Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Øg koncentrationen med cykling
Foto: Martin Paldan, GripGrab
Af: Christian Berg 15.10.2017 @ 14:19

Pokerspilleren Marcin Horecki har på egen krop mærket, hvor stor indflydelse cykling har haft på koncentrationen.

Cykling er en sport, der har mange kendte positive effekter på kroppen såsom øget udholdenhed, forbedret konditionstal og stærke ben. De senere år er det dog blevet bevist, at det ikke kun er kroppen som har gavn af denne populære motionsform. Den øgede udholdenhed gavner nemlig ikke kun kroppen men faktisk også hjernen.

 

Et studie i British Medical Journals Sports Medicin har vist, at cykling bidrager til en øget mental sundhed. Det har mange motionister oplevet på egen krop, men nu kan videnskaben altså forklare hvorfor dette ses hos lige netop cykelentusiaster. En mand der i den grad har oplevet, hvordan cykling har bidraget til hans mentale udholdenhed er pokerspilleren Marcin Horecki, som udover at være tidligere alpinskiløber også spiller for Team PokerStars. Alle tre aktiviteter der kræver, at han skal holde hovedet koldt og koncentrationen skarp uden at fortrække en mine.

 

Horecki har i løbet af sin professionelle karriere oplevet, hvordan pokerspillet stiller store krav til hans mentale velvære. Som tidligere alpinskikøber ved han, at udholdenhedssport som cykling er sublim ti at optimere både fysikken men også hans mentale styrke. Horecki oplevede gennem cyklingen, at hans udholdenhed blev styrket, og at hans fokus blev skærpet. Begge disse udfald er fornyeligt blevet sammenkædet med cykling af videnskaben.

 

Cykling er nemlig en af de sportsgrene, der både giver sindet ro ved, at man ofte kommer ud i den friske luft og den frie natur, men cyklingen bidrager, som Margrets også oplevede, også til at øge hjernens evne til at holde fokus og koncentrere sig. Hjernen har nemlig brug for en stor mængde ilt for, at den kan koncentrere sig i længere tid. Konditionstræning bidrager til en øget iltoptagelse, og da hjernen lever af ilt, er det essentielt for en god hjernefunktion, at vi holder vores iltoptagelse i top.

 

Cykling har vist sig, at være en særdeles effektiv metode til, at øge konditionen og derved iltoptagelsen i kroppen. Derudover vil det også bidrage til en bedre vejrtrækning, og dette kan hjælpe kroppen i ro, hvis den oplever stress.

 

 

Disse videnskabeligt dokumenterede effekter af cykling kan Horecki i den grad bekræfte. Som professionel pokerspiller er det vigtigt at kunne slå koldt vand i blodet og holde kroppen i ro. Cellerne i hele kroppen lever af den ilt, som de får gennem blodgennemstrømningen, og derfor bidrager det selvsagt ikke kun til en øget koncentrationsevne men også til at sænke kroppens stressniveau og regenereringen af nye celler.

 

Åndedrættet er kroppens vigtigste funktion, så om du er pokerspiller eller ej, så vil du kunne mærke alle de positive effekter, cyklingen har, efter selv kort tid på jernhesten. Der skal nemlig ikke meget til, før du vil begynde at kunne høste frugterne af dine mange ture. Tager du cyklen i skoven, vil du kunne trække en mere iltholdig luft ned i lungerne, samtidigt med at du får både motion og natur i din hverdag. Er du ikke lige i nærheden af en skov, så kan turen på cyklen frem og tilbage på arbejdet også gøre en radikal forskel for dit helbred og derved også din koncentration.

Stortest af hjelme – Under 1000,- kroner – Del 1
Feltet.dk har haft en række hjelme til test for at se på hvordan de klarer sig på de forskellige parametre, der gør en hjelm god.
Julegaveide: Carbon MTB 29" med Shimano
Fra den 24. november og frem imod jul præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk en julegaveidé hver dag.
ROTORs nye kranksæt hylder Sastre
ROTOR’s nye ALDHU-kranksæt sætter nye standarder for stivhed og vægt i et nyt eksklusivt design.
Gode julegaveideer 2017
Fra den 24. november og frem imod jul præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk en julegaveidé hver dag.
Elmgreens liv på landevej og bane: Et liv med to hjul
Elmgreen fortæller lystigt om sine bogovervejelser til "Et liv med to hjul", der er en samling af hans 64 bedste anekdoter om bane- og landevejscykling.
Produktnyt: Pinarello lancerer en ny cykel - Nytro
Pinarello har i dag offentliggjort, at de lancerer deres første elcykel nogensinde - navnet på det nye familiemedlem er Nytro. 
Et liv med to hjul: Elmgreens 64 fantastiske anekdoter
Henrik Elmgreen fortæller sine bedste anekdoter om cykelsporten i sin helt nye bog, som netop er kommet på lager i dag.
Test: Assos LL. milleTights_s7
Verdensklassekomfort giver cykelglæden vinger i de kolde måneder, mens Assos manifesterer sig som nogle af de bedste i branchen, når der skal kreeres underdele til ryttere.
Køb revolutionerende hovedtelefoner til cykling og motion - SPAR 20%
I anledningen af julen, så giver Feltet.dk 20% på alle varer i webshoppen. Deriblandt er de populære hovedtelefoner, som ofteer en udfordring på cykelturen, hvis man også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring en. Her kommer AfterShokz Trekz Titanium ind i billedet, som giver helt nye muligheder.​ Vi skal vænne os til et nyt ord inden for hovedtelefoner: Open-ear Bone Conduction.

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com