Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Mads Søndergaard Jensen 25.04.2017 @ 15:30

Specialized har lavet en hjelm, der scorer topkarakter ved at ligne en tophjelm og agere som en tophjelm til en super skarp pris.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta

Producent: Specialized

Størrelser Small (51-56 cm), Medium (56-59 cm) og Large ( 59-63 cm)

Farver: Sort, Hvid, Rød og Fluo gul

Features:
Fit-system: 4 muligheder for højdeindstilling

Dimension cooling system

Reflekser for øget synlighed

Vægt: 254 gram (testet i størrelse small)

 

Vejl. pris: 799,-

 

Introduktion

Specialized er utvivlsomt et af de førende og mest anerkendte mærker, når det kommer til cykler til alle formål. Lige siden starten i 1974 har de været blandt de førende på både mountainbike, cykelcross og landevej.

 

Amerikanerne fra Californien er dog også kendt for deres øvrige udstyr til cykelryttere: Lige fra hjelme og sko til beklædning.

 

Specialized er især de seneste år blevet kendt på deres Prevail og Evade hjelme, der er blandt de ypperste hjelme på markedet og det foretrukne valg blandt proffer sponsoreret af Specialized.


Vi har haft mulighed for at teste én af de hjelme, der endnu ikke er så kendt, men som i virkeligheden markerer sig ved at være skræddersyet til motionister. Navnet er Propero 3.  

 

 

Test

Specialized beskriver selv Propero 3 som en hjelm med et race-inspireret design.


Når man ser hjelmen første gang, ligner den sin storebror Prevail utrolig meget.


Denne tester havde helt ærligt svært ved at se forskellen.

 

I denne test har vi testet den sorte model, den fås i fire farver i alt, men den sorte er klassisk og passer farvemæssigt til det meste.

 

Det næste man ligger mærke til, er hvor godt den sidder på hovedet, uden at skulle indstilles for meget. Justeringsmulighederne er ellers mange, da hjelmen har de samme justeringsmuligheder som Prevail’en har.

 

Umiddelbart kan Specialized Prevail, og ligeledes Propero, virke en anelse klodset i udseendet, men den virker absolut ikke klodset, når man har den på.

 

Denne hjelm er testet i vinterhalvåret og derfor har det ikke været muligt at teste udluftningen tilstrækkeligt i den.
Men ifølge Specialized, så er afkølingssystemet meget lig Prevail.

 

Propero sidder godt under kørsel og er ret støjsvag. Hele vejen igennem har man indtryk af et kvalitetsprodukt.

 

 

Hvad adskiller så de to hjelme udover prisen? Propero hjelmen er lidt rundere i udseendet, hvor Prevail fremstår lidt mere firkantet. Det er et plus for denne tester, men naturligvis i høj grad objektivt fra rytter til rytter.

 

Remsystemet er også en lille smule anderledes, men ikke noget man ville bide mærke i, hvis man ikke kender remmen fra Prevail.

 

En anden forskel er vægten: 185 gram for Prevail, mens Propero er oppe på 237 gram. Denne forskel er dog ikke afgørende i vores optik.

 

Det der virkelig tæller op på pluskontoen ved denne hjelm er prisen:


799,- kr. - det er tæt på halv pris i forhold til en Prevail. Og med de mange ligheder så kan man, efter vores bedste overbevisning, sagtens spare de penge og bruge dem på noget andet grej.

 

Konklusion

Det er næsten umuligt ikke at være begejstret for denne hjelm.


Propero 3 har mange af de samme features som den dyre Prevail har og så til halvdelen af prisen.


Det der adskiller hjelmene er vægten og en lille smule i forhold til justeringen, men vi oplever en minimal forskel.

 

Specialized har her lavet et super godt produkt, der fremstår som en tophjelm og langt henad vejen også agerer som en tophjelm. Den sidder godt til på hovedet og er ganske behagelig at have på. Denne tester har ikke det største hoved men med en størrelse Small sad hjelmen bare perfekt uden at skulle indstille for meget på den.

 

Vi anbefaler denne hjelm til alle lige fra den daglige pendler til supermotionisten. Dette er kort sagt bare en god hjelm til en super skarp pris.

Sådan har vi testet
Hjelmen er testet på de danske landeveje i vintermånederne.


Vi har ikke foretaget test, som i laboratorium eller i praksis har udfordret brudstyrken og holdbarheden ved slag og stød.

 

Stillet til rådighed af

Specialized

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Billedgalleri

Et liv med to hjul: Elmgreens 64 fantastiske anekdoter
Henrik Elmgreen fortæller sine bedste anekdoter om cykelsporten i sin helt nye bog, som netop er kommet på lager i dag.
Elmgreens liv på landevej og bane: Et liv med to hjul
Elmgreen fortæller lystigt om sine bogovervejelser til "Et liv med to hjul", der er en samling af hans 64 bedste anekdoter om bane- og landevejscykling.
Test: Assos LL. milleTights_s7
Verdensklassekomfort giver cykelglæden vinger i de kolde måneder, mens Assos manifesterer sig som nogle af de bedste i branchen, når der skal kreeres underdele til ryttere.
Køb revolutionerende hovedtelefoner til cykling og motion - SPAR 20%
I anledningen af julen, så giver Feltet.dk 20% på alle varer i webshoppen. Deriblandt er de populære hovedtelefoner, som ofteer en udfordring på cykelturen, hvis man også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring en. Her kommer AfterShokz Trekz Titanium ind i billedet, som giver helt nye muligheder.​ Vi skal vænne os til et nyt ord inden for hovedtelefoner: Open-ear Bone Conduction.
Få et gavekort 450 kroner eller bliv GRATIS medlem
I anledningen af Team Motionsfeltet.dk i denne uge er på Roskilde Messen, så giver vi en helt speciel medlemsrabat, som gælder frem til søndag klokken 23.59!
Produktvideo: Ueblers fikse cykelholder
Skal cyklen med på ferie, træning eller Motionsløb? Så prøv Ueblers lette og sikre cykelholder i21.
Vind gavekort på 1.000 kroner og billetter til Danish Bike Awards
Nyhederne fra cykelverdenen vil blive leveret direkte i din indbakke, og du kan tilmeld vinde billetter til Danish Bike Award og et gavekort.
Se kategorierne og stem til Danish Bike Award
Danmarks bedste cykelryttere, -event og -klub skal kåres ved årets Danish Bike Award - og der skal findes nyt medlem til Hall of Frame med mere.
Produktnyt: ABUS lancerer banebrydende cykelhjelm
ABUS' skarpeste ingeniører har allieret sig med et af verdens bedste, professionelle cykelhold, Movistar Team, for at designe racehjelmen med navnet "GameChanger". Den giver minimal luftmodstand og maksimal komfort, uanset hvilken position rytteren befinder sig i.

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com