23.12.2016 @ 09:00

Netop nu forbereder de professionelle hold sig til næste sæson under sydligere himmelstrøg.

Følger man holdene og nogle af rytterne på diverse sociale medier, så står det hurtigt klart, at det som flere store producenter af cykeludstyr længe har forsøgt at presse igennem, ser ud til at blive en realitet: Skivebremserne gør i 2017 for alvor sit indtog på landevejscyklerne.

 

Flere profiler har nemlig løbende afsløret 2017-cykler med skivebremser - ofte med en god portion begejstring som underlægning. Om cyklerne primært bliver til træningsbrug eller om UCI tager en klar beslutning om skiverne end den hidtidige testkurs, må tiden gøre os klogere på.

 

To af de teams som med sikkerhed kan få adgang til skiverne er Movistar og Katusha. Deres cykelsponsor Canyon har nemlig netop afsløret, at de tror på skivebremserne til landevejen - endda så meget, at samtlige modeller i landevejskollektionen har fået en overhaling, og nu også fås med skiver.

 

 

Aeroad, Ultimate og Endurance

Sådan lyder navnene på flagskibene i landevejsprogrammet fra tyskerne, som faktisk allerede i 2006 flirtede med konceptet at bringe skivebremser på landevejen. Projektet hed ’Project 6.8’ og skulle illustrere, at det godt kunne lade sig gøre at lancere det anderledes bremsesystem og stadig holde sig på UCI’s vægtgrænse på 6.8 kilo.

 

Alle tre modeller kan fra næste sæson fås med skivebremser og de forbedrede bremseegenskaber.

 

Aero-modellen Aeroad, som hurtigt har positioneret sig som en af verdens mest succesfulde af slagsen, når det kommer til landevejsrammer med fokus på aerodynamikken, opgraderes i SLX-versionen, som er den ypperste version af fartmonsteret.

 

Ultimate-modellen, som med Nairo Quintana som pilot har en Grand Tour på sine palmares, opdateres ligeledes i SLX-versionen, mens også den mere prisvenlige SL-version bliver udstyret med skiverne til næste sæson. Det betyder i praksis, at man kan få en Canyon Ultimate med skivebremser til under 17.000,- kroner.

 

Endurance-modellen, som faktisk allerede blev udstyret med nye bremser tidligere i år, følger trop og tilbydes med skiver i både SLX og SL-versionen. Den komfortorienterede og alsidige pakke kan således erhverves fra 15.799,- kroner op opefter.

 

Vi har allerede haft fingrene i den skiveudstyrede Endurace CF SLX - læs mere her.

 

Re-designede rammer

Da skivebremsesystemet er markant anderledes end de traditionelle fælgbremser, så har Canyon valgt ikke at tilpasse de eksisterende rammeplatforme, da det ikke ville give det optimale resultat for rytteren. Derfor har ingeniørerne bygget rammerne op fra bunden igen, for at sikre optimale køreegenskaber og for at kunne tilbyde den samme performance, som på de eksisterende cykler.

 

2017-modellerne er allerede tilgængelige på Canyons hjemmeside.

Billedgalleri

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet