26.02.2018 @ 10:00

Vi er mange, der går og dagdrømmer om, hvordan det er at være professionel cykelrytter. At drøne rundt på alverdens landeveje på lige fod med alle stjernerne. Det er en drøm, der for de fleste må forblive en drøm, men tre iværksætterne gør, at du nu kan komme ét skridt nærmere den drøm. De sælger nemlig alt stjernernes aflagte grej.

Hvert år når de professionelle kæmper om sejren rundt om i verden, kæmper sponsorerne ligeledes om pladsen på rytternes tøj og udstyr. WorldTouren er en skueplads for det ypperste producenterne kan præstere, men grundet den naturlige udvikling i sporten, betyder det, at rytterne ved hver sæsonstart, får en masse tøj tilovers, som de ikke længere kan bruge.

 

Det tøj, de kører i, er af meget høj kvalitet og har på ingen måde udtjent sin værnepligt. Ofte er der endda helt nyt tøj iblandt det som ikke længere må bruges. Meget af dette tøj ville førhen ofte ende ubrugt henne i et hjørne, simpelthen fordi det ikke længere var brugbart for rytterne. Efter mange års hårdt arbejde er det endelig lykkedes for de tre iværksættere: Oscar Bjørn-Rosager, Casper Hillstrøm og Simon Pedersen, som står bag www.ProOwnedCycling.dk, at få opbygget et så stærkt netværk, at de nu kan tilbyde et stadig voksende udvalg af originalt cykeltøj - direkte fra de professionelle selv.

 

Ideen til ProOwnedCycling opstod allerede, da Oscar Bjørn-Rosager begik sig som ung rytter i juniorrækkerne på landevejen. Her var det ofte et problem at få ordentligt cykeltøj - uden at skulle spendere alle konfirmationspengene på det, og hvis man ville have noget af det tøj som idolerne kørte i, så var det ofte kopi-tøj af tvivlsom kvalitet.

 

Tilbage i 2015, da Oscars gode kammerat og nuværende U23-europamester, Casper Pedersen, skulle have solgt noget af sit aflagte cykeltøj, var der det hele begyndte.

"Interessen var nemlig overraskende stor for Caspers aflagte cykeltøj. For selvom der her var tale om hovedsageligt brugt tøj, så gjorde den høje kvalitet, sjove historie og attraktive pris, at der var en stor efterspørgsel på tøjet," forklarer iværksætteren Oscar Bjørn-Rosager til Feltet.dk.

Derfor udviklede Oscar Bjørn-Rosager og Casper Pedersen sammen en webshop, og kort tid efter begyndte de første kunder at tikke ind.

Herfra begyndte det at gå stærkt for den unge duo. Med deres rødder i det professionelle cykelmiljø, fik de hurtigt kontakt til andre professionelle ryttere, der stod i samme situation som Casper Pedersen. Her kunne Oscar og Casper hjælpe rytterne af med deres cykeltøj, og igennem deres store kendskab til produkterne, sørge for at videreformidle varerne. Til stor glæde for både ryttere og kunder.

 

Et fuldtidsjob at være iværksætter

Desværre viste iværksættereventyret sig for tidskrævende for den succesfulde cykelrytter Casper Pedersen, der valgte at fokusere på cykelsporten fremfor iværksætteriet. Men med et stærkt opland bag sig, blev teamet bag ProOwnedCycling hurtigt styrket med nye kræfter.


Casper Pedersen blev Europamester i U23 linjeløb - og er i 2018 professionel hos Aqua Blue Sport. 

Oscars gode ven, gamle træningskammerat og tidligere jysk mester i enkeltstart, Casper Hillstrøm, kom til i 2016. Med sig tog han sin erfaring inden for drift af virksomhed og webshop, så kunderne også får en professionel oplevelse, når de handler det professionelle cykeltøj.

 

Sammen drev de ProOwnedCycling til nye højder i 2017, hvor udvalget i webshoppen blev udvidet med tøj fra endnu flere ryttere og hold.
 

I starten af 2018 blev teamet yderligere forstærket, da en tredje partner, Simon B. Pedersen, blev en del af ProOwnedCycling.

"Simon kommer ind med mange års erfaring i cykelbranchen og er næste skridt i at udvikle virksomheden med at løfte sortimentet i højere grad, end det gør i dag, hvilket på sigt skal gøre ProOwnedCycling til en førende formidler, inden for endnu flere kategorier af professionelt cykeludstyr," forklarer Casper Hillstrøm.

 

Konceptet er klart

Lige fra starten har konceptet været klart for iværksætterne. ”Det skal være en win-win for alle parter," lyder det fra iværksætterne. 

"Lige fra miljøet, der bliver skånet for et stort ressourcespild, til sponsorerne, der får mere for deres sponsorater, ved at have deres navne ude på landevejene i længere tid. Derudover får motionisterne en større glæde ved sporten ved at have topkvalitets udstyr at dyrke sporten i, uden at det ruinerer dem fuldstændigt," smiler Oscar Bjørn-Rosager, der påpeger at de sælger det meste af udstyret i webshoppen til priser, der ligger 50-80% under de normale butikspriser.

 

Men prisen for varen er ikke alt for ProOwnedCycling. For cykelsporten anses som værende en ”grøn” sport, og der passer ressourcespild ikke ind i sportens image.

"Netop eliminering af ressourcespild er helt generelt et varmt emne mange steder, og da det kræver cirka 1400 liter vand samt store mængder af andre ressourcer at producere bare én enkelt cykeltrøje, er det hverken i producenternes eller sponsorernes interesse at se den ende som en unødvendig miljøbelastning."

 

ProOwnedCycling sætter stor pris på de hold og ryttere, der vælger at støtte op om konceptet og lader ikke noget af det tøj, der kommer ind, gå til spilde.

 

”Det tøj, der har defekter eller er i for dårlig stand til, at vi vil sælge det igennem webshoppen, bliver sorteret fra og givet til velgørende formål. Således sikrer vi, at ressourcerne, der er lagt i tøjet, stadig bliver udnyttet til fulde,” fastslår Oscar Bjørn-Rosager.

 

Udvalget vokser

Efter de hårde opstartsår er teamet bag ProOwnedCycling ved godt mod. Konceptet har nemlig vist sig at være populært - både hos kunderne, men også hos de professionelle ryttere og deres hold, som gerne vil sættes i ledtog med de værdier ProOwnedCycling står for. Der kommer således jævnligt nye leverancer ind, med alt fra helt nyt tøj fra sidste års kollektion, til tøj, der har ligget i et skab hos en rytter i flere år.

I webshoppen kan man således købe originalt team tøj fra mange af de helt store cykelhold såsom Cannondale Drapac, Tinkoff-Saxo, Stölting, Virtu Cycling, Riwal Cycling Team samt seneste bidrag; en næsten komplet 2017 kollektion fra verdensmesterens cykelhold, Bora-Hansgrohe.

Nu kan du køre i samme tøj som proff'erne
 

Men udvalget er stadig voksende, og så sent som i februar måned i år blev udvalget udvidet fra udelukkende cykeltøj til nu også at inkludere en større kollektion af mekanikertøj, hverdagstøj og alt muligt andet tøj. Det er naturligvis stadig overskydende varer fra de professionelle, og meget af det er speciallavet med cykelholdenes logoer på og er således ikke muligt at købe nogle andre steder.
 

2018 bliver et spændende år for ProOwnedCycling. I løbet af året vil der komme endnu flere tilføjelser, lover iværksætterne, der dog ikke vil løfte sløret for, hvad det præcis indebærer, men blot kan sige at det på et tidspunkt i løbet af året ikke længere udelukkende er tøjgenstande fra de professionelle, der vil være at finde til salg i webshoppen.

 

En fremtid på nye markeder

Siden november 2017 har virksomheden solgt til hele Europa igennem ProOwnedCycling.dk De tre iværksættere ønsker nemlig at få spredt budskabet til så andre lande, hvor efterspørgslen også er stor.

 

”Vi kan se, der er mange muligheder for os i resten af Europa. Først og fremmest fordi mange kan lide konceptet, men også fordi at vi har udfordringer med vores størrelser herhjemme i Danmark. Det er svært at imødekomme alle behov, da det tøj, som vi får hjem fra profferne, oftest er de mindre størrelser. Vi kan selvfølgelig tilbyde enkelte varer, som fx skoovertræk og hjelme, som alle kan passe,” påpeger Casper Hillstrøm.

 

Derudover vil drengene gerne sprede buskabet om den store forskel mellem replica og originalt cykeltøj.

 

”Langt det meste pro team tøj, som man finder nettet, er replica-modeller. En masseproduceret vare, som alle forhandlere kan videresælge, til en ringere kvalitet og lavere pris end topmodellerne. Vi synes, det er fedt, at tilbyde kunderne de originale topmodeller til en lavere pris end replicatøjet," slutter Simon B. Pedersen.

Se mere på www.ProOwnedCycling.dk

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet