15.11.2017 @ 08:00

Verdensklassekomfort giver cykelglæden vinger i de kolde måneder, mens Assos manifesterer sig som nogle af de bedste i branchen, når der skal kreeres underdele til ryttere.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion

Efterårets kolde fremmarch markerer altid en skillevej for alle cykelryttere, når der skal geares op til en tur på rammen. Det lette tøj skiftes ud med det kraftige og enhver tur er lig med grundige overvejelser, så man ikke ender halvforfrossen i sadlen.

 

Et af spørgsmålene er ofte: ’ To tight or not to tight’? Altså - skal man anskaffe sig et par langbenede cykeltights til vinteren eller skal man sværge til modellen hvor kraftige bibshorts kombineres med ditto løse ben?

 

Overvejelserne går som oftest på to ting: Komfort og varme.


For mens lange vintertights giver masser af varme, så er der stadig en del, der sværger til bibshorts og løse ben-modellen, da de mener, at det giver mere komfort.

 

I diskussionen om komforten ligger også, hvorvidt der skal være indlæg i eventuelle bibtights eller om det er bedre med en model uden pude, så man kan benytte et par af sine yndlingsshorts under.

 

Vi har prøvekørt et par tights fra Assos, som blandt mange er kendt som komfortens mestre, for at se om schweizerne kan lykkedes med at kombinere både varmen og komforten, som er med til at gøre vinterens kvælende kuldetag i vores elskede sport nogenlunde udholdeligt.


Farve: Sort
Størrelser: XS-XL, XLG, TIR
Vejl. pris: Kr 1699.,-

 

 

Test:

LL. milleTights_s7 er den langbenede bror til T. Mille-shortsene fra selvsamme brand, som vi tidligere i år testede med stor begejstring.

 

Som det er tilfældet med shortsene, så er disse tights Assos’ bud på et ’no-nonsense’ produkt, som kan klare hverdagens strabadser hen over de kolde måneder. En arbejdshest af et produkt, som er designet til at klare selv de allerkoldeste forhold og holde rytteren varm og tør.

 

 

Gennemtænkt opbygning

Kernen i produktet er en ny stofsammensætning, RX Heavy. Den kan tage fra overfor kulde og blæst, mens overfladen har fået en vandafvisende behandling, så den kan holde rytteren tør længere. I de kolde dele af sæsonen er det vitalt, da man ofte kører på lånt tid, når først stoffet er gennemblødt og kulden for alvor finder vej igennem det våde stof.

 

På dage hvor man udsættes for vandsprøjt, kan det således betyde en del for træningsudbyttet, at man kan holde den kørende bare 30-45 minutter længere, fordi stoffet kan holde vandet ude.

 

RX Heavy er tilmed lagt dobbelt på de mest kritiske steder - lår, knæ og hofte for optimal beskyttelse.

 

Pasformen er anatomisk, hvilket bemærkes på to måder. Bukserne har således et ret afslappet fit omkring lår- og hofteregionen, mens knæ og underben er udsat for lidt mere elastik. Det giver en pasform som snævrer sig ind, jo længere sydpå vi kommer.

 

Det er positivt, fordi at det giver samme fornemmelse, som når man kører i shorts og har underbenene fri. Det føles let og behageligt, men det kraftige stof på især lår og knæ giver masser af varme, der hvor den kolde vind rammer allermest brutalt. Der er så meget polstring der hvor RX Heavy-stoffet ligger dobbelt, at det føles helt rigtigt, at bukserne her er mere afslappede i fittet, da det eller let kunne give en kvælende fornemmelse.

 

 

Konstruktionen forstærkes yderligere af, at netop underben og bagsiden af knæet er lavet i RX Light - ja, du gættede rigtigt; en lettere udgave af Assos foretrukne materiale til dette produkt.

 

Assos har desuden fjernet den ellers traditionelle fodstrop i bunden af bukserne. Den er erstattet af en lidt tættere lukning omkring underben og ankel. Det fungerer fremragende, hvis du spørger os, og der er rigeligt med fasthed i stoffet, til at underbenene ikke stikker af mod nord, men bliver på plads.

 

Opbygningen, som med tydelighed demonstrerer Assos store know-how, afsluttes med et par minimalistiske seler i ren elastik, som bidrager til at holde det hele på plads på yderst komfortabel vis. Selerne er helt flade, så de ikke fylder, når man eventuelt skal køre i flere lag overtøj.

 

 

Komfort i verdensklasse

Indeni stopper herlighederne ingenlunde. Mille-indlægget er det samme, som vi roste i vores test af shorts-versionen. Det benytter sig af Assos’ ’Golden Gate’-teknologi, hvor det kun er fastgjort til shortsene foran og bagpå, mens siderne er uden syninger. Derved ’svæver’ puden frit og arbejder med rytterens bevægelser, snarere end imod.

 

Selv om indlægget ikke er blandt de kraftigste, så leverer det drømmekomfort og vi må igen konstatere, at Assos’ ry som nogle af den bedste til at lave indlæg ikke kommer ud af ingenting.

 

Komforten og pasformen er generelt uovertruffen faktisk. Heavy RX-materialet er blødt og lunt på indersiden med en opkradset og blød finish, som føles god mod huden og giver masser af varme.

 

Assos kalder selv fittet for ’comfortFit’ og det er netop overskriften på vores samlede oplevelse.


Varme og bløde i hofte- og lårregionen, mens underbenene sidder en anelse tættere. Ultrabløde og kraftige om lårene, men underben og knæ bevæger sig mere frit og behageligt - netop der hvor der er størst bevægelse og friktion mellem stof og hud.

 

 

Konklusion

Det er svært at finde huller i osten med Assos’ LL. milleTights_s7.


Selv hvis man graver dybt, er det svært at sætte fingeren på noget - også når man sætter Assos under lup og vurderer dem som markedsledende - med tilsvarende høje forventninger til følge - så er der nærmest intet at komme efter. 

 

Kvalitet, pasform og materialer er sublime og komforten ofrer på ingen måde ydeevnen eller omvendt.

 

Nuvel, selv om det er de billigste i kollektionen hos Assos, så er prisen ikke lav, men har man råd, så vil man ikke fortryde et sekund, når man sidder flere timer i kulden. Og passer man på sine ting, så er kvaliteten god nok til masser af sæsoner med vind, regn og kulde.

 

Hvis spørgsmålet tidligere var: ’To tight or not to tight’ så man svaret i dette tilfælde være i rungende favør for de langbenede. Du får varmen og tilmed komfort tilsvarende et par rigtig gode bibshorts.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet