Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Skagen har hele pakken
Peter Christiansen
Af: Peter Christiansen 16.07.2018 @ 08:56

Med en unik natur, spændende museer og kilometervis af cykelruter er Skagen en oplagt weekenddestination for en ny og anderledes cykeloplevelse. Og indlogerer man sig på Ruths Hotel, venter ren forkælelse, når cyklen er sat i kælderen.

Stemningen er helt fransk, mens vi triller ud af Skagen, som lige er ved at vågne. Solen har for længst fået termometeret op på tocifrede varmegrader, og på cafeerne sidder gæster i korte bukser med cappuccinoer, croissanter og morgenaviser, mens skodderne rulles op ved gågadens butikker.

 

Og nøjagtig som man ser det overalt i Sydeuropa, hopper mange - også modne mænd med dyre racere og i tjekket teamtøj - på cyklerne for at få en frisk start på dagen. Og begynder turen i Skagen, kan det kun gå én vej - nemlig sydpå.

 

Kilometer efter kilometer uden motoriseret trafik

Det er et absolut must at starte sin tur på Hulsig-stien. Mellem Skagen og Hulsig har man anlagt en asfalteret cykelrute, som er helt fri for motoriseret trafik. Stien slanger sig mellem lyngklædte klitter og strækninger med skov ned langs Vendsyssels østkyst, og apropos slanger, kan det betale sig at kigge ned en gang i mellem. På varme dage ynder hugormene at sole sig på den lune asfalt.

 

Vi følger den smukke sti sydpå, og først efter 15 kilometer dukker den første ”rigtige” landevej op. Men også her er der gode forhold for cyklister, for langs vejen er der cykelsti i begge retninger, så vi fortsætter mod Frederikshavn. Strækningen er præget af stråtækte sommerhuse, marker, hvor man kan plukke jordbær samt små hyggelige landsbyer, og en gang imellem får man et glimt at det blå, blinkende Kattegat.

 

Efter at have sat cykelhandsken på velkommen til Frederikshavn-skiltet, vender vi og kører tilbage til Skagen. Vores tur er 80 kilometer lang, men den kan nemt forlænges - enten mod Hirtshals i vestlig retning eller mod Sæby/Ålborg, der ligger endnu længere sydpå.

 

Vi har dog fået cykling nok og parkerer på Skagen Havn, hvor vi finder et bord på den populære fiskerestaurant Wittco Fisk & Skaldyr. Her fyldes depoterne op med friskfangede rejer, hummere og sprøde salater, mens vi nipper til den kolde hvidvin. Rundt omkring os summer det af liv. Ud over os er et par gæster ankommet med racercykler, mens en flok lystsejlere fra Norge både nyder maden og de danske priser. Det er bestemt ikke sidste gang, vi har cyklerne med til Skagen.

 

 

Smuk naturoplevelse for mountainbikere

Kommer man for at køre mountainbike, er der flere muligheder, da man i og omkring Skagen har anlagt flere gode spor. Ét af dem går gennem Skagen Klitplantage, der byder på knap 14 kilometers kørsel på grus, træflis og sandet undergrund. Sporets 44 højdemeter virker ikke skræmmende, men til gengæld venter en smuk naturoplevelse mellem lyng, klitter og træer. Andre muligheder finder man i Sæbygaard, Bagterp og Katsig samt i Tornby, hvor der venter stammer, drops og rødder på den 14 kilometer lange sorte rute.

 

En årligt tilbagevendende MTB-event er Coast to Coast-løbet, der traditionelt afvikles lige før Skt. Hans aften, hvor natten er kortest. Deltagerne kan vælge mellem flere ruter, men vil man virkelig udfordres, kan man prøve kræfter med Kongerutens 150 kilometers natløb. Løbet starter ved solnedgang og slutter ved solopgang, og der køres blandt andet på singletrack med pandelamper. En helt speciel oplevelse er det at trille ind på et af depoterne, hvor man nyder forplejningen og samværet med de øvrige deltagere i den lyse nat.

 

Direktøren cykler med

Der er mange overnatningsmuligheder i Skagen, men skal opholdet i det nordligste Danmark opgraderes til en helt speciel oplevelse, kommer man ikke uden om Ruths Hotel i Gl. Skagen. Gang på gang scorer Ruths Hotel topkarakter, når landets avisanmeldere tjekker de bedste danske hoteller for atmosfære, gastronomi og wellness-faciliteter.

 

Men tag ikke fejl! Selv om Ruths Hotel rangerer blandt landets bedste og mest klassiske, er der intet stift over hotellets ånd. Atmosfæren oser af afslappethed og livsnydelse, man kan ankomme i shorts og klipklapper, og det er helt okay at trille racercyklerne tværs gennem receptionen og parkere dem på terrassen. Hotellets direktør, Peter Christian Jensen, cykler selv med, når føromtalte Coast to Coast-løb afvikles, ikke mindst fordi Ruths Hotel byder de sultne deltagere på mad og drikke, når der midt på natten er pitstop i Skagen.

 

Hele pakken

Mens gourmetrestauranten på Ruths er kendt for gastronomi på højt niveau, er brasseriet kendt for hygge og fransk mad, der er så autentisk, at fransk fjernsyn er på pletten for at lave en reportage, mens vi er der. Vi starter vores brasseri-menu med en tallerken kammuslinger ledsaget af et glas fransk Sauvignon Blanc, hvorefter hovedretten - tartar rørt op med finthakket løg, kapers og sennep - kommer ind. Og det rå kød er, sammen med Côte de Rhonen i glasset, den perfekte afslutning på en god cykeldag.

 

Selv om Ruths Hotel henvender sig til et relativt købestærkt segment, kan de fleste være med. Hotellet tilbyder mountainbike-ophold, hvor man for 1.345 kroner får overnatning og morgenmad samt en to-retters menu i brasseriet. Hertil følger fri brug af Ruths wellness-faciliteter samt leje af mountainbikes.

 

Lægger man Skagens øvrige seværdigheder - kunstmuseet, Grenen, bunkermuseet og cykelmulighederne - oveni, har man hele pakken. Det vil næppe blive svært at overtale sin ikke-cyklende partner til et weekendophold i det allernordligste Danmark.

 

Ser mere om cykelruterne i det nordligste Danmark på Toppen af Danmarks hjemmeside, hvor du også kan finde guides til MTB-ture.

Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Test: Bkool Smart Pro 2
Bkool har lavet er rigtigt godt bud på en Smarttrainer, der er fornuftig til prisen og som kan bruges til forskellige online træningsplatforme.
Test: Bédée 43 ML base layer fra Louison Bobet
En lækker svedtrøje, som ikke sidder malet på og derved henvender sig til mange ryttertyper.
Adventskalender: Få Michael Valgrens bog til halv pris
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Verdens første kommercielle e-cycling hold er dansk - Er du god nok, kan du komme på
Fusion ECT er verdens første kommercielle e-cyling hold. Holdet har tolv ryttere på kontrakt, og efter lanceringen for seks uger siden har interessen været så stor, at holdet nu etablerer et ”stagiare”-hold, som vil gå under navnet Fusion EVO. Hvis du er god nok, kan du blive en af dets ryttere.
Produktnyt: Specialized Angi
Specialized lancerer banebrydende teknologi, som giver venner og familie besked, hvis uheldet er ude og fortæller dem præcis, hvor du er, så hjælp kan sendes afsted. Feltet.dk har eksklusivt fået teknologien til test og talt med ingeniørerne bag udviklingen.

Instagram #motionsfeltet

Test: Isolés vinterjakke og vintertights
Isolés’ første vinterkollektion byder på veldesignede produkter, som klarer sig fremragende i test.
Knivblade på MTB-rute i Svendborg: rytter fik flænset sit dæk
En morgentur på mountainbikeruten i Hallindskoven ved Svendborg endte med et flænset bagdæk, da René Pedersen fra lokalområdet søndag var en tur i skoven.
BLACK WEEKEND PÅ FELTET.DK - SPAR OP TIL 75%
Feltet.dk går amok på vores webshop og sænker priserne på de fleste varer fra imellem 15% til 75%. 
Brosten, bryggerier og berygtede bakker
To af de fem monumentklassikere, Flandern Rundt og Liege-Bastogne-Liege, køres i Belgien, og enhver cykelinteresseret er velkommen til at prøve sig selv af på de skrappe stigninger og lumske brosten. Ud over en fornem cykeltradition har Belgien rigtig meget at byde på - både gastronomisk, historisk og kulturelt - og landet er på alle måder et besøg værd.
Produktnyt: Sportspleje til kvinder fra QM Care
QM står for ‘Quality in Massage’ og deres produkter er baseret på 100 % naturlige ingredienser og udviklet til at hjælpe med at reducere spændinger og ømhed i musklerne samt give afslapning til atleter.
Test: Pronghorn MTB Hardtail Alu 29 - GX Eagle 1x12
Pronghorns letvægts aluminium hardtail mountainbike opfylder cross country-rytterens basale behov for en let og hurtig cykel med en god responsivitet og samtidig til en fornuftig pris.
GOOD VIBES ONLY – CANYON//SRAM Zwift Academy 2018 – et overraskende godt sted at starte på en hometrainer
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Test: Isadore Thermerino Jersey
Isadore er et hjertebarn tilhørende de tidligere professionelle cykelbrødre Martin og Peter Velits.
GOOD VIBES ONLY – LOUISON BOBET – Good looking and great feeling
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
CykelSportMessen - alle gode gange 11
Over 50 udstillere står klar, når Roskilde Kongrescenter åbner op for den 11. udgave af CykelSportMessen, og Feltet.dk og Motionsfeltet.dk er som så ofte før til stede på messen.
Test: Canyon Grail
Grail er Canyons nyeste skud på stammen, når det kommer til terræncykler. Kategorien, som tidligere var domineret af cross-disciplinen, er nu blevet kraftigt udvidet med den kategori, som populært hedder ’Gravel’.
Rydhave Slots Efterskole: Hvis du mener det alvorligt
Det er ikke kun for sjov, når Rydhave Slots Efterskole tilbyder cykelsport som en af disciplinerne på interesseområderne.
Produktnyt: Cannondale Habit 2019
Udviklingen af de forskellige segmenter af mountainbikes er i konstant udvikling. Også hos Cannondale som inviterede os til Tyrkland for at se nærmere på deres seneste kreation. Vi tog derfor en tur til Freibur for at se nærmere på, og ikke mindst prøvekøre, den nye Cannondale Habit 2019.
Test: Bibshorts og langærmet jersey fra Louison Bobet
Det franske brand Louison Bobet er nu tilgængeligt på det danske marked med produkter, som holder en høj produktkvalitet og hylder fortidens afdæmpede æstetik.
Produktnyt: BKOOL klar med direct mount
BKOOL har i flere år arbejdet på at komme med en ny hometrainer med det såkaldte "direct mount"-system. Det er nu på vej. 
Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Test: Bkool Smart Pro 2
Bkool har lavet er rigtigt godt bud på en Smarttrainer, der er fornuftig til prisen og som kan bruges til forskellige online træningsplatforme.
Test: Bédée 43 ML base layer fra Louison Bobet
En lækker svedtrøje, som ikke sidder malet på og derved henvender sig til mange ryttertyper.
Adventskalender: Få Michael Valgrens bog til halv pris
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Verdens første kommercielle e-cycling hold er dansk - Er du god nok, kan du komme på
Fusion ECT er verdens første kommercielle e-cyling hold. Holdet har tolv ryttere på kontrakt, og efter lanceringen for seks uger siden har interessen været så stor, at holdet nu etablerer et ”stagiare”-hold, som vil gå under navnet Fusion EVO. Hvis du er god nok, kan du blive en af dets ryttere.
Produktnyt: Specialized Angi
Specialized lancerer banebrydende teknologi, som giver venner og familie besked, hvis uheldet er ude og fortæller dem præcis, hvor du er, så hjælp kan sendes afsted. Feltet.dk har eksklusivt fået teknologien til test og talt med ingeniørerne bag udviklingen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat