Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Thomas Rosenquist 30.03.2018 @ 19:00

Vi har tæsket Pronghorns CX-cykel gennem regn, sne, slud, solskin og frost. En cykel med spræl i, som godt kan lide at blive udfordret og som egner sig bedst som Gravel-cykel.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Indledning:

Cross og Gravel er en af tidens mest populære cykelformer og ikke længere betinget af at være en aktivitet, som kun dyrkes, når landevejssæsonen ligger stille.

 

Danske Pronghorn rider med på bølgen og har skabt en ramme til de udfordrende underlag.

 

Fakta om cyklen

Cyklen vi har testet er Pronghorn’s ’billigste’ crosscykel (CX) med det mundrette navn CX Carbon Disc - Apex 1x11.

 

Cyklen er i fuld carbon og monteret med SRAM Apex inklusiv hydrauliske skivebremser. Hjulsættet er modellen 101 fra American Classic med en max ryttervægt på 125 kilo.
Dækkene som var monteret på cyklen er fra Ritchey -model Schield Tubeless ready str. 35 cc.

 

Pronghorn er som udgangspunkt relativ konservative i deres farvevalg på rammerne. Standardfarven er sort med sort med orange skrift på skrårøret og orange styrbånd. Det er dog muligt at få den i egne farver. Du skal blot bestille cyklen customized. Det koster 2.000 ekstra og har ca. seks ugers leveringstid.

 

Pronghorn beskriver selv cyklen som perfekt til både landevej og offroad (Gravel. Mud. Tarmac.)

 

 

Test

Førstehåndsindtrykket af cyklen var positivt. Jeg kan godt lide, at cyklen står enkel og skarp uden alt for meget farvelade. Kablerne er pænt pakket af vejen, så rammen kommer fint til sin ret.


Der er dog sikkert mange holdninger til farver, så det vil jeg ikke hænge mig for meget i. Men det er jo altid muligt at pimpe ens cykel hvis man mangler lidt ekstra spræl og personlighed, eller vælge en customized farveløsning.

 

Cyklen er let - den annoncers på Pronghorns hjemmeside til 8 kilo. Men virkeligheden målte vi cyklen til et par 100 g mere (str. L).

 

Der er sikkert lidt variation ift. de forskellige størrelser og Pronghorn har sikkert vejet den uden pedaler og med ’helium’ i ringene. På testcyklen var der kommet tubeless-væske i dækkene, som kan koste lidt på vægtkontoen.

 

Apex-gruppen fra SRAM er der ikke så meget at skrive om. Det er en fin gruppe, som leverer det, den skal.

 

Under testforløbet har gear og bremser bare fungeret perfekt - også selvom cyklen blev kastet igennem dyb og klisteret mudder, samt korte stejle bakker hvor skiftene i gearene har været kontante. Testen har dog ikke varet længe nok til at vurdere om denne gruppe slides hurtigere end SRAM’s andre dyrere grupper. Men sliddet afhænger jo også helt af hvad cyklen bliver udsat for. Alle gear og bremser lider under hvis man weekend efter weekend udfordrer sig selv og cyklen i mudder.

 

Endelig så har Pronghorn også meget bevidst valgt en GXP krankboks i forhold til eksempelvis BB30. Pronghorns erfaringer er, at GXP er lidt mindre følsom over for mudder, knirken i krankboksen og behov for hyppig service.

 

På den første tur syntes jeg at Pronghorn’en var væsentlige lettere at lave retningsskift på end den cykel, jeg normalt kører på (Canyon Inflite).


Tænke at akselafstanden måtte være mindre end min normale CX’er. Men da jeg sammenlignede var det meget tæt på de samme mål, men der faktisk kun 1,3 cm mindre end min normale cykel. Kronrørs vinklen var den samme som den cykel jeg normalt kører på (72,5°), hvilket er tæt på standard for CX’ere, som ligger på 72 - 72,5° for str. 56/58.

 

En forskel kunne være efterløbet - det vil sige afstanden mellem de to punkter målt på vejen fra en linje gennem kronrøret og en lodret linje gennem forakslen. Kort efterløb giver styrevillighed - på bekostning af retningsstabilitet. Her er forskellen også lille. Pronghorn’en har et lidt kortere efterløb- men sikkert nok til at forklare at den er lidt mere styrevillig.

 

 

Den første tur blev kørt i skov, både på store skovstier, men også på MTB-ruten i Geelsskov. Havde især en fest på MTB sporene. Utrolig god balance gennem sving og de lidt mere tekniske stykker.

 

Men at få cyklen på skulderen når der skulle løbes med den gav lidt problemer. Rammegeometrien passede ikke helt til mine skuldre. Hullet var simpelthen for lille til, at det var let at få cyklen på skulderen. Jeg prøvede en del gange, da det godt kunne være tilvænning der skulle til - men jeg blev aldrig helt dus med det. Nu har jeg så sidenhen set Wout Van Aert få det til at virke fint med en mindre ramme end den jeg kørte på, så det handler nok bare om lidt mere træning.

 

Når nu cyklen hedder Pronghorn, syntes jeg også det var passende, at cyklen blev luftet mellem artsfællerne i Dyrehaven. Her på de lange lige skovstier aka. ’tonserstykker’ syntes jeg dog at jeg skulle kæmpe lidt mere med at holde fart, end jeg ellers gør. Om det har noget på sig, andet end en fuldstændig subjektiv følelse og dårlige ben, skal dog ikke kunne afvises. 

 

Cyklen er meget responsiv for temposkift og man føler ikke der går meget energi spildt når der trædes an. De lidt større dæk påvirker naturligvis power-følelsen lidt, men til gengæld giver dækkene rigtig godt greb og komfort. Ville øjensynlig selv overveje at køre med denne dækbredde hvis jeg ikke lige skulle overholde UCI/DCU’s krav til 33 millimeter i konkurrence.

 

Der er også mulighed for at køre med endnu bredere dæk, end de 35 centimeter som cyklens leveres med. Pronghorn har testet med 38cc, og siger at der også er plads til 40 cc.

 

 

Cyklen, som jeg fik til låns fra BikeDream i Allerød, var også monteret med tubeless-dæk fra Ritchey, og der var ikke snydt. De var tubeless, og pænt monteret med den rette mængde tubeless væske (sealent). Desværre forhindrede det ikke en baghjulspunktering på min første tur.

 

Selvom hullet var lille blev det ikke stoppet af væsken. Det har jeg dog også oplevet på andre dæk, og ved ikke helt om det er kulden, som gør at væsken ikke virker optimalt.

 

De næste par ture blev kørt på mudderet underlag. Kørte med de samme dæk, som måske ikke var perfekte til mudder, men de fungerede okay.

 

Til gengæld fik jeg nu for første gang lagt mærke til den lille ’hylde’ bag krankboksen. Her lå der nu en temmelig stor klump mudder. ’Hylden’ bag krankboksen er med til at sikre større stivhed i krankboksen, men jeg har dog det det løst mere elegant end dette. Selvom mudder har det med at sætte sig alle steder, er der ingen grund til at invitere til mere end højst nødvendigt.

Og nu jeg er ved at undre mig over rammen, så undrede jeg mig over det ’øje’ som saddelstræberne har. Men det er faktisk meget bevidst fra Pronghorns side. Det er med til at skabe mere flex, og dermed større komfort.

 

Den sidste bemærkning jeg har på rammen er, at Pronghorn har valgt 15x100 Through Axle (TA) på forgaflen. Der er mange forskellige mål, når det kommer til brugen af aksler- bare man dog kunne blive enige om nogle standarder. De fleste hjulproducenter laver nu hjulaksler med 9x100, 12x100 eller 15x100. En lille undersøgelse af cross cykler viser dog, at de fleste laver cykler med 12x100 for aksel og 12x142 bagaksel.

 

Pronghorn og Rose har dog som de eneste valgt at bruge 15x100 foran. Så hvis du har mere end en cykel skal du ikke regne med at kunne bruge forhjulet uden et conversion kit til dit nav. Det er også noget du skal være opmærksom på når du bestiller et nyt hjulsæt til cyklen.

 

Nu er det ikke blevet til de lange landevejsture her i vinteren, så testen om hvorvidt cyklen både er en landevejs- og gravelcykel er nok ikke helt fuldstændig.

 

Har dog kørt til og fra arbejde nogle gange. Med de lidt større dæk giver det en lidt mere komfortabel cykel end med standardraceren. Cyklen kan nemt omskoles til racer med et andet dækvalg. På 101-fælgen siger American Classic siger god for dæk ned til 25 centimeter, hvilket vel snart er ved at være standard for de fleste, som kører på landevej.

 

 

Konklusion

Pronghorn lever en fin ramme, som er let og stiv. Cyklen har en god balance og utrolig gode styreegenskaber. Udstyrsvalget fungerer også helt fint til denne cykel.

 

Man får gode dele som ikke er nødvendige at opgradere lige med det samme.

 

Jeg syntes dog ikke, at det er en fuldblods CX’er: Dertil er der en række uhensigtsmæssigheder i rammen. Cyklen er i og for sig heller ikke annonceret som en fuldblods CX’er, men snarere som Road- / Gravel-cykel og her fungerer den upåklageligt. Så hvis du vil have en MPB (Multi Purpose Bicycle), så har Pronghorn her et rigtig godt bud.

 

Der er nogle enkelte skønhedsfejl på rammen, som dog ikke påvirker køreegenskaberne.

Sådan har vi testet

Cyklen er blevet testet gennem flere uger i den danske vinter; med mudder og til tider lidt frost. Er blevet brugt både til hårde intervaller og ture i skoven, men også som pendlercykel for at se hvordan cyklens alsidighed fungerer.

 

Endvidere er cyklen blevet testet på det lokale stadion med kørsel gennem kegler og sand, samt andre forhindringer som skulle simulere en CX-rute. Her blev der skiftet mellem Pronghorn-cyklen og en anden for at mærke forskelle i køreegenskaber. Fuldstændig uvidenskabeligt - men alligevel nok til at danne sig et indtryk af køreegenskaberne.


Kort om mærket
Pronghorn er et dansk firma som blev etableret i 2007. De har med udgangspunkt i MTB overført deres succes til også at favne både landevej og cross/gravel-disciplinerne.


Stillet til rådighed af

Pronghorn samt Bikedreams i Allerød (showroom for Pronghorn).

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.
Produktnyt: PurePowers Carbo Race nu med "dansk" smag
Endelig et energipulver med ægte dansk smag! Purepower har lanceret en ny smag til deres populære energipulver-serie. 
Team Sky med ny aerodynamisk teknologi
Team Sky har indgået et strategisk samarbejde med virksomheden Swiss Side, som er eksperter i aerodynamik og tidsoptimering.
Garmin opkøber Tacx
Garmin opkøber Tacx, som er en af de førende producenter af indendørs hometrainers.
GOOD VIBES ONLY – VM i cykelcross – cykelturist i Bogense
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Bontrager Ion 100 R / Flare R City lygtesæt
Masser af synlighed i en lille pakke, gør dette til et lygtesæt som især egner sig til kørsel i byområder.
Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte
En kraftig og effektiv forlygte, som kan det hele og leverer en bred række af gode lysmuligheder til især landevejen.

Instagram #motionsfeltet

Test: Kryptonite Avenue R-75
God baglygte som har en ultrasikker montering samt masser af gode indstillingsmuligheder, når det kommer til lyset.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk – Touren til Gardasøen
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til  Tour TransAlp her til sommer.
Test: Abus Libra forlygte
En god allround lygte som kan lidt af det hele og som principielt opfylder alle dine behov på landevejen. ABUS leverer desuden god og robust kvalitet hele vejen rundt.
Test: Abus Gemini lygtesæt
Et fremragende lygtesæt, hvis du er på jagt efter at gøre dig synlig for andre trafikanter, når du træner i belyste områder. Spændende design gør, at lygten nærmest går i ét med cyklen og aldrig kommer til at sidde i vejen.
Henrik Djernis: VM-ruten et spændende mix
Den tidligere verdensmester, Henrik Djernis, har set nærmere på årets VM-rute i Bogense, og han synes, at den er spændende.
Test: Rapha Pro Team Winter Tights II
Fremragende vintertights som klogt udnytter forskellige stofkvaliteter og dermed tilbyder god regn- og vindbeskyttelse samt masser af varme.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi – Softshell og AmFIB Super Glove
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Produktnyt: Castelli Aero Race jersey og bibshorts
Selv om cykling i 2019 er en high-tech-affære på mange måder, så skal der stadig trædes i pedalerne, når det spidser til ude på landevejen og ens konkurrenter sætter fra land. Eller når der er nogen, som har frækheden til at angribe ens status som lokal Strava-matador.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi bibtight og Thermal Jersey
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi baselayer og vinterjakke
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.

Seneste indlæg i debatten

Hej. Vi er et lille foretagende med lille økonomi uden støtte. Min Far, Per Nielsen vil i en alder af 62 stille til start i et af verdens hårdeste cykelløb. Indtil videre er vi på 5 crew medlemmer der skal sørge for at Per Nielsen kun skal tænke på at cykle. Vi skriver herinde for at finde en ægte cykelentutiast der både kender noget til cykler og cykel mentaliteten. Der kan trække 14 dage plus/minus et par dage da løbet varer 13 dage, med en egen betaling på 2.000 kroner og betaling af egen mad. Derudover er fly og eventuelle ophold undervejs på turen være dækket af Per Nielsen selv. Er der en eller flere interesseret, eller kender nogen der kunne vlre interesseret kan i skrive i opslaget her og kan gå i dybden af hvad denne oplevelse vil indebære. Selve løbet køres tirsdag den 11. juni og 13 dage frem. Simone Velasco (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) tog karrierens første sejr, da han på fornem vis vandt den italienske klassiker Trofeo Laigueglia. Riwan Readynez gjorde sæsondebut i løbet, og havde Joans Aaen med i morgenudbruddet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/italiener_snyder_riwal_readynez_og_favoritterne_i_laiguegila/John Degenkolb (Trek-Segafredo) krydsede i dag stregen først på fjerde etape af Tour de la Provence, men det var kampen mellem Gorka Izagirre (Astana Pro Team) og Simon Clarke (Team EF Education First), der løb med opmærksomheden. Izagirre endte med at vinde med under et sekund. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/millimetertaet_klassement_stjaeler_fokus_fra_degenkolb_sejr_i_provence/Hvilke af nedestående racerdæk er bedst, og hvad kan bedst betale sig. Conti GP 4000 II Vittoria Corsa G+ Evt. Conti GP 5000

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.
Produktnyt: PurePowers Carbo Race nu med "dansk" smag
Endelig et energipulver med ægte dansk smag! Purepower har lanceret en ny smag til deres populære energipulver-serie. 
Team Sky med ny aerodynamisk teknologi
Team Sky har indgået et strategisk samarbejde med virksomheden Swiss Side, som er eksperter i aerodynamik og tidsoptimering.
Garmin opkøber Tacx
Garmin opkøber Tacx, som er en af de førende producenter af indendørs hometrainers.
GOOD VIBES ONLY – VM i cykelcross – cykelturist i Bogense
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Bontrager Ion 100 R / Flare R City lygtesæt
Masser af synlighed i en lille pakke, gør dette til et lygtesæt som især egner sig til kørsel i byområder.
Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte
En kraftig og effektiv forlygte, som kan det hele og leverer en bred række af gode lysmuligheder til især landevejen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat