Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Øg koncentrationen med cykling
Foto: Martin Paldan, GripGrab
Af: Christian Berg 15.10.2017 @ 14:19

Pokerspilleren Marcin Horecki har på egen krop mærket, hvor stor indflydelse cykling har haft på koncentrationen.

Cykling er en sport, der har mange kendte positive effekter på kroppen såsom øget udholdenhed, forbedret konditionstal og stærke ben. De senere år er det dog blevet bevist, at det ikke kun er kroppen som har gavn af denne populære motionsform. Den øgede udholdenhed gavner nemlig ikke kun kroppen men faktisk også hjernen.

 

Et studie i British Medical Journals Sports Medicin har vist, at cykling bidrager til en øget mental sundhed. Det har mange motionister oplevet på egen krop, men nu kan videnskaben altså forklare hvorfor dette ses hos lige netop cykelentusiaster. En mand der i den grad har oplevet, hvordan cykling har bidraget til hans mentale udholdenhed er pokerspilleren Marcin Horecki, som udover at være tidligere alpinskiløber også spiller for Team PokerStars. Alle tre aktiviteter der kræver, at han skal holde hovedet koldt og koncentrationen skarp uden at fortrække en mine.

 

Horecki har i løbet af sin professionelle karriere oplevet, hvordan pokerspillet stiller store krav til hans mentale velvære. Som tidligere alpinskikøber ved han, at udholdenhedssport som cykling er sublim ti at optimere både fysikken men også hans mentale styrke. Horecki oplevede gennem cyklingen, at hans udholdenhed blev styrket, og at hans fokus blev skærpet. Begge disse udfald er fornyeligt blevet sammenkædet med cykling af videnskaben.

 

Cykling er nemlig en af de sportsgrene, der både giver sindet ro ved, at man ofte kommer ud i den friske luft og den frie natur, men cyklingen bidrager, som Margrets også oplevede, også til at øge hjernens evne til at holde fokus og koncentrere sig. Hjernen har nemlig brug for en stor mængde ilt for, at den kan koncentrere sig i længere tid. Konditionstræning bidrager til en øget iltoptagelse, og da hjernen lever af ilt, er det essentielt for en god hjernefunktion, at vi holder vores iltoptagelse i top.

 

Cykling har vist sig, at være en særdeles effektiv metode til, at øge konditionen og derved iltoptagelsen i kroppen. Derudover vil det også bidrage til en bedre vejrtrækning, og dette kan hjælpe kroppen i ro, hvis den oplever stress.

 

 

Disse videnskabeligt dokumenterede effekter af cykling kan Horecki i den grad bekræfte. Som professionel pokerspiller er det vigtigt at kunne slå koldt vand i blodet og holde kroppen i ro. Cellerne i hele kroppen lever af den ilt, som de får gennem blodgennemstrømningen, og derfor bidrager det selvsagt ikke kun til en øget koncentrationsevne men også til at sænke kroppens stressniveau og regenereringen af nye celler.

 

Åndedrættet er kroppens vigtigste funktion, så om du er pokerspiller eller ej, så vil du kunne mærke alle de positive effekter, cyklingen har, efter selv kort tid på jernhesten. Der skal nemlig ikke meget til, før du vil begynde at kunne høste frugterne af dine mange ture. Tager du cyklen i skoven, vil du kunne trække en mere iltholdig luft ned i lungerne, samtidigt med at du får både motion og natur i din hverdag. Er du ikke lige i nærheden af en skov, så kan turen på cyklen frem og tilbage på arbejdet også gøre en radikal forskel for dit helbred og derved også din koncentration.

Boganmeldelse: USA på tværs
Bogen USA på tværs er en uskøn blanding af amerikansk politik, lidt cykling, lidt rejseskildring og et skvæt Lars Toft Rasmussen. Bogen efterlader én med en rodet læseoplevelse.
Vind en VIP dag til Tour de France med Team Sunweb
Vild konkurrence! Vind en VIP dag til Tour de France med fly, hotelovernatning og middag.
Stortest: Summer Kits – Push Hard
Veludført og veldesignet kit med udtalte aerodynamiske reference fra spændende italiensk brand, som er nyt på danske breddegrader.
Boganmeldelse: Cykelreparation
En meget fin, dog enkelte steder lidt overfladisk, gennemgang af de fleste vedligehold og reparationsopgaver på cykler. En god bog for folk, som før har haft værktøj i hånden.
GOOD VIBES ONLY – Cykelstafetten Kolding – fællesskabet sejrede
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget der ligner…
Anmeldelse: Rolf Sørensens store cykelalmanak
En lækker cykelbogen ramte butikkerne her i starten af april måned. Feltet.dk har kigget nærmere på bogen, som rammer toppen af skalaen.
WEEKENDTILBUD: Spar 5000 kroner på fedt hjulsæt
I den kommende weekend vil Feltet.dk have gode tilbud på hjulsæt fra Juhl Cycling. Spar 5.000 kroner på dit kommende hjulsæt, plus du får dæk og slanger gratis til en værdi af 856 kroner!
Boganmeldelse: Vi Var Unge og Ubekymrede
Laurent Fignon blev kendt som manden, der i 1989 tabte Tour de France med sølle otte sekunder på den berømte sidste etape, enkeltstarten på Champs Élysées. I 2009 udkom bogen på fransk og senere engelsk. Nu er den kommet på dansk oven i købet med forord af Mr. Tour De France, Jørgen Leth. Feltet.dk har haft mulighed for at læse den.
Assos præsenterer ny mountainbike-kollektion
ASSOS lancerer nu sin nye og billigere MTB XC-kollektion.

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com