Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 11.05.2017 @ 10:15

En ’klassisk’ regnjakke med masser af moderne tvists, og lækre materialer, som holder vind og regn ude som var det en leg. Samtidig tilpas kompakt til at smutte i en baglomme, så du roligt kan køre ud, selv om der er udsigt til byger på vejen.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Blå
Størrelser: S-XXL
Vejl. pris: Kr. 999,-

 

Introduktion

Sig ’Giant’ til en cykelrytter og tankerne vil for de fleste falde på et imponerende udvalg af cykler til alle formål.

 

Giant kan og vil dog meget mere end det. Derfor kan man også finde et fuldt line-up i stort set alle kategorier - lige fra pumper, flaskeholdere og tøj. Hjelmprogrammet er også særdeles veludviklet og rytterne fra Sunweb på Pro-Touren drøner blandt andet rundt i hjelme fra Giant.

 

Vi har her set nærmere på Giants bud på en helårs regnjakke. En let sag, som er lavet til at kunne tage imod en masse regn, men stadig være let nok til at kunne foldes i en baglomme. Navnet er Proshield og vi har testet den i det forårsvejr, som især i år har vist sig aldeles ubarmhjertigt.

 

 

Test:

’Enhver cykelrytter har brug for en pakkebar regnjakke’. Sådan lyder Giants oplæg til Proshield-jakken og vi er ikke sene til at give dem ret. Enhver der har passet sin forårstræning i år, sætter gerne sin underskrift på den påstand.

 

Derfor har Giant udviklet jakken her, som udnytter en materialeteknologi kaldet ProTextura®. Materialet er både vind- og vandtæt, men tillader stadig kroppen at ånde og at regulere temperaturen.

 

Yderligere er alle sømme tapede, altså belagt med et vandtæt materiale for at eliminere eventuelle sårbarheder i konstruktionen.

 

Materialer

ProTextura®-materialet er ret spændende. Tænk på de traditionelle regnjakker, helt tynde, som alle kørte med for blot få år siden. Tænk derefter på de moderne regntrøjer, som er tykkere, strækbare og åndbare. Forestil dig så et materiale som ligger et sted derimellem - med klar retning mod de moderne regntrøjer. Så har du nogenlunde ProTextura®.

 

Stoffet er tyndt og let, som de gamle jakker, men strækbart og teksturmæssigt mere som de nye.

 

Sømmene er effektivt tapede for maksimal beskyttelse, og det er konsekvent og veludført.

 

Jakken har en slids på tværs af den øvre del af ryggen, som laver en åbning til en række ventilationsåbninger. Ikke en løsning vi har set ofte, med spændende og relevant.

 

Ærmeslutningerne er tætte og kan finjusteres med en velcrolukning, men der er to store elastikker indsyet i livet.

 

Endeligt er jakken flere steder påført reflekstryk.

 

 

Lækker og let

Jakken er har en fin pasform. Materialer strækker i alle fire retninger, så man får en relativt tætsiddende jakke. Den er ikke ultratæt, men holdt i et snit, hvor alle kan være med. Man får ikke helt samme tæthed og ’aero’-fornemmelse som med de nye regntrøjer, men til gengæld er man milevidt fra de ældre regnjakketyper, hvor stoffet blafrer i vinden.

 

Giant har ramt et fint sammenspil mellem konstruktion og materialevalg, så Proshield-jakken sidder fornemt på hele overkroppen. Det elastiske stof søger for at slutte til under arme og hen over brystet, mens ærmerne sidder til, så de ikke kommer til at blafre i vinden.

 

Mange regnjakker kæmper med pasformen omkring underarmene, hvor det er en udfordring at få dem til slutte til uden at stramme. Det lykkedes Giant med og lukningerne er også gode, så der ikke slipper vand ind.

 

Jakken er let og kompakt, så det er faktisk muligt at pakke den i den baglomme uden alt for meget besvær. På indersiden er der tilmed syet en lille, ultraelastisk lomme ind, hvor man kan pakke jakken sammen, så den fylder så lidt som muligt. En fed feature og det øger absolut anvendelsesmulighederne, at det er muligt at medbringe jakken i en lomme, da den derved kan konkurrere med en vindvest på de dage, hvor man ruller afsted med udsigt til bygeregn.

 

Vand- og vindtæthed

Foråret har i år nærmest været perfekt til at teste vejrresistent tøj. Som sagt, så gjort; vi har tæsket Proshield-jakken i både vind og regn, og vi har rullet masser af kilometer med jakken på.

 

Den består til fulde og tilbyder fremragende vandtæthed på regnfulde dage. Ikke en dråbe er der sluppet igennem, mens jakken tørrer hurtigt op, så snart regnen stopper. En værdsat feature, da man så ikke skal pakke en regntung eller våd jakke i baglommen, når regnen stopper.

 

Vindtætheden er også fremragende, og på det punkt ligner Proshield-jakken de nye regntrøjer. Den er lun og behagelig på kolde og blæsende dage og kan faktisk klare ret lave temperaturer, hvis man har styr på sine inderlag.

 

Den ånder også godt, selv om den kan have en smule svært ved at følge med, hvis intensiteten er tårnhøj, og hulsystemet på ryggen er en intelligent tilføjelse.

 

Faktisk er det en så fin vindjakke til ydersæsonerne, at vi ærgrer os over, at der ikke er lommer bagpå.  Så kunne den faktisk fint bruges som en jakke, man ifører sig fra start til slut på en træning snarere end en ’hiv-op-ad-lommen-jakke’.

 

Vi synes også, at jakken mangler lidt tæthed omkring livet, hvor der for vores skyld godt kunne være taget en centimeter eller to af, så den sad mere til om hoften.

 

 

Konklusion:

Et lækkert produkt fra Giant, som kun har få skønhedspletter, og som imponerer med sin stabile vand- og vindtæthed.

 

Materialerne er lækre og oser af kvalitet, men pasformen vil appellere til dem, som gerne vil have en regntæt jakke, som sidder til, men er på udkig efter en mere klassisk model. Den kan bruges til stort set alt - fra stille ture i skoven til hård træning på landevejen.

 

Den kompakte kvalitet gør, at den sagtens kan være med i en lomme og alsidigheden er således også med til at få pilen til at pege op.

 

Sådan har vi testet:

Jakken er testet i det danske forår i varierede vejrforhold, hvor jakken har været udsat for flere af de ting, som en tur i bjergene kan byde på med henblik på at teste især vindtæthed.

 

Stillet til rådighed af: Giant Danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Billedgalleri

Chris Anker udgiver ny bog - smugkig i den!
I samarbejde med sin bror, Allan Bo Andresen, har Chris Anker Søren udgivet bogen "Brødre på landevejen".
Fra Hammel til Champs-Élysées: Tag en tur bag cykelsportens asfalterede kulisser
Få et unikt indblik i tilværelsen som professionel cykelrytter med en ny bog fra brødrene Chris Anker Sørensen og Allan bo Andresen. 
Boganmeldelse: USA på tværs
Bogen USA på tværs er en uskøn blanding af amerikansk politik, lidt cykling, lidt rejseskildring og et skvæt Lars Toft Rasmussen. Bogen efterlader én med en rodet læseoplevelse.
Vind en VIP dag til Tour de France med Team Sunweb
Vild konkurrence! Vind en VIP dag til Tour de France med fly, hotelovernatning og middag.
Stortest: Summer Kits – Push Hard
Veludført og veldesignet kit med udtalte aerodynamiske reference fra spændende italiensk brand, som er nyt på danske breddegrader.
Boganmeldelse: Cykelreparation
En meget fin, dog enkelte steder lidt overfladisk, gennemgang af de fleste vedligehold og reparationsopgaver på cykler. En god bog for folk, som før har haft værktøj i hånden.
GOOD VIBES ONLY – Cykelstafetten Kolding – fællesskabet sejrede
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget der ligner…
Anmeldelse: Rolf Sørensens store cykelalmanak
En lækker cykelbogen ramte butikkerne her i starten af april måned. Feltet.dk har kigget nærmere på bogen, som rammer toppen af skalaen.
WEEKENDTILBUD: Spar 5000 kroner på fedt hjulsæt
I den kommende weekend vil Feltet.dk have gode tilbud på hjulsæt fra Juhl Cycling. Spar 5.000 kroner på dit kommende hjulsæt, plus du får dæk og slanger gratis til en værdi af 856 kroner!

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com