Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Øg koncentrationen med cykling
Foto: Martin Paldan, GripGrab
Af: Christian Berg 15.10.2017 @ 14:19

Pokerspilleren Marcin Horecki har på egen krop mærket, hvor stor indflydelse cykling har haft på koncentrationen.

Cykling er en sport, der har mange kendte positive effekter på kroppen såsom øget udholdenhed, forbedret konditionstal og stærke ben. De senere år er det dog blevet bevist, at det ikke kun er kroppen som har gavn af denne populære motionsform. Den øgede udholdenhed gavner nemlig ikke kun kroppen men faktisk også hjernen.

 

Et studie i British Medical Journals Sports Medicin har vist, at cykling bidrager til en øget mental sundhed. Det har mange motionister oplevet på egen krop, men nu kan videnskaben altså forklare hvorfor dette ses hos lige netop cykelentusiaster. En mand der i den grad har oplevet, hvordan cykling har bidraget til hans mentale udholdenhed er pokerspilleren Marcin Horecki, som udover at være tidligere alpinskiløber også spiller for Team PokerStars. Alle tre aktiviteter der kræver, at han skal holde hovedet koldt og koncentrationen skarp uden at fortrække en mine.

 

Horecki har i løbet af sin professionelle karriere oplevet, hvordan pokerspillet stiller store krav til hans mentale velvære. Som tidligere alpinskikøber ved han, at udholdenhedssport som cykling er sublim ti at optimere både fysikken men også hans mentale styrke. Horecki oplevede gennem cyklingen, at hans udholdenhed blev styrket, og at hans fokus blev skærpet. Begge disse udfald er fornyeligt blevet sammenkædet med cykling af videnskaben.

 

Cykling er nemlig en af de sportsgrene, der både giver sindet ro ved, at man ofte kommer ud i den friske luft og den frie natur, men cyklingen bidrager, som Margrets også oplevede, også til at øge hjernens evne til at holde fokus og koncentrere sig. Hjernen har nemlig brug for en stor mængde ilt for, at den kan koncentrere sig i længere tid. Konditionstræning bidrager til en øget iltoptagelse, og da hjernen lever af ilt, er det essentielt for en god hjernefunktion, at vi holder vores iltoptagelse i top.

 

Cykling har vist sig, at være en særdeles effektiv metode til, at øge konditionen og derved iltoptagelsen i kroppen. Derudover vil det også bidrage til en bedre vejrtrækning, og dette kan hjælpe kroppen i ro, hvis den oplever stress.

 

 

Disse videnskabeligt dokumenterede effekter af cykling kan Horecki i den grad bekræfte. Som professionel pokerspiller er det vigtigt at kunne slå koldt vand i blodet og holde kroppen i ro. Cellerne i hele kroppen lever af den ilt, som de får gennem blodgennemstrømningen, og derfor bidrager det selvsagt ikke kun til en øget koncentrationsevne men også til at sænke kroppens stressniveau og regenereringen af nye celler.

 

Åndedrættet er kroppens vigtigste funktion, så om du er pokerspiller eller ej, så vil du kunne mærke alle de positive effekter, cyklingen har, efter selv kort tid på jernhesten. Der skal nemlig ikke meget til, før du vil begynde at kunne høste frugterne af dine mange ture. Tager du cyklen i skoven, vil du kunne trække en mere iltholdig luft ned i lungerne, samtidigt med at du får både motion og natur i din hverdag. Er du ikke lige i nærheden af en skov, så kan turen på cyklen frem og tilbage på arbejdet også gøre en radikal forskel for dit helbred og derved også din koncentration.

Cykling i vulkansk ørkenlandskab
Blot 100 km fra den afrikanske nordvestkyst ude i Atlanterhavet finder man De kanariske Øer. Fuerteventura, der er en af de i alt 7 øer, byder gennemsnitligt på 320 årlige solskinsdage, og det er derfor oplagt, at øen har udviklet sig til et mekka for sportsinteresserede og aktive gæster.
Produktnyt: Scott Ransom 2019
Scott introducerer nu den helt nye Ransom. En "all mountain/enduro bike", der er bygget til fart. Med sine 170mm vandring er det samtidig en både alsidig og utrolig let mountainbike.
Produktnyt: Louison Bobet - Kør med 'panache'
Nyt fransk tøjmærke kommer til Danmark. Det er mærket Louison Bobet. Fransk elegance på cyklen og i alle andre sammenhænge.
Hvem bliver nomineret til årets klub?
Hvem bliver nomineret til årets klub 2018? De fire nominerede i kategorien bliver afsløret i aften. 
Specialized indbyder dig til to dages test af spritnyt udstyr
En af de absolut største spillere på cykeludstyrsmarkedet er giganten Specialized, og de inviterer alle danskere til udstyrsfest i Kolding.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Hvornår må du cykle over for rødt?
ALDRIG! Eller ... jo, der er faktisk tre situationer, hvor du som cyklist gerne må køre over for rødt i et lyskryds. Én, der har eksisteret i årevis, men måske ikke er så velkendt, en helt ny regel fra 2016 og så en noget mere sjælden type.
Udstyr: Det tester vi i september
Her på Feltet.dk tester vi cykeludstyr hele året rundt. Vi gør vores bedste for at bringe dig grundige tests og vurderinger af såvel nye trends som de allermest klassiske produkter.
Test af Rotor Aldhu 3D+
Aldhu 3D+ er Rotors nyeste kranksæt i deres sortiment. Kranksættet er opbygget i moduler, der gør det nemmere at udforske teknologien bag ovale klinger og lege med forskellige indstillingsmuligheder.  

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat