Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Thomas Rasmussen 07.09.2018 @ 15:00

Med Assos’ XC jersey og bibshorts melder virksomheden sig på banen med et mere bredt sortiment til mountainbikeryttere.

Om Assos

Schweiziske Assos har for længst konsolideret sig blandt de forreste I feltet, når det kommer til gennemførte og nytænkende produkter indenfor cykelbeklædning. Mest af alt er de kendt for deres produkter til landevejen, men med XC-sættet viser virksomheden, at man også vil begynde at satse mere på tøj til mountainbike. 

Assos XC short sleeve jersey

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farver: Blå, mørkegrøn og rød til mænd. Blå, olivengrøn og lilla til kvinder

Størrelser: XS - XLG

Vejledende udsalgspris: 1.099,- kroner

 

Test

Når der nu er tale om en jersey, der er lavet særligt med mountainbike for øje, vil nogle muligvis forvente, at trøjen er mere afslappet i pasformen end mange andre cykeltrøjer. Det er dog ikke tilfældet.

 

Trøjen sidder ganske kropsnært uden på nogen måde at sidde for stramt. Især de korte ærmer er vellykkede, da de smyger sig rundt om armene og skulderen. Det kan især tilskrives, at Assos har valgt det, de kalder 3-mesh materiale under ærmerne.

 

Der er tale om et meget tyndt net-agtigt stof, som kan strækkes, så det til tilpasser sig armene. De korte ærmerne går ganske langt ned ad overarmen, så de næsten når ned til albuen, som det også er tilfældet med mange andre moderne cykeltrøjer i disse år.

 

Det eneste negative, der er at sige om trøjen, er, at denne tester oplevede, at trøjen ikke holdt helt samme afmålte pasform ved brystet, når man sad på cyklen. I stedet ”bulede” den en anelse ud ved lynlåsen, som til gengæld virker til at være lavet i en god kvalitet.

 

Trøjens rygstykke udgøres som ærmerne primært af et stort stofstykke, der dog er en anelse tykkere end det er tilfældet under ærmerne. Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at netop dette stykke har en positiv effekt på trøjens evne til at transportere sved væk fra kroppen og på samme tid virke kølende under de varme forhold, som trøjen er lavet til.

 

Nederst på ryggen findes tre dybe lommer til gels, lappegrej og andet. Lommerne er lavet i et særligt strækbart og slidstærkt materiale. Her har Assos anvendt deres ”Triple ramp”-teknologi, der gør, at trøjen holder formen, selvom man fylder lommerne og flyver hurtigt over og udenom forhindringer på singletrack-spor.

Det fungerer godt i praksis, og på intet tidspunkt er tingene fra lommerne blevet tabt eller bevæget sig mærkbart i lommerne. Desuden er der på højre side af lommerne placeret en lynlås, der giver adgang til endnu en lomme til eksempelvis kort, penge og nøgler.

 

Under lommerne afsluttes trøjen af en bred elastik, der er med til at få trøjen til at sidde præcis som den skal.

 

På cyklen føles trøjen meget behagelig og let, men samtidig betyder lommernes kvalitet og forsidens mindre gennemsigtige stof, at trøjen virker kvalitetsagtig og robust nok til ikke at blive revet op af eksempelvis små grene, som kan være svært at undgå, når man befinder sig på danske mountainbikeruter. Man kunne godt frygte for de tynde mesh-stykkers holdbarhed, men som så ofte før, viser Assos, at holdbarhed er en af deres stærke sider.

Assos XC bibshorts

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farver: Grå

Størrelser: XS - XLG

Vejledende udsalgspris: Kr. 1.599,-

 

Test

Det første, man bemærker, når man trækker I de nye XC bibshorts, er, hvor tæt bukserne smyger sig om hofter og lår. Umiddelbart tænker man måske, om man nu også har fået fat i den rigtige størrelse, da de selv for et par stramme cykelbukser virkelig sidder til.

 

Den tanke glemmer man hurtigt, når man placerer dem i sadlen, hvor de hører til. Siderne udgøres af Assos’ nye dyneRope-tekstil, som eftersigende skulle være 15 gange stærkere end stål.

 

Hvorvidt det er rigtig, skal jeg være lade være usagt, men faktum er, at det vævede stof fungerer yderst glimrende på cykelbuksernes sider.

 

Den stramme følelse er helt væk, og selvom bukserne naturligvis sidder til, føler man, at man er fleksibel, når benene bøjes og strækkes, når man træder sig frem i landskabet. Samtidig hjælper stoffet på fornemmeste vis at lede sved og varme væk fra benene, så man hverken føler, at luften rammer huden på siden af benene, eller at man overopheder i sommervarmen.

 

 

 

Hvorvidt man visuelt kan lidt den todelte farve med grå og sort er smag og behag, men nogle traditionalister havde formentlig gerne set, at buksen var holdt helt sort, selvom man modsat kan sige, at bukserne på den måde skiller sig ud.

 

Buksernes største es er dog puden. Da XC-bukserne er designet særligt til mountainbike, er puden nemlig placeret længere fremme, end på landevejsbukser, så det passer til den mere oprejste kørestilling, man har på mountainbike kontra racercykel. 

 

 

Man føler sig fra første kilometer godt beskyttet, og puden har ikke givet anledning til nogen problemer, selvom de fra første færd blev testet i flere timer.

 

Det er en smart og innovativ tanke, der viser, at Assos tager deres off-road produkter seriøst, og det virker også til at fungere.

 

De nye XC bibshorts er en anelse kortere, end hvad man ellers kender fra Assos’ landevejsserier. De afsluttes af en halvbred elastik, som til dels formår at holde bukserne på plads nederst på låret. Enkelte gange har elastikken dog ikke været nok til helt at holde bukserne på plads, hvor de i stedet er gledet en anelse op. Det er dog ikke noget, der har været kilde til større problemer.

 

Præcis som med jersey’en virker shortsene til at være meget langtidsholdbare, hvilket man også må kunne forvente med et par bibshorts i denne prisklasse.

Konklusion

Assos har noteret sig, at der er et stort marked indenfor off-road cykeltøj, og noget tyder på, at de har set en mulighed for at bidrage med deres innovative og kvalitetsbevidste tilgang, som de tager med sig fra deres landevejsprodukterne.

 

Med dette XC-sæt melder de sig for alvor på off-road-scenen, hvor der også efterspørges højteknologisk cykeltøj. Både jersey og bibshorts holder høj kvalitet og fungerer upåklageligt. I de danske sommermåneder passer sættet perfekt – muligvis kombineret med en vest, når vejret ikke altid er lige stabilt i Danmark.

 

For der er tale om et sommersæt med fokus på lethed og ventilation, som til gengæld leverer præcis som håbet.

 

Sådan har vi testet:

Sættet er I august måned blevet testet på kortere og længere ture på mountainbike I skoven og på landevej.

 

Stillet til rådighed af: Assos

 

Cykling i vulkansk ørkenlandskab
Blot 100 km fra den afrikanske nordvestkyst ude i Atlanterhavet finder man De kanariske Øer. Fuerteventura, der er en af de i alt 7 øer, byder gennemsnitligt på 320 årlige solskinsdage, og det er derfor oplagt, at øen har udviklet sig til et mekka for sportsinteresserede og aktive gæster.
Produktnyt: Scott Ransom 2019
Scott introducerer nu den helt nye Ransom. En "all mountain/enduro bike", der er bygget til fart. Med sine 170mm vandring er det samtidig en både alsidig og utrolig let mountainbike.
Produktnyt: Louison Bobet - Kør med 'panache'
Nyt fransk tøjmærke kommer til Danmark. Det er mærket Louison Bobet. Fransk elegance på cyklen og i alle andre sammenhænge.
Hvem bliver nomineret til årets klub?
Hvem bliver nomineret til årets klub 2018? De fire nominerede i kategorien bliver afsløret i aften. 
Specialized indbyder dig til to dages test af spritnyt udstyr
En af de absolut største spillere på cykeludstyrsmarkedet er giganten Specialized, og de inviterer alle danskere til udstyrsfest i Kolding.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Hvornår må du cykle over for rødt?
ALDRIG! Eller ... jo, der er faktisk tre situationer, hvor du som cyklist gerne må køre over for rødt i et lyskryds. Én, der har eksisteret i årevis, men måske ikke er så velkendt, en helt ny regel fra 2016 og så en noget mere sjælden type.
Udstyr: Det tester vi i september
Her på Feltet.dk tester vi cykeludstyr hele året rundt. Vi gør vores bedste for at bringe dig grundige tests og vurderinger af såvel nye trends som de allermest klassiske produkter.
Test af Rotor Aldhu 3D+
Aldhu 3D+ er Rotors nyeste kranksæt i deres sortiment. Kranksættet er opbygget i moduler, der gør det nemmere at udforske teknologien bag ovale klinger og lege med forskellige indstillingsmuligheder.  

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat