød og salater samt ikke mindst øl, vin og vand. Og især var vi var glad for den ly telte gav under de kraftige regn- og haglbyger, som kom, mens Magnus Cort var ude på stjerneløbets 109 km rute, hvor han fejede alt modstand af banen og tog en overbevisende sejr i eliteklassens løb.
Undertegnede har kun den ene anke om almindeligt vand i målområdet, eller i det mindste en bedre skiltning af, hvor det kan findes. Ellers var løbet helt suverænt afviklet på en fantastisk rute, der til trods for de lokales påstand, ikke rigtigt indeholdte nogle bakker - hvilket min fart på over 34 km/t, trætte ben til trods, kraftigt bevidner.
Upload dine løbsberetninger til Motionsfeltet.dk
Hvis du har deltaget i et motionscykelløb, kan du dele din oplevelse med alle os andre. Gå ind på Motionsfeltet.dk, klik på løbskalenderen i topmenuen samt find det løb, som du har deltaget i. Under hvert løb kan du skrive din beretning i kommentarfeltet nederst på siden.
ANNONCE
Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig
Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?
ANNONCE
Motionsfeltet.dk • Åsvinget 5 • 9800 Hjørring • Tlf. 5155 8966 • info@motionsfeltet.dk • Cookieindstillinger