Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Skagen har hele pakken
Peter Christiansen
Af: Peter Christiansen 16.07.2018 @ 08:56

Med en unik natur, spændende museer og kilometervis af cykelruter er Skagen en oplagt weekenddestination for en ny og anderledes cykeloplevelse. Og indlogerer man sig på Ruths Hotel, venter ren forkælelse, når cyklen er sat i kælderen.

Stemningen er helt fransk, mens vi triller ud af Skagen, som lige er ved at vågne. Solen har for længst fået termometeret op på tocifrede varmegrader, og på cafeerne sidder gæster i korte bukser med cappuccinoer, croissanter og morgenaviser, mens skodderne rulles op ved gågadens butikker.

 

Og nøjagtig som man ser det overalt i Sydeuropa, hopper mange - også modne mænd med dyre racere og i tjekket teamtøj - på cyklerne for at få en frisk start på dagen. Og begynder turen i Skagen, kan det kun gå én vej - nemlig sydpå.

 

Kilometer efter kilometer uden motoriseret trafik

Det er et absolut must at starte sin tur på Hulsig-stien. Mellem Skagen og Hulsig har man anlagt en asfalteret cykelrute, som er helt fri for motoriseret trafik. Stien slanger sig mellem lyngklædte klitter og strækninger med skov ned langs Vendsyssels østkyst, og apropos slanger, kan det betale sig at kigge ned en gang i mellem. På varme dage ynder hugormene at sole sig på den lune asfalt.

 

Vi følger den smukke sti sydpå, og først efter 15 kilometer dukker den første ”rigtige” landevej op. Men også her er der gode forhold for cyklister, for langs vejen er der cykelsti i begge retninger, så vi fortsætter mod Frederikshavn. Strækningen er præget af stråtækte sommerhuse, marker, hvor man kan plukke jordbær samt små hyggelige landsbyer, og en gang imellem får man et glimt at det blå, blinkende Kattegat.

 

Efter at have sat cykelhandsken på velkommen til Frederikshavn-skiltet, vender vi og kører tilbage til Skagen. Vores tur er 80 kilometer lang, men den kan nemt forlænges - enten mod Hirtshals i vestlig retning eller mod Sæby/Ålborg, der ligger endnu længere sydpå.

 

Vi har dog fået cykling nok og parkerer på Skagen Havn, hvor vi finder et bord på den populære fiskerestaurant Wittco Fisk & Skaldyr. Her fyldes depoterne op med friskfangede rejer, hummere og sprøde salater, mens vi nipper til den kolde hvidvin. Rundt omkring os summer det af liv. Ud over os er et par gæster ankommet med racercykler, mens en flok lystsejlere fra Norge både nyder maden og de danske priser. Det er bestemt ikke sidste gang, vi har cyklerne med til Skagen.

 

 

Smuk naturoplevelse for mountainbikere

Kommer man for at køre mountainbike, er der flere muligheder, da man i og omkring Skagen har anlagt flere gode spor. Ét af dem går gennem Skagen Klitplantage, der byder på knap 14 kilometers kørsel på grus, træflis og sandet undergrund. Sporets 44 højdemeter virker ikke skræmmende, men til gengæld venter en smuk naturoplevelse mellem lyng, klitter og træer. Andre muligheder finder man i Sæbygaard, Bagterp og Katsig samt i Tornby, hvor der venter stammer, drops og rødder på den 14 kilometer lange sorte rute.

 

En årligt tilbagevendende MTB-event er Coast to Coast-løbet, der traditionelt afvikles lige før Skt. Hans aften, hvor natten er kortest. Deltagerne kan vælge mellem flere ruter, men vil man virkelig udfordres, kan man prøve kræfter med Kongerutens 150 kilometers natløb. Løbet starter ved solnedgang og slutter ved solopgang, og der køres blandt andet på singletrack med pandelamper. En helt speciel oplevelse er det at trille ind på et af depoterne, hvor man nyder forplejningen og samværet med de øvrige deltagere i den lyse nat.

 

Direktøren cykler med

Der er mange overnatningsmuligheder i Skagen, men skal opholdet i det nordligste Danmark opgraderes til en helt speciel oplevelse, kommer man ikke uden om Ruths Hotel i Gl. Skagen. Gang på gang scorer Ruths Hotel topkarakter, når landets avisanmeldere tjekker de bedste danske hoteller for atmosfære, gastronomi og wellness-faciliteter.

 

Men tag ikke fejl! Selv om Ruths Hotel rangerer blandt landets bedste og mest klassiske, er der intet stift over hotellets ånd. Atmosfæren oser af afslappethed og livsnydelse, man kan ankomme i shorts og klipklapper, og det er helt okay at trille racercyklerne tværs gennem receptionen og parkere dem på terrassen. Hotellets direktør, Peter Christian Jensen, cykler selv med, når føromtalte Coast to Coast-løb afvikles, ikke mindst fordi Ruths Hotel byder de sultne deltagere på mad og drikke, når der midt på natten er pitstop i Skagen.

 

Hele pakken

Mens gourmetrestauranten på Ruths er kendt for gastronomi på højt niveau, er brasseriet kendt for hygge og fransk mad, der er så autentisk, at fransk fjernsyn er på pletten for at lave en reportage, mens vi er der. Vi starter vores brasseri-menu med en tallerken kammuslinger ledsaget af et glas fransk Sauvignon Blanc, hvorefter hovedretten - tartar rørt op med finthakket løg, kapers og sennep - kommer ind. Og det rå kød er, sammen med Côte de Rhonen i glasset, den perfekte afslutning på en god cykeldag.

 

Selv om Ruths Hotel henvender sig til et relativt købestærkt segment, kan de fleste være med. Hotellet tilbyder mountainbike-ophold, hvor man for 1.345 kroner får overnatning og morgenmad samt en to-retters menu i brasseriet. Hertil følger fri brug af Ruths wellness-faciliteter samt leje af mountainbikes.

 

Lægger man Skagens øvrige seværdigheder - kunstmuseet, Grenen, bunkermuseet og cykelmulighederne - oveni, har man hele pakken. Det vil næppe blive svært at overtale sin ikke-cyklende partner til et weekendophold i det allernordligste Danmark.

 

Ser mere om cykelruterne i det nordligste Danmark på Toppen af Danmarks hjemmeside, hvor du også kan finde guides til MTB-ture.

Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.
Produktnyt: PurePowers Carbo Race nu med "dansk" smag
Endelig et energipulver med ægte dansk smag! Purepower har lanceret en ny smag til deres populære energipulver-serie. 
Team Sky med ny aerodynamisk teknologi
Team Sky har indgået et strategisk samarbejde med virksomheden Swiss Side, som er eksperter i aerodynamik og tidsoptimering.
Garmin opkøber Tacx
Garmin opkøber Tacx, som er en af de førende producenter af indendørs hometrainers.
GOOD VIBES ONLY – VM i cykelcross – cykelturist i Bogense
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Bontrager Ion 100 R / Flare R City lygtesæt
Masser af synlighed i en lille pakke, gør dette til et lygtesæt som især egner sig til kørsel i byområder.
Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte
En kraftig og effektiv forlygte, som kan det hele og leverer en bred række af gode lysmuligheder til især landevejen.

Instagram #motionsfeltet

Test: Kryptonite Avenue R-75
God baglygte som har en ultrasikker montering samt masser af gode indstillingsmuligheder, når det kommer til lyset.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk – Touren til Gardasøen
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til  Tour TransAlp her til sommer.
Test: Abus Libra forlygte
En god allround lygte som kan lidt af det hele og som principielt opfylder alle dine behov på landevejen. ABUS leverer desuden god og robust kvalitet hele vejen rundt.
Test: Abus Gemini lygtesæt
Et fremragende lygtesæt, hvis du er på jagt efter at gøre dig synlig for andre trafikanter, når du træner i belyste områder. Spændende design gør, at lygten nærmest går i ét med cyklen og aldrig kommer til at sidde i vejen.
Henrik Djernis: VM-ruten et spændende mix
Den tidligere verdensmester, Henrik Djernis, har set nærmere på årets VM-rute i Bogense, og han synes, at den er spændende.
Test: Rapha Pro Team Winter Tights II
Fremragende vintertights som klogt udnytter forskellige stofkvaliteter og dermed tilbyder god regn- og vindbeskyttelse samt masser af varme.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi – Softshell og AmFIB Super Glove
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Produktnyt: Castelli Aero Race jersey og bibshorts
Selv om cykling i 2019 er en high-tech-affære på mange måder, så skal der stadig trædes i pedalerne, når det spidser til ude på landevejen og ens konkurrenter sætter fra land. Eller når der er nogen, som har frækheden til at angribe ens status som lokal Strava-matador.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi bibtight og Thermal Jersey
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi baselayer og vinterjakke
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.

Seneste indlæg i debatten

Hej. Vi er et lille foretagende med lille økonomi uden støtte. Min Far, Per Nielsen vil i en alder af 62 stille til start i et af verdens hårdeste cykelløb. Indtil videre er vi på 5 crew medlemmer der skal sørge for at Per Nielsen kun skal tænke på at cykle. Vi skriver herinde for at finde en ægte cykelentutiast der både kender noget til cykler og cykel mentaliteten. Der kan trække 14 dage plus/minus et par dage da løbet varer 13 dage, med en egen betaling på 2.000 kroner og betaling af egen mad. Derudover er fly og eventuelle ophold undervejs på turen være dækket af Per Nielsen selv. Er der en eller flere interesseret, eller kender nogen der kunne vlre interesseret kan i skrive i opslaget her og kan gå i dybden af hvad denne oplevelse vil indebære. Selve løbet køres tirsdag den 11. juni og 13 dage frem. Simone Velasco (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) tog karrierens første sejr, da han på fornem vis vandt den italienske klassiker Trofeo Laigueglia. Riwan Readynez gjorde sæsondebut i løbet, og havde Joans Aaen med i morgenudbruddet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/italiener_snyder_riwal_readynez_og_favoritterne_i_laiguegila/John Degenkolb (Trek-Segafredo) krydsede i dag stregen først på fjerde etape af Tour de la Provence, men det var kampen mellem Gorka Izagirre (Astana Pro Team) og Simon Clarke (Team EF Education First), der løb med opmærksomheden. Izagirre endte med at vinde med under et sekund. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/millimetertaet_klassement_stjaeler_fokus_fra_degenkolb_sejr_i_provence/Hvilke af nedestående racerdæk er bedst, og hvad kan bedst betale sig. Conti GP 4000 II Vittoria Corsa G+ Evt. Conti GP 5000

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.
Produktnyt: PurePowers Carbo Race nu med "dansk" smag
Endelig et energipulver med ægte dansk smag! Purepower har lanceret en ny smag til deres populære energipulver-serie. 
Team Sky med ny aerodynamisk teknologi
Team Sky har indgået et strategisk samarbejde med virksomheden Swiss Side, som er eksperter i aerodynamik og tidsoptimering.
Garmin opkøber Tacx
Garmin opkøber Tacx, som er en af de førende producenter af indendørs hometrainers.
GOOD VIBES ONLY – VM i cykelcross – cykelturist i Bogense
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Bontrager Ion 100 R / Flare R City lygtesæt
Masser af synlighed i en lille pakke, gør dette til et lygtesæt som især egner sig til kørsel i byområder.
Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte
En kraftig og effektiv forlygte, som kan det hele og leverer en bred række af gode lysmuligheder til især landevejen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat