Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

SKOLER & UDDANNELSER


Motionsfeltet.dk har her samlet en oversigt over de bedste skoler i Danmark, hvor du kan kombinere cykling, fritid og skole.

Liste over skole og uddannelsessteder (Arrangeret efter største postnummer)

Højskolen Hald Ege
Videbech Alle 137
8800 Viborg

Rydhave Slots Efterskole
Holstebrovej 38
7830 Vinderup

Vejle Idrætsefterskole
Ørnebjergvej 28
7100 Vejle

Sportsefterskole Sine
Idrætsvej 23
6240 Løgumkloster

Idrætsefterskolen Klintsøgaard
Klintvej 71
4500 Nykøbing Sjælland

Højskoleophold på Hald Ege

– 20 UGER MED START I JANUAR OG AUGUST.
Mountainbike, lifeskills, dannelse og Afrika.

 

SPORT:

Mountainbike i ambitiøst sports- og højskolemiljø. Tidligere verdensmester i MTB. og bjergkongen fra Tour de France Michael Rasmussen er tilknyttet som træner og højskolelærer. Linjen tilbydes i samarbejde med MTB-holdet Racing Viborg.

 

På skolen er der to andre ambitiøse sportslinjer: Håndbold i samarbejde med Viborg HK og fodbold i samarbejde med Viborg FF. 

 

MOUNTAINBIKE:

Målet med faget er, at du dygtiggør dig optimalt indenfor sporten og udvikler dine tekniske færdigheder. Således vil undervisningen primært varetages af cykelholdets trænere og ryttere.

 

Alle er velkomne på kurset, og du behøver således ikke at være mountainbikerytter på højt niveau ved start. Men med et perfekt terræn lige uden for døren i Hald Ege og Dollerup Bakker, har vi meget store forventninger til det udbytte, du får ved at træne intenst og målrettet. Ligeledes forventer vi, at du møder op med stort engagement og et drive for at dygtiggøre dig.

 

 

 

Undervisningen vil tage individuelt udgangspunkt i netop dine ambitioner og planer indenfor sporten. Herunder eksempelvis, om du mest vil udvikle dig inden for MTB eller cykelcross, eller begge dele.

 

Udover det helt fantastiske terræn i nærområdet, vil vi på linjen bestræbe os på at komme så meget rundt i landet som muligt. Dels for at du får mulighed for at dygtiggøre dig og træne i forskelligt terræn, men også for at deltage i løb, der skønnes relevante i forhold til dit niveau og dine ambitioner. Du vil som en del af undervisningen på linjen gennemgå en MTB-instruktøruddannelse. Også denne kan tilpasses dig.

 

Skolen har en række mountainbikes til rådighed. Du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe din egen MTB eller Cross-cykel. Undervejs vil du desuden lære at blive en bedre cykelmekaniker  - en ikke helt uvæsentlig del af sporten.

 

GHANA – en dannelsesrejse

Alle højskolens elever skal ligeledes på dannelsesrejse til Ghana i Vestafrika – inkluderet i prisen. Sikkert er det, at du rejser ud og kommer hjem forandret. Med et nyt perspektiv på dit eget liv og en hel uforglemmelig oplevelse rigere.

 

LIFESKILLS:

Derudover skal du have fagene:

- Film, kunst og bøger

- Sportspsykologi

- Humanitært iværksætteri

- Krop og sport – i et idehistorisk perspektiv

- Foredrag/sang/fortælling/morgensamling

 

SAMVÆRET OG FÆLLESSKABET – ”at være sig sin betydning for andre bevidst”

Du vil opleve, at vi vil dig noget og at vi møder dig i øjenhøjde. Du skal opleve at vi har betydning for hinanden, og at vi holder noget af hinandens liv i vore hænder, netop da vi er sammen mere eller mindre hele tiden. Og du skal opleve, at der til dette samvær hører en etisk fordring (Løgstrup), om forpligtende at tage vare på hinanden og være sig sin betydning for andre bevidst.

 

Ligeledes ser vi højskolens geografiske placering; naturen, historien og mulighederne, dens arkitektoniske fremtræden og den begrænsede størrelse, som et ideelt grundlag for et kvalitativt og rigt fællesskab. Med h44 elever, der er bundet sammen af en lidenskab for sport kombineret med en lyst til udvikling og dannelse, er der gode muligheder til stede for et forholdsvis lille og intenst, stærkt fællesskab.

 

Hele højskolens værdi ligger i en erkendelse af, at det er sammen med andre, man virkelig rykker. Det er her, man bliver klogere på sig selv og livet, dygtiggører sig indenfor sit felt og oplever, at verden åbner sig og bliver større, ligesom talentudvikling handler om at få det bedste frem i hinanden.

 

Første elevhold til januar 2017.

 

PRAKTISKE TING – SÅDAN FÅR DU FAT

Et ophold på højskolen Hald Ege koster 1500 kroner om ugen, der dækker samtlige dine udgifter – kost og logi mm. -  på skolen. Der tilbydes to lange kurser på 20 uger – et med start i januar og et med start i august. Ring på 86638255 / 21489279 for at høre nærmere og/eller benyt tilmeldingsformularen på hjemmesiden. Så inviterer vi dig til en møde, hvor vi fortæller om højskolen med henblik på afklaring og din eventuelle endelige optagelse på skolen.


Med venlig hilsen

Erik Junker

Forstander

Højskolen Hald Ege

Videbechs Alle 137

8800  Viborg


Email: erik.s.junker@gmail.com

 

Tjek os ud på www.hoejskolen.dk og find os på Facebook: Højskolen Hald Ege

GÅ TIL TOPPEN

Rydhave Cycling Project


Cykling på Rydhave Slots Efterskole – hvis du mener det alvorligt

 


Det er ikke kun for sjov, når Rydhave Slots Efterskole fra skoleåret 2017/18 tilbyder cykelsport som en af disciplinerne på Sportslinien. Naturligvis skal du have mange dejligt afslappede og glade timer som bærende element i dit skoleforløb. Og der skal selvfølgelig være plads til, at du får masser af uforglemmelige oplevelser og knytter livslange venskaber.
 

Men på cykellinien går vi samtidig målrettet efter at give dig de bedste betingelser, du kan ønske dig som ung idrætsudøver. Vi vil hjælpe dig til at komme først over stregen og udvikle dit talent optimalt. Som cykelrytter – og som menneske. Det kan vi kun gøre ved at give dig førsteklasses rammer. På et niveau du ikke finder andre steder:
 Cykelliniens leder

Ricky Enø Jørgensen er en af de stærkeste og mest ambitiøse lederskikkelser i dansk cykelsport overhovedet. Som aktiv blev han dansk U23 mester på landevej ved blandt andet at besejre den senere danske seniormester og vinder af Post Danmark Rundt, Christopher Juul-Jensen, som p.t. kører for Orica BikeExchange.


En kompliceret knæskade tvang Ricky Enø Jørgensen til at opgive en usædvanligt lovende karriere og siden har han været sportsdirektør for de danske top-teams Team coloQuick, Team Trefor og Team Virtu Pro – Véloconcept. 

Cykelliniens samarbejdspartnere
Fra og med 2017 er Ricky Enø Jørgensen tilknyttet det stærke danske kontinentalhold, Riwal Platform Cycling Team, der har Chris Anker Sørensen som kaptajn. Den inspiration og erfaring, det holds ryttere kan bibringe, kommer naturligvis til at have en stor effekt på træningsforløbet på cykellinien på Rydhave Slots Efterskole. Læs pressenyheden her.
 

Desuden vil vi via Ricky Enø Jørgensens omfattende netværk udelukkende samarbejde med de bedste fagfolk på de specifikke områder, du modtager undervisning i.

De fleste vil naturligvis medbringe egen cykel og andet grej, men igennem ODEX vil det desuden være muligt at låne professionelt udstyr som eksempelvis top-professionelle ARGON 18 cykler.


Cykelliniens dagligdag
Når du ikke er travlt beskæftiget med at følge den obligatoriske undervisning på din årgang, sørger Rydhave Slots Efterskoles cykellinie for, at du kommer hele vejen rundt om, hvad det vil sige at leve som professionel cykelrytter.Vi begrænser antallet af elever på cykellinien, så alle får en klar fornemmelse af, hvad det vil sige at arbejde sammen og fungere som et stærkt team.


Træningen bliver tilpasset individuelt og den kommer til at bestå af fem til syv ugentlige pas. Du vil opleve morgentræning et par gange om ugen, cykel-relevant styrketræning og via www.trainingpeaks.com vil du hele tiden kunne følge med i, hvor stærkt din udvikling går. Desuden kommer du igennem grundige forløb omkring fysiologi, kost og ernæring, teambuilding, mentaltræning, cykelteori og værkstedlære, hvor du lærer at vedligeholde og optimere dit udstyr. 

Cykelliniens tilbud
Rydhave Slots Efterskoles cykellinie henvender sig til alle, der ønsker at yde en indsats for at blive en bedre cykelrytter. Vi går ikke så højt op i, hvordan dit niveau er, når du starter. Fokus er på den udvikling, vi ønsker, du skal gennemgå undervejs. Det er heller ikke afgørende, om du kører MTB eller om du er decideret landevejsrytter – og så er det selvfølgelig helt underordnet, om du er en pige eller en dreng.

Vi tilbyder et enestående efterskoleophold i perfekte rammer midt i noget af den smukkeste natur i Danmark. Vi sørger for kørsel til og fra dine løb i weekenderne og arrangerer selv en lang række løb for dig. I foråret 2018 tager vi desuden på en udlandstur af 11 dages varighed.
 

Arrangmenter på skolen i 2017
- Optagelsesweekend den 28-29..januar 2017
- Træningslejr på Rydhave Slots Efterskole den 24-26. februar 2017
 

GÅ TIL TOPPEN

Vejle Idrætsefterskole

Har du lyst til at træne seriøst sammen med andre cykeltalenter? På Vejle Idrætsefterskole får du optimale træningsbetingelser med skemalagt træning syv gange om ugen. Hertil kommer individuel træning eller konkurrence i weekenden. Her bakkes fuldt ud op om din cykling og du vil aldrig komme i klemme mellem krav fra lærere og trænere.
 

Vejle Idrætsefterskole udvikler dig som cykelrytter

På skolen udarbejder vi en professionel træningsplan til dig, som varierer henover sæsonen. I løbet af året får du en masse redskaber, som forbedrer dine evner til selv at planlægge træning, restitution, kost mm. Du kører med skolens trænere, som enten selv er professionelle ryttere eller cykeltrænere, og du kan nå at rykke dig meget i løbet året i processen henimod at blive en helstøbt cykelrytter. 
 

Formål med cykling på Vejle Idrætsefterskole

Formålet med cykellinjen på Vejle Idrætsefterskole er at gøre dig til en bedre rytter, mens du er på efterskolen. Men også at give dig en bedre forståelse for, hvordan du bliver bedre til træning og konkurrence samt restitution, kost og ernæring.


Glæden for cykling er grundstenen og drivkraften for træningen, men vores mission er, at du udvikler dig og lærer konkrete redskaber til at få det optimale ud af dit talent og målrettede træning - også på lang sigt.  


Samarbejde med lokale klubber og cykelhold

Cykellinjens ryttere holder oftest fast i deres hjemlige klubber på enten U-17 eller U-19 hold, men Vejle Idrætsefterskole samarbejder med Vejle Cykelklub og Vejle Mountainbikeklub og det lokale juniorcykelhold Team Maskot Workwear, som skal være fødekæde til UCI kontinentalholdet Team Trefor-Bluewater. Det betyder, at der er mulighed for at deltage i fælles træning og opleve vilkårene på et juniorhold på tæt hold.


Cykeltræningens indhold

Vi træner efter en struktureret og målrettet træningsplan, som skal udvikle dig på såvel det fysiske og tekniske område som på det taktiske og mentale område. Du kan læse mere konkret om vores træning for at optimere dine præstationer på vies.dk/fag/cykling.


Vi træner både individuelt og med professionelle cykeltrænere/ryttere for at sikre specifik træning og læring i forhold til de krav, cykelsporten stiller til dig som rytter.


- Den primære træning består af specifik landevejs- eller mountainbiketræning frem mod den kommende konkurrencesæson, så du har de bedste forudsætninger for at kunne præstere optimalt samt holde et højt fysisk niveau over en lang sæson.

- Den sekundære træning består af funktionel træning, som skal give dig en sund og stærk krop, der kan holde til en stor trænings- og konkurrencebelastning uden at blive skadet. Træningen består bl.a. af stabilitetstræning, styrketræning og løb, som indlægges hensigtsmæssigt henover skoleåret i forhold til konkurrencesæsonen.

 

En del af undervisningen på cykellinjen er fælles for landevejsryttere og mountainbikere, men dele af træningen skræddersys specifikt til din disciplin. Læs mere om træningen for landevejsryttere og mountainbikere.


Stolte traditioner

Vejle Idrætsefterskole har haft fornøjelse af at udvikle mange store cykeltalenter og følger fortsat vores tidligere elevers karriere blandt andet.


- Pro Tour rytter Magnus Cort
- Pro-continental rytter Michael Carbel
- U-19 MTB og cykelcross verdensmester Simon Andreassen
- Bundesliga XCO-race vinder og en af DK's mest talentfulde MTB'ere Anders Bregnhøj
- OL-guldvinder i enkeltstart Mathias Kriegbaum, samt flere andre


Ideelle omgivelser
Med en beliggenhed midt i Nørreskoven i Vejle er træningsbetingelserne ideelle til både mountainbike og landevejstræning, hvor bakkerne i og omkring Vejle leverer den perfekte kulisse til din træning.

  
Læs nærmere om skolen på www.vies.dk


 

GÅ TIL TOPPEN

Sportsefterskole SINE 

Er du bidt af fart og elsker du at cykle på højt niveau, så har du mulighed for optimal individuel udvikling på en af vores cykellinjer. Så hvad enten du er til landevejscykling, mountainbike eller en kombination (cykel cross), så har vi setup'et til dig. Vi deltager i cykelløb og konkurrencer i ind- og udland, og du kommer på flere udlandsrejser. Og hvis du ønsker det, kan du tage DIF og Danmarks Idrætsforbunds træneruddannelse. 
 

På Sportsefterskolen SINE har vi høj faglighed og forskellige sportslinjer. 
 

Drømmer du om et skoleår, hvor du:
• Får daglig træning i din favoritsport

• Deltager i løb i hele landet

• Rejser ud i verden og oplever New York, Beijing, Liverpool, Bangkok, Aspen eller Atlanta

• Lever tæt med andre unge i et unikt fællesskab

• Kommer på skirejse til Østrig

• Kan udforske dit fulde faglige potentiale i en Cambridge-klasse


Så er Sportsefterskolen SINE helt sikkert noget for dig.

 

For yderlige information: Sportsefterskolen Sine eller på Facebook.

 

GÅ TIL TOPPEN

Idrætsefterskolen Klintsøgaard

Ny linje - landevejscykling og Mountainbike 2018/2019. Ta' med Michael Rasmussen til Gardasøen 2018/2019. 

 

Tidligere verdensmester i Mountainbike og Bjergkongen fra Tour de France Michael Rasmussen bliver din lærer på disse linjer. Målet er, at du dygtiggør dig optimalt indenfor sporten og udvikler dine tekniske færdigheder. Undervisningen vil primært varetages af Michael og af lokale trænere og ryttere. 

I foråret tager Michael dig med en uge til Gardasøen for at cykle i et helt andet terræn og klima. Alle er velkomne på linjen, og du behøver således ikke at være cykelrytter på højt niveau ved start. Men med et perfekt terræn lige uden for døren i skovene og bakkerne (også brugt af Post Danmark) omkring Høve, Fårevejle og Nykøbing Sj, har vi meget store forventninger til det udbytte, du får ved at træne intenst og målrettet. Ligeledes forventer vi, at du møder op med stort engagement og et drive for at dygtiggøre dig.
 

Undervisningen vil tage individuelt udgangspunkt i netop dine ambitioner og planer indenfor sporten. Udover den specifikke cykeltræning er den fysiske træning i højsædet, og vi planlægger selvfølgelig træningen efter aldersrelateret træningskoncept (AKT) og Danmarks Cykel Unions træningsanbefalinger.

 

Du får også mulighed for at tage Danmarks Cykel Union og Danmarks Idrætsforbunds træneruddannelse.

 

Udover det helt fantastiske terræn i nærområdet, vil vi på linjerne bestræbe os på at komme meget rundt i landet og deltage i forskellige relevante løb. Skolen har også Body- bike cykler og fitnessfaciliteter.


Vi forventer, at du selv medbringer din egen cykel. Den opbevares selvfølgelig sikkert i aflåst rum. Vi laver et cykelværksted til dig, hvor du kan reparere din cykel. Undervejs vil du desuden lære at blive en bedre cykelmekaniker – en ikke helt uvæsentlig del af sporten.

 

Vi glæder os til at se dig på Idrætsefterskolen Klintsøgaard.

 

Se mere www.klintsoegaard.dk eller du kan henvende dig til skolens forstander Ib Kristensen på 23103378 og Ib@klintsoegaard.dk eller kontor for et eventuelt besøg og spørgsmål.

GÅ TIL TOPPEN

Arrangør: Vil meget gerne sætte Velothon i søen
Der arbejdes stadig i kulisserne for at skabe en udgave af Velothon i Danmark, men det er stadig uklart, hvornår det kommer til at ske.
Stortest af hjelme – Over 1000,- kroner – Del 1
Feltet.dk har haft en række hjelme til test for at se på hvordan de klarer sig på de forskellige parametre, der gør en hjelm god.
Julegaveide: Få lyd igennem kindbenene - Nyt let headset
Fra den 24. november og frem imod jul præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk en julegaveidé hver dag.
Produktnyt: Specialized Epic 2018
Specialized har præsenteret den letteste Epic-cykel, de har haft i programmet.
Julegaveide: Landevejstræning
Fra den 24. november og frem imod jul præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk en julegaveidé hver dag. Cykler du på landevejen og går lidt op i din træning? Så er bogen landevejstræning lige noget for dig. 
Julegaveide: Bog med 64 cykelanekdoter
Fra den 24. november og frem imod jul præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk en julegaveidé hver dag.
Julegaveide: Headset til cykling og sport inklusiv mikrofon
Fra den 24. november og frem imod jul præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk en julegaveidé hver dag.
Stortest af hjelme: Afrunding af kategori – under 1000 kroner
Èn ting er sikkert efter vores test - det behøver faktisk ikke være voldsomt dyrt at anskaffe sig en fornuftig hjelm.
Boganmeldelse: Et liv med to hjul
Henrik Elmgreen, eller Rico som vi normalt kalder ham, har skrevet en bog. Det er ikke en bog om cykelsportens historie, men mere hans historie om cykelsporten. Og den er ganske spændende.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com