Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 13.08.2017 @ 08:00

Raphas unikke Nocturne-koncept kommer til København næste lørdag, hvor der er cykelfest hele dagen på en lukket rute omkring Kødbyen med mottoet ’Ride all day, race all night’.

København får næste weekend lov til at være den første udenlandske by, der ligger asfalt til Raphas løbsformat Nocturne, som med kæmpe succes har været afviklet i London de seneste år.

 

På en lukket rute igennem Kødbyen er der dækket op til cykelfest hele lørdag d. 19. august, hvor eventen kulminerer med gadeløb for profferne under gadelygterne skær, når mørket falder på sidst på aftenen.

 

Ruten starter ved Øksnehallen, går igennem Kødbyens indre med restauranter og barer, før den svinger ud på Halmtorvet, hvor det sidste stykke mod målsteregn er belagt med brosten og giver en teknisk udfordrende rute.

 

Ride All Day

Før profferne sætter fut i løjerne, kan man opleve en dag spækket med aktiviteter og liv i området.

 

’Ride All Day’ lyder første del af mottoet for Rapha Nocturne og det betyder en dag fyldt med unikke muligheder for at køre på den aflukkede rute.

 

Lokale amatørryttere kan vælge imellem flere kategorier - og der er garanti for underholdende cykelløb, hvis man kommer forbi som tilskuer.

 

Rytterne kan vælge imellem halsbrækkende ’Fixed Gear’-løb, hvor der køres på banecykler uden gear og bremser. Også lokale væddeløbere på almindelig racercykler kan prøve kræfter mod hinanden både på egen hånd eller i hold, mens humørfyldte discipliner med ræs på folde- og ladcykler giver en anderledes oplevelse.

 

Også børn under 10 år kan få lov at prøve kræfter med ruten i deres helt eget løb.

 

Rapha byder også på en unik mulighed for at prøve ruten, selv om man ikke har lyst til at tilmelde sig et løb. Om efterdagen kan man tilmelde sig og få en plads til at køre rundt på ruten i sit helt eget tempo.

 

Race All Night

Når mørket fortrækker dagslyset, så kommer eliteracerne frem fra skyggerne og byder op til race i hæsblæsende tempo. Det giver en helt special stemning, når profferne kaster cyklerne ind i svingene i tusmørket under de blændende gadelygter. Løbet vil være fyldt af internationale såvel som danske topnavne.

 

En af de lokale helte, kendt fra 6-dagsløbene i Ballerup især, Marc Hester, glæder sig:


”Ræs i mørket er et format, jeg elsker. Det er sværer at holde sin position, fordi skyggerne fra gadelygterne får det til at føles som om, at en rytter tæt på dig faktisk er tre og svingene bliver sværere at læse”.

 

Hester er kendt som en formidabel væddeløber, der giver alt hvad han har i sine løb. Han håber at kunne give det danske publikum et godt resultat:


”Med den ekstra motivation det giver at køre i min hjemby, så håber jeg, at det bliver et godt løb for mig”.

 

Af de internationale ryttere stiller en tidligere vinder af Rapha Nocturne og olympisk mester på banen også op. Ed Clancy er et navn som klinger velkendt i cykelkredse og vidner om det stærke elitefelt, man kan opleve helt tæt på.

 

Events og program

Cykelfans har en stor dag i vente, når området omkring ruten omdannes til en sand cykelfest. Langs ruten vil der være en bred vifte af aktiviteter med musik, udstillinger og masser af fest og farver. Det vil også være muligt at følgeløbene på storskærme.


Rapha afholder en gratis expo i Øksnehallen, hvor man kan erhverve sig event merchandise, mens man i Rapha Village kan komme tæt på rytterne, mens de varmer op til ræs.

 

Øksnehallen bliver et centralt punkter for tilskuere med masser af stemning. Her vil der være mad og musik, kolde drikkevarer og mulighed for at følge det hele på storskærm.

 

Program - Lørdag d. 19. august

14.00: Rapha Nocturne Copenhagen Classico

14.45: Rapha Rides the Circuit
16.00: Hansen Is Kids Race
16.30: Cargo Bike Race (ladcykler)
17.05: Race på foldecykler
17.40: Team Criterium
18.20: Criterium
19.15: Fixed Gear Criterium - Kvinder
20.10: Fixed Gear Criterium - Mænd
21.00: Elite Criterium - Kvinder
22.00: Vitamin Well Elite Criterium - Mænd

 

Programmet kan desuden ses her, hvor det også er muligt at tilmelde sig.

 

Test: Assos bibshorts og jersey
Vi har haft fingrene i Assos’ entry-level bibshorts samt en kortærmet jersey fra sommerkollektionen for at se, om kvalitetssnakken holder ude på rammen.                
Tour de Aars afvikles igen i september
Oplev motionistcykelløb med stemningen af et professionelt cykelløb. Rytterne vil på ruten være ledsaget af Race Marshals fra Mc Task Force, og der vil være reklamekaravane.
Zillertal et MTB paradis
​MTB i Zillertal,mere end 1200 km cykelruter.
To cykelløb bliver til ét - og Danmarks billigste kvalitetsløb
Skal der være cykelfest - så lad der være cykelfest.
Innovativ crosscykel fra Canyon udfordrer vanetænkning
Canyon løfter i dag sløret for mærkets nyeste satsning: Crosscyklen Inflite CF SLX. Cyklen kommer på tre niveauer - 8.0 Pro Race, 9.0 og 9.0 Pro Race - alle til den ambitiøse og konkurrenceorienterede crossrytter. Topmodellen er målrettet absolutte topryttere, men på nær forskelle i specifikationerne - udstyr og hjul - har alle tre varianter samme interessante features.
Rapha Nocturne kommer til København
Raphas unikke Nocturne-koncept kommer til København næste lørdag, hvor der er cykelfest hele dagen på en lukket rute omkring Kødbyen med mottoet ’Ride all day, race all night’.
Test: Rose Xeon CWX 3100 med skivebremser
Raceorienteret, men stadig tilgængelig. Stiv og hurtig, men ikke ukomfortabel. Og så er Xeon-modellen blandt pionererne, når det kommer til skivebremser på en aeroramme.
Kør Velgørenhedsløbet - nu til Aarhus
​Julemærkefonden er igen i år en del af Danmarks største sportsbegivenhed - PostNord Danmark Rundt - med stor støtte fra PostNord og Danmarks Cykle Union (DCU).
Tour de Vest afvikles igen
Nu skal kæden smøres og hjelmen spændes, fordi søndag den 3. september er der igen motionscykelløbet Tour de Vest.

Instagram #motionsfeltet

Månedens cykelbutik

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com