Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 13.08.2017 @ 08:00

Raphas unikke Nocturne-koncept kommer til København næste lørdag, hvor der er cykelfest hele dagen på en lukket rute omkring Kødbyen med mottoet ’Ride all day, race all night’.

København får næste weekend lov til at være den første udenlandske by, der ligger asfalt til Raphas løbsformat Nocturne, som med kæmpe succes har været afviklet i London de seneste år.

 

På en lukket rute igennem Kødbyen er der dækket op til cykelfest hele lørdag d. 19. august, hvor eventen kulminerer med gadeløb for profferne under gadelygterne skær, når mørket falder på sidst på aftenen.

 

Ruten starter ved Øksnehallen, går igennem Kødbyens indre med restauranter og barer, før den svinger ud på Halmtorvet, hvor det sidste stykke mod målsteregn er belagt med brosten og giver en teknisk udfordrende rute.

 

Ride All Day

Før profferne sætter fut i løjerne, kan man opleve en dag spækket med aktiviteter og liv i området.

 

’Ride All Day’ lyder første del af mottoet for Rapha Nocturne og det betyder en dag fyldt med unikke muligheder for at køre på den aflukkede rute.

 

Lokale amatørryttere kan vælge imellem flere kategorier - og der er garanti for underholdende cykelløb, hvis man kommer forbi som tilskuer.

 

Rytterne kan vælge imellem halsbrækkende ’Fixed Gear’-løb, hvor der køres på banecykler uden gear og bremser. Også lokale væddeløbere på almindelig racercykler kan prøve kræfter mod hinanden både på egen hånd eller i hold, mens humørfyldte discipliner med ræs på folde- og ladcykler giver en anderledes oplevelse.

 

Også børn under 10 år kan få lov at prøve kræfter med ruten i deres helt eget løb.

 

Rapha byder også på en unik mulighed for at prøve ruten, selv om man ikke har lyst til at tilmelde sig et løb. Om efterdagen kan man tilmelde sig og få en plads til at køre rundt på ruten i sit helt eget tempo.

 

Race All Night

Når mørket fortrækker dagslyset, så kommer eliteracerne frem fra skyggerne og byder op til race i hæsblæsende tempo. Det giver en helt special stemning, når profferne kaster cyklerne ind i svingene i tusmørket under de blændende gadelygter. Løbet vil være fyldt af internationale såvel som danske topnavne.

 

En af de lokale helte, kendt fra 6-dagsløbene i Ballerup især, Marc Hester, glæder sig:


”Ræs i mørket er et format, jeg elsker. Det er sværer at holde sin position, fordi skyggerne fra gadelygterne får det til at føles som om, at en rytter tæt på dig faktisk er tre og svingene bliver sværere at læse”.

 

Hester er kendt som en formidabel væddeløber, der giver alt hvad han har i sine løb. Han håber at kunne give det danske publikum et godt resultat:


”Med den ekstra motivation det giver at køre i min hjemby, så håber jeg, at det bliver et godt løb for mig”.

 

Af de internationale ryttere stiller en tidligere vinder af Rapha Nocturne og olympisk mester på banen også op. Ed Clancy er et navn som klinger velkendt i cykelkredse og vidner om det stærke elitefelt, man kan opleve helt tæt på.

 

Events og program

Cykelfans har en stor dag i vente, når området omkring ruten omdannes til en sand cykelfest. Langs ruten vil der være en bred vifte af aktiviteter med musik, udstillinger og masser af fest og farver. Det vil også være muligt at følgeløbene på storskærme.


Rapha afholder en gratis expo i Øksnehallen, hvor man kan erhverve sig event merchandise, mens man i Rapha Village kan komme tæt på rytterne, mens de varmer op til ræs.

 

Øksnehallen bliver et centralt punkter for tilskuere med masser af stemning. Her vil der være mad og musik, kolde drikkevarer og mulighed for at følge det hele på storskærm.

 

Program - Lørdag d. 19. august

14.00: Rapha Nocturne Copenhagen Classico

14.45: Rapha Rides the Circuit
16.00: Hansen Is Kids Race
16.30: Cargo Bike Race (ladcykler)
17.05: Race på foldecykler
17.40: Team Criterium
18.20: Criterium
19.15: Fixed Gear Criterium - Kvinder
20.10: Fixed Gear Criterium - Mænd
21.00: Elite Criterium - Kvinder
22.00: Vitamin Well Elite Criterium - Mænd

 

Programmet kan desuden ses her, hvor det også er muligt at tilmelde sig.

 

Test: Summer Kits – FIBR X-Logo Kit
Danske FIBR har efterhånden bidt sig fast på det danske marked for high-end cykeltøj.
På hjul af Rynkeby til Paris - Jeg har ikke råd til at lade være!
For fjerde gang har Team Rynkeby-rytteren Torsten Brix sendt sin dagbog til Motionsfeltet. Dette års tur bød på et møde med statsministeren, perfekt cykelvejr, diarre og et voldsomt styrt.
Produktfokus: Shimano XTR M9100-serien
Udvalgte medier fra hele verden var inviteret med til præsentation og prøvekørsel af den nye XTR-gruppe i Kranjska Gora, Slovenien. Motionsfeltet.dk var med på de snoede trails.
Disse 10 bøger skal du eje under Touren
Juli måned er det oplagte tidspunkt for fordybelse i cykelsporten, når de lange etaper i Tour de France ruller hen over tv-skærmen. Her får du ti oplagte bud på cykelbøger, du kan læse de kommende uger.
Skagen har hele pakken
Med en unik natur, spændende museer og kilometervis af cykelruter er Skagen en oplagt weekenddestination for en ny og anderledes cykeloplevelse. Og indlogerer man sig på Ruths Hotel, venter ren forkælelse, når cyklen er sat i kælderen.
Weekendtilbud: Fedt cykelbrætspil
Flamme Rouge er et fedt brætspil, der rammer det helt rette tråd fra start. Et moderne hobby brætspil, der formår at fange overraskende mange af cykelsportens små nuancer. Køb det i denne weekend og spar 99,95!
Test: Summer Kits - Rapha Pro Team
Vejen til Maratona –Endelig tid til race!
Har du nogensinde leget med tanken om at køre en af de stores Gran Fondo-løb i udlandet? Så er vores artikelserie her - ’Vejen til Maratona’ måske noget for dig.
Produktnyt: Garmin Edge Explore
Garmin lancerede for nogle år siden en Explore-udgave af deres mest populære cykelcomputere rettet mod touring-cyklister, og nu kommer den som en selvstændig cykelcomputer med opdaterede funktioner.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat