02.07.2018 @ 16:20

Canyon Sender er en super fed cykel at køre ned ad på, her har du virkelig kontrollen i højsædet. Cyklens geometri og affjedring arbejder godt sammen og skaber en lynhurtig cykel, som kan klare alt på de store linjer.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Producent: Canyon
Model: Sender CF 8.0
Størrelse: Large
Farve: Sort/Gul
Pris: 32.399,-

Stel: Carbon forramme og alu bagsvinger

Forgaffel: Fox 40 Performance Elite
Bagdæmper: Fox X2 Performance Elite
Drivline: Shimano Saint 1x10
Bremser: Shimano Saint 4-stemplet
Hjul: DT Swiss FR2020
Dæk: Maxxis Minion DHR II 27.5x2.4
Cockpit: Canyon G5 med Ergon greb
 

Introduktion

Canyon Sender CF 8.0 er en fuldblods DH-maskine, bygget til at klare de absolut tekniske og hurtigste nedkørsler i Danmark, såvel som i udlandet.

 

Sender modellen er Canyons seneste bud på en downhill cykel, som både fungerer på World-Cup niveau, men også sagtens kan bruges i bikeparks rundt omkring i verden.

 

Test
Den første tur på Sender'en foregik på teknikbanen i Vinstrup, hvor vi brugte en del tid på, at sætte affjedringen op til terrænet og kørestilen.

 

På en cykel med så meget vandring, er det utrolig kritisk, at både for- og bagdæmper bliver indstillet til den specifikke rytter, samt det terræn cyklen skal bruges på.


Vi kørte primært hop-linjen i Vinstrup, og mærkede hurtigt, hvordan den lange akselafstand og silkebløde affjedring, førte cyklen kontrolleret og hurtigt ned igennem hoppene.

Efter vores lille session i Vinstrup, drog vi mod Rold Skov, hvor et af Danmarks længste og mest udfordrende dedikerede downhill-spor ligger gemt.


Et spor som vi kender utrolig godt, og igennem de senere år har brugt en del tid på. Vi har kørt sporet på alt fra XC hardtail cykler til trail og enduro cykler fra diverse mærker.

 

Dette skulle dog blive første gang på en fuldblods downhill cykel.


Sporet i Rold er delt ind i tre sektioner, hvor både top og bund sektionen er fyldt med diverse hops og gaps. Den midterste sektion består primært af en træde sektion og et par sving.


På en cykel med 130 mm vandring, føles både top og bund sektionerne på sporet vilde, og til tider lidt ukontrollerede. Det gælder både hop og rod-sektionerne. Når vi kørte de samme sektioner på Sender'en, føltes de markant langsommere, og kontrollen var tilbage i højsædet.

 

Vi kørte ikke langsommere på Sender'en end på vores trail cykler. 

 

Grundet den lange akselafstand, som den super stive Fox 40 gaffel, og den progressive affjedring som link-systemet på Sender'en leverer, følte vi aldrig, at hverken sporet eller cyklen tog magten over os.

På den midterste træde sektion var oplevelsen knap så positiv. Vi havde forventet at Sender'en var tung og træls at træde, og at sammenligne den med trail og enduro cykler, ville derfor på ingen måde være fair.

 

Dette til trods følte vi stadig, at den var en tand for blød i starten af vandringen, hvilket gjorde den utrolig hård og svær at få op i farten inden næste sektion. I hvert fald hvis farten afhang af vores kræfter og ikke faldet på bakken.


Så snart det pegede nedad igen steg farten helt naturligt, og vi mærkede ikke noget negativt i affjedringen. Selv ved hårde landinger og gentagne kompressioner føltes bagsvingeren stabil og responsiv hele vejen igennem sin vandring.

På den sidste sektion af sporet i Rold, krydser man en vej, og herefter starter en rod-sektion hele vejen mod bunden. På denne sektion viste Sender'en sine sande egenskaber, som en downhill-maskine.

 

Når farten er på sit højeste, landingerne skrå på våde rødder, og svingene dybe uden reelle linjer, kan man tydeligt mærke at Sender'en føler sig hjemme. Cyklen oser af kontrol og opfordrer til drastiske og aggressive linjevalg, direkte igennem store udfordringer - ikke udenom.

Turen til Rold Skov blev ikke den sidste på Sender'en.

 

Men hvor en enduro cykel kan bruges til lidt af det hele, hører en downhill cykel som Sender'en hjemme på et reelt downhill spor, og ikke andet. Derfor tager vi, i denne test, kun udgangspunkt i vores oplevelser på Sender'en på sporet i Rold.

 



Konklusion

Canyon Sender er en cykel med fuldblods DH karakterer og cyklen er sat rigtig godt sammen, med nogen lækre dele.

 

Der kommer masser instrukser med cyklen, hvilket gør det nemt og hurtigt at få styr på cyklen.

 

Cyklen er formentlig ikke en cykel, man vil have som primær cykel i Danmark. Medmindre at man ofte tager til udlandet og køre bikeparks eller lignede. Danmark er ikke ligefrem det største marked for DH cykler, grundet vores flade terræn.

 

Cyklen er pakket rigtig fedt ind, så du har virkelig hurtigt en rullende cykel.

 

Canyons Sender er stadig en forholdsvis ny cykel, som virker til at klare sig godt på verdensplan -  både i World Cup, men også indenfor freeride, hvor der er mange store navne, som kører på den.

 

Vores indtryk af cyklen er, at den klarer opgaven, som den får stillet. Den æder alt i terrænet og flyver som en fugl. Alt i alt en super fed cykel, som er nem at gå til.


Sådan har vi testet

Vi har haft cyklen til rådighed i en lille måneds tid. I løbet af testperioden har vi haft den med på en del forskellige spor, både for at teste hvordan den kørte, men også for at finde ud af, hvad der er ideelt til en cykel af den karakter.

Kort om mærket

Historien om det tyske mærke Canyon er tæt på den klassiske historie om firmaet, der er startet op i forældrenes garage. For Canyons vedkommende startede firmaet i 1978, dog i faderen Toni Arnolds trailer.

 

Mens sønnen, Roman Arnold, cyklede cykelløb solgte faderen i ventetiden reservedele fra den medbragte trailer. I 1984 rykkede salget hjem i garagen, og i 1994 bliver Roman tilbudt en container med ”no-name” cykler, som ved en fejl ikke er blevet aftaget - det bliver startskuddet til det, vi i dag kender som Canyon.


Stillet til rådighed af: Canyon danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

While [Modalert 200Mg](https://www.alldayawake.com/au/modalert-200/) is famous for its capacity to improve attentiveness and mental capability, it is fundamental to recognize that people might in any case encounter sensations of tiredness, especially while working extended periods of time in front of a screen. While Modalert 200 mg can assist with relieving the impacts of weakness and further develop sharpness, it's anything but a substitute for sufficient rest and legitimate rest cleanliness. Factors like delayed screen openness, absence of actual work, and natural circumstances can add to sensations of tiredness notwithstanding the utilization of Modalert. In this way, it's critical for people to pursue great rest routines, enjoy standard reprieve from screen time, and keep a decent way of life to improve their efficiency and prosperity, in any event, while utilizing Modalert. Talking with a medical care proficient can likewise give customized direction on the best way to really oversee sluggishness while working with screens.While [Modalert 200Mg](https://www.alldayawake.com/au/modalert-200/) is famous for its capacity to improve attentiveness and mental capability, it's fundamental to recognize that people might in any case encounter sensations of tiredness, especially while working extended periods of time before a screen. While Modalert 200 mg can assist with relieving the impacts of weakness and further develop sharpness, it's anything but a substitute for sufficient rest and legitimate rest cleanliness. Factors like delayed screen openness, absence of actual work, and natural circumstances can add to sensations of tiredness notwithstanding the utilization of Modalert and also [https://www.alldayawake.com/product/modafinil-200mg/](Modafinil Tablet). In this way, it's critical for people to pursue great rest routines, enjoy standard reprieves from screen time, and keep a decent way of life to improve their efficiency and prosperity, in any event, while utilizing Modalert. Talking with a medical care proficient can likewise give customized direction on the best way to really oversee sluggishness while working with screens. Nairo Quintana måtte melde fra til denne uges Tour of the Alps, men kan meget vel nå Giroen om to uger. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/journalist_med_godt_nyt_om_quintana/Hvor finder jeg en butik på sjælland med et stort udvalg i cykelsko ? Har bredde fødder ;)

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet