02.03.2016 @ 16:30

Der bliver gjort meget for cyklisterne i disse år og særligt for at gøre det nemmere at være motionist. I skovene er der opståede talrige dedikerede MTB-ruter, og DGI, DCU og Naturstyrelsen er nu gået sammen om en række nye skilte, som skal gøre det lettere at finde netop det, man ønsker.

Når man triller rundt på sin MTB i skoven, kan det nogle gange været svært at finde ud af, hvad de forskellige skilte, der er at finde, betyder. Nu har DGI, DCU og Naturstyrelsen derfor sat sig sammen og udstukket nye skilte og retningslinjer for, hvordan de skal bruges, så praksis for skiltning forhåbentlig bliver ens på tværs af Danmark.

 

Der er skiltning for sporenes sværhedsgrader, hvorvidt det er tilladt at køre MTB på stien og andre ting, man skal være opmærksom på. Således bliver det også mere sikkert at være ny på MTB'en, da der er mindre risiko for, at man forvilder sig ind på et risikofyldt spor, hvor man teknisk ikke kan bunde.

 

Beskrivelse af MTB-skiltning

På billedet længere oppe kan du se alle de nye MTB-skilte. Herunder følger den officielle forklaring af hvert enkelt skilt.

 

Grøn pil

Meget let rute for alle på MTB. Grusveje og brede grusstier. Relativ flad med moderate stigninger.

 

Blå pil

Let rute til MTB-ryttere med grundlæggende færdigheder. Grusveje og singletracks. Moderate stigninger, men kan omfatte korte stejle strækninger. Belægningen kan være løs, mudret, ujævn med mindre rødder og sten. 

 

Rød pil

Middel rute til de øvede MTB-ryttere. Udfordrende op- og nedkørsler. Forvent drops, huller, større rødder og sten, snævre passager og singletracks. Alle forhindringer kan køres med fuld jordkontakt ved lav hastighed. 

 

Sort pil

Svær rute til MTB-eksperterne. Stejle og meget udfordrende op- og nedkørsler. Forvent større drops, hop, huller, rødder og sten med intense passager og singletracks. Ikke alle forhindringer kan køres med fuld jordkontakt. 

 

Orange pil

Ekstrem rute til specialiserede discipliner. Oftest en stejl downhill bane med store konstruerede forhindringer og hop m.m. Kræver særlig downhill- eller freeridecykel og benyttelse af sikkerhedsudstyr eksempelvis fullface-hjelm, rygskjold, halskrave, knæbeskyttere, handsker og briller.

 

Blå baggrund

Nogle steder vil baggrundsfarven på skiltene være blå i stedet for grøn. (Der findes ingen forklaring på hvorfor, red.)

 

MTB-rytter

Skilten med piktogrammet af en MTB-rytter betyder bare, at det er tilladt at køre MTB her.

 

MTB-rytter med rød streg over

Her er det til gengæld ikke tilladt at køre MTB.

 

Udråbstegn

Giv agt! Skiltet er en forvarsel om, at der kommer en passage, hvor du af den ene eller anden grund skal være særligt opmærksom.

 

Vejkryds

Advarer mod tværgående sti eller vej, hvor der kan komme andre mennesker.

 

Tal (fx 12)

Orienteringspunkt, der med reference til kortet over området viser, hvor du er.

 

Tekst (fx Verdens Ende)

Navnet på sporet.

 

Pil og tekst

Sværhedsgrad og spornavn.

 

10 spir

Ruten er et af Naturstyrelsen ti udvalgte områder, hvor du finder noget af det bedste danske MTB-terræn. Læs mere om Naturstyrelsens 10 spir her.

 

 

Hvad synes ud om de nye MTB-skilte? Mangler der skilte på det spor, du bruger til daglig? Deltag i debatten herunder.

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Tobias Lund fik endelig den forløsende første professionelle sejr og endda en tur i førertrøjen, og måske får han allerede en chance for sejr nr. 2 torsdag. Her fortsætter løbet nemlig med endnu en sprinteretape, og selvom spurten denne gang er flad, betyder en svær stigning i finalen, at der kan ryddes så meget ud i feltet, at også Lunds kaptajn, Fabio Jakobsen, kan komme i problemer frem mod en forventet reduceret massespurt i Kusadasi. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/I dag er det blevet offentliggjort, hvilke hold der deltager i kvindernes udgave af Tour de France.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/officielt_disse_hold_skal_koere_2024_tour_de_france_femmes_avec_zwift_1/Dorian Godon fortsatte den utrolige genrejsning af Ag2r med en overraskende sejr på den første af de to sprinteretaper, hvor han også overtog førertrøjen, men det bliver desværre kun til en enkelt dag i gult for den store franskmand. I denne særlige udgave, der helt ekstraordinært byder på to bjergfinaler, venter det første store bjergslag nemlig allerede torsdag, og selvom der er tale om en relativt kort stigning, der skæmmes af modvind, vil den i hvert fald give en første indikation af, hvem der kan vinde årets udgave af det schweiziske løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_de_romandie_2024/Første professionelle sejr til Tobias Lund på 4. etape af Tyrkiet Rundt :thumbsup: https://www.eurosport.dk/cykling/tour-of-turkiye/2024/dansk-etapesejr-i-tyrkiet-rundt-se-tobias-lund-vinde-4.-etape-efter-vild-slutspurt-her_vid2123903/video.shtml?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR132qCgrlKjSLq9UQgAmmH4xE39aWTfnxGRyhs7GHHK7ibvLhzKHa4DJ-0_aem_AWKGMYXA33Zipv8-EW8oCIcRdv7QWyj-s1Lw8NeJUWupbhfwJw46NsixWVd9ma1GvbHnTbaAVmelrTf3cfxSy_Qe

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet