14.02.2016 @ 11:34

I 2016 kører to af verdens største cykelhold på SCOTT-cykler, de to WorldTeams ORICA-GreenEDGE og IAM Cycling. Ifølge SCOTT selv på deres hurtigste cykler nogensinde.

Cykelfabrikanter bryster sig ofte - og forståeligt nok - af deres sponsorater af de største cykelhold, fordi det er en form for et kvalitetsstempel af cyklerne. Det gør sig også gældende for SCOTT Sports SA, som har leveret nogle af de store innovationer i cykelsporten.

 

Det bedste eksempel er fra 1989, hvor Greg LeMond som den første professionelle landevejsrytter i et større cykelløb brugte en aerodynamisk "clip-on"-bøjle udviklet af SCOTT på den enkeltstart, der afgjorde Tour de France på Champs-Élysées det år.

 

Siden har de udvidet og udviklet og er i dag sponsor for de to WorldTeams ORICA-GreenEDGE og IAM Cycling. Deres cykler til 2016 er blevet præsenteret, og de kører ikke overraskende på SCOTTs topmodeller Foil og Addict.

 

SCOTT Foil Team Issue of ORICA-GreenEDGE 2016.

 

SCOTT leverer i Foil-serien ramme, frempind og forgaffel til cyklen, mens Syncros har skabt det nye RR1.0-"cockpit". Hvor Shimano står for langt de fleste komponenter og Zipp for hjulene på ORICA-GreenEDGEs cykel, deler DT Swiss og Shimano hos IAM Cycling.

 

"Den er hurtig, men holder en lav vægt. I en spurtfinale tæller hver eneste watt og fartøgning - derfor er Foil mit førstevalg," fortæller ORICA-GreenEDGEs sprinter Michael Matthews.

 

"Jeg foretrækker virkelig Foil til næsten alle løb på grund af dens stive og aerodynamiske, men alligevel lette natur," lyder det fra IAM Cyclings Heinrich Haussler.

 

SCOTT Foil Team Issue of IAM Cycling 2016.

 

Foil-rammen vejen 945 gram og er dermed blandt de letteste aero-cykler på markedet og er samtidig forsøgt at gøre lidt mere komfortabel. Bemærkelsesværdigt er særligt det nye Syncros Aero RR1.0-cockpit, som har ændret lidt på det konventionelle styr og forsøgt at lave et stivere og mere aerodynamisk styr.

 

Holdene bruger også SCOTTs anden topmodel Addict, der har med større fokus på letvægt og derfor foretrækkes til de bjergrige dage, mens enkeltstarter og holdtidskørsel for begge holds vedkommende køres på SCOTTs tempocykel Plasma.

 

Heunder kan du se en præsentationsvideo af Foil, hvor Michael Matthews og Matthias Brändle (IAM Cycling) fortæller lidt om det at være cykelrytter, og hvordan det at kunne stole på sin cykel er vigtigt for det.

 

 

Officielt: Her afholdes EM i Gravel
Det er lige blevet annonceret at Finland bliver værtsnation for Europamesterskaberne i Gravel i 2027. 
Nyt cykelmagasin på gaden
Motionsfeltet.dk har sendt et nyt efterårsmagasin på gade. 160 sider med masser lækkert stof til motionisten eller pendleren.
Mørkøv vil have fingrene i Vingegaard: Jeg håber selvfølgelig utrolig meget
Den kommende landstræner i landevejscykling, Michael Mørkøv, vil have Jonas Vingegaard med til diverse mesterskaber.
Læserbrev: Pokal eller kiste?
Den teknologiske udvikling har gjort cykelsporten langt farligere, argumenterer Jan Louis Svenningsen i dette læserbrev. Han kræver derfor handling for at øge sikkerheden. 
Danmark får ny landstræner
DCU har skiftet landstræner.
Følg herrernes VM-linjeløb på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på VM på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Mads Pedersen og Jakob Fuglsangs kamp om at blive verdensmester. 
Simon Andreassen bliver verdensmester
Simon Andreassen vinder VM i mountainbike på marathondistancen.
Konkurrence: Vind en letvægts-børnecykel fra woom
Vind en børnecykel med Motionsfeltet.dk. 
Vild træningstur: Evenepoel er klar til VM
Remco Evenepoel ligger ikke på den lade side her halvanden uge før VM.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet