Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 11.07.2017 @ 12:00

Det er sommer, ferietid for de fleste og nu hvor der for alvor er tid til at komme ud på vejene og nyde træningen.

Når juli skal rulles i møde, så er det få ting som slår følelsen af et helt nyt, skarpt sæt tøj, som får dig til både at se og føle dig lirens.

 

Sensommeren er jo som bekendt også oftest den tid, hvor cykelvejret er bedst, så det er det perfekte tidspunkt at opgradere cykelgarderoben.

 

Vi har testet fire fede sæt, så du kan få noget inspiration og en fornemmelse for, hvad fire spændende mærker har at byde på.

Andet sæt i rækken er fra Rapha.

 

Introduktion:

Rapha har på kort tid etableret sig som vel nok verdens førende producent, når design, æstetik og performance skal gå op i en højere enhed.

 

Mærket er født i England, men har allerede et globalt brand og senest er Rapha begyndt at åbne klubhuse overalt i verden, som fungerer som butik, café og hjemsted for alle aktiviteter i mærkets regi.

 

Udvalget er spredt på flere linjer, hver optimeret til et bestemt formål eller ryttertype.


Vi har haft fat i Raphas Pro Team-serie, som blandt andet er udviklet med feedback fra tiden som samarbejdspartner med Team Sky

Pro Team Midweight Jersey

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Farve: Sort (fås også i Dark Teal og Hi-Viz Pink)
Størrelser: XS-XXL
Vejl. pris: 1350,-

 

 

Test:

Raphas Pro Team jersey er i indeværende sæson blevet opdateret med tre nye versioner, som hver især komplimenterer bestemte køreforhold. Flyweight når det er allervarmest, Lightweight til varme dage og Midweight til mere allround brug.

 

Vi har testet Midweight versionen, som er kraftigere i sin kvalitet og dermed egner sig bedst til danske forhold, som jo desværre sjældent er præget af hed sommervarme lang tid ad gangen.

 

Raphas Pro Team linje er mærkets mest race-mindede og mange af de brugte features er udviklet i tiden som samarbejdspartner med Team Sky, hvor rytternes feedback er brugt i udviklingen af både fit og materialer.

 

I hånden oser Midweight-trøjen af kvalitet med sit materiale, som er blødt og lækkert. Selve stoffet er forholdsvist kraftigt og har masser af stretch i alle retninger.

 

Netop kraftigheden viser sig i vores øjne at være en af trøjens helt store styrker: Det skal ikke forstås således, at den er hverken tyk eller tung, men trøjen er lavet til at have et optimalt fit, når rytteren sidder i en forholdsvis agressiv position. Tykkelsen – eller slet og ret stofkvaliteten – sørger så for, at trøjen er intakt og ikke strækkes tynd, så trøjen mister sine egenskaber eller æstetiske udtryk.

 

Fittet er uden tvivl tæt og vil favorisere ryttere som kan lide sit tøj racecut og som har figuren til at bære det.

 

 

På cyklen er pasformen upåklagelig og samspillet mellem stofmateriale og skrædderhåndværk sidder lige i skabet. Trøjen sidder behageligt hen over bryst og skulder, under armene og forbilver tæt hele vejen ned i livet med en godt afstemt elastik i taljen.  

 

Pro Team Midweight jerseyen udmærker sig i vores øjne også via et virkeligt gennemført, moderne design med klare rødder i race-æstetiken. Samtidig er alle detaljerne gennemførte, så de også funktionelt fungerer.

 

Kraven er afstivet, så den forbliver på plads og samtidig skåret, så den sidder ret lavt. Ærmerne har fint med længde og en diskret, flad afslutning, hvor elastikken er gemt af vejen. Alt sammen med til at give et fedt visuelt udtryk og samtidig bidrage til funktionaliteten.

 

Nøgledetaljer:

 

Stofkvalitet
Rapha har virkelig styr på tingene, når det kommer til materialvalg. Stoffet har alle de egenskaber, som man kunne ønske sig af en cykeltrøje: Blødhed, struktur, strækbarhed, tykkelse og kvalitet.

 

Velafbalanceret Race Fit
Fittet er virkelig godt afstemt. Trøjen sidder til og er absolut race-orienteret, men sidder ikke ubehageligt tæt og er virkeligt behagelig i den foroverbøjede position.

 

’Pro Team’-detaljer
God detaljegrad med afstivet og lav krave, tætte ærmer med flad lukning samt indsyet mesh under baglommerne for øget ventilation.

Pro Team Bibshorts II

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Farve: Sort / Hi-Viz Pink

Størrelser: XS-XXL
Vejl. pris: Kr. 1950,-

 

 

Test

Kaster man en blik på de danske landeveje, så er det tydeligt at Raphas Pro Team bibshorts er blandt favoritterne hos rigtig mange ryttere.

I denne sæson har de tilmed fået en overhaling, så de er opdateret på en række punkter. Mere om det om lidt.

 

Shortsene imponerer os først og fremmest med det, som vi nok godt kan konkludere er et af Raphas absolutte varemærker, materialekvaliteten. Først og fremmest er selve stoffet ultralækkert: Blødt, tykt og med et stræk, som får dem til at sidde behageligt til.

 

Dernæst er de andre materialer også i top – lige fra elastikker til det mesh som selerne er lavet af.


Kvaliteten er både med til at give produktet performancemæssige fordele, men i høj grad også noget som spiller ind på dets levetid.

 

Rapha har op til denne sæson opdateret deres indlæg, så der ikk elængere er en standardstørrelse, men at pudens størrelse og tykkelse snarere følger shortsenes størrelse.


Vi har testet i en medium, som vi gætter på har været udgangspunktet for indlægget i alle størrelserne tidligere, så denne ændring er ikke kommet os så meget til gode, som den for dem som kører i små eller store størrelser. Faktum er dog at indlægget er topklasse – blandt de bedste på markedet efter vores mening: Komfortabelt nok til en lang dag i sadlen, men minimalistisk og race-orienteret.

 

 

Også afslutningerne i benene er ændrede og udgøres nu af en meget bred elastik med gripper på indersiden. En løsning som er nærmest perfekt. Der lukkes helt tæt, men trykket er fordelt over et stort område, så det ikke strammer.

 

Silikone-gripperen på indersiden sørger desuden for, at benene biver på plads.

 

Endeligt er der mesh-selerne, som er ultraelastiske. Det gør, at de ikke strammer over skuldrene og hjælper med et godt fit.

 

Det er også værd at nævne, at Pro Team-bibshortsene kommer i to længder; normal og lang. Forskellen er på ca. 2,5 centimeter. Dermed kan man få et par shorts der fitter rigtigt og har optimal benlængde, hvis man har lange ben og er ’cykelrytterslank’, så man ikke kan gå en størrelse op.

 

Nøgledetaljer:

 

Benafslutninger
Den brede elastikkant er blandt de mest vellykkede vi har prøvet og giver plads til alle lårstørrelser uden afklemning. Den printede silikonegripper på indersiden er prikket over i’et.

 

Stofkvalitet
Overlegen materialevalg og -sammensætning er lig med komfort, holdbarhed og en god pasform.

Pro Team Rain Gilet

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Farve: Sort
Størrelser: XS-XXL
Vejl. pris: Kr. 1450,-

 

Test:

Raphas Rain Gilet er en alsidig størrelse. Som navnet antyder, så kan den tage mod en del vand og holde rytteren tør, samtidig med at den giver masser vindbeskyttelse. Alt sammen mens den forholdsvist let kan pakkes i en baglomme.

 

Regn er jo desværre et fast element i den danske sommer, synes trenden at fortælle os. Derfor har vi testet en mere bastant vindvest. Vesten er produceret i et materiale kaldet Polartec, som er både vandtæt og åndbart. Begge dele kan vi efter test skrive under på.

 

 

Det kraftige materiale holder således både vand og vind effektivt fra døren og holder rytteren beskyttet.


Åndbarheden ligger i den fornuftige ende, så man kan sagtens bruge vesten på sommerdage, hvor varmen ikke er på sit højeste og den er nærmest perfekt til kolde morgener eller til aftener, hvor man eksempelvis har brug for beskyttelse, når man ruller hjem efter sine intervaller.

 

Den kraftige kvalitet gør, at vesten fylder en smule mere i baglommen end mange andre vindveste. Ofrer man et minut på at folde og rulle den rigtigt, så er det dog ikke noget problem overhovedet.

 

Som en fin detalje, så er hulldet til armene lavet af en kraftig elastik, hvorfor der lukkes godt af samtidig med at komforten er i top.

 

Af andre detaljer kan nævnes den bløde inderside på kraven, som er behagelig, når vesten er lynet helt op. Yderligere en diskret lynlåslomme, hvis man har ting, som man gerne vil beholde ved hånden, når baglommerne er dækket af en vest. Slutteligt er lynlåsen dækket af det vindtætte stof, så der ingen svage led er, når vinden er kølig.

 

Rain Gilet er ikke nødvendigvis et decideret sommerprodukt, for den kan i virkeligheden sagtens gøre sig i tre af de fire årstider. Dog er åndbarheden så fin, at den gør sig godt på sommerdage, hvor temperauren ikke sniger sig over 15 grader.

 

Nøgledetaljer:

 

Polartec-materiale
Kraftigt, tæt og alligevel fitn åndbart. Stoffet er imponerende og giver masser af performance for pengene.

 

Lukning ved skuldre
Elastiklukningen er god og giver et behageligt fit, samtidig med at der lukkes godt af.

 

Boganmeldelse: Landevejstræning
Per Henrik Brask har skrevet en bog der et must-have for begynderen, den dedikerede eller cykelklubben, der gerne vil være opdateret indenfor alt indenfor landevejstræning.
Feltet.dk lancerer cykelsøgemaskinen Velomio.com
I starten af juli måned har Feltet.dk lanceret en ny cykelsøgemaskine, Velomio.com. Guiden giver dig et stort overblik over, hvilke cykelprodukter som er på markedet.
Løbsberetning: Tour Transalp - I regn og slud skal cyklen ud
Tour Transalp 2017 fra Sonthofen i Tyskland til Arco ved Gardasøen var en hård omgang, med mange forhindringer aflysninger og ruteændringer undervejs.
Stor succes med Rapha Rides
I forrige weekend lagde Københavns gader og stræder asfalt til den første omgang Rapha Rides.
Tredje gang blev – lykkens gang…
Motionsfeltet.dk har kigget i Torsten Brix’ dagbog, efter han cyklede til Paris med Team Rynkeby.
Minister: Slut med motionsløbet Århus-København
Det er slut med motionsløbet Århus-København. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har besluttet, at der ikke længere skal arrangeres løb henover broen. 
Elcykler i kraftig vækst, men er de lovlige?
Elcykler er stille og rolige ved at blive utrolig populære. Statistik fra Politiken.dk viser at hver 10 cykel der bliver solgt i øjeblikket, kører på strøm. Tallene er nok lidt anderledes hvis vi ser på sportscykler, men vi kommer ikke udenom at selv når det kommer til cykler til sportsbrug bliver der også solgt flere elektriske af slagsen. Vi har kigget nærmere på tendensen.
Sarto: Cykelskrædderne fra Venedig
Hvis du drømmer om din helt egen cykel, lavet præcist på dine personlige mål, så er drømmen måske ikke så langt væk, som du tror. Hos Spaghetti Cycling Imports kan drømmen blive til virkelighed.
Anmeldelse: Tour de Pharmacy
Den nye HBO-komedie, ’Tour de Pharmacy’ (Pharmacy Road), giver cykelsporten en fjollet behandling. For en sportsgren, der ofte tager sig selv lidt for seriøst, er det faktisk en smule forfriskende.  

Instagram #motionsfeltet

Månedens cykelbutik

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com