Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 31.12.2017 @ 08:56

Feltet.dk har haft en række hjelme til test for at se på hvordan de klarer sig på de forskellige parametre, der gør en hjelm god.

Alle hjelmene har vi gennemgået grundigt for at vurdere den overordnede performance ud fra især fire parametre:

 

Komfort: Hvor behagelig er hjelmen i brug og hvilke justeringsmuligheder tilbyder den rytteren?  

Kvalitet: Materialevalg og opbygning kommer under lup

Detaljer: Generelle og specielle features gennemgås 

Pris: Lever hjelmen op til sit prismærke?

 

Vi har kigget på to prisklasser - over og under 1000,- kroner.

 

Her får du første del af testen af hjelme over 1000,- kroner. Vi ser i denne omgang på disse hjelme:

 

POC Octal X
Briko Gass
Lazer Z1

POC Octal X

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Model: Octal X
Farver: Carbon Black, Hydrogen White, Gul, Adament Orange, Thaum Red, Reson Blue 
Størrelse testet: Medium
Vægt: 210 gram
Pris: 1860,- kroner

 

Stillet til rådighed af: United Cycling

 

 

Intro

Octal X er i virkeligheden lavet til mountainbike, men da den slægter sin populære landevejsforgænger Octal, endog ret meget på, så er det et spændende alternativ til en decideret landevejshjelm i disse tider, hvor mange også bruger terrænet i vintersæsonen på enten mountainbike eller crosscykel.

 

En allround-hjelm i det velkendte POC-design.

 

Nøgledetaljer

 

In-mold
Octal X er lavet med den såkaldte ‘In-mold’-teknologi, hvor den hårde yderskal fyldes med det indvendige skum mens den stadig er i støbeformen. Det betyder primært tre ting:


1. Yderskallen kan holdes meget tynd (og dermed let)


2. Hjelmen kan konstrueres med masser af ventilationshuller uden at miste stabilitet


3. Producenten kan kreere flere og mere avancerede design

 

Octal X-hjelmen er både let og spækket med ventilation og drager således fuld nytte af In-mold-teknologien.

 

Aramid Bridges

Ved at forme små broer af materialet Aramid ind I kernen af hjelmen, så har POC sørget for, at kraften fra et styrt spredes over et større areal. Det gøres ved at det ubrydelige Aramid væves ind i hjelmens hærdede skum og således giver en bedre strukturel stabilitet. 

 

Ekstra beskyttelse

 

POC har forsynet hjelmen med endnu mere af den hårde yderskal, således at hele den nederste del, hvor det hårde inderskum eller ofte er blottet, er dækket. Det betyder en endnu stærkere hjelm og derved bedre beskyttelse, hvis uheldet er ude.


Komfort

Octal X gør sig allerførst bemærket med et af de mest behagelige bespændingssystemer vi har oplevet. Først og fremmest er det meget minimalistisk og fylder stort set intet i hjelmen. Derved er der ingen risiko for generende elementer og man mærker slet ikke at det er der, før man spænder til og oplever, at spændingen fordeler sig eksemplarisk rundt om hovedet.

 

Her er ingen ’Hot Spots’, hvor spændingen er ubehagelig eller ujævn. Faktisk kan man spænde hjelmen rigtig meget uden at komforten lider.

 

Systemet kan pre-justeres via to indsatser, så det indvendige skelet passer nøjagtigt til ens hovedstørrelse. Systemet har mange små trin, så det er muligt at finjustere og virkelig ramme sin størrelse, før man strammer til via drejeskiven bagpå.

 

Indersiden er beklædt med en stor pude, som dækker pandearealet langs hjelmens kant og området omkring tindingerne og hovedets forside. Det andet primære kontaktpunkt, den øverste del af hovedet, er dækket af to centrale puder. Egentlig en ret minimalistisk tilgang, men POC formår alligevel at via de strategisk velovervejede placeringer at dække de kritiske områder og yde god komfort.

 

Designmæssigt er POC Octal-hjelmen blevet lidt af et ikon i de seneste år med sit relativt brede design, især sammenholdt med tidens aero-trend. Selv om design og komfort ikke nødvendigvis altid går hånd i hånd, så oplever vi dog, at netop designet på sin vis spiller en rolle for den fine pasform. Der er god plads, så hjelmen glider behageligt ned på hovedet og ikke trykker i toppen, mens det overlegne bespændingssystem har så rigeligt med kræfter til at sikre en tætsiddende oplevelse, som naturligvis er essentiel på cyklen.

 

Der er en grundregel om, at når man ikke bemærker sit udstyr i brug, så er det oftest fordi det performer godt. Det er absolut tilfældet her, for den gode og behagelig bespænding sammenholdt med den lave vægt tiltaler virkelig og kan klart anbefales til dem, som traditionelt ’mærker’ deres hjelm.

 

På komfortsiden er POC’s Octal-serie kendt for sin luftighed via store ventilationskanaler som er generøst spredt over hele hjelmens overfladeareal. Dette er nedarvet til Octal X også, som uden tvivl er en af de mest ventilerede på markedet.

 

Kvalitet

Med POC Octal X får man generelt oplevelsen af et gennemført produkt uden kompromiser.

 

Hjelmen er lækker i hånden og fyldt med fine detaljer og gennemført funktioner i god kvalitet.

 

I det store billede har hjelmen et fint sammenspil mellem yderskal og inderskum med en upåklagelig finish. Oversiden er udført med en glossy finish mens området omkring ørene er lavet i et mat materiale. Vi synes, at det giver et gennemført og ret eksklusivt look – det virker gennemført og lækkert.

 

Udover de overordnede linjer, så mærker man også de små detaljer, som oftest er dem, som løfter et produkt helt op i toppen af hierarkiet.

Eksempelvis er højdejusteringen i bespændingssystemet fordelt i to spor fremfor det traditionelle ene. Hvad der først kan føles som en tilfældighed, er det ingenlunde, da justeringsskiven derved er helt fri og man derved let kan få fat med én hånd og justere på farten.

 

En anden detalje som fortjener at blive nævnt, er at stropperne ikke hæfter på indersiden af hjelmen, men faktisk er ført ind i selve hjelmens konstruktion, hvor man ikke kan se eller mærke dem. Det betyder, at de aldrig kan komme til at genere rytteren på hjelmens inderside og bidrager dermed til den føromtalte komfort.

 

Stropperne sidder godt og på testeren her passer de perfekt, så vi har ikke haft behov for at justere.


Vi bemærker dog, at de kun kan justeres under hagen og derved ikke i samlingerne under ørene, hvilket for nogle er en fin detalje ellers. Dog skal det nævnes, at stropperne flytter sig i takt med at man højdejusterer skelettet i bespændingen og derfor delvist overflødiggør denne funktion.

 

Højdepunkter

 

Samlet pakke
Den samlede pakke oser af kvalitet og det er umuligt at sætte en finger på reelle svagheder eller mangler

 

Komfort
Let og lækker. Pasform og komfort er i topklasse -ikke mindst grundet det virkelig god bespændingssystem.

 

Ventilation
Octal-familien er stadig en af de mest velventilerede låg på markedet.

 

Konklusion

POC Octal X’s design kan til tider dele vandene, men målt på mere objektive parametre står hjelmens kvaliteter i vores optik ikke til diskussion. Materialekvalitet, håndværk, vægt, komfort og ventilation går op i en højere enhed og sætter to streger under en allroundhjelm uden nogle reelle svagheder.

Briko Gass

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Model: Gass
Farver: Hvid/sort, Grøn/sort, Sort/Blå, Orange/Sort, Hvid/Rød, Sort/Fluo, Sort/Celeste, Orange/Fluo
Størrelse testet: Medium (53-58 cm)
Vægt: 270g
Pris: Kr 1395,-

 

Stillet til rådighed af: Campione

 

 

Intro

Briko er et relativt nyt bekendtskab på danske breddegrader, men et brand der er solidt plantet med sine rødder i det italienske.

 

Pro-mandskabet Bardiani bruger Brikos produkter og den letgenkendelige Gass-hjelm, som er blevet luftet i bedste sendetid i eksempelvis Giroen.

 

En hjelm der er konstrueret til fart og med et udpræget aerodynamisk formål.

 

Nøgledetaljer

 

Forbedret EPS System
Optimeret konstruktion giver en både lettere og mere sikker hjelm.

 

X-Light Roll Fit System
Bespændingsystemet kan justeres bade lateral og vertikalt, så man opnår det tætteste og mest præcise fit og pasform.

 

POLYGIENE® INNER PAD
De indvendige puder er behandlet med et antibakterielt stof for lugtkontrol og bedre hygiejne.


Komfort

Briko Gass har en af de fineste og mest gennemarbejdede indersider vi har stødt på.


Således er stort set hele hjelmen dækket af bløde puder. Især området fra tinding til tinding er godt dækket ind, men også resten af hjelmen er polstret på kontaktfladerne med hovedet.

 

Det betyder, at hjelmen nærmest krammer hovedet, når man tager den på. Det kan bedst sammenlignes med en rigtig lækker skihjelm eller lignende, hvor der typisk er plads til lidt mere polstring. Især området i siderne af hovedet er behagelige og panden ligeså.

 

Pasformen er også rigtig god og bidrager til den følelse.

 

Når man strammer hjelmen til, så kan man mærke det hårde skum igennem puderne en smule ovenpå hovedet, men ikke noget videre nævneværdigt, men snarere noget der skal køres til over tid.

 

Det indvendige bespændingssystem kan forindstilles via et udtræk, så skelettet kan gøres større eller mindre alt efter hovedstørrelse og -form. Her er der masser af trin, så man virkelig kan finjustere. Systemet kræver lidt kræfter at håndtere, men det er i virkeligheden fint nok, for det er ikke en funktion, man vil have til at blive løs over tid.

 

Også siderne i den indvendige lukkemekanisme kan indstilles i tre zoner, så man virkelig kan fintune størrelsen på systemet og opnå et godt fit, inden man endnu har spændt noget til. Flot!

 

Selve skelettet i bespændingen bemærker man stort set ikke, da det løber inden under puderne. Det vægter på komfortskalaen, da man kun er i berøring med de bløde puder.

 

Trykket fordeles ret godt, når man drejer på spændeskiven i nakken. Der spændes til primært bagfra og i siderne, og generelt er det godt fordelt.  

 

Hjelmens design gør, at det ikke er muligt at placere et par briller i udluftningshullerne, hvilket man savner.

 

Kvalitet

Først og fremmest er Gass-modellen rigtig lækker i hånden. Der er tale om et gennemarbejdet produkt, det er helt tydeligt.

 

Materialekvalitet er allround virkelig høj, med en perfekt finish, som er en sand tophjelm værdig. Briko kan tydeligvis sit håndværk og er lykkedes med et eksklusivt og iøjnefaldende produkt.

 

Designet leder tankerne hen på hjelme fra andre sportsgrene, men Briko er i vores optik til fulde lykkedes med et lidt anderledes og minimalistisk design, som giver en smal silhuet og det smalle look, som mange leder efter i en hjelm. Den er ikke kluntet på hovedet, som man frygter.

 

Den ser hurtig ud – nærmest aggressiv – uden at det bliver outreret.

 

Drejehjulet i bespændingssystemet er en smule tyndt og havde været nemmere at betjene, hvis der var mere at tage fat i, men i det store billede er det i småtingsafdelingen.  

 

Endelig er stropperne forsynet med en magnetlukning, som bare spiller og betjenes let. Sådan skal det gøres!

 

Højdepunkter

 

Materialekvalitet
Briko har bestemt ikke sparet på noget


Design
Lidt anderledes på den gode måde


Bespænding
Smyger sig let om hovedet uden at stramme nogen steder

 

Konklusion

En udpræget aerohjelm, som ser hurtig ud og føles ligeså. Vi synes, at Briko lykkes med et lidt anderledes design og generelt afleverer en tophjelm, som er lækker på alle parametre – ikke mindst i sin materialekvalitet.

Lazer Z1

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:            
Model: Z1
Farver: Sort, Hvid, White/Silver, Matte Orange, Green Matte Black Camo
Størrelse testet: Medium
Vægt:  210 gram
Vejl udsalgspris: Kr. 1.699,-

 

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic

 

 

Intro

Når rytterne fra Lotto Soudal trækker i arbejdstøjet, så er en af deres foretrukne hjelme Z1.


Mens rytterne også har adgang til en decideret aerohjelm, så er Z1 allround-modellen, som kan klare alt terræn og alle forhold.

En sand allroundhjelm af natur med en ’proven track record’ fra Pro-Touren.
 

Nøgledetaljer

 

T-PRO
For at øge sikkerheden, lader Lazer siderne af hjelmen gå lidt længere ned over hovedet og ansigtet. Hermed opnår man øget sikkerhed ved styrt og bedre beskyttelse af netop de områder.

 

RBS
Står for ’Rigidity Brace System’ og kan sammenlignes med det bur, som man ser indvendigt i racerbiler:


I tilfælde af styrt hvor man slår hovedet flere gange, hvis man eksempelvis kurer hen ad jorden i høj fart, så holder det hjelmen sammen, selvom den er slået i stykker, så man stadig opnår en vis beskyttelse.

 

ARS – Advanced Rollsys system®

De fleste hjelme strammes til om hovedet via en drejeknap i nakken, men Z1 har Lazers integrerede system, hvor bespændingen ordnes via en cylinderformet rulle på toppen af hovedet.

 

Komfort

Hjelmen er beklædt med en pude foran, som dækker området omkring pande og tindinger, mens oversiden af hovedet er dækket via en mindre pude lidt bagved hovedets midterste punkt.


Kvaliteten er lækker, men vi synes, at Z1 godt kunne have profiteret af lidt mere polstring.

 

Især på den øverste del, hvor der kan mangle lidt blødhed og hvor man kan mærke den hårde skum.


Fordelingen er ellers udmærket og den brede pandepude gør sit arbejde godt.

 

ARS-systemet, som altså er Lazers anderledes bespændingssystem, fungerer udmærket. Det indvendige skelet, som strammer om hovedet er godt placeret, så det ikke stjæler plads fra selve hovedet inde i hjelmen – det kommer ikke i vejen – og så giver det en behagelig spænding, som fordeles fornuftigt omkring hele hovedet.

 

Selve spændeenheden er en cylinder, som er placeret i et (ventilations)hul ovenpå hovedet. En væsentlig adskillelse fra den ellers obligatoriske drejeskive i nakken.

 

Denne cylinder – og altså ARS-systemets hjerte – gør det let at dosere og finde en god spænding. Den kan og skal betjenes med en finger, hvilket gøres let både inden man hopper på cyklen såvel som ombord på rammen.

 

Det er også værd at bemærke, at systemet giver væsentligt bedre plads i nakken, hvilket gør hjelmen ’hestehalevenlig’ og giver en oplagt fordel for alle med langt hår.

 

Der er en femtrins højdejustering i det indvendige skelet, som gør det muligt at forudindstille efter sin hovedstørrelse. Vi savner lidt et trin mere: Medium dækker 55-59 centimeter og med vores 57 centimeter savner vi, at skelettet dækker mere i nakken.

 

Vægten er godkendt og en tophjelm værdig, mens Z1 velsagtens er en af de bedst ventilerede hjelme på markedet, med sine nærmest utallige ventilationshuller.


Kvalitet

Generelt er Lazer Z1-hjelmen utrolig lækker. Alle materialer er fra øverste hylde og håndværket er som man forventer af en tophjelm. Alle overgange fra skum til yderskal er udført til perfektion og konstruktionen er både pæn og funktionel.

 

En af de ting, som virkelig springer i øjnene er, at man får følelsen af en meget robust hjelm trods den beskedne vægt.

 

Materialekvaliteten af bespændingssystemet er høj. Materialerne er meget bøjelige, så de ikke alene følger hovedets konturer naturligt, men også gør det naturligt, så de kan forventes at have lang levetid.

 

Den 5-trins højdeindstilling i nakken er lidt svær at trække ud og ind, det kan godt gøres bedre, men skal man komme Lazer til undsætning, så er det retfærdigvis ikke en indstilling man piller ved ofte, når først man har fundet den.

 

Stropperne er holdt i en fin materialekvalitet og de er lette at indstille – det er med til at trække op.

 

Højdepunkter

 

Ventilation
Det bliver sjældent mere luftigt end med Z1.


High-end kvalitet
Z1 er drønlækker både i hånden og på hovedet.


Bespændingssystem
God fordeling af trykket, et tæt fit og overlegen materialekvalitet

 

Konklusion

Z1 er en vaskeægte allrounder, som holder et højt niveau hele vejen rundt. Det er rart at se en spændemekanisme, som udfordrer konventionerne – og Lazer slipper absolut afsted med sin innovation.

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Produktnyt: Pirelli lancerer dæk designet specifikt til det danske vintervejr
Pirelli begyndte deres tilbagetog til cykelsporten for lidt over et år siden, og nu har den italienske dækfabrikant lanceret et dæk, der er specifikt designet til det danske vintervejr.
Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Test: Bkool Smart Pro 2
Bkool har lavet er rigtigt godt bud på en Smarttrainer, der er fornuftig til prisen og som kan bruges til forskellige online træningsplatforme.
Test: Bédée 43 ML base layer fra Louison Bobet
En lækker svedtrøje som ikke sidder malet på og derved henvender sig til mange ryttertyper.
Adventskalender: Få Michael Valgrens bog til halv pris
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.

Instagram #motionsfeltet

Verdens første kommercielle e-cycling hold er dansk - Er du god nok, kan du komme på
Fusion ECT er verdens første kommercielle e-cyling hold. Holdet har tolv ryttere på kontrakt, og efter lanceringen for seks uger siden har interessen været så stor, at holdet nu etablerer et ”stagiare”-hold, som vil gå under navnet Fusion EVO. Hvis du er god nok, kan du blive en af dets ryttere.
Produktnyt: Specialized Angi
Specialized lancerer banebrydende teknologi, som giver venner og familie besked, hvis uheldet er ude og fortæller dem præcis, hvor du er, så hjælp kan sendes afsted. Feltet.dk har eksklusivt fået teknologien til test og talt med ingeniørerne bag udviklingen.
Test: Isolés vinterjakke og vintertights
Isolés’ første vinterkollektion byder på veldesignede produkter, som klarer sig fremragende i test.
Knivblade på MTB-rute i Svendborg: rytter fik flænset sit dæk
En morgentur på mountainbikeruten i Hallindskoven ved Svendborg endte med et flænset bagdæk, da René Pedersen fra lokalområdet søndag var en tur i skoven.
BLACK WEEKEND PÅ FELTET.DK - SPAR OP TIL 75%
Feltet.dk går amok på vores webshop og sænker priserne på de fleste varer fra imellem 15% til 75%. 
Brosten, bryggerier og berygtede bakker
To af de fem monumentklassikere, Flandern Rundt og Liege-Bastogne-Liege, køres i Belgien, og enhver cykelinteresseret er velkommen til at prøve sig selv af på de skrappe stigninger og lumske brosten. Ud over en fornem cykeltradition har Belgien rigtig meget at byde på - både gastronomisk, historisk og kulturelt - og landet er på alle måder et besøg værd.
Produktnyt: Sportspleje til kvinder fra QM Care
QM står for ‘Quality in Massage’ og deres produkter er baseret på 100 % naturlige ingredienser og udviklet til at hjælpe med at reducere spændinger og ømhed i musklerne samt give afslapning til atleter.
Test: Pronghorn MTB Hardtail Alu 29 - GX Eagle 1x12
Pronghorns letvægts aluminium hardtail mountainbike opfylder cross country-rytterens basale behov for en let og hurtig cykel med en god responsivitet og samtidig til en fornuftig pris.
GOOD VIBES ONLY – CANYON//SRAM Zwift Academy 2018 – et overraskende godt sted at starte på en hometrainer
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Test: Isadore Thermerino Jersey
Isadore er et hjertebarn tilhørende de tidligere professionelle cykelbrødre Martin og Peter Velits.
GOOD VIBES ONLY – LOUISON BOBET – Good looking and great feeling
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
CykelSportMessen - alle gode gange 11
Over 50 udstillere står klar, når Roskilde Kongrescenter åbner op for den 11. udgave af CykelSportMessen, og Feltet.dk og Motionsfeltet.dk er som så ofte før til stede på messen.
Test: Canyon Grail
Grail er Canyons nyeste skud på stammen, når det kommer til terræncykler. Kategorien, som tidligere var domineret af cross-disciplinen, er nu blevet kraftigt udvidet med den kategori, som populært hedder ’Gravel’.
Rydhave Slots Efterskole: Hvis du mener det alvorligt
Det er ikke kun for sjov, når Rydhave Slots Efterskole tilbyder cykelsport som en af disciplinerne på interesseområderne.
Produktnyt: Cannondale Habit 2019
Udviklingen af de forskellige segmenter af mountainbikes er i konstant udvikling. Også hos Cannondale som inviterede os til Tyrkland for at se nærmere på deres seneste kreation. Vi tog derfor en tur til Freibur for at se nærmere på, og ikke mindst prøvekøre, den nye Cannondale Habit 2019.

Seneste indlæg i debatten

De ryttere du nævner er dygtige, men vel ikke meget anerledes end alle de andre hjælpere, der er skiftet væk gennem tiden for at køre deres egen chance - det bliver nok ikke lettere at vinde noget, hvis man står helt alene fordi man laver “mytteri” Hjælpere eller ej, jeg har stadig meget svært ved at se præcist hvem det er der skal ryste en Froome i topform i Touren næste år selv med en 2-3 ryttere der ikke arbejder 100% for ham. Måske Dumoulin, men ikke i 2019 pga ruten og holdet, men mest fordi Froome må have toppet og Dumoulin ikke har toppet endnu. Hvis man ser på sidste år, kan jeg kun se Froome, Dumoulin, Thomas (og måske Porte, hvis han undgår uheld) reelt kæmpe om sejren. Dermed ikke sagt at alle ender på podiet - noget skal nok gå galt for nogen som det plejer, men jeg er sikker på det er en af de 3(4) der vinder Touren næste år. De andre er simpelthen for langt fra og/eller ustabile til at vinde den. lige vedr rulleskøjter, så fylder de pokkers meget, men jeg er overvist om jeg stadig ruller hurtigere end de fleste cykler i mit område (Kbh) og det er fandme svært at komme forbi en cyklist når man er på rulleskøjter. Tak for svar 😊 Jeg forsøgte personligt bare at tappe lidt viden.. Min cykel er udstyret med 10s campa, som jeg er meget glad for. På hjul siden kunne jeg godt tænke mig at prøve kræfter med nogle med højere profil. Men jeg syntes ofte det bliver for dyrt. Så derfor er brugt markedet mere interessant. Og udvalget til Shimano er næsten uendeligt meget større på brugt siden. Nu har jeg så brugt opvaskesulfo ud fra at det nok er relativt neutralt, og det [i]føles godt[/i]. Det affedter ganske vist (jf. tallerkenvask, som jeg mener det vist også kan bruges til) , men næppe så voldsomt som fx Ajax eller brun sæbe . For mig må der dog gerne efterlades lidt fedtagtigt for at dæmpe rust og forvitring af aluminium og lak, så jeg vil også overveje autoshampoo og fl. håndsæbe. Jeg tror ikke det er smørende nok til at genere skivebremser, så er en "sort" opvaskebørste nok værre. Min opvaskebørste kommer dog ikke i nærheden af transmissionen; den tager jeg helt for sig selv en gang i mellem, med egne og andres råd her fra forum.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Produktnyt: Pirelli lancerer dæk designet specifikt til det danske vintervejr
Pirelli begyndte deres tilbagetog til cykelsporten for lidt over et år siden, og nu har den italienske dækfabrikant lanceret et dæk, der er specifikt designet til det danske vintervejr.
Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Test: Bkool Smart Pro 2
Bkool har lavet er rigtigt godt bud på en Smarttrainer, der er fornuftig til prisen og som kan bruges til forskellige online træningsplatforme.
Test: Bédée 43 ML base layer fra Louison Bobet
En lækker svedtrøje som ikke sidder malet på og derved henvender sig til mange ryttertyper.
Adventskalender: Få Michael Valgrens bog til halv pris
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat