Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 11.05.2017 @ 10:15

En ’klassisk’ regnjakke med masser af moderne tvists, og lækre materialer, som holder vind og regn ude som var det en leg. Samtidig tilpas kompakt til at smutte i en baglomme, så du roligt kan køre ud, selv om der er udsigt til byger på vejen.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Blå
Størrelser: S-XXL
Vejl. pris: Kr. 999,-

 

Introduktion

Sig ’Giant’ til en cykelrytter og tankerne vil for de fleste falde på et imponerende udvalg af cykler til alle formål.

 

Giant kan og vil dog meget mere end det. Derfor kan man også finde et fuldt line-up i stort set alle kategorier - lige fra pumper, flaskeholdere og tøj. Hjelmprogrammet er også særdeles veludviklet og rytterne fra Sunweb på Pro-Touren drøner blandt andet rundt i hjelme fra Giant.

 

Vi har her set nærmere på Giants bud på en helårs regnjakke. En let sag, som er lavet til at kunne tage imod en masse regn, men stadig være let nok til at kunne foldes i en baglomme. Navnet er Proshield og vi har testet den i det forårsvejr, som især i år har vist sig aldeles ubarmhjertigt.

 

 

Test:

’Enhver cykelrytter har brug for en pakkebar regnjakke’. Sådan lyder Giants oplæg til Proshield-jakken og vi er ikke sene til at give dem ret. Enhver der har passet sin forårstræning i år, sætter gerne sin underskrift på den påstand.

 

Derfor har Giant udviklet jakken her, som udnytter en materialeteknologi kaldet ProTextura®. Materialet er både vind- og vandtæt, men tillader stadig kroppen at ånde og at regulere temperaturen.

 

Yderligere er alle sømme tapede, altså belagt med et vandtæt materiale for at eliminere eventuelle sårbarheder i konstruktionen.

 

Materialer

ProTextura®-materialet er ret spændende. Tænk på de traditionelle regnjakker, helt tynde, som alle kørte med for blot få år siden. Tænk derefter på de moderne regntrøjer, som er tykkere, strækbare og åndbare. Forestil dig så et materiale som ligger et sted derimellem - med klar retning mod de moderne regntrøjer. Så har du nogenlunde ProTextura®.

 

Stoffet er tyndt og let, som de gamle jakker, men strækbart og teksturmæssigt mere som de nye.

 

Sømmene er effektivt tapede for maksimal beskyttelse, og det er konsekvent og veludført.

 

Jakken har en slids på tværs af den øvre del af ryggen, som laver en åbning til en række ventilationsåbninger. Ikke en løsning vi har set ofte, med spændende og relevant.

 

Ærmeslutningerne er tætte og kan finjusteres med en velcrolukning, men der er to store elastikker indsyet i livet.

 

Endeligt er jakken flere steder påført reflekstryk.

 

 

Lækker og let

Jakken er har en fin pasform. Materialer strækker i alle fire retninger, så man får en relativt tætsiddende jakke. Den er ikke ultratæt, men holdt i et snit, hvor alle kan være med. Man får ikke helt samme tæthed og ’aero’-fornemmelse som med de nye regntrøjer, men til gengæld er man milevidt fra de ældre regnjakketyper, hvor stoffet blafrer i vinden.

 

Giant har ramt et fint sammenspil mellem konstruktion og materialevalg, så Proshield-jakken sidder fornemt på hele overkroppen. Det elastiske stof søger for at slutte til under arme og hen over brystet, mens ærmerne sidder til, så de ikke kommer til at blafre i vinden.

 

Mange regnjakker kæmper med pasformen omkring underarmene, hvor det er en udfordring at få dem til slutte til uden at stramme. Det lykkedes Giant med og lukningerne er også gode, så der ikke slipper vand ind.

 

Jakken er let og kompakt, så det er faktisk muligt at pakke den i den baglomme uden alt for meget besvær. På indersiden er der tilmed syet en lille, ultraelastisk lomme ind, hvor man kan pakke jakken sammen, så den fylder så lidt som muligt. En fed feature og det øger absolut anvendelsesmulighederne, at det er muligt at medbringe jakken i en lomme, da den derved kan konkurrere med en vindvest på de dage, hvor man ruller afsted med udsigt til bygeregn.

 

Vand- og vindtæthed

Foråret har i år nærmest været perfekt til at teste vejrresistent tøj. Som sagt, så gjort; vi har tæsket Proshield-jakken i både vind og regn, og vi har rullet masser af kilometer med jakken på.

 

Den består til fulde og tilbyder fremragende vandtæthed på regnfulde dage. Ikke en dråbe er der sluppet igennem, mens jakken tørrer hurtigt op, så snart regnen stopper. En værdsat feature, da man så ikke skal pakke en regntung eller våd jakke i baglommen, når regnen stopper.

 

Vindtætheden er også fremragende, og på det punkt ligner Proshield-jakken de nye regntrøjer. Den er lun og behagelig på kolde og blæsende dage og kan faktisk klare ret lave temperaturer, hvis man har styr på sine inderlag.

 

Den ånder også godt, selv om den kan have en smule svært ved at følge med, hvis intensiteten er tårnhøj, og hulsystemet på ryggen er en intelligent tilføjelse.

 

Faktisk er det en så fin vindjakke til ydersæsonerne, at vi ærgrer os over, at der ikke er lommer bagpå.  Så kunne den faktisk fint bruges som en jakke, man ifører sig fra start til slut på en træning snarere end en ’hiv-op-ad-lommen-jakke’.

 

Vi synes også, at jakken mangler lidt tæthed omkring livet, hvor der for vores skyld godt kunne være taget en centimeter eller to af, så den sad mere til om hoften.

 

 

Konklusion:

Et lækkert produkt fra Giant, som kun har få skønhedspletter, og som imponerer med sin stabile vand- og vindtæthed.

 

Materialerne er lækre og oser af kvalitet, men pasformen vil appellere til dem, som gerne vil have en regntæt jakke, som sidder til, men er på udkig efter en mere klassisk model. Den kan bruges til stort set alt - fra stille ture i skoven til hård træning på landevejen.

 

Den kompakte kvalitet gør, at den sagtens kan være med i en lomme og alsidigheden er således også med til at få pilen til at pege op.

 

Sådan har vi testet:

Jakken er testet i det danske forår i varierede vejrforhold, hvor jakken har været udsat for flere af de ting, som en tur i bjergene kan byde på med henblik på at teste især vindtæthed.

 

Stillet til rådighed af: Giant Danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Billedgalleri

Boganmeldelse: Landevejstræning
Per Henrik Brask har skrevet en bog der et must-have for begynderen, den dedikerede eller cykelklubben, der gerne vil være opdateret indenfor alt indenfor landevejstræning.
Feltet.dk lancerer cykelsøgemaskinen Velomio.com
I starten af juli måned har Feltet.dk lanceret en ny cykelsøgemaskine, Velomio.com. Guiden giver dig et stort overblik over, hvilke cykelprodukter som er på markedet.
Løbsberetning: Tour Transalp - I regn og slud skal cyklen ud
Tour Transalp 2017 fra Sonthofen i Tyskland til Arco ved Gardasøen var en hård omgang, med mange forhindringer aflysninger og ruteændringer undervejs.
Stor succes med Rapha Rides
I forrige weekend lagde Københavns gader og stræder asfalt til den første omgang Rapha Rides.
Tredje gang blev – lykkens gang…
Motionsfeltet.dk har kigget i Torsten Brix’ dagbog, efter han cyklede til Paris med Team Rynkeby.
Minister: Slut med motionsløbet Århus-København
Det er slut med motionsløbet Århus-København. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har besluttet, at der ikke længere skal arrangeres løb henover broen. 
Elcykler i kraftig vækst, men er de lovlige?
Elcykler er stille og rolige ved at blive utrolig populære. Statistik fra Politiken.dk viser at hver 10 cykel der bliver solgt i øjeblikket, kører på strøm. Tallene er nok lidt anderledes hvis vi ser på sportscykler, men vi kommer ikke udenom at selv når det kommer til cykler til sportsbrug bliver der også solgt flere elektriske af slagsen. Vi har kigget nærmere på tendensen.
Sarto: Cykelskrædderne fra Venedig
Hvis du drømmer om din helt egen cykel, lavet præcist på dine personlige mål, så er drømmen måske ikke så langt væk, som du tror. Hos Spaghetti Cycling Imports kan drømmen blive til virkelighed.
Anmeldelse: Tour de Pharmacy
Den nye HBO-komedie, ’Tour de Pharmacy’ (Pharmacy Road), giver cykelsporten en fjollet behandling. For en sportsgren, der ofte tager sig selv lidt for seriøst, er det faktisk en smule forfriskende.  

Instagram #motionsfeltet

Månedens cykelbutik

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com