Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 29.01.2019 @ 06:00

Fremragende vintertights som klogt udnytter forskellige stofkvaliteter og dermed tilbyder god regn- og vindbeskyttelse samt masser af varme.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion:

Den danske vinter byder på alt slags vejr, men fælles for de fleste dage på rammen er, at man kan være sikker på at det er koldt.

 

Derfor gælder det om at holde varmen, men også om at finde produkter, som kan holde på den rigtige mængde varme, så man ikke overopheder. Her kan benklæderne være en udfordring, da for meget isolering kan generere rigtig meget varme. Omvendt kan for lidt beskyttelse og for lidt varme også dræbe enhver vintertur.

 

Vi har testet et sæt tights fra den øverste hylde fra engelske Rapha, som er lavet til at holde dig kørende igennem hele vinteren i alt slags vejr.

 

Fakta:

Farve: Sort/sort (fås også i sort/gul og sort/hvid)

Størrelser: XS-XXL

Vejledende udsalgspris: 2000,- kroner

 

Test

Pro Team-kollektionen er Raphas linje af produkter, som er lavet med performance for øje. Kort sagt er det produkterne som de professionelle ryttere også benytter, så man kan forvente fokus på elementer som tætsiddende pasform, kompromisløs ydeevne samt materialer, som ikke vejer meget.

 

Pro Team Winter-bukserne er markeret med et to tal efter navnet, hvilket indikerer, at versionen her er en videreudvikling af en tidligere model. Faktisk siger Rapha selv, at den tidligere version er et af deres mest højtelskede produkter, som nu så bare har fået en overhaling for at udnytte feedbacken fra brugerne til endnu flere forbedringer.

 

I denne anden version af Raphas Pro Team vinter-tights har englænderne har endnu mere fokus på at gøre bukserne modstandsdygtige overfor det allerværste vejr, vi som ryttere kan komme ud for.

 

Rapha har opbygget bukserne i paneler, så man kan udnytte diverse stofkvaliteter og -typer for at fremelske de rigtige egenskaber på den rigtige steder.

 

Den øgede modstandsdygtighed mærker man især på buksernes forside hvor materialet er gjort mere stift og kraftigt, så det bedre kan klare vind og vand. Overfladen synes derved mere glat og tæt således, at vandet lægger sig på ydersiden uden chance for at absorberes af stoffet og dermed trænge ind.

 

I hånden føles stoffet nærmest som noget fra de moderne regnjakker, som er både kraftige, tætvævede og med fin strækbarhed til trods.

 

Forsiden har tilmed fået en DWR-behandling (Durable Water Repellent), for at øge vindresistensen endnu mere.

 

Bagsiden af bukserne er så holdt i et lidt tyndere og mere åndbart materiale, som er lidt blødere i hånden og tillader større gennemgang af luft og fugt, sådan at rytteren kan komme af med overskydende varme, når intensiteten er høj.

 

Endeligt er der panelet omkring siddeområdet, som også er lavet i det kraftige stof, da det både tager imod stænk fra vejen og skal være slidstærkt i de utallige møder med sadlens hårde overflade.

 

 

Varm inderside

Indersiden er gjort varm og lun med et opbørstet materiale, som giver en fleeceagtig fornemmelse.

 

Det er med til at yde komfort mod huden samt holde på varmen.

 

Rapha arbejder med to kvaliteter på indersiden. Bagsiden af benene har en nærmest traditionel opbørstning som er blød og lækker og giver den traditionelle fleece-fornemmelse.


Forsiden er derimod lidt anderledes - nærmest bygget af helt små kvadrater, som er lidt stivere og har mere struktur.

 

Selepartiet er forsynet med ekstra paneler omkring livet, så man får det varme og lune materiale op omkring maven og lænden for at give ekstra beskyttelse, hvis kold luft skulle snige sig ind mellem buks og jakke.

 

 

Sidder fremragende

Raphas tilstræbelser bærer frugt, det står klart allerede, når man tager bukserne på.

 

Hvor man ofte forbinder helt tynde og meget strækbare materialer med god pasform, så demonstrerer Rapha her, at kraftigere materialer med den rette struktur også kan fungere optimalt.

 

For bukserne sidder fremragende. Det kraftige stof på forsiden har den helt rigtige mængde stretch, til at sidde fleksibelt og tæt, til trods for det lidt kraftigere materiale.

