09.07.2018 @ 16:00

Brugervenlig, pålidelig og med et af de bedste navigationssystemer på markedet. Garmin Edge 520 Plus er et godt bud på den oplagte cykelcomputer til en bred målgruppe.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta

2,3” farveskærm

Kompatibel med ANT+ sensorer

Bluetooth

Smart-notifikationer

Strava Live segmenter

Op til 15 timers batteritid

Kompatibel med Varia Rearview cykelradar og Varia Smart cykellygte

Vægt: 62,5 gram

 

Vejledende pris: 2.499 kroner.

 

Introduktion

Den amerikanske producent af GPS-udstyr Garmin, har endnu et produkt klar til de cykelinteresserede. Denne gang er der tale om en udspringer fra deres Edge 520, der efterhånden har et par år på bagen.

 

Edge 520 Plus er navnet, og den deler både udseende og en række funktioner med dens lillebror, men Garmins nyeste opdatering har et par ekstra esser i ærmet.

 

Test

 

Æsken indeholder:

 

Garmin Edge 520 Plus
Out-front-holder til planmontering
2 standardholdere
Sikringsstrop
Opladnings-/datakabel
Instruktionsvejledning

 

Funktioner:

Garmin Edge 520 Plus: Hvad er nu det for en størrelse?

 

Når det kommer til cykelcomputere, kan man hurtigt blive en anelse rundtosset, ved at finde hoved og hale i det voksende antal produkter, man kan vælge mellem fra Garmin.

 

Blandt de nyeste modeller er denne Edge 520 Plus, der på mange måder minder om den ældre Edge 520.

 

De har begge det samme ydre med en 2,3” skærm, og selve cykelcomputernes funktioner styres begge af i alt syv knapper, der er placeret på højre, venstre og nederste side.

 

Det ekstra ”Plus” i modelnavnet er dog ikke bare til pynt.

 

Det som først springer i øjnene, når man læser ned over de tekniske funktioner, er det medfølgende Garmin Cycle Map-kort.

 

Det betyder, at man med Edge 520 Plus, i forhold til Edge 520, får et opgraderet navigationsystem. Dette kan guide dig gennem din forudindlæste rute sving-for-sving og hjælpe dig tilbage til ruten eller startpunktet for turen.

 

At sige det er en fordel for ”Plus”-modellen er nok en lille underdrivelse. For mange vil det være den forskel, der gør, at de køber denne model i stedet for den ”normale” Edge 520.

 

Desuden giver Edge 520 Plus, ligesom Garmins topprodukter, mulighed for det, de kalder GroupTrack, hvor man kan holde øje med, hvor ens træningskammerater befinder sig, hvis man skulle blive væk fra hinanden ude på ruten.

 

 

Nem at gå til

Som tidligere Garmin-bruger er den nem at gå til - og selv for folk, der stifter bekendtskab med et Garmin produkt for første gang, burde det ikke give nogle problemer. Man skal have en smartphone og vide hvordan bluetooth funktionen bruges.

 

Ud af kassen er den cirka halvt opladet, så er man utålmodig for at teste sit nye produkt, går der ikke længe fra udpakning, til man kan placere den på cyklen.

 

Man bliver bedt om at indstille sprog og lysstyrke og et par personlige oplysninger som højde og vægt. Herefter synkroniserer den via bluetooth på din smartphone med Garmin Connect, hvis man er oprettet der.

 

Derefter er det blot at montere en holder til cykelcomputeren. Dette kan gøres på frempinden med Garmins standard holder eller med den medfølgende ”out-front mount”, som monteres direkte på styret, så cykelcomputeren kommer til at sidde i forlængelse af frempinden. Denne test er udført med cykelcomputeren out-front.

 

Tydeligt display i alt slags vejr

Værd at bemærke er, at den medfølgende out-front-holder er en anelse længere end de, der fulgte med nogle af Garmins ældre produkter. Det giver et anelse mere naturligt udsyn til cykelcomputeren - især ved en aggressiv kørestilling på racercykel.

 

Dog betyder Edge 520 Plus' relativt kompakte størrelse, at den også er nem at placere på frempinden, hvis man foretrækker det. Det er smag og behag.

 

For brugere, der er vant til at benytte en cykelcomputer med touchskærm, tager det lige et par gange, inden man er opmærksom på, at man ubevidst kan komme til at dreje cykelcomputeren op af holderen, indtil man lige husker, at holde igen på den nederste del af højre side.

 

Bortset fra det fungerer knapperne upåklageligt og fordelen er, at man ikke skal tænke på, at vand og skidt forstyrer, når man navigerer rundt i funktionerne, hvilket enkelte gange kan være tilfældet med en touchskærm.

 

Menuerne er logisk udformede, og man føler aldrig, at man farer vild i de mange funktioner, som man med Garmin Edge 820 Plus råder over. Skærmen er i rigtig god kvalitet, så tal og andre data tydeligt fremgår i alt slags vejr.

 

Selve displayet, der vises mens man cykler, indstilles nemt til ens personlige preferencer, alt efter hvilke og hvor mange forskellige data man ønsker med puls, fart, distance og flere.

 

En enkelt svaghed - men...

Rutefunktionen fungerer langt hen ad vejen som på de større modeller fra Garmin. Op til 100 ruter, som kan hentes eller laves på eksempelvis Strava, kan lagres på cykelcomputeren.

 

Det fungerer uden problemer og selve sving-for-sving-funktionen betyder, at man aldrig er i tvivl om den valgte rutes forløb, når der kommer retning og afstanden for næste sving.

 

Eneste anke er, at selve indlæsningen af ruterne kan være noget langsommere, end det er oplevet ved andre cykelcomputere - herunder også ældre Garmin-modeller. Udfordringen havde især en tendens til at opstå, hvis der var tale om ruter på over 100 kilometer.

 

Derimod viste cykelcomputeren ingen svagheder, når det kom til at opdatere og finde tilbage til ruten, hvis man trods den tydelige guide, skulle have taget et sving i den forkerte retning.

 

Alt i alt må man endnu engang bare sige, at Garmin kan sit kram, når det kommer til at tilbyde en stabil og yderst brugbar GPS-funkiton.

 

 

Tilslutningsmuligheder

Med cykelcomputeren følger et klassisk USB-kabel, som kan bruges til at overføre data til computeren og som samtidig fungerer som oplader. Dog vil de fleste formentlig aldrig bruge kablet til at overføre deres aktiviteter, men i stedet benytte sin smartphone via bluetooth-funktionen, som gennem Garmin Connect fungerer både nemt og særdeles hurtigt.

 

Denne løsning er også bekvemmelig for de, der holder styr på deres træning i programmer som Strava, Endomondo eller lignende.

 

Der medfølger i øvrigt 60-dages gratis Strava Premium-abonnement, når man køber en Garmin Edge 520 Plus, og for den lettere konkurrenceorienterede rytter er denne funktion stærkt vanedannende, hvis man elsker at jagte egne og venners tider.

 

Konklusion

Med Garmin Edge 520 Plus er chancerne for, at Garmin rammer direkte ned i et bredt segment af cykelryttere stort.

 

En stor gruppe af ryttere vil finde antallet af muligheder, som cykelcomputeren tilbyder, passende.

 

Navigationen og brugervenligheden er i top, til trods for at cykelcomputeren indeholder rigeligt med funktioner til de fleste. Til den ambitiøse rytter er der et hav af data som VO2-max beregner og anbefaldet restitutionstid, samt nem opkobling til puls-, kadence- og wattmåler.

 

For de mere udprægede motionister vil disse funktioner formentlig være knapt så vigtige, men mange vil alligevel overveje Edge 520 Plus på grund af navigationssystemet og fordi de kender Garmins høje kvalitet.

 

Sådan har vi testet

Cykelcomputeren er testet i maj og juni på kortere og længere ture på både landevej, grusstier og singletrack.

 

Stillet til rådighed af: Garmin

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet