05.02.2016 @ 19:00

Mavic Crossmax XL Pro er en sko der giver masser af værdi for pengene for MTB’eren der sætter komforten i højsædet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Stillet til rådighed af: Biketoyz
Vægt (opgivet): 460 gram for en størrelse 42
Vejledende pris: Kr. 1499.-


Indledning:
På den internationale MTB scene er enduro racing en af de hastigst voksende discipliner. Og det skubber gevaldigt til udviklingen af enduro specifikt udstyr. Det gælder både full-suspension MTB cykler, beskyttelse af kroppen samt beklædning, herunder også sko.
Netop sådan en sko har vi her test.
 

Denne type sko ser man ikke så tit i danske skove, frem for den typisk fremherskende cross country sko. Ikke desto mindre er den særdeles velegnet til danske forhold.

 

Test:
Mavic Crossmax XL Pro kan fås i en sort/gul eller sort/hvid udgave. Feltet.dk havde modtaget den sort/gule til test. Den kommer i Mavic’s karakteristiske gule emballage, og har et meget markant design.
 

Skoen ligner mest af alt en kraftig vandresko, med nogle meget karakteristiske gule stafferinger. Om man kan lide designet, er jo en personlig afgørelse. Men skulle denne tester købe denne sko, ville jeg have valgt den sort/hvide udgave, som er mere afdæmpet i designet.

 


 

Som sagt ligner skoen en vandresko med gummiforstærkninger på snuden, samt en kraftigt profileret sål og derved giver den et sikkert greb i underlaget, når man er nødt til at kapitulere på stigningerne og trække cyklen til toppen. Netop denne situation tager sålens udformning højde for, da den er glimrende at gå i, selv om der er monteret en SPD klampe i sålen. Bortset fra, at sålen er stiv, så føles den slet ikke som en cykelsko at gå i.
 

Selvom skoen hverken er let eller har den stiveste sål, så er den en fornøjelse at cykle i, og du føler, at du kan have den på hele dagen.
 

Indvendigt i skoen sidder en bred elastik som sikrer at skoen holdes stramt til foden, inden man spænder skoen. Denne feature sikrer, at du ikke skal rette på pløsen, inden du spænder skoen, og skoen sidder altid rigtigt på foden. Spændesystemet er en kombination af snører og klikspænde. Snørerne spænder man ved blot at trække i dem, og skubbe en lille plastik clips på plads. Til at holde snøresystemet på plads og beskytte det mod vand og mudder, er der en flap, man lægger henover snøren og som holdes fast af en kraftig velcrolås.
 

Skoens hælkappe er kraftigt polstret og ud over, at den bevirker, at skoen er meget behagelig at have på, er den med til at sikre, at skoen sidder tæt til hælen.
 

Som tidligere nævnt, er det ikke den letteste eller stiveste sko på markedet, og er du typen, der søger vægtbesparelser på alt dit udstyr, eller kræver maksimal kraftoverførsel, er dette nok ikke skoen for dig. Men bruger du din MTB til at tage på dagslange ture i det danske land, eller tager du på episke ekspeditioner i alperne eller det skotske højland, vil du være godt tjent med denne sko.

 

Skoen er meget behagelig at have på i mange timer i træk. Du kan udmærket gå længere strækninger i den, og den kan tage nogle tæsk på grund af den kraftige sål og den forstærkede snude. Derudover er den godt ventileret med de store net-paneler, både over tæerne, på siderne og ved hælen.
 

Konklusion:
Denne sko henvender sig til brugeren der sætter komfort og holdbarhed i højsædet, frem for lav vægt og race performance. Komforten er i top, den sidder godt og tæt til foden og så er den god at gå i, men dette er selvfølgelig på bekostning af en øget vægt, i forhold til en traditionel XC sko.

 

Sådan har vi testet:
Skoen er blevet testet over en periode på 2 måneder i de midtsjællandske skove, på ture op til 3 timers varighed. De har været udsat for både tørt og meget vådt og mudret føre.

 

Kort om mærket:
Mavic er et fransk firma, som er mest berømt for deres store udvalg af cykelhjul, men de fremstiller også hjelme, tøj, sko og pedaler.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Billedgalleri

Fyen Rundt 2024: Cykelfest i Middelfart
Danmarks ældste cykelløb indtager søndag den 26. maj de fynske gader, når dette års Fyen Rundt skal afgøres blandt både eliten og motionisterne.
Giro-spillet starter i dag kl. 14.00
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter i dag klokken 14.00. Spillet slutter søndag den 26. maj 2024.
Dansk etapesejr og førertrøje i Fredsløbet
17-årige Albert Withen Philipsen var suveræn på dagens enkeltstart i Fredsløbet og sejrede suverænt. Danskeren er ny mand i førertrøjen.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.
Se Jørgen Leths cykelfilm gratis og hør ham fortælle om dem
Jørgen Leths Giro d’Italia-dokumentar ’Stjernerne og vandbærerne’ har 50 års jubilæum. Nu kan du se den samt ’En forårsdag i helvede’ og ’Den umulige time’ gratis online på Filminstituttets streamingsite 'Danmark på Film' og høre et spritnyt interview med Jørgen Leth om hans epokegørende cykelfilm.
Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Ja, det er skuffende - især set i det lys, at man kunne have håbet, at PostNord Danmark Rundt blev udvidet til et Tour of Scandinavia. Den drøm er vel slukket nu. Her er der mere om sagen: https://ekstrabladet.dk/sport/cykling/nordens-stoerste-kvindeloeb-arbejder-videre-uden-danske-etaper/10223279 Det mest ærgerligt er at vi tilsyneladende får en World Tour-event i København i stedet for, hvilket er noget nær det dårligste bytte man kan forestille sig. Efter et løb som Pogacar vandt, sågde han noget med at det havde været et let løb. Det faldt nogen for brystet, at han sagde det. Herefter fandt jeg at Pogacar blev politisk korrekt. Jeg lovede ikke at det ville holde i al evighed. Om der så kommer enkelte udfald, eller Pogacar generelt bliver politisk ukorrekt, kan jeg selvfølgelig ikke vide. ---------- I dag kunne man så se forskellen på TdF og Giroen. Mange biler holdt parkeret på vejen 7-9 km før mål. Det ser man aldrig i TdF. Tour de Hongrie er kendt som en sprinterfestival, men i år er der mindre at komme efter end vanligt. Kun to klassiske massespurter er der udsigt til, og dermed handler det om at slå til fra start, når løbet som altid åbner med en pandekageflad etape, hvor det som altid uhyre stærke sprinterfelt kan slås om den første førertrøje i en rigtig boulevardspurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_hongrie_2024/ Hold kæft mand, de der store pulleyhjul…. Bimmelim ;-)

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet