Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Mads Søndergaard Jensen 29.06.2017 @ 19:00

POC har lavet et par cykelbriller i høj kvalitet, som gør det godt på alle parametre. Brillerne har fede farver, der tilmed kan gøre dig mere sikker i trafikken.

Fakta

Vægt: 33 gram.

Brilleramme: Grilamaid

Farve: Hydrogen White/Zink Organge (den farve vi har testet) og Hydrogen White/ Flour Pink.

Farve, linser: Violet. Anti-Dug belægning

 

Vejl.Pris: 1.999,-

 

Introduktion

POC er et svensk firma, der har sine rødder i skiverdenen og blev stiftet i 2005. I 2014 var det første gang man i cykelverdenen så de noget anderledes cykelbriller og cykelhjelme båret af Cannondale-Garmin Pro cykling team med Canadiske Ryder Hesjedal i spidsen. Siden da har POC virkelig gjort sit indtog på cykelmarkedet med AVIP-serien. AVIP står for Attention, Visibility, Interaction og Protection. Serien består blandt andet af, hjelme, tøj og briller.

 

Feltet.dk har haft mulighed for at teste et par cykelbriller fra serien.
 

Test

Første gang jeg lagde mærke til de lidt tegneserie agtige briller, var da den spøjse cykelrytter Ryder Hesjedal dukkede frem på tv-skærmen iført et par POC briller. Brillen var anderledes end Oakley briller, da der var noget fjollet over den og ikke så selvhøjtideligt. Den måtte jeg simpelthen prøve. Der skulle alligevel gå et par år før jeg fik fingre i et par.

 

Det første man lægger mærke til ved brillen er, som tidligere skrevet, udseendet. POC er blevet kendt på netop deres anderledes udseende på brillerne og til hjemlige licens- og motionsløb ser man efterhånden flere med POC briller, dette skulle jeg ret hurtigt finde ud af hvorfor.

 

Brillen er fra AVIP serien, hvilket vil sige at den skulle gøre rytteren mere synlig i trafikken. Den orange farve er da også meget markant og skinner meget igennem på brillen og sammen med det hvide giver det brillen et flot look. Men om du er mere synlig for trafikanter er svært at bedømme. Du er i hvert fald ikke mindre synlig med dem på.

 


 

Selve brillerammen er fremstillet så den ikke glider af, når man har den på. Næsepuden kan justeres så den passer helt perfekt og linserne kan udskiftes. I den model vi testede, var der også et sæt klare linser med til for eksempel til regnvejrsture. Udskiftning af linserne klares nemt og sammen med den justerbare næsepude, kan du få brillen helt tilpasset til dig.

 

Linserne på POC brillerne er store, men det tog ikke denne tester lang tid til at vænne sig til dem. Man ser virkelig klart med dem. Selvom vejret er gråt, følte vi ikke det var nødvendigt at skifte til den klare linse. Derudover giver de store linser også en god beskyttelse fra smådyr og andre ting fra vejen eller i skoven. 


Konklusion
POC har i nogle år lavet briller med deres markante udseende til cykelryttere. POC Do Half Blade er en brille der virkelig gør sit job godt. Brillen med de store linser giver et godt udsyn, når man kører og de skærmer godt for hvad der nu måtte komme når man er ude at cykle. Både på landevejen og i skoven. POC har lavet brillerne til AVIP serien der skulle være mere synlig i trafikken, den orange farve gør det godt i den henseende. Når det kommer til prisen så er 1.999 kr for et par cykelbriller i den dyre ende. Men hvis man kigger på andre mærker i samme prisklasse, så kan POC absolut godt være med. Trods det lidt sjove look. så er brillen blandt de bedste som denne tester har testet.

Sådan har vi testet

Brillen er testet i maj og juni måned i solskin og regnvejr. Brillen er testet på ture fra 1,5-3 timer.


Stillet til rådighed af:

POC

Et liv med to hjul: Elmgreens 64 fantastiske anekdoter
Henrik Elmgreen fortæller sine bedste anekdoter om cykelsporten i sin helt nye bog, som netop er kommet på lager i dag.
Elmgreens liv på landevej og bane: Et liv med to hjul
Elmgreen fortæller lystigt om sine bogovervejelser til "Et liv med to hjul", der er en samling af hans 64 bedste anekdoter om bane- og landevejscykling.
Test: Assos LL. milleTights_s7
Verdensklassekomfort giver cykelglæden vinger i de kolde måneder, mens Assos manifesterer sig som nogle af de bedste i branchen, når der skal kreeres underdele til ryttere.
Køb revolutionerende hovedtelefoner til cykling og motion - SPAR 20%
I anledningen af julen, så giver Feltet.dk 20% på alle varer i webshoppen. Deriblandt er de populære hovedtelefoner, som ofteer en udfordring på cykelturen, hvis man også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring en. Her kommer AfterShokz Trekz Titanium ind i billedet, som giver helt nye muligheder.​ Vi skal vænne os til et nyt ord inden for hovedtelefoner: Open-ear Bone Conduction.
Få et gavekort 450 kroner eller bliv GRATIS medlem
I anledningen af Team Motionsfeltet.dk i denne uge er på Roskilde Messen, så giver vi en helt speciel medlemsrabat, som gælder frem til søndag klokken 23.59!
Produktvideo: Ueblers fikse cykelholder
Skal cyklen med på ferie, træning eller Motionsløb? Så prøv Ueblers lette og sikre cykelholder i21.
Vind gavekort på 1.000 kroner og billetter til Danish Bike Awards
Nyhederne fra cykelverdenen vil blive leveret direkte i din indbakke, og du kan tilmeld vinde billetter til Danish Bike Award og et gavekort.
Se kategorierne og stem til Danish Bike Award
Danmarks bedste cykelryttere, -event og -klub skal kåres ved årets Danish Bike Award - og der skal findes nyt medlem til Hall of Frame med mere.
Produktnyt: ABUS lancerer banebrydende cykelhjelm
ABUS' skarpeste ingeniører har allieret sig med et af verdens bedste, professionelle cykelhold, Movistar Team, for at designe racehjelmen med navnet "GameChanger". Den giver minimal luftmodstand og maksimal komfort, uanset hvilken position rytteren befinder sig i.

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com