 

Rapha har arbejdet med at tilføje en anelse kompression, da det ellers kan være svært at holde et par tights med lange ben på plads over lang tid. Det føles godt og giver den tætte fornemmelse uden på nogen måde at være begrænsende. Hverken for musklerne i form af for meget tryk eller for bevægeligheden.

 

Enderne i benene sidder tæt om anklen og er lavet uden lynlås. Derfor kræver det lige lidt knofedt at trække dem hen over foden og på plads, men det er et godt bytte i min optik for en tæt lukning uden brug af lynlås, som kan kompromittere de beskyttende egenskaber. Jeg havde ingen problemer med at få dem hverken af, på eller på plads.

 

En anden feature, som er til topkarakter, er selesystemet. Som skrevet, så er det påført stofpaneler som går op omkring livet og beskytter lænd og mave. Selerne er helt flade og har kraftig elastik, som i kombinationen med de nedre paneler giver masser af struktur og hjælper med at holde det hele på plads. Selv når man har et kraftigt baselayer på.

 

Pasformen er tæt, som forventet med Pro Team-kollektionen. Men den er tilpas, så det stadig føles behageligt.

 

 

Holder til det meste

Ude på vinterlandevejene består bukserne også til både UG, kryds og slange.

 

Vindresistensen er fremragende og man er ikke berørt af selv ultrakolde vintervinde, som aldrig slipper ind.

 

Bukserne er varme og gør sig bedst på de allerkoldeste dage i mine øjne. Selvom den tynde bagside ånder fint, så er der så meget gods i materialerne, at de er bedst til ’rigtig’ vinterkørsel.


Det er også det, de er lavet til, så det er helt naturligt. Bukserne vil helt sikkert gøre sig godt hen over de danske vintermåneder og helt frem til slut marts, hvis temperaturerne arter sig som de seneste sæsoner.

 

Jeg har ikke testet bukserne i decideret regnvejr, men har kørt flere ture på våde veje med masser af sprøjt og sjap. Her fungerer den behandlede overflade efter hensigten og vandet preller let af eller lægger sig som dråber på ydersiden.

 

Alt dette havde jeg egentligt forventet. Især af et produkt til denne pris. Men det sande mesterstykke, synes jeg, er selekonstruktionen. Her får man den ekstra luksus som kan være med til at retfærdiggøre prisen.

 

For det første er det genialt, at de dækker mave og lænd så godt. Det giver en lun og rar fornemmelse og kan ultimativt være med til at gøre, at man kan tåle at køre med en lidt tyndere overdel i starten og slutningen af vintersæsonen.

 

Dernæst er de kraftige og stærke paneler af stof med til at give masser af struktur, sådan at det hele holdes fint på plads. Området omkring lænd og ned over indlægget er helt stabilt.

 

Selerne er helt flade med masser af stretch, så de lægger sig fint og behageligt over bryst og ryg.

 

Rygstykket har desuden masser af udluftningshuller, så man kan få fugt og varme væk fra hudoverfladen og ud i jakken.

 

På den testede version er både de kendetegnende Rapha-striber samt påtrykt skrift holdt tone-i-tone i sort. Påtrykket er dog reflekterende. Der findes yderligere versioner, hvor disse er lavet i en mere synlig gul eller hvid.

 

Endelig er der indlægget som går igen fra den kortbenede version, som også profferne kører i.


Puden matcher kvalitetsniveauet og yder god støtte og komfort, mens den er tilpas kompakt til at den ikke fylder unødigt. Præcis som man forventer af et topprodukt.

 

 

Konklusion

Et par af de lækreste vintertights jeg har prøvet. Udmærker sig især på materialevalg og -kvalitet, hvor vind- og især vandtæthed er noget af det bedste jeg har set.

 

Pasformen er også ideel og de lange ben sidder præcis hvor de skal, selv på lange vinterture.

 

Der er masser af varme i, så shortsene egner sig bedst til ægte vinter, hvor temperaturen er under 3-4 grader.

 

Prisen er høj og det vil ekskludere en del, som ikke gider bruge den slags penge på vintertights, som ofte får en hård medfart hen over en vintersæson. Har man budgettet, så er der kun få andre modeller derude, som kan matche denne performance og nærmest ideelle setup til den våde, danske vinter.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.
Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.
Produktnyt: PurePowers Carbo Race nu med "dansk" smag
Endelig et energipulver med ægte dansk smag! Purepower har lanceret en ny smag til deres populære energipulver-serie. 
Team Sky med ny aerodynamisk teknologi
Team Sky har indgået et strategisk samarbejde med virksomheden Swiss Side, som er eksperter i aerodynamik og tidsoptimering.
Garmin opkøber Tacx
Garmin opkøber Tacx, som er en af de førende producenter af indendørs hometrainers.
GOOD VIBES ONLY – VM i cykelcross – cykelturist i Bogense
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Instagram #motionsfeltet

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Bontrager Ion 100 R / Flare R City lygtesæt
Masser af synlighed i en lille pakke, gør dette til et lygtesæt som især egner sig til kørsel i byområder.
Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte
En kraftig og effektiv forlygte, som kan det hele og leverer en bred række af gode lysmuligheder til især landevejen.
Test: Kryptonite Avenue R-75
God baglygte som har en ultrasikker montering samt masser af gode indstillingsmuligheder, når det kommer til lyset.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk – Touren til Gardasøen
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til  Tour TransAlp her til sommer.
Test: Abus Libra forlygte
En god allround lygte som kan lidt af det hele og som principielt opfylder alle dine behov på landevejen. ABUS leverer desuden god og robust kvalitet hele vejen rundt.
Test: Abus Gemini lygtesæt
Et fremragende lygtesæt, hvis du er på jagt efter at gøre dig synlig for andre trafikanter, når du træner i belyste områder. Spændende design gør, at lygten nærmest går i ét med cyklen og aldrig kommer til at sidde i vejen.
Henrik Djernis: VM-ruten et spændende mix
Den tidligere verdensmester, Henrik Djernis, har set nærmere på årets VM-rute i Bogense, og han synes, at den er spændende.
Test: Rapha Pro Team Winter Tights II
Fremragende vintertights som klogt udnytter forskellige stofkvaliteter og dermed tilbyder god regn- og vindbeskyttelse samt masser af varme.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi – Softshell og AmFIB Super Glove
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Produktnyt: Castelli Aero Race jersey og bibshorts
Selv om cykling i 2019 er en high-tech-affære på mange måder, så skal der stadig trædes i pedalerne, når det spidser til ude på landevejen og ens konkurrenter sætter fra land. Eller når der er nogen, som har frækheden til at angribe ens status som lokal Strava-matador.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi bibtight og Thermal Jersey
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi baselayer og vinterjakke
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.

Seneste indlæg i debatten

Ser ud til at være World Tour C-points, der er givet for Touren 2018.... Det samme for Vueltaen 2018. Blir det rettet eller er listen ikke noget, som I længere har fokus på? Nu vi er ved det;-) Nogen der har prøvet denne: https://www.harald-nyborg.dk/p7829/racer-sadel. Fandt leverandør site her: http://www.activeddk.com/index.php?module=product&mn=1&f=content&tid=110550Jeg er ved at finde hjul, til min nye cykel. Den er jo hørt før (!), så jeg prøver at gøre det kort. Jeg har indsnævret feltet til følgende: - Campa Bora 35 (antager One og Ultra kører næsten ens) - Fulcrum Speed 40C - Zipp 303 NSW Jeg skal ikke køre bjerge, ikke løb, kun motionskørsel i dk. Det jeg vil have, er en fed køreoplevelse, livlige med godt respons. Stive, men ikke ukomfortable. - ikke behov for aero-profil - fuld carbon - dæk-slange - fælgbremse - ryttervægt 85 kg >> Opfylder de hjul tre mine kriterier? Er nogen af dem dårlige end andre? >> Er de alle stive nok? Og er Fulcrum samme kvalitet som Campa? Det spritnye UAE Tour har tiltrukket et fremragende felt til den første udgave, og de mange stjerner kastes allerede fra første færd ud i en krævende udfordring. På 1. etape skydes den arabiske cykelfest nemlig i gang med et pandekagefladt holdløb i Abu Dhabi, hvor der med det samme kan skabes forskelle, der kan vise sig helt afgørende i kampen om den samlede sejr i årets tredje WorldTour-løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_uae_tour_2019/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.
Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.
Produktnyt: PurePowers Carbo Race nu med "dansk" smag
Endelig et energipulver med ægte dansk smag! Purepower har lanceret en ny smag til deres populære energipulver-serie. 
Team Sky med ny aerodynamisk teknologi
Team Sky har indgået et strategisk samarbejde med virksomheden Swiss Side, som er eksperter i aerodynamik og tidsoptimering.
Garmin opkøber Tacx
Garmin opkøber Tacx, som er en af de førende producenter af indendørs hometrainers.
GOOD VIBES ONLY – VM i cykelcross – cykelturist i Bogense
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat