Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Mads Søndergaard Jensen 29.06.2017 @ 19:00

POC har lavet et par cykelbriller i høj kvalitet, som gør det godt på alle parametre. Brillerne har fede farver, der tilmed kan gøre dig mere sikker i trafikken.

Fakta

Vægt: 33 gram.

Brilleramme: Grilamaid

Farve: Hydrogen White/Zink Organge (den farve vi har testet) og Hydrogen White/ Flour Pink.

Farve, linser: Violet. Anti-Dug belægning

 

Vejl.Pris: 1.999,-

 

Introduktion

POC er et svensk firma, der har sine rødder i skiverdenen og blev stiftet i 2005. I 2014 var det første gang man i cykelverdenen så de noget anderledes cykelbriller og cykelhjelme båret af Cannondale-Garmin Pro cykling team med Canadiske Ryder Hesjedal i spidsen. Siden da har POC virkelig gjort sit indtog på cykelmarkedet med AVIP-serien. AVIP står for Attention, Visibility, Interaction og Protection. Serien består blandt andet af, hjelme, tøj og briller.

 

Feltet.dk har haft mulighed for at teste et par cykelbriller fra serien.
 

Test

Første gang jeg lagde mærke til de lidt tegneserie agtige briller, var da den spøjse cykelrytter Ryder Hesjedal dukkede frem på tv-skærmen iført et par POC briller. Brillen var anderledes end Oakley briller, da der var noget fjollet over den og ikke så selvhøjtideligt. Den måtte jeg simpelthen prøve. Der skulle alligevel gå et par år før jeg fik fingre i et par.

 

Det første man lægger mærke til ved brillen er, som tidligere skrevet, udseendet. POC er blevet kendt på netop deres anderledes udseende på brillerne og til hjemlige licens- og motionsløb ser man efterhånden flere med POC briller, dette skulle jeg ret hurtigt finde ud af hvorfor.

 

Brillen er fra AVIP serien, hvilket vil sige at den skulle gøre rytteren mere synlig i trafikken. Den orange farve er da også meget markant og skinner meget igennem på brillen og sammen med det hvide giver det brillen et flot look. Men om du er mere synlig for trafikanter er svært at bedømme. Du er i hvert fald ikke mindre synlig med dem på.

 


 

Selve brillerammen er fremstillet så den ikke glider af, når man har den på. Næsepuden kan justeres så den passer helt perfekt og linserne kan udskiftes. I den model vi testede, var der også et sæt klare linser med til for eksempel til regnvejrsture. Udskiftning af linserne klares nemt og sammen med den justerbare næsepude, kan du få brillen helt tilpasset til dig.

 

Linserne på POC brillerne er store, men det tog ikke denne tester lang tid til at vænne sig til dem. Man ser virkelig klart med dem. Selvom vejret er gråt, følte vi ikke det var nødvendigt at skifte til den klare linse. Derudover giver de store linser også en god beskyttelse fra smådyr og andre ting fra vejen eller i skoven. 


Konklusion
POC har i nogle år lavet briller med deres markante udseende til cykelryttere. POC Do Half Blade er en brille der virkelig gør sit job godt. Brillen med de store linser giver et godt udsyn, når man kører og de skærmer godt for hvad der nu måtte komme når man er ude at cykle. Både på landevejen og i skoven. POC har lavet brillerne til AVIP serien der skulle være mere synlig i trafikken, den orange farve gør det godt i den henseende. Når det kommer til prisen så er 1.999 kr for et par cykelbriller i den dyre ende. Men hvis man kigger på andre mærker i samme prisklasse, så kan POC absolut godt være med. Trods det lidt sjove look. så er brillen blandt de bedste som denne tester har testet.

Sådan har vi testet

Brillen er testet i maj og juni måned i solskin og regnvejr. Brillen er testet på ture fra 1,5-3 timer.


Stillet til rådighed af:

POC

Besøg Rydhave Slots Efterskole på Efterskolernes dag
Rydhave Slots Efterskole satser på at blive landets bedste cykelefterskole. Du har muligheden for at blive en del af den. 
Idrætsefterskolen Klintsøgaards nye linje - Landevejscykling og Mountainbike 2018/19
Kom på besøg på Efterskolernes dag d. 24 september og hils på Michael Rasmussen.
Hvilken Elcykel skal jeg vælge?
Vælg en elcykel - det kan betale sig.
Kom til Specialized Days - og prøv det nyeste udstyr
Specialized åbner dørene op, så du kan få lov til at prøve det nye af de nyeste produkter, som kommer på markedet i 2018.
Første indtryk af de nye Shimano Ultegra-grupper
I denn anden artikel omkring de nye ultegra grupper har Feltet.dk interviewet produktchefen for de nye grupper fra Shimano samt haft et par dage i Østrig, hvor vi har prøvekørt de nye grupper. Her kan du læse om vores første håndsindtryk.
Giv et LIKE - Vind et sæt Lasse Norman cykeltøj
Vind et sæt cykeltøj fra OL-guldvinderen Lasse Norman Hansen, som i øjeblikket kører Vuelta a España. 
Ny MTB-linje på Hald Ege Efterskole
Hald Ege Efterskole starter fra 2018/19 en ny MTB-linje. Kom og hør mere om den på et infomationsmøde eller "Efterskolernes dag".
Kør Tour de Aars igen i weekenden
Oplev motionistcykelløb med stemningen af et professionelt cykelløb. Rytterne vil på ruten være ledsaget af Race Marshals fra Mc Task Force, og der vil være reklamekaravane.
Produktnyt: Elektronisk og mekanisk gruppe fra Shimano
Det er oprindeligt et par måneder siden at Shimano annoncerede deres seneste  Ultegra opgraderinger. Her blev det afsløret af der både kommer en ny DI2 gruppe (elektronisk) kaldet Ultegra R8050 samt en ny mekanisk gruppe med det mundrette navn Ultegra R8000.  

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com