Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Øg koncentrationen med cykling
Foto: Martin Paldan, GripGrab
Af: Christian Berg 15.10.2017 @ 14:19

Pokerspilleren Marcin Horecki har på egen krop mærket, hvor stor indflydelse cykling har haft på koncentrationen.

Cykling er en sport, der har mange kendte positive effekter på kroppen såsom øget udholdenhed, forbedret konditionstal og stærke ben. De senere år er det dog blevet bevist, at det ikke kun er kroppen som har gavn af denne populære motionsform. Den øgede udholdenhed gavner nemlig ikke kun kroppen men faktisk også hjernen.

 

Et studie i British Medical Journals Sports Medicin har vist, at cykling bidrager til en øget mental sundhed. Det har mange motionister oplevet på egen krop, men nu kan videnskaben altså forklare hvorfor dette ses hos lige netop cykelentusiaster. En mand der i den grad har oplevet, hvordan cykling har bidraget til hans mentale udholdenhed er pokerspilleren Marcin Horecki, som udover at være tidligere alpinskiløber også spiller for Team PokerStars. Alle tre aktiviteter der kræver, at han skal holde hovedet koldt og koncentrationen skarp uden at fortrække en mine.

 

Horecki har i løbet af sin professionelle karriere oplevet, hvordan pokerspillet stiller store krav til hans mentale velvære. Som tidligere alpinskikøber ved han, at udholdenhedssport som cykling er sublim ti at optimere både fysikken men også hans mentale styrke. Horecki oplevede gennem cyklingen, at hans udholdenhed blev styrket, og at hans fokus blev skærpet. Begge disse udfald er fornyeligt blevet sammenkædet med cykling af videnskaben.

 

Cykling er nemlig en af de sportsgrene, der både giver sindet ro ved, at man ofte kommer ud i den friske luft og den frie natur, men cyklingen bidrager, som Margrets også oplevede, også til at øge hjernens evne til at holde fokus og koncentrere sig. Hjernen har nemlig brug for en stor mængde ilt for, at den kan koncentrere sig i længere tid. Konditionstræning bidrager til en øget iltoptagelse, og da hjernen lever af ilt, er det essentielt for en god hjernefunktion, at vi holder vores iltoptagelse i top.

 

Cykling har vist sig, at være en særdeles effektiv metode til, at øge konditionen og derved iltoptagelsen i kroppen. Derudover vil det også bidrage til en bedre vejrtrækning, og dette kan hjælpe kroppen i ro, hvis den oplever stress.

 

 

Disse videnskabeligt dokumenterede effekter af cykling kan Horecki i den grad bekræfte. Som professionel pokerspiller er det vigtigt at kunne slå koldt vand i blodet og holde kroppen i ro. Cellerne i hele kroppen lever af den ilt, som de får gennem blodgennemstrømningen, og derfor bidrager det selvsagt ikke kun til en øget koncentrationsevne men også til at sænke kroppens stressniveau og regenereringen af nye celler.

 

Åndedrættet er kroppens vigtigste funktion, så om du er pokerspiller eller ej, så vil du kunne mærke alle de positive effekter, cyklingen har, efter selv kort tid på jernhesten. Der skal nemlig ikke meget til, før du vil begynde at kunne høste frugterne af dine mange ture. Tager du cyklen i skoven, vil du kunne trække en mere iltholdig luft ned i lungerne, samtidigt med at du får både motion og natur i din hverdag. Er du ikke lige i nærheden af en skov, så kan turen på cyklen frem og tilbage på arbejdet også gøre en radikal forskel for dit helbred og derved også din koncentration.

Om en uge starter årets store cykeldyst! Er du klar?
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Kun 10 dage til Feltet.dk Tour starter!
Nu er der kun 10 dage til årets cykelspil starter. Sæt dit managerhold i Feltet.dk og vind nogle af de flotte præmier og dyst imod familien, venner og bekendte. 
Test: Dynamic Cycling Fit - find den rigtige saddel med Giant
​Giant har udviklet et hurtigt og smart system til at matche rytteren med den rigtige saddel. Vi har testet systemet på egen krop.
Se præmier for mere end 60.000 kroner til årets cykeldyst!
Feltet.dks helårlige spil, Feltet.dk Tour, har åbnet for tilmelding, hvorefter du kan sætte dit managerhold frem til den 24. februar 2018, hvor endagsløbet Omloop Het Nieuwsblad og Classic de l'Ardeche køres. Når spillet er startet, så er det ikke muligt at ændre på sit hold. Du skal vælge 25 ryttere til denne cykelsæson. 
Test: Rose Pro Cross Apex 1
Ny aluminum crosscykel fra Rose Bikes, et multitool til grus, mudder og asfalt, der gør det godt på alle parametre.
Produktnyt: S-Works 7 sko
Specialized lancerer i dag en ny sko, som bliver den 7. generation af S-Works skoen. 
Produktnyt: S-Works Evade hjelm
Specialized har i dag lanceret en helt ny hjelm, som kaldes S-Works Evade. 
Vis bisserne til MTB Bissen MTB i Svendborg
Bissen et MTB løb på fed og varieret rute i Svendborg, rå rammer, smukke omgivelser, byens stejle gader og skovens fede spor. Altsammen med til at give et varieret og afvekslende super flow i sporet.
For nørder: Lasse Norman vandt uden forskifter
Lasse Norman Hansen vandt i nat årets første danske UCI-sejr på landevejen, da han spurtede sig til sejren på 1. etape af Herald Sun Tour, og cyklen havde et anderledes setup. Lad os nørde lidt!

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com