10.01.2017 @ 09:30

Aftershokz har opgraderet lyden i deres høretelefoner og tilbyder ’Open Ear’-musik og samtale i en version med ledning, som er med til at gøre det muligt at cykle og høre musik på samme tid.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Onyx (sort) (Fås også i Ocean Blå)
Størrelser: One-size
Vejl. pris: 599,- kr

 

Introduktion:

Selv om de fleste cykelryttere i sagens natur finder cykling underholdende, så har vi alle fra tid til anden haft lyst til at smække et par høretelefoner i ørene og skrue op for yndlingsnumrene, når vi træner alene eller skal finde kræfter og motivation til de hårde intervaller.

 

Det har dog hidtil repræsenteret et dilemma, som har været til at føle på. Når musikken går ind, så går noget af opmærksomheden nemlig ud. Når vores hørelse hæmmes, så misser vi vigtige inputs fra omgivelserne - i særdeleshed trafikken vi færdes i. Facit: Forringet sikkerhed.

 

Derfor oplever man ofte ryttere med kun én høretelefon i ørene ude på landevejene i et forsøg på at opnå et tåleligt kompromis.
Nu er der dog en anden løsning, som måske kan løse problemet. Trekz Titanium fra AfterShokz er et headset som benytter den såkaldte ’Bone Conduction’-teknologi, hvor lyden praktisk talt bankes direkte ind i det indre øre igennem knoglerne i kindbenet.

 

Den nye generation af høretelefoner kaldes således ’Open-Ear’, fordi øregangene forbliver åbne og stadig kan tage imod inputs fra de omgivelser, man færdes i.

 

I stedet for en helt traditionel højtaler, som kun udsender lydbølger, så benytter denne teknologi sig også af vibrationer, som altså sendes til øret via knoglerne.

 

Vi har testet modellen Sportz Titanium fra Aftershokz, som netop benytter sig af den nye teknologi.

 

Test:

Sportz Titanium-modellen er den nyeste version af ’Open Ear’-høretelefoner fra Aftershokz - opgraderet på alle fronter for at give en endnu bedre lyd og endnu mere komfort end tidligere modeller.

 

Modellen er bygget op en smule anderledes end traditionelle høretelefoner for bedst at kunne udnytte lydteknologien. En bøjle går bag om hovedet og rundes hen over ørene, således at ’højtaleren’ holdes på plads lige foran øret på kindbenet.

 

Bøjlen er udført i titanium for at sikre fleksibilitet, holdbarhed og mindst mulig vægt. Det hele er belagt med gummi for bedre komfort. Tilmed har Aftershokz forsynet bøjlen med en kraftig refleks bag på hovedet, som lyser op, når den rammes af eksempelvis billygter

 

Fra bøjlen går en lang ledning, som skal forbindes med den enhed hvorfra man afspiller lyden - helt traditionelt. Ledningen er udstyret med tre detaljer, som er værd at nævne:


Øverst finder man kontrolenheden, som er udstyret med tre knapper. En som starter/stopper musikken eller besvarer/afslutter et opkald fra telefonen. Yderligere er der to volumenknapper, som justerer lyden op og ned.

 

Under kontrolenhenden har Aftershokz placeret en lille klemme, så man kan fastgøre ledningen til sin trøje, hjelm eller hvad man måtte ønske sig. En lille detalje, men ikke desto mindre meget værdsat, så man bedre kan placere ledningen som man ønsker, så der er let adgang til kontrolenheden og så den ikke hopper og danser og ødelægger komforten, hvis man kører på ujævnt underlag eller giver den fuld smadder i skovbunden.

 

Til sidst finder man batteriet, som sidder ganske tæt på jack-stikket for enden af ledningen. Her tændes og slukkes udstyret og det er også her man tilslutter, når headsettet skal oplades. Batteriet må siges at være den eneste deciderede ulempe vi har fundet i test. Det er lidt i vejen og kan være lidt besværligt, når telefonen med headsettet tilsluttet skal pakkes i en lille lomme.

 

Ser man på materialernes beskaffenhed, så er der ikke en finger at sætte på noget. Det hele er gennemført i flot kvalitet, som både er funktionelt, praktisk og underspillet i sit design.

 

Desuden er det værd at bemærke, at alle materialerne er lette at rengøre efter brug, så man let kan vedligeholde sit produkt uanset om det er sved eller jord, som har præget ens træningstur.

 

Optimeret lyd

Man skal lige vænne sig til at få lyden via kindbenene og ikke direkte i øregangene, når man bruger headsettet de første gange. Det er en lidt spøjs fornemmelse at iføre sig hovedtelefonerne og få hovedparten af lyden ind igennem de vibrerende dele af højtaleren. Enheden spiller stadig musikken igennem to små højtalere, som kan høres med det blotte øre på kort afstand, men hovedparten af lyden leveres via knoglen fra vibrationerne i enheden.

 

 

Aftershokz har arbejdet på at optimere lyden i forhold til tidligere generationer, og vi synes faktisk, at det er lykkes. Lyden går klart igennem og detaljer i musik og samtale er tydelige. Vi har tidligere testet en model med Bluetooth-tilslutning og om det er grundet den faste ledningsforbindelse i denne model, at lyden synes bedre, skal vi lade være usagt.

 

Man kan skrue op, så man får en ret fin volumen - og høretelefonerne kan for eksempel også sagtens bruges til hårde intervaller på hjemmetræneren, hvor man gerne vil have noget musik til at motivere.

 

Dog kan Sportz Titanium-headsettet komme en lille msule til kort overfor traditionelle høretelefoner, hvis man hører musik med masser af bass. Her kan det være nødvendigt at justere på volumen, da vibrationerne ellers bliver for kraftige mod kindbenene.

 

Dog opvejes dette faktum på landevejen, hvor man med det åbne øre fri, har en klart bedre fornemmelse for tingene omkring én end med traditionelle, in-ear høretelefoner. Musikken fra høretelefonerne (eller snakken) er klart dominerende i lydbilledet, men man har en klart bedre føling med omgivelserne, end hvis man har blokeret øregangene.

 

Slutteligt er det værd at bemærke, at høretelefonerne sidder fortrinligt på hovedet. For det første er enheden ret let i vægt og for det andet, så betyder opsætningen med bøjlen bag hovedet, at man nærmest ikke bemærker, at de er der.

 

Normalt på cyklen, så er man begrænset til traditionelle ear-plugs, da alt der går hen over hovedet er umuliggjort af cykelhjelmen. Dette design fungerer virkelig til cykling og hvor ear-plugs kan have tendens til at løsne sig, eller sågar falde ud, så bliver Sport Titanium siddende under alle forhold.


For denne tester er det et altafgørende plus.

 

Konklusion:

Musik og cykling i trafikken vil altid være modpoler i en eller anden grad, men Aftershokz er helt sikkert med til at bygge den bro, som kan bane vej for et tåleligt kompromis.

 

Bone Conduction-teknologien efter vores mening klart overlegen i forhold til traditionelle løsninger; det betyder ikke, at man hovedløst kan drøne igennem byen med yndlingssangen skruet op på max, men bruges høretelefonerne med omtanke, så er det muligt, at kombinere cykling og toner - så længe man er disciplineret nok til at slukke helt, de steder hvor trafikken kræver alle sanser 100 % i behold.

 

 

Stillet til rådighed af: Boston Distribution A/S

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Billedgalleri

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet