01.07.2017 @ 09:00

Er et speed suit for alle? Trenden og udviklingen siger ja, og nu har Shimano bekræftet med en gennemtænkt og veludført dragt, hvor aerodynamik og komfort sagtens kan gå hånd i hånd.

Fakta

Feltet.dk’s vurdering: 5
Farve: Fluo gul/sort
Størrelser: S-XXL
Vejl. Pris: Kr. 2999,-

 

Introduktion

Selv om Shimano mest af alt er kendt som verdens største producent af geargrupper, så har det japanske firma masser af andre strenge at spille på også.

 

Senest har Shimano lanceret deres S-Phyre-kollektion, som er en kompromisløs række af sko og tøjprodukter som alle skal præsterere på allerhøjeste niveau. Helt bogstavligt faktisk, da Lotto-Jumbo mandskabet kører med tøjet fra kollektionen, mens et utal af ryttere bærer S-Phyre RC9-skoen som vi allerede har testet.

 

Denne gang har vi fået fingrene i det spændende Racing Speed Suit fra kollektionen.

 

Test

Heldragter til cykling hed tidligere fantomdragter - et ordvalg som altid primært har knyttet sig til disciplinerne hvor rytteren kæmper mod uret.
 

I dag, hvor tidens trend fordrer alt der er aerodynamisk fordelagtigt, har det perspektiv ændret sig. Således er det nu ikke et særsyn at se ryttere i heldragter til samlede starter også.

 

Flere producenter laver sågar dragter i to versioner - en ultratæt model til tidskørsler og en tæt, men dog mere behagelig en af slagsen til linjeløb.

 

Shimano har med deres S-Phyre-kollektion introduceret deres Racing Speed Suit, som er seneste skud på stammen, når det kommer til kombinationen af bibshorts og jersey i én samlet kombination.

 

 

Kan bruges af alle

I tråd med ovenstående så markedsfører Shimano deres speed suit som noget alle kan have glæde af og dermed ikke kun som et produkt til folk der skal i kamp mod uret.

 

Der er der en række grunde til:

 

Når over- og underdel sættes sammen, så giver det ifølge Shimano fordele for både komfort og performance.

På komfortdelen skulle det give et bedre fit og færre sømme, mens præstationsfordelene tæller lavere vægt og naturligvis bedre aerodynamik.

 

 

Godt førstehåndsindtryk

Racing Speed Suit kommer i en flot indpakning og er præsenteret som et topprodukt bør.

 

Vi har modtaget den to-farvede model, hvor overdelen er fluo gul, mens underdelen er sort. Dragten fås også i helt sort med blå detaljer.

 

I hånden føles kvaliteten lækker. Overdelen er tynd og meget strækbar, hvilket tydeligt fordrer god aerodynamik. Stoffet er en smule stift og blankt i overfladen, hvilket skaber en strømlinet overflade uden buler og folder.

 

Hele frontstykket er holdt i et stykke stof, således at forsiden og overdel af ærmerne ingen syninger har og selve trøjedelen er lidt utraditionelt ’svejset’ sammen midt på ryggen - vertiakalt langs rygsøjlen. Det giver et ultrastrømlinet forside, så vinden let glider af og gemmer syningerne og dermed ujævnhederne godt af vejen.

 

Det er således tydeligt, at konstruktionen er gennemtænkt og vi synes også, at den er veludført.

 

Selve shortsdelen er markant anderledes i sit udtryk.

 

De benene laver mindre drag end overkroppen, så har Shimano her benyttet en lidt tykkere og væsentlig mere blød stofkvalitet. Det giver et kæmpe nøk opad på komfortskalaen og er virkelig lækkert.

 

Afslutningen på benene er udstyret med en semi-bred elastik med silikone inderside, for at give en god og tæt lukning - helt i tråd med de aerodynamiske undertoner - og fantastisk komfort.

 

Desuden er der små perforeringer i bunden af shorstene for øget ventilation.

 

Også på underdelen er det tydeligt, at Shimano har eksperimenteret med konstruktionen. Samlingen - eller syningen om man vil - sidder nemlig foran på låret, hvor den traditionelt set eller befinder sig på siden. Vi gætter på, at det er for at kunne samle stykket så let som muligt og med så få syninger som overhovedet muligt.

 

Endeligt er det også værd at bemærke, at Racing Speed Suit’et er udstyret med tre traditionelle lommer på lænden, hvilket altså helt tydeligt illustrerer, at det er et produkt, som er tiltænkt ’almindeligt’ brug snarere end som et snævert produkt forbeholdt dem, som konkurrerer mod uret. 

 

 

Fantomdragt til de fleste

Dragten kan være en smule tricky at få på, men sådan skal det være med heldragter - ellers sidder de simpelthen ikke tæt nok, og så forsvinder hele ideen faktisk.Det er let at hoppe i shortsene, men overdelen skal lirkes lidt på plads, én arm ad gangen, og så går det faktisk okay.

 

Pasformen er absolut ultratæt, men det er bestemt et speed suit som kan bruges af mange kropstyper, selv om vi nok anbefaler, at man er forholdsvis slank, hvis man skal opnå god komfort.

 

Over- og underdel er syet sammen på ryggen, hvilket gør, at trækker man op i overdelen foran, så kan man faktisk blotte maven.

 

Rent fin konstruktion synes vi, for i praksis ser man det aldrig - den overbøjede position gør, at det hele slutter tæt, men til gengæld giver det noget fleksibilitet for rytteren, når denne bevæger sig samt drejer overkroppen. Så er der ikke et stramt stukke stof hen over maven som trækker imod. En gennemtænkt og veludført detalje som virkelig trækker op på funktionalitetsskalaen.

 

 

Suverænt kompromis mellem komfort og aerodynamik

Selv om pasformen er tæt, så er den faktisk ret behagelig.

 

Især shortsene imponerer os meget. Stoffet er ultrablødt og i en kvalitet, som man sjældent ser. Der er fyldt masser af stretch i materialet, så det sætter sig tæt om benet hele vejen ned uden at stramme.

 

Enderne er som skrevet lavet af et semibredt elastikbånd. Det fordeler trykket godt og er veludført, men vi kunne godt savne at det sad en lille smule strammere faktisk.

 

Overdelen sidder overordentligt godt til og efterlader intet vinden kan få fat i. Især hen over skuldre og på ærmerne er det udtalt og her an man mærke forskel i forhold til en mere almindelig jersey.

 

Ærmerne er, som aerodynamikken foreskriver, lange og går næsten til albuerne. Vi kan godt lide både fornemmelse og look - et design som er meget tidssvarende.

 

Ærmerne er ret tætte og har man lidt overarme, så skal man berede sig på at køredem lidt til. Det samme gælder den i øvrigt fremragende elastikkant, som er helt flad for optimal performance, og som lukker helt til. Den er bedst til cykelrytterarme, mens folk med lidt større af slagsen vil finde, at de lige skal have et par ture, før de er tilpasset.

 

 

Konklusion

Er speed suits for alle? Får man fat i Racing Speed Suit’et fra Shimano, så ja, så mener vi faktisk at det kan have sin berretigelse.

Komforten er på niveau med nogle af de bedste, konkurrerende mærker på markedet for cykeltøj, mens den tætte pasform vil tiltale alle dem, som kører race og er på jagt efter et strømlinet og aerodynamisk look.

 

Med tre lommer bagpå, så kan du sagtens have både slanger, dækjern og aller andre fornødenheder med alligevel.

 

Dragten kan også anbefales til dem som gør sig på cykelbanen eller yderkanterne i crosssæsonen, hvor man stadig kan køre med som minimum korte ben.

 

Sådan har vi testet:
Vi har testet i det danske forår og sommer udelukkende på landevejen.

 

Stillet til rådighed af: Shimano Danmark (S-Phyre-tøjet forhandles i Danmark eksklusivt af Heino Cykler)

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet