Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Thomas Rasmussen 07.09.2018 @ 15:00

Med Assos’ XC jersey og bibshorts melder virksomheden sig på banen med et mere bredt sortiment til mountainbikeryttere.

Om Assos

Schweiziske Assos har for længst konsolideret sig blandt de forreste I feltet, når det kommer til gennemførte og nytænkende produkter indenfor cykelbeklædning. Mest af alt er de kendt for deres produkter til landevejen, men med XC-sættet viser virksomheden, at man også vil begynde at satse mere på tøj til mountainbike. 

Assos XC short sleeve jersey

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farver: Blå, mørkegrøn og rød til mænd. Blå, olivengrøn og lilla til kvinder

Størrelser: XS - XLG

Vejledende udsalgspris: 1.099,- kroner

 

Test

Når der nu er tale om en jersey, der er lavet særligt med mountainbike for øje, vil nogle muligvis forvente, at trøjen er mere afslappet i pasformen end mange andre cykeltrøjer. Det er dog ikke tilfældet.

 

Trøjen sidder ganske kropsnært uden på nogen måde at sidde for stramt. Især de korte ærmer er vellykkede, da de smyger sig rundt om armene og skulderen. Det kan især tilskrives, at Assos har valgt det, de kalder 3-mesh materiale under ærmerne.

 

Der er tale om et meget tyndt net-agtigt stof, som kan strækkes, så det til tilpasser sig armene. De korte ærmerne går ganske langt ned ad overarmen, så de næsten når ned til albuen, som det også er tilfældet med mange andre moderne cykeltrøjer i disse år.

 

Det eneste negative, der er at sige om trøjen, er, at denne tester oplevede, at trøjen ikke holdt helt samme afmålte pasform ved brystet, når man sad på cyklen. I stedet ”bulede” den en anelse ud ved lynlåsen, som til gengæld virker til at være lavet i en god kvalitet.

 

Trøjens rygstykke udgøres som ærmerne primært af et stort stofstykke, der dog er en anelse tykkere end det er tilfældet under ærmerne. Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at netop dette stykke har en positiv effekt på trøjens evne til at transportere sved væk fra kroppen og på samme tid virke kølende under de varme forhold, som trøjen er lavet til.

 

Nederst på ryggen findes tre dybe lommer til gels, lappegrej og andet. Lommerne er lavet i et særligt strækbart og slidstærkt materiale. Her har Assos anvendt deres ”Triple ramp”-teknologi, der gør, at trøjen holder formen, selvom man fylder lommerne og flyver hurtigt over og udenom forhindringer på singletrack-spor.

Det fungerer godt i praksis, og på intet tidspunkt er tingene fra lommerne blevet tabt eller bevæget sig mærkbart i lommerne. Desuden er der på højre side af lommerne placeret en lynlås, der giver adgang til endnu en lomme til eksempelvis kort, penge og nøgler.

 

Under lommerne afsluttes trøjen af en bred elastik, der er med til at få trøjen til at sidde præcis som den skal.

 

På cyklen føles trøjen meget behagelig og let, men samtidig betyder lommernes kvalitet og forsidens mindre gennemsigtige stof, at trøjen virker kvalitetsagtig og robust nok til ikke at blive revet op af eksempelvis små grene, som kan være svært at undgå, når man befinder sig på danske mountainbikeruter. Man kunne godt frygte for de tynde mesh-stykkers holdbarhed, men som så ofte før, viser Assos, at holdbarhed er en af deres stærke sider.

Assos XC bibshorts

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farver: Grå

Størrelser: XS - XLG

Vejledende udsalgspris: Kr. 1.599,-

 

Test

Det første, man bemærker, når man trækker I de nye XC bibshorts, er, hvor tæt bukserne smyger sig om hofter og lår. Umiddelbart tænker man måske, om man nu også har fået fat i den rigtige størrelse, da de selv for et par stramme cykelbukser virkelig sidder til.

 

Den tanke glemmer man hurtigt, når man placerer dem i sadlen, hvor de hører til. Siderne udgøres af Assos’ nye dyneRope-tekstil, som eftersigende skulle være 15 gange stærkere end stål.

 

Hvorvidt det er rigtig, skal jeg være lade være usagt, men faktum er, at det vævede stof fungerer yderst glimrende på cykelbuksernes sider.

 

Den stramme følelse er helt væk, og selvom bukserne naturligvis sidder til, føler man, at man er fleksibel, når benene bøjes og strækkes, når man træder sig frem i landskabet. Samtidig hjælper stoffet på fornemmeste vis at lede sved og varme væk fra benene, så man hverken føler, at luften rammer huden på siden af benene, eller at man overopheder i sommervarmen.

 

 

 

Hvorvidt man visuelt kan lidt den todelte farve med grå og sort er smag og behag, men nogle traditionalister havde formentlig gerne set, at buksen var holdt helt sort, selvom man modsat kan sige, at bukserne på den måde skiller sig ud.

 

Buksernes største es er dog puden. Da XC-bukserne er designet særligt til mountainbike, er puden nemlig placeret længere fremme, end på landevejsbukser, så det passer til den mere oprejste kørestilling, man har på mountainbike kontra racercykel. 

 

 

Man føler sig fra første kilometer godt beskyttet, og puden har ikke givet anledning til nogen problemer, selvom de fra første færd blev testet i flere timer.

 

Det er en smart og innovativ tanke, der viser, at Assos tager deres off-road produkter seriøst, og det virker også til at fungere.

 

De nye XC bibshorts er en anelse kortere, end hvad man ellers kender fra Assos’ landevejsserier. De afsluttes af en halvbred elastik, som til dels formår at holde bukserne på plads nederst på låret. Enkelte gange har elastikken dog ikke været nok til helt at holde bukserne på plads, hvor de i stedet er gledet en anelse op. Det er dog ikke noget, der har været kilde til større problemer.

 

Præcis som med jersey’en virker shortsene til at være meget langtidsholdbare, hvilket man også må kunne forvente med et par bibshorts i denne prisklasse.

Konklusion

Assos har noteret sig, at der er et stort marked indenfor off-road cykeltøj, og noget tyder på, at de har set en mulighed for at bidrage med deres innovative og kvalitetsbevidste tilgang, som de tager med sig fra deres landevejsprodukterne.

 

Med dette XC-sæt melder de sig for alvor på off-road-scenen, hvor der også efterspørges højteknologisk cykeltøj. Både jersey og bibshorts holder høj kvalitet og fungerer upåklageligt. I de danske sommermåneder passer sættet perfekt – muligvis kombineret med en vest, når vejret ikke altid er lige stabilt i Danmark.

 

For der er tale om et sommersæt med fokus på lethed og ventilation, som til gengæld leverer præcis som håbet.

 

Sådan har vi testet:

Sættet er I august måned blevet testet på kortere og længere ture på mountainbike I skoven og på landevej.

 

Stillet til rådighed af: Assos

 

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Instagram #motionsfeltet

Nyt cykelprojekt ser dagens lys
Bike4Kids er et nyt dansk cykelprojekt, der cykler til fordel for børn med alvorlige sygdomme og arrangeres i samarbejde med SMILfonden.
Test: Pearl Izumi vinterjakke og vintertights
Pearl Izumi’s bud på et godt all-round vintersæt leverer høj kvalitet, funktionel pasform og ikke mindst god varme på de kolde vinterdage.
GOOD VIBES ONLY – Balancen mellem cykelliv og hverdagshamsterhjul
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Se ruten til DM i cykle cross 2019
Den 13. januar afvikles de danske mesterskaber i cykle cross i Odense. Se ruten til mesterskabet her.
DCU: DM i e-cykling i 2020 er ikke urealistisk
Den virtuelle verden indenfor cykelsporten er eksploderet i disse år, og flere og flere er begyndt at cykle indendørs.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Glædelig jul fra Feltet.dk / Motionsfeltet.dk
Feltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Cykelhotel midt mellem Italiens berømteste Alpetoppe
I norditalienske Bormio kan man inden for få kilometer få tre af Alpernes mest eftertragtede stigninger på cykel-cv’et, og hver sommer strømmer tusindvis af cykelturister til byen for at prøve kræfter med områdets bjerge. Midt i det hele ligger et populært cykelhotel, der forkæler gæsterne med solid mad og god vin
Adventskalender - De bedste cykelbøger til julegaven
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.
Tour Transalp starter i VM-byen Innsbruck
Den østrigske VM-by Innsbruck bliver startby for den 17. udgave af Tour Transalp, som for første gang tillader ryttere at stille til start alene.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Produktnyt: Pirelli lancerer dæk designet specifikt til det danske vintervejr
Pirelli begyndte deres tilbagetog til cykelsporten for lidt over et år siden, og nu har den italienske dækfabrikant lanceret et dæk, der er specifikt designet til det danske vintervejr.

Seneste indlæg i debatten

Flere af de bedste MTB-ryttere og danske mestre i cyklecross har fravalgt VM i cyklecross, trods verdensmesterskabet afvikles i Danmark. Det har mødt kritik af rytterne, men MTB-landstræneren, Mads Bødker, forsvarer beslutningen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/mtb-landstraener_forsvarer_rytterne_bliver_noedt_til_prioritere/De hurtigeste ligger på omkring 35min! Hvem der bare vejede 59kg, haha! Jeg selv ligger på 1time 8min med mine 84kg, sat I dag under Norseman løbet, jeg prøver om ikke jeg kan forbedre det i morgen under Tour de Zwift.En meget nervøs dag med konstant risiko for sidevind endte på dramatisk vis med en deklassering af Caleb Ewan og ikke mindst et grimt styrt for Patrick Bevin, der måske nok gennemførte etapen, men fortsat er en tvivlsom starter søndag. Uheldet kunne ikke komme på et værre tidspunkt lige inden det helt afgørende slag på kongeetapen til Willunga Hill, hvor Richie Porte drømmer om at vinde for 6. gang i træk, og hvor vinderen af årets første WorldTour-løb på spektakulær vis skal kåres. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_6_etape_af_tour_down_under_2019/I disse dage køres Tour Down Under, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 5. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tour_down_under-analyse_blev_presset_for_stort_for_the_pocket_rocket/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat