Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Mads Søndergaard Jensen 29.06.2017 @ 19:00

POC har lavet et par cykelbriller i høj kvalitet, som gør det godt på alle parametre. Brillerne har fede farver, der tilmed kan gøre dig mere sikker i trafikken.

Fakta

Vægt: 33 gram.

Brilleramme: Grilamaid

Farve: Hydrogen White/Zink Organge (den farve vi har testet) og Hydrogen White/ Flour Pink.

Farve, linser: Violet. Anti-Dug belægning

 

Vejl.Pris: 1.999,-

 

Introduktion

POC er et svensk firma, der har sine rødder i skiverdenen og blev stiftet i 2005. I 2014 var det første gang man i cykelverdenen så de noget anderledes cykelbriller og cykelhjelme båret af Cannondale-Garmin Pro cykling team med Canadiske Ryder Hesjedal i spidsen. Siden da har POC virkelig gjort sit indtog på cykelmarkedet med AVIP-serien. AVIP står for Attention, Visibility, Interaction og Protection. Serien består blandt andet af, hjelme, tøj og briller.

 

Feltet.dk har haft mulighed for at teste et par cykelbriller fra serien.
 

Test

Første gang jeg lagde mærke til de lidt tegneserie agtige briller, var da den spøjse cykelrytter Ryder Hesjedal dukkede frem på tv-skærmen iført et par POC briller. Brillen var anderledes end Oakley briller, da der var noget fjollet over den og ikke så selvhøjtideligt. Den måtte jeg simpelthen prøve. Der skulle alligevel gå et par år før jeg fik fingre i et par.

 

Det første man lægger mærke til ved brillen er, som tidligere skrevet, udseendet. POC er blevet kendt på netop deres anderledes udseende på brillerne og til hjemlige licens- og motionsløb ser man efterhånden flere med POC briller, dette skulle jeg ret hurtigt finde ud af hvorfor.

 

Brillen er fra AVIP serien, hvilket vil sige at den skulle gøre rytteren mere synlig i trafikken. Den orange farve er da også meget markant og skinner meget igennem på brillen og sammen med det hvide giver det brillen et flot look. Men om du er mere synlig for trafikanter er svært at bedømme. Du er i hvert fald ikke mindre synlig med dem på.

 


 

Selve brillerammen er fremstillet så den ikke glider af, når man har den på. Næsepuden kan justeres så den passer helt perfekt og linserne kan udskiftes. I den model vi testede, var der også et sæt klare linser med til for eksempel til regnvejrsture. Udskiftning af linserne klares nemt og sammen med den justerbare næsepude, kan du få brillen helt tilpasset til dig.

 

Linserne på POC brillerne er store, men det tog ikke denne tester lang tid til at vænne sig til dem. Man ser virkelig klart med dem. Selvom vejret er gråt, følte vi ikke det var nødvendigt at skifte til den klare linse. Derudover giver de store linser også en god beskyttelse fra smådyr og andre ting fra vejen eller i skoven. 


Konklusion
POC har i nogle år lavet briller med deres markante udseende til cykelryttere. POC Do Half Blade er en brille der virkelig gør sit job godt. Brillen med de store linser giver et godt udsyn, når man kører og de skærmer godt for hvad der nu måtte komme når man er ude at cykle. Både på landevejen og i skoven. POC har lavet brillerne til AVIP serien der skulle være mere synlig i trafikken, den orange farve gør det godt i den henseende. Når det kommer til prisen så er 1.999 kr for et par cykelbriller i den dyre ende. Men hvis man kigger på andre mærker i samme prisklasse, så kan POC absolut godt være med. Trods det lidt sjove look. så er brillen blandt de bedste som denne tester har testet.

Sådan har vi testet

Brillen er testet i maj og juni måned i solskin og regnvejr. Brillen er testet på ture fra 1,5-3 timer.


Stillet til rådighed af:

POC

Boganmeldelse: Vi Var Unge og Ubekymrede
Laurent Fignon blev kendt som manden, der i 1989 tabte Tour de France med sølle otte sekunder på den berømte sidste etape, enkeltstarten på Champs Élysées. I 2009 udkom bogen på fransk og senere engelsk. Nu er den kommet på dansk oven i købet med forord af Mr. Tour De France, Jørgen Leth. Feltet.dk har haft mulighed for at læse den.
Cykelhandleren bag skærmen
Det kræver ikke længere en stor butik og en masse udgifter til løn for at være cykelhandler. I Odense har cykelentusiast Ulrik Andreassen skiftet sine fysiske cykelbutikker ud med onlinebutikken BikeNordic, der sælger cykeludstyr til billige priser.
Chris Anker iførte sig Gerlev-trøje
Der var god stemning og flere gange grin i salen under Chris Ankers foredrag på Gerlev Idrætshøjskole lørdag den 13. januar. Det var en hyggelig eftermiddag, planlagt i forbindelse med højskolens helt nye satsning på landevejscykling som hovedfag
Stortest af hjelme – Over 1000,- kroner – Del 4
Feltet.dk har haft en række hjelme til test for at se på hvordan de klarer sig på de forskellige parametre, der gør en hjelm god.
Fem nye bøger på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har fået fem nye bøger i webshoppen - og vi holder januarudsalg med 20% rabat. Så slå til nu og gør en god handel!
Vivianis sejr blev hentet på cykel med skivebremser
Quick-Step Floors fik i dag årets første sejr, da Elia Viviani triumferede på tredje etape i Tour Down Under. En sejr, som blev hentet på en cykel med skivebremser.
Test: Knog PWR forlygte + Blinder mini lygtesæt
Nye lygter fra Australske Knog, et lyspunkt i den mørke vintertid. Med nye smarte funktioner.
Seks gode træningsbøger - slå til nu og spar 20%
Skal du i form til den kommende sæson? Så har Feltet.dk et par gode bøger til dig. 
Boganmeldelse: Cykelreparation
En meget fin, dog enkelte steder lidt overfladisk, gennemgang af de fleste vedligehold og reparationsopgaver på cykler. En god bog for folk, som før har haft værktøj i hånden.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Ja det kunne nemt være at det var et problem. Jeg har aldrig prøvet at skille et greb ad før, så jeg ved ikke hvor bøvlet det er. Men det må jeg lige ha kigget på. Er mo94 fra muc off fint nok at bruge? Har kigget på kablet og ja der er steder hvor coatingen er skrabt af. Værst er der hvor første stykke yderkabel slutter. Så der ryger nyt kabel på. Hælder stadig mest til det lukkede fra jagwire.Min hustu har den model du linker til, og hun er rigtig glad for den! Anskaffede en Stages wattmåler (2.gen) i august 2017. Har sådan set været godt tilfreds, indtil lidt koldere vejr satte ind omkring november. Her konstaterede jeg, at batteriet var fladt. Jeg skiftede batteriet. Efter få dage var det fladt igen. Efter noget googling fandt jeg ud af, at Stages åbenbart kan være noget fugtfølsom, og at man helt rutinemæssigt sender erstatnings-o-ringe ud til ramte brugere. Jeg erstattede nu batteriet med et kvalitetsbatteri, men inden da fik enheden lov til at tørre helt igennem på en varm radiator - ikke fordi der var fugt at spore, blot for at fjerne evt. kondens el. lign. Derefter monterede jeg batteriet, monterede omhyggeligt o-ring og batteriluge, jeg gav endda o-ringen en smule fedt for at være helt sikker på, at den var tæt. Pedalarmen med enheden blev nu lagt ud i min carport, hvor der ganske vist er koldt men ingen risiko for fugt. Efter nogle måneder, hvor jeg med spredte mellemrum har testet, om der var kontakt til enheden (og det var der i mindst en måneds tid), er den nu helt død. Jeg kan altså konstatere, at det umuligt kan være et fugtindtrængningsproblem. Snarere er enheden ikke egnet til brug i lave temperaturer - kondensproblemer? Jeg vil kontakte pulsure.dk, som solgte mig enheden, for at høre, hvad jeg eller de kan gøre ved problemet ...Halløj Er der mon nogen der har erfaring med følgende hjemmesider? hibikes.de mtbmonster.com Hvis ja, hvordan var det? På forhånd tak :)

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com