Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 13.08.2017 @ 08:00

Raphas unikke Nocturne-koncept kommer til København næste lørdag, hvor der er cykelfest hele dagen på en lukket rute omkring Kødbyen med mottoet ’Ride all day, race all night’.

København får næste weekend lov til at være den første udenlandske by, der ligger asfalt til Raphas løbsformat Nocturne, som med kæmpe succes har været afviklet i London de seneste år.

 

På en lukket rute igennem Kødbyen er der dækket op til cykelfest hele lørdag d. 19. august, hvor eventen kulminerer med gadeløb for profferne under gadelygterne skær, når mørket falder på sidst på aftenen.

 

Ruten starter ved Øksnehallen, går igennem Kødbyens indre med restauranter og barer, før den svinger ud på Halmtorvet, hvor det sidste stykke mod målsteregn er belagt med brosten og giver en teknisk udfordrende rute.

 

Ride All Day

Før profferne sætter fut i løjerne, kan man opleve en dag spækket med aktiviteter og liv i området.

 

’Ride All Day’ lyder første del af mottoet for Rapha Nocturne og det betyder en dag fyldt med unikke muligheder for at køre på den aflukkede rute.

 

Lokale amatørryttere kan vælge imellem flere kategorier - og der er garanti for underholdende cykelløb, hvis man kommer forbi som tilskuer.

 

Rytterne kan vælge imellem halsbrækkende ’Fixed Gear’-løb, hvor der køres på banecykler uden gear og bremser. Også lokale væddeløbere på almindelig racercykler kan prøve kræfter mod hinanden både på egen hånd eller i hold, mens humørfyldte discipliner med ræs på folde- og ladcykler giver en anderledes oplevelse.

 

Også børn under 10 år kan få lov at prøve kræfter med ruten i deres helt eget løb.

 

Rapha byder også på en unik mulighed for at prøve ruten, selv om man ikke har lyst til at tilmelde sig et løb. Om efterdagen kan man tilmelde sig og få en plads til at køre rundt på ruten i sit helt eget tempo.

 

Race All Night

Når mørket fortrækker dagslyset, så kommer eliteracerne frem fra skyggerne og byder op til race i hæsblæsende tempo. Det giver en helt special stemning, når profferne kaster cyklerne ind i svingene i tusmørket under de blændende gadelygter. Løbet vil være fyldt af internationale såvel som danske topnavne.

 

En af de lokale helte, kendt fra 6-dagsløbene i Ballerup især, Marc Hester, glæder sig:


”Ræs i mørket er et format, jeg elsker. Det er sværer at holde sin position, fordi skyggerne fra gadelygterne får det til at føles som om, at en rytter tæt på dig faktisk er tre og svingene bliver sværere at læse”.

 

Hester er kendt som en formidabel væddeløber, der giver alt hvad han har i sine løb. Han håber at kunne give det danske publikum et godt resultat:


”Med den ekstra motivation det giver at køre i min hjemby, så håber jeg, at det bliver et godt løb for mig”.

 

Af de internationale ryttere stiller en tidligere vinder af Rapha Nocturne og olympisk mester på banen også op. Ed Clancy er et navn som klinger velkendt i cykelkredse og vidner om det stærke elitefelt, man kan opleve helt tæt på.

 

Events og program

Cykelfans har en stor dag i vente, når området omkring ruten omdannes til en sand cykelfest. Langs ruten vil der være en bred vifte af aktiviteter med musik, udstillinger og masser af fest og farver. Det vil også være muligt at følgeløbene på storskærme.


Rapha afholder en gratis expo i Øksnehallen, hvor man kan erhverve sig event merchandise, mens man i Rapha Village kan komme tæt på rytterne, mens de varmer op til ræs.

 

Øksnehallen bliver et centralt punkter for tilskuere med masser af stemning. Her vil der være mad og musik, kolde drikkevarer og mulighed for at følge det hele på storskærm.

 

Program - Lørdag d. 19. august

14.00: Rapha Nocturne Copenhagen Classico

14.45: Rapha Rides the Circuit
16.00: Hansen Is Kids Race
16.30: Cargo Bike Race (ladcykler)
17.05: Race på foldecykler
17.40: Team Criterium
18.20: Criterium
19.15: Fixed Gear Criterium - Kvinder
20.10: Fixed Gear Criterium - Mænd
21.00: Elite Criterium - Kvinder
22.00: Vitamin Well Elite Criterium - Mænd

 

Programmet kan desuden ses her, hvor det også er muligt at tilmelde sig.

 

DGI Hærvejsløbet åbner tilmeldingen med to nyheder
Når tilmeldingen til næste års DGI Hærvejsløbet åbner tirsdag 24 oktober klokken 10, vil det være med to nyheder til deltagerne. Den ene er, at der bliver en 70 km landevejsrute fra Nr. Snede, mens den største nyhed er, at der kommer en 125 km landevejsrute fra Aalborg i nord til Viborg.
Uebler lancerer utrolig fiks cykelholder
Skal cyklen med på ferie, træning eller Motionsløb? Så prøv Ueblers lette og sikre cykelholder i21.
Løbsberetning fra Hærvejsløbet 165 km på MTB
Team Motionsfeltet.dk havde John Myrup til start i Hærvejsløbet 2017, og han har forfattet en løbsberetning, hvor han fortæller om sin oplevelse.
Test: EKOI Perso Evo 6
Fransk finesse i både udførsel og funktion giver et par briller, som er tilgængelige i pris og giver masser af kvalitet og design for pengene.
[VIDEO] Kom helt tæt på Redbull Rævejagt
I weekenden blev Red Bull rævejagt afviklet i Rebild Bakker. Det var en mudret og våd omgang, hvor Sebastian Fini sejrede. 
Se kategorierne og stem til Danish Bike Award
Danmarks bedste cykelryttere, -event og -klub skal kåres ved årets Danish Bike Award - og der skal findes nyt medlem til Hall of Frame med mere.
Ny trend: Dropper Post - hvad er det?
Dropper post har i de sidste mange år været utroligt populært på downhill- og enduro-cykler, men er i stigende grad også begyndt at bevæge sig over på full suspension trail-cykler.
Produktnyt: Specialized Tarmac SL6
Specialized har lavet en ny opgradering af deres Tarmac ramme. Vi har kigget nærmere på den!
Fini sejrede i Red Bull Rævejagt
Spørger du den almene dansker, var vejrguderne ikke med de 450 mountainbikers til Red Bull Rævejagt i Rebild Bakker. Spørger du deltagerne, kunne det nok ikke have været mere perfekt. Med mudder fra top til tå, da de krydsede målstregen, blev årets mest intense mountainbikeløb gennemført med manér. 

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Tusind tak for jeres svar. Her til morgen var jeg faktisk ude på en kortere tur - til Farum og tilbage igen ad Hillerødmotorvejen/Frederiksborgvej. Kun 34 km, men det var godt lige at komme ud og mærke benene. De har stået stille alt for længe pga. hjernerystelse. og Meget værdifulde oplysninger, som jeg slet ikke var klar over. Vil helt sikkert bruge begge tjenester til at finde nye ruter. Spørgsmålet er så, om det er muligt at få ruterne ned på et format, som man kan køre efter - altså lidt a la gps-vejvisninger, fx i Google Maps? Tidligere kunne man i Google Maps på computeren oprette en rute, gemme linket til den og åbne den i Google Maps på telefonen - men det kan man åbenbart ikke mere. Andre forslag? Dit link fører ikke til en rute men tilsyneladende til en profil på en Henrik K. Jeg arbejder på Langelinie, så jeg har tidligere taget O2 fra Vanløse, drejet af på Borgmester Christiansens Gade og ud på Amager, hvor jeg har taget den hele vejen syd- og østover for til sidst at ramme Christianshavn og Indre By, før jeg vendte næsen mod Langelinie. Men jeg vil da helt klart overveje Vestvolden næste gang!De fleste tankstationer har vand,børster og spande.... faktisk tror jeg det var Q8 , der på et tidspunkt havde regulære cykelvask pladser på "udvalgte steder" ... Zwift & Bkool fungere på to forskellige måder. Zwift har nogle få faste ruter, mens Bkool nærmest har et uendeligt antal ruter. Zwifts ruter er kun 3D, altså animeret, mens Bkool har både 3D, video og bare kort. Jeg lavede lige en søgning i Bkool efter video sessions med en god længde og ingen bjerge: https://ibb.co/dTB7Am 470 sessions ud af over 2,5 mio. Grunden til at der er så hulens mange sessions i Bkool er at bl.a. folk kan uploade video, men mest fordi Bkool kan linke direkte til Strava hvorved ens rute fra den virkelige verden, automatisk bliver overført til Bkool. Efter dette er sket, står der så nogle servere hos Bkool og tygger lidt på ruten, hvorefter den spytter en 3D version ud i den anden ende. En forholdsvis kompliceret process, hvor de også benytter satellit data de kan finde ud fra gps positioner. Zwift tilføjer lige så stille flere ruter til deres samling og indeholder nu også et par flade ruter. Generelt benytter jeg efterhånden kun Bkool til at køre Video session en gang imellem hvor man ikke har lyst til race, men egentlig bare nyde udsigten, eller at lære en rute at kende inden man skal prøve den i virkeligheden. Skal det være race og mere realisme, så er det Zwift. Her fungerer slipstrøm også bedre end i Bkool, og der skal som i den virkelige verden bruges flere kræfter på at køre solo. Ok, Bluetooth er jo egentlig bare en datatransport standard. Selve protokollen der benyttes ovenpå kan jo være proprietær, så Bkool App'en skal altså kende den måde "Kickr" snakker på. Ant+ derimod, er en decideret protokol til at sende/modtage træningsdata og det bør derfor virke med ANT+. Mon ikke bare du skal anskaffe en lightning/USB adaptor og plugge din dongle i?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com