Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 16.10.2017 @ 06:41

Fransk finesse i både udførsel og funktion giver et par briller, som er tilgængelige i pris og giver masser af kvalitet og design for pengene.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion:

Det franske mærke Ekoi er ikke fremmed i cykelfeltet og har af flere omgang leveret hjelme og andet udstyr til flere Pro Tour-hold og ryttere.

Profiler som Fabio Aru og den farverige Nacer Bouhanni kører blandt andet rundt i briller fra Ekois brede program.

 

I indeværende sæson har også rytterne fra Quickstep kørt med briller fra det franske firma og Ekoi har faktisk produceret en brille til det populære, belgiske hold i samarbejde med rytterne, for at indfri deres ønsker til en brille, der kan performe på allerøverste niveau.

Perso Evo 6 er navnet og vi har fået fingrene i et par, for at se om Ekoi er lykkes med missionen.

 

Farve: Hvid/Rød (Fås i flere farvekombinationer)
Vejl. Pris fra: Kr. 525,-

 

Test:

Der er flere ting, der skal gå op i en højere enhed, hvis et par solbriller skal være anvendelige til cykling og give rytteren både den fornødne komfort, sikkerhed og beskyttelse. Yderligere stilles der store krav til materiale og produktionskvalitet, da brillerne jo udsættes for lidt af hvert - ikke mindst i form af saltholdigt sved.

 

Så lad os se på, hvordan Ekoi klarer de respektive discipliner.

 

 

Kvalitet

Vi starter bagfra i forhold til ovenstående og kigger på den generelle kvalitet af både materialer og produktion og nogle generelle betragtninger om modellen.

 

Perso Evo 6 er lavet som en ’panorama-brille’, hvilket blot betyder, at der ikke er nogen ramme om linserne, så man dermed har frit udsyn. Ifølge Ekoi selv, er det en af de features, som rytterne fra Quickstep har været allermest tilfredse med.

 

Mange ryttere har det på samme måde, og foretrækker en brille, hvor der er maksimalt udsyn i alle vinkler og når man bevæger hovedet på cyklen.
 

Personligt har jeg aldrig haft problemer med en ramme om linserne, men det er dog værd at bemærke denne brilles opbygning. Der er nemlig intet stel hverken i bund eller top af linserne, da stængerne hæfter direkte på linserne i hver side. Det giver en mærkbart stor linse, uden begrænsninger hverken til siden eller for oven, og det fungerer rigtig godt og giver stor tryghed, hvis man insisterer på at have den maksimale synsvinkel til rådighed hele tiden.

 

Man kunne også frygte, at brillerne ville blive løse eller ustabile efter noget tids brug uden en ramme til at holde på linserne, men det er ingenlunde tilfældet.

 

Brillestængerne er reelt set delt i to. Den del der hæfter overgangen til linserne er holdt i et hårdt plastmateriale, mens den del som går bag ørerne er blød og fleksibel, ligesom at den har lidt ’modstand’ i overfladen, så den ikke glider frem og tilbage på huden.

 

Alt er således holdt i god gedigen kvalitet, som absolut matcher prismærket - og endda godt kan matche briller som koster dig nogle flere sparepenge.

 

 

Komfort

Springer vi igen frem på vores liste af krav, så står komfort højt på listen.

 

Og Ekoi er da også lykkedes med at lave en rimelig komfortabel brille. Pasformen er god, godt hjulpet på vej af et justerbart næsestykke, som holder brillerne tæt til ansigtet og er komfortabelt mod huden.

 

Hernæst sidder stængerne fornuftigt stramt om hovedet. Vi kunne godt have ønsket os en tand mere fasthed, så de sad endnu mere til, men brillerne sidder overordnet rigtig fint og vi ville ikke tøve med at bruge dem til alle cykelsportens discipliner - også dem hvor underlaget er ujævnt og det hele ryster.

 

Ekoi har indbygget ventilationshuller i både linser og stænger for øget luftgennemstrømning. Hullerne på stængerne kan man ikke mærke i brug og de gør reelt ingen forskel.

 

Dog oplever vi, at hullerne på linserne, som efterhånden er standard på high-end briller, giver en fin luftstrøm, som blandt andet hjælper mod dug og køler på varme dage.

 

Vægten er også et vigtigt komfortparameter. Med sine 28 gram er Perso Evo 6 svær at hamle op med og scorer ganske simpelt topkarakter.

 

Man mærker nærmest ikke brillerne, om de er på næsen eller sidder i hjelmen.

 

 

Sikkerhed og beskyttelse

De to sidste krav er måske de allervigtigste, når man taler briller til cykelbrug.

 

Man har tendens til at se på design først og sikkerhed efterfølgende, når der skal lires nye briller. Men det er naturligvis vigtigt, at øjnene er beskyttede både i tilfælde af styrt og mod solens stråler.

 

Linserne i Perso Evo 5 er lavet i polycarbonat, som ikke brydes i tilfælde af styrt eller hvis man rammes af noget i høj fart. Det er naturligvis ekstremt vigtigt, da et uheld eller kan have katastrofale følger.

 

Ser vi på solbeskyttelse og linseegenskaber, så tilbyder Ekoi tre kategorier: Mirror, Revo og Photochromic.

 

Vi har testet den avancerede Revo-linse, som anbefales til sensitive øjne og giver 100 % UV-beskyttelse (som de øvrige linser også gør).

 

Revo-teknologien filtrerer op til 95 % af lysstyrken og består så absolut i test. Linserne giver en fremragende dæmpning, faktisk så meget, at vi vil anbefale dem til solrige dage og knap så meget til dage med blandet vejr.

 

Til gengæld gør de sit job til topkarakter, når solen står højt på himlen. Linserne tager sollyset uden genskær og giver et roligt og klart udsyn.  

 

Konklusion:

Perso Evo 6 er en god, gedigen kvalitetsbrille, som ikke lader sig meget tilbage at ønske.

 

Designmæssigt synes vi, at Ekoi rammer et meget fornuftigt sted imellem noget ret klassisk og moderne. Brillen er moderne uden at være dristig, og det vil tiltale mange.

 

Brillerne er udført i en god kvalitet, hvor både materialer og fremstilling giver løfter om en stabil og lang levetid.

 

Vi savner lidt fasthed i pasformen, så briller for alvor sidder til, men det er til at leve med, når man ser på den pakke man får for prisen.

Linserne er fremragende og Revo-linsen, som vi her har testet, er fortrinlig til dage uden skyer på himlen.

 

På Ekois hjemmeside kan man desuden designe sine egne Evo 6-briller med et imponerende udvalg af custom-muligheder. Det er bestemt et besøg værd for entusiasten, som vil have sin helt egen brille til en imponerende lav pris. 

Sådan har vi testet:

Vi har testet briller i den danske sensommer og det tidlige efterår under stort set alle forhold.

 

Stillet til rådighed af: EKOI DANMARK v/Dan Frost

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Billedgalleri

Om en uge starter årets store cykeldyst! Er du klar?
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Kun 10 dage til Feltet.dk Tour starter!
Nu er der kun 10 dage til årets cykelspil starter. Sæt dit managerhold i Feltet.dk og vind nogle af de flotte præmier og dyst imod familien, venner og bekendte. 
Test: Dynamic Cycling Fit - find den rigtige saddel med Giant
​Giant har udviklet et hurtigt og smart system til at matche rytteren med den rigtige saddel. Vi har testet systemet på egen krop.
Se præmier for mere end 60.000 kroner til årets cykeldyst!
Feltet.dks helårlige spil, Feltet.dk Tour, har åbnet for tilmelding, hvorefter du kan sætte dit managerhold frem til den 24. februar 2018, hvor endagsløbet Omloop Het Nieuwsblad og Classic de l'Ardeche køres. Når spillet er startet, så er det ikke muligt at ændre på sit hold. Du skal vælge 25 ryttere til denne cykelsæson. 
Test: Rose Pro Cross Apex 1
Ny aluminum crosscykel fra Rose Bikes, et multitool til grus, mudder og asfalt, der gør det godt på alle parametre.
Produktnyt: S-Works 7 sko
Specialized lancerer i dag en ny sko, som bliver den 7. generation af S-Works skoen. 
Produktnyt: S-Works Evade hjelm
Specialized har i dag lanceret en helt ny hjelm, som kaldes S-Works Evade. 
Vis bisserne til MTB Bissen MTB i Svendborg
Bissen et MTB løb på fed og varieret rute i Svendborg, rå rammer, smukke omgivelser, byens stejle gader og skovens fede spor. Altsammen med til at give et varieret og afvekslende super flow i sporet.
For nørder: Lasse Norman vandt uden forskifter
Lasse Norman Hansen vandt i nat årets første danske UCI-sejr på landevejen, da han spurtede sig til sejren på 1. etape af Herald Sun Tour, og cyklen havde et anderledes setup. Lad os nørde lidt!

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com