Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jesper Johannesen 18.07.2017 @ 12:24

Det er slut med motionsløbet Århus-København. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har besluttet, at der ikke længere skal arrangeres løb henover broen. 

Hverken løbere eller cykelryttere kommer til at motionere henover Storebæltsbroen fra 2018. Det sidste event bliver afholdt til september, når motionsløbere en sidste gang for mulighed for at løbe over. 

I 2018 var det planlagt, at motionscykelløbet Århus-København skulle afvikles igen, men løbsarrangør Jens Veggerby forklarer til TV2, at han også har fået afvide, at det ikke kommer til at ske. 

"Det er broerne, der forbinder Danmark, og jeg synes, det her er et rigtigt dårligt signal at sende, når Danmark ønsker at få Tour de France hertil," siger Jens Veggerby fra Veggerby Sport og Kultur til TV 2.

Jens Veggerby påpeger, at de har arbejdet halvandet år med begivenheden, som var planlagt til september 2018, men "alt dette ser nu ud til at være spildt arbejde."

Tour de France kan få dispensation
Transportministeren skriver ifølge TV2 i en skriftelig kommentar. "Vejdirektoratet har indført en strammere praksis for afholdelse af arrangementer på centrale strækninger på motorvejsnettet. Det sker på baggrund af en generel stigning i motorvejstrafikken og konkrete erfaringer fra bandt andet Lillebælt Halvmarathon i mak, hvor der opstod timelange køer for trafikanterne," skriver Ole Birk Olesen.

 

"Jeg bakker op om den nye linje, fordi det er vigtigt at opretholde fri passage mellem landsdelene og på andre centrale strækninger, og jeg har meddelt Sund & Bælt, at tilsvarende praksiser gælder for de faste forbindelser - herunder Storebæltsbroen." 

Ole Birk Olesen påpeger dog, at hvis Danmark får Tour de France-starten, så vil der kunne gives dispensation, men det er altså slut for Hr. og Fru. Jensen. 

Test: Assos bibshorts og jersey
Vi har haft fingrene i Assos’ entry-level bibshorts samt en kortærmet jersey fra sommerkollektionen for at se, om kvalitetssnakken holder ude på rammen.                
Tour de Aars afvikles igen i september
Oplev motionistcykelløb med stemningen af et professionelt cykelløb. Rytterne vil på ruten være ledsaget af Race Marshals fra Mc Task Force, og der vil være reklamekaravane.
Zillertal et MTB paradis
​MTB i Zillertal,mere end 1200 km cykelruter.
To cykelløb bliver til ét - og Danmarks billigste kvalitetsløb
Skal der være cykelfest - så lad der være cykelfest.
Innovativ crosscykel fra Canyon udfordrer vanetænkning
Canyon løfter i dag sløret for mærkets nyeste satsning: Crosscyklen Inflite CF SLX. Cyklen kommer på tre niveauer - 8.0 Pro Race, 9.0 og 9.0 Pro Race - alle til den ambitiøse og konkurrenceorienterede crossrytter. Topmodellen er målrettet absolutte topryttere, men på nær forskelle i specifikationerne - udstyr og hjul - har alle tre varianter samme interessante features.
Rapha Nocturne kommer til København
Raphas unikke Nocturne-koncept kommer til København næste lørdag, hvor der er cykelfest hele dagen på en lukket rute omkring Kødbyen med mottoet ’Ride all day, race all night’.
Test: Rose Xeon CWX 3100 med skivebremser
Raceorienteret, men stadig tilgængelig. Stiv og hurtig, men ikke ukomfortabel. Og så er Xeon-modellen blandt pionererne, når det kommer til skivebremser på en aeroramme.
Kør Velgørenhedsløbet - nu til Aarhus
​Julemærkefonden er igen i år en del af Danmarks største sportsbegivenhed - PostNord Danmark Rundt - med stor støtte fra PostNord og Danmarks Cykle Union (DCU).
Tour de Vest afvikles igen
Nu skal kæden smøres og hjelmen spændes, fordi søndag den 3. september er der igen motionscykelløbet Tour de Vest.

Instagram #motionsfeltet

Månedens cykelbutik

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com