Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Mads Søndergaard Jensen 29.06.2017 @ 19:00

POC har lavet et par cykelbriller i høj kvalitet, som gør det godt på alle parametre. Brillerne har fede farver, der tilmed kan gøre dig mere sikker i trafikken.

Fakta

Vægt: 33 gram.

Brilleramme: Grilamaid

Farve: Hydrogen White/Zink Organge (den farve vi har testet) og Hydrogen White/ Flour Pink.

Farve, linser: Violet. Anti-Dug belægning

 

Vejl.Pris: 1.999,-

 

Introduktion

POC er et svensk firma, der har sine rødder i skiverdenen og blev stiftet i 2005. I 2014 var det første gang man i cykelverdenen så de noget anderledes cykelbriller og cykelhjelme båret af Cannondale-Garmin Pro cykling team med Canadiske Ryder Hesjedal i spidsen. Siden da har POC virkelig gjort sit indtog på cykelmarkedet med AVIP-serien. AVIP står for Attention, Visibility, Interaction og Protection. Serien består blandt andet af, hjelme, tøj og briller.

 

Feltet.dk har haft mulighed for at teste et par cykelbriller fra serien.
 

Test

Første gang jeg lagde mærke til de lidt tegneserie agtige briller, var da den spøjse cykelrytter Ryder Hesjedal dukkede frem på tv-skærmen iført et par POC briller. Brillen var anderledes end Oakley briller, da der var noget fjollet over den og ikke så selvhøjtideligt. Den måtte jeg simpelthen prøve. Der skulle alligevel gå et par år før jeg fik fingre i et par.

 

Det første man lægger mærke til ved brillen er, som tidligere skrevet, udseendet. POC er blevet kendt på netop deres anderledes udseende på brillerne og til hjemlige licens- og motionsløb ser man efterhånden flere med POC briller, dette skulle jeg ret hurtigt finde ud af hvorfor.

 

Brillen er fra AVIP serien, hvilket vil sige at den skulle gøre rytteren mere synlig i trafikken. Den orange farve er da også meget markant og skinner meget igennem på brillen og sammen med det hvide giver det brillen et flot look. Men om du er mere synlig for trafikanter er svært at bedømme. Du er i hvert fald ikke mindre synlig med dem på.

 


 

Selve brillerammen er fremstillet så den ikke glider af, når man har den på. Næsepuden kan justeres så den passer helt perfekt og linserne kan udskiftes. I den model vi testede, var der også et sæt klare linser med til for eksempel til regnvejrsture. Udskiftning af linserne klares nemt og sammen med den justerbare næsepude, kan du få brillen helt tilpasset til dig.

 

Linserne på POC brillerne er store, men det tog ikke denne tester lang tid til at vænne sig til dem. Man ser virkelig klart med dem. Selvom vejret er gråt, følte vi ikke det var nødvendigt at skifte til den klare linse. Derudover giver de store linser også en god beskyttelse fra smådyr og andre ting fra vejen eller i skoven. 


Konklusion
POC har i nogle år lavet briller med deres markante udseende til cykelryttere. POC Do Half Blade er en brille der virkelig gør sit job godt. Brillen med de store linser giver et godt udsyn, når man kører og de skærmer godt for hvad der nu måtte komme når man er ude at cykle. Både på landevejen og i skoven. POC har lavet brillerne til AVIP serien der skulle være mere synlig i trafikken, den orange farve gør det godt i den henseende. Når det kommer til prisen så er 1.999 kr for et par cykelbriller i den dyre ende. Men hvis man kigger på andre mærker i samme prisklasse, så kan POC absolut godt være med. Trods det lidt sjove look. så er brillen blandt de bedste som denne tester har testet.

Sådan har vi testet

Brillen er testet i maj og juni måned i solskin og regnvejr. Brillen er testet på ture fra 1,5-3 timer.


Stillet til rådighed af:

POC

Vejen til Maratona – kapitel 4: Første dag i Dolomitterne
Har du nogensinde leget med tanken om at køre en af de stores Gran Fondo-løb i udlandet? Så er vores artikelserie her - ’Vejen til Maratona’ måske noget for dig.
WEEKENDTILBUD: KØB FUGLSANGS NYE BOG!
Jakob Fuglsang har i en årrække været Danmarks største cykelstjerne. Nu udgiver danskeren en bog "Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje." FORUDBESTIL den i denne uge og spar 70 kroner.
Vejen til Maratona – kapitel 3: Maveinfluenza – og hul igennem til benene
Har du nogensinde leget med tanken om at køre en af de stores Gran Fondo-løb i udlandet? Så er vores artikelserie her - ’Vejen til Maratona’ måske noget for dig.
Produktnyt: Nye S-Works mountainbike dæk fra Specialized
Specialized har lanceret fem nye S-Works dæk til mountainbike. Dækkene med Gripton compund, som er helt unikt for produktet.  
Danske Pronghorn mærker positiv effekt af ny prispolitik.
Det danske high-end cykelbrand Pronghorn fravalgte ved årsskiftet forhandlerne og nedsatte priserne. Det kan mærkes positivt i et marked, der ellers er blodrødt.
Jakob Fuglsang udgiver ny bog
Det danske Tour de France-håb, Jakob Fuglsang, udgiver en ny bog, som udkommer i starten af juni måned.
Test: ABUS BORDO 6000 cykellås med alarm
Nu kan du sætte en alarm på dit kæreste eje, når du er nødt til at stille cyklen fra dig. Et spændende og veludført produkt, som kan få cykeltyven på andre tanker.
Cykelstafetten udvider og indgår nyt partnerskab
Cykelstafetten Spar Nord udvider med almindeligt cykelløb og indgår partnerskab med Hjerteforeningen.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet fra nedtur til optur
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget der ligner…

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com