Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Mads Søndergaard Jensen 25.04.2017 @ 15:30

Specialized har lavet en hjelm, der scorer topkarakter ved at ligne en tophjelm og agere som en tophjelm til en super skarp pris.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta

Producent: Specialized

Størrelser Small (51-56 cm), Medium (56-59 cm) og Large ( 59-63 cm)

Farver: Sort, Hvid, Rød og Fluo gul

Features:
Fit-system: 4 muligheder for højdeindstilling

Dimension cooling system

Reflekser for øget synlighed

Vægt: 254 gram (testet i størrelse small)

 

Vejl. pris: 799,-

 

Introduktion

Specialized er utvivlsomt et af de førende og mest anerkendte mærker, når det kommer til cykler til alle formål. Lige siden starten i 1974 har de været blandt de førende på både mountainbike, cykelcross og landevej.

 

Amerikanerne fra Californien er dog også kendt for deres øvrige udstyr til cykelryttere: Lige fra hjelme og sko til beklædning.

 

Specialized er især de seneste år blevet kendt på deres Prevail og Evade hjelme, der er blandt de ypperste hjelme på markedet og det foretrukne valg blandt proffer sponsoreret af Specialized.


Vi har haft mulighed for at teste én af de hjelme, der endnu ikke er så kendt, men som i virkeligheden markerer sig ved at være skræddersyet til motionister. Navnet er Propero 3.  

 

 

Test

Specialized beskriver selv Propero 3 som en hjelm med et race-inspireret design.


Når man ser hjelmen første gang, ligner den sin storebror Prevail utrolig meget.


Denne tester havde helt ærligt svært ved at se forskellen.

 

I denne test har vi testet den sorte model, den fås i fire farver i alt, men den sorte er klassisk og passer farvemæssigt til det meste.

 

Det næste man ligger mærke til, er hvor godt den sidder på hovedet, uden at skulle indstilles for meget. Justeringsmulighederne er ellers mange, da hjelmen har de samme justeringsmuligheder som Prevail’en har.

 

Umiddelbart kan Specialized Prevail, og ligeledes Propero, virke en anelse klodset i udseendet, men den virker absolut ikke klodset, når man har den på.

 

Denne hjelm er testet i vinterhalvåret og derfor har det ikke været muligt at teste udluftningen tilstrækkeligt i den.
Men ifølge Specialized, så er afkølingssystemet meget lig Prevail.

 

Propero sidder godt under kørsel og er ret støjsvag. Hele vejen igennem har man indtryk af et kvalitetsprodukt.

 

 

Hvad adskiller så de to hjelme udover prisen? Propero hjelmen er lidt rundere i udseendet, hvor Prevail fremstår lidt mere firkantet. Det er et plus for denne tester, men naturligvis i høj grad objektivt fra rytter til rytter.

 

Remsystemet er også en lille smule anderledes, men ikke noget man ville bide mærke i, hvis man ikke kender remmen fra Prevail.

 

En anden forskel er vægten: 185 gram for Prevail, mens Propero er oppe på 237 gram. Denne forskel er dog ikke afgørende i vores optik.

 

Det der virkelig tæller op på pluskontoen ved denne hjelm er prisen:


799,- kr. - det er tæt på halv pris i forhold til en Prevail. Og med de mange ligheder så kan man, efter vores bedste overbevisning, sagtens spare de penge og bruge dem på noget andet grej.

 

Konklusion

Det er næsten umuligt ikke at være begejstret for denne hjelm.


Propero 3 har mange af de samme features som den dyre Prevail har og så til halvdelen af prisen.


Det der adskiller hjelmene er vægten og en lille smule i forhold til justeringen, men vi oplever en minimal forskel.

 

Specialized har her lavet et super godt produkt, der fremstår som en tophjelm og langt henad vejen også agerer som en tophjelm. Den sidder godt til på hovedet og er ganske behagelig at have på. Denne tester har ikke det største hoved men med en størrelse Small sad hjelmen bare perfekt uden at skulle indstille for meget på den.

 

Vi anbefaler denne hjelm til alle lige fra den daglige pendler til supermotionisten. Dette er kort sagt bare en god hjelm til en super skarp pris.

Sådan har vi testet
Hjelmen er testet på de danske landeveje i vintermånederne.


Vi har ikke foretaget test, som i laboratorium eller i praksis har udfordret brudstyrken og holdbarheden ved slag og stød.

 

Stillet til rådighed af

Specialized

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Billedgalleri

Boganmeldelse: Vi Var Unge og Ubekymrede
Laurent Fignon blev kendt som manden, der i 1989 tabte Tour de France med sølle otte sekunder på den berømte sidste etape, enkeltstarten på Champs Élysées. I 2009 udkom bogen på fransk og senere engelsk. Nu er den kommet på dansk oven i købet med forord af Mr. Tour De France, Jørgen Leth. Feltet.dk har haft mulighed for at læse den.
Cykelhandleren bag skærmen
Det kræver ikke længere en stor butik og en masse udgifter til løn for at være cykelhandler. I Odense har cykelentusiast Ulrik Andreassen skiftet sine fysiske cykelbutikker ud med onlinebutikken BikeNordic, der sælger cykeludstyr til billige priser.
Chris Anker iførte sig Gerlev-trøje
Der var god stemning og flere gange grin i salen under Chris Ankers foredrag på Gerlev Idrætshøjskole lørdag den 13. januar. Det var en hyggelig eftermiddag, planlagt i forbindelse med højskolens helt nye satsning på landevejscykling som hovedfag
Stortest af hjelme – Over 1000,- kroner – Del 4
Feltet.dk har haft en række hjelme til test for at se på hvordan de klarer sig på de forskellige parametre, der gør en hjelm god.
Fem nye bøger på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har fået fem nye bøger i webshoppen - og vi holder januarudsalg med 20% rabat. Så slå til nu og gør en god handel!
Vivianis sejr blev hentet på cykel med skivebremser
Quick-Step Floors fik i dag årets første sejr, da Elia Viviani triumferede på tredje etape i Tour Down Under. En sejr, som blev hentet på en cykel med skivebremser.
Test: Knog PWR forlygte + Blinder mini lygtesæt
Nye lygter fra Australske Knog, et lyspunkt i den mørke vintertid. Med nye smarte funktioner.
Seks gode træningsbøger - slå til nu og spar 20%
Skal du i form til den kommende sæson? Så har Feltet.dk et par gode bøger til dig. 
Boganmeldelse: Cykelreparation
En meget fin, dog enkelte steder lidt overfladisk, gennemgang af de fleste vedligehold og reparationsopgaver på cykler. En god bog for folk, som før har haft værktøj i hånden.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Ja det kunne nemt være at det var et problem. Jeg har aldrig prøvet at skille et greb ad før, så jeg ved ikke hvor bøvlet det er. Men det må jeg lige ha kigget på. Er mo94 fra muc off fint nok at bruge? Har kigget på kablet og ja der er steder hvor coatingen er skrabt af. Værst er der hvor første stykke yderkabel slutter. Så der ryger nyt kabel på. Hælder stadig mest til det lukkede fra jagwire.Min hustu har den model du linker til, og hun er rigtig glad for den! Anskaffede en Stages wattmåler (2.gen) i august 2017. Har sådan set været godt tilfreds, indtil lidt koldere vejr satte ind omkring november. Her konstaterede jeg, at batteriet var fladt. Jeg skiftede batteriet. Efter få dage var det fladt igen. Efter noget googling fandt jeg ud af, at Stages åbenbart kan være noget fugtfølsom, og at man helt rutinemæssigt sender erstatnings-o-ringe ud til ramte brugere. Jeg erstattede nu batteriet med et kvalitetsbatteri, men inden da fik enheden lov til at tørre helt igennem på en varm radiator - ikke fordi der var fugt at spore, blot for at fjerne evt. kondens el. lign. Derefter monterede jeg batteriet, monterede omhyggeligt o-ring og batteriluge, jeg gav endda o-ringen en smule fedt for at være helt sikker på, at den var tæt. Pedalarmen med enheden blev nu lagt ud i min carport, hvor der ganske vist er koldt men ingen risiko for fugt. Efter nogle måneder, hvor jeg med spredte mellemrum har testet, om der var kontakt til enheden (og det var der i mindst en måneds tid), er den nu helt død. Jeg kan altså konstatere, at det umuligt kan være et fugtindtrængningsproblem. Snarere er enheden ikke egnet til brug i lave temperaturer - kondensproblemer? Jeg vil kontakte pulsure.dk, som solgte mig enheden, for at høre, hvad jeg eller de kan gøre ved problemet ...Halløj Er der mon nogen der har erfaring med følgende hjemmesider? hibikes.de mtbmonster.com Hvis ja, hvordan var det? På forhånd tak :)

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com