Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jesper Johannesen 20.04.2017 @ 10:49

I starten af april afholdte Feltet.dk og Motionsfeltet.dk deres årlige træningslejr til Mallorca. Her får du en beretning fra de syv dage på solskinsøen.

For tredje år i træk afviklede vores årlige tur til Mallora, og det blev en cykelrejse i høj solskin og masser af gode cykelture. Modsat de tidligere år havde vi besluttet at flytte rejsen fra det sydlige Mallorca til det lidt mere nordlige - nærmere betegnet det naturskønne område i Alcúdia. 20 glade cykelmotionister deltog på rejsen, som blev afviklet fra den 1. til den 8. april.

Alle deltagerne rejste til Mallorca lørdag den 1. april, hvor deltagerne blev samlet i løbet af aftenen. Det var en stor summeren af spænding, hvad ventede der deltagerne, og hvor stod man selv i forhold til de andres niveau, og hvem var man egentligt kommet på cykelrejse med? Snakken og kemien var rigtig god og gruppen blev hurtig harmonisk - allerede før første cykeltur.

’Smeden førte an’
Søndag morgen mødtes alle deltagerne for første gang. Chefredaktør på Feltet.dk, Jesper Johannesen, bød deltagerne velkommen. Efter morgenmaden kom Brian Dandanell forbi med cykler til de, som havde lejet. Brian er dansker og bor på Mallorca og er en fantastisk cykeludlejer - altid god service.

Nu var alle klar - cyklerne var linet op udenfor hotellet, folk var kommet i lycra tøj, og det var pludselig svært at genkende folk. Alle var topspændte og klar til første træningstur.

Feltet.dk havde den tidligere danske mester og Tour de France-deltager Allan Johansen alias ’Smeden’ med som guide. Allan Johansen forklarede om den første tur, hvor alle kørte sammen, så alle kunne finde ud af deres niveau i forhold til de øvrige deltagere. Det fungerede godt, selvom nogen havde det hårdere end andre. Turen gik ud til fyret Cap Formentor, og det var en forholdsvis flad rute med et par stigninger undervejs. Alle kom sikkert hjem, nogle før end andre, niveauerne var på plads.


Fantastisk udsigt på toppen af 
Cap Formentor

Pas nu på - BUUM!
Kort før turen blev ’skudt’ i gang nåede Jesper Johannesen lige at advare deltagerne, om det næsten altid var den første og sidste dag, at der skete uheld. Det fik han ret i, fordi efter blot 15 kilometer kørsel røg han nemlig selv i asfalten i et solo uheld, men kunne nøjes med en del hudafskrabninger og et ømt knæ.

Efter den første tur passede det med, at eftermiddagen kunne bruges til at se Flandern Rundt i baren, hvor Allan Johansen ivrigt kunne kommentere og fortælle om, hvad det var rytterne gennemgik på de flamske brosten. Johansen analyserede og kommentarede, og man glemte helt, at det var tysk Eurosport, som man sad og så. Højdepunktet var naturligvis Philippe Gilberts flotte sejr - og Peter Sagan og Greg van Avermaets styrt. Undervejs blev baren også benyttet til at få lidt forfriskninger.


"Smeden" fortæller omkring Flandern Rundt, mens 2017-udgaven går ind i sin afgørende fase.

Om aftenen fortalte Allan Johansen omkring sin karriere. ’Smeden’ kom ind på alt det positive ved at cykle, men også de hårde tider med kontraktforhandlinger og da karrieren sluttede. Deltagerne var ivrige med spørgsmål, så det endte med at blive et langt foredrag, hvor der blev gennemgået mange af cykelsportens facetter.

Ned i hullet!
Mandag var det tid til den første store prøve. Turen gik fra Alcúdia og vest på til den frygtede stigning Sa Calobra. Efter morgenmaden styrede Allan Johansen sikkert tropperne til Sa Calobra. Undervejs blev gruppen delt op efter niveau - og ved toppen af Sa Calobra var det selvfølgelig valgfrit om deltagerne ville en tur ned i ’hullet’. Nogen ønskede også at spise frokost nede i hullet, mens andre gerne vil køre op, før forplejningen. 120 km lød turen på, når Sa Calobra var veloverstået. En gruppe valgte også at køre en mindre tur langs kysten.


Team Motionsfeltet.dk var naturligvis stærk repræsenteret på Mallorca-turen. Her ses tre ryttere på toppen af Sa Calobra

Alle kom dog igennem turene, mens ’Smeden’ dog selv undervejs fik feber og maveproblemer. Alle kom dog hjem og efter en hviledag tirsdag var Johansen igen klar på cyklen.

”Kongeetapen”
Tirsdag blev der igen gået til den. Over halvdelen af deltagerne var indstillet på at køre kongeetapen, hvor rytterne skulle over Orient, Coll de Soller og Puig Major. 140 kilometer med godt 2200 højdemeter. Noget af en benbrækker! Andre foretrak en mere flad tur på godt 85 km, selvfølgelig med et café stop og en lækker sandwich, (og her må vi indskyde at deres parmaskinke og ost er i verdensklasse), så det blev nydt i fulde drag.


Stigninger kostede kræfter - Walter viser tænder

Om aftenen var ’Smeden’ igen kommet på højkant og klar med et fremragende foredrag omkring cykelindstililng, som ikke behøver at være så kompliceret. Deltagerne fik masser af fif til kost, træning og bikefit.

Deltagerne havde mulighed for onsdag morgen at få Allan Johansen til at kigge på deres position på cyklen, hvor han hjalp med eventuelle justeringer.

Velodromen Sineu
Onsdag var det Kennet Kirkensgaard, som var vores guide. Kennet har boet tre år på Mallorca, og han kunne bidrage med en anerledes tur på de små stier op til Sineu, hvor der blev holdt kaffepause og fortalt røverhistorier fra Mallorca. Undervejs fortalte Kennet om forskellige ting på Mallorca, blandt andet mange af appelsinerne ikke længere blev plukket, da det simpelthen ikke kunne betale sig. At vandmanglen på Mallorca nu så bedre ud, og de havde døjet med store oversømmelser i løbet af vinteren på den kanariske ferieø.

Kaffestoppet i Sineu gav også en ekstra dimension, da det var muligt at prøve at cykle på Velodromen (cykelbanen). Det var bare at tage landevejscyklingen ind og give den gas. Nogen fandt det spændende, mens andre nøjes med at kigge på.


Hør Kennet Kirkensgaard fortælle om sin nye Rapha-butik på Mallorca

Om aftenen var der endnu et foredrag, Race Across America-deltageren Aske Søby kiggede forbi hotellet i
Alcúdia og forklarede om det at deltage i et af verdens hårdeste cykelløb. Aske Søby har deltaget i RAAM to gange, hvor han i 2014 blev den yngeste deltager nogensinde til at gennemføre.


Aske Søby holder foredrag om Race Across Americia

Til dem, som ikke kender Race Across America, så er det en
cykeltur på knap 5000 kilometer på tværs af USA - fra vestkysten til østkysten. Man kører solo på hele turen, og man må ikke ligge på hjul af andre ryttere. Turen er ikke et etapeløb - men en lang enkeltstart og deltagerne har max 12 dage til at gennemføre. Deltagerne får cirka en times søvn per døgn.


Søby førte selv an torsdag og fredag
Dagen efter var Aske Søby selv guide på den lange tur, som gik til stigningen Randa, forholdsvis fladt hen til stigningen, som var midt i ingenting. Et utroligt flot bjerg, som man kunne ’nyde/lide’ hele vejen opad.


Der var plads til mange kaffestop undervejs på turene

Vejret var godt hele ugen, men torsdag og fredag var der lidt mere vind, og det gav nogle hårdere ture, da modvinden begge dage kom hjemad, så der skulle trædes til, og folk var ved at være trætte.

Fredag blev der også kørt godt 100 kilometer, hvor rytterne blev guidet hen til Col de Femenia, og derefter gik turen til Selva, hvor der blev holdt endnu et kaffestop - dem var vi særdeles glade for på turen.Efter fredagens tur så var der tid til at få cyklerne pakket og evaluere turen, hvor hver enkelt deltager blev hørt og kom med konstrutiv feedback. Feltet.dk gav en lille afsluttende forfriskning.

Lørdag var den store hjemrejse, hvor deltagerne til Billund skulle rejse tidligt, mens deltagerne til Kastrup godt kunne nå en ekstra cykeltur, før de skulle pakke og rejse hjem lørdag aften.

Tak til alle deltagerne for en fantastisk tur, vi glæder os allerede til den næste år!

DGI Hærvejsløbet åbner tilmeldingen med to nyheder
Når tilmeldingen til næste års DGI Hærvejsløbet åbner tirsdag 24 oktober klokken 10, vil det være med to nyheder til deltagerne. Den ene er, at der bliver en 70 km landevejsrute fra Nr. Snede, mens den største nyhed er, at der kommer en 125 km landevejsrute fra Aalborg i nord til Viborg.
Uebler lancerer utrolig fiks cykelholder
Skal cyklen med på ferie, træning eller Motionsløb? Så prøv Ueblers lette og sikre cykelholder i21.
Løbsberetning fra Hærvejsløbet 165 km på MTB
Team Motionsfeltet.dk havde John Myrup til start i Hærvejsløbet 2017, og han har forfattet en løbsberetning, hvor han fortæller om sin oplevelse.
Test: EKOI Perso Evo 6
Fransk finesse i både udførsel og funktion giver et par briller, som er tilgængelige i pris og giver masser af kvalitet og design for pengene.
[VIDEO] Kom helt tæt på Redbull Rævejagt
I weekenden blev Red Bull rævejagt afviklet i Rebild Bakker. Det var en mudret og våd omgang, hvor Sebastian Fini sejrede. 
Se kategorierne og stem til Danish Bike Award
Danmarks bedste cykelryttere, -event og -klub skal kåres ved årets Danish Bike Award - og der skal findes nyt medlem til Hall of Frame med mere.
Ny trend: Dropper Post - hvad er det?
Dropper post har i de sidste mange år været utroligt populært på downhill- og enduro-cykler, men er i stigende grad også begyndt at bevæge sig over på full suspension trail-cykler.
Produktnyt: Specialized Tarmac SL6
Specialized har lavet en ny opgradering af deres Tarmac ramme. Vi har kigget nærmere på den!
Fini sejrede i Red Bull Rævejagt
Spørger du den almene dansker, var vejrguderne ikke med de 450 mountainbikers til Red Bull Rævejagt i Rebild Bakker. Spørger du deltagerne, kunne det nok ikke have været mere perfekt. Med mudder fra top til tå, da de krydsede målstregen, blev årets mest intense mountainbikeløb gennemført med manér. 

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Tusind tak for jeres svar. Her til morgen var jeg faktisk ude på en kortere tur - til Farum og tilbage igen ad Hillerødmotorvejen/Frederiksborgvej. Kun 34 km, men det var godt lige at komme ud og mærke benene. De har stået stille alt for længe pga. hjernerystelse. og Meget værdifulde oplysninger, som jeg slet ikke var klar over. Vil helt sikkert bruge begge tjenester til at finde nye ruter. Spørgsmålet er så, om det er muligt at få ruterne ned på et format, som man kan køre efter - altså lidt a la gps-vejvisninger, fx i Google Maps? Tidligere kunne man i Google Maps på computeren oprette en rute, gemme linket til den og åbne den i Google Maps på telefonen - men det kan man åbenbart ikke mere. Andre forslag? Dit link fører ikke til en rute men tilsyneladende til en profil på en Henrik K. Jeg arbejder på Langelinie, så jeg har tidligere taget O2 fra Vanløse, drejet af på Borgmester Christiansens Gade og ud på Amager, hvor jeg har taget den hele vejen syd- og østover for til sidst at ramme Christianshavn og Indre By, før jeg vendte næsen mod Langelinie. Men jeg vil da helt klart overveje Vestvolden næste gang!De fleste tankstationer har vand,børster og spande.... faktisk tror jeg det var Q8 , der på et tidspunkt havde regulære cykelvask pladser på "udvalgte steder" ... Zwift & Bkool fungere på to forskellige måder. Zwift har nogle få faste ruter, mens Bkool nærmest har et uendeligt antal ruter. Zwifts ruter er kun 3D, altså animeret, mens Bkool har både 3D, video og bare kort. Jeg lavede lige en søgning i Bkool efter video sessions med en god længde og ingen bjerge: https://ibb.co/dTB7Am 470 sessions ud af over 2,5 mio. Grunden til at der er så hulens mange sessions i Bkool er at bl.a. folk kan uploade video, men mest fordi Bkool kan linke direkte til Strava hvorved ens rute fra den virkelige verden, automatisk bliver overført til Bkool. Efter dette er sket, står der så nogle servere hos Bkool og tygger lidt på ruten, hvorefter den spytter en 3D version ud i den anden ende. En forholdsvis kompliceret process, hvor de også benytter satellit data de kan finde ud fra gps positioner. Zwift tilføjer lige så stille flere ruter til deres samling og indeholder nu også et par flade ruter. Generelt benytter jeg efterhånden kun Bkool til at køre Video session en gang imellem hvor man ikke har lyst til race, men egentlig bare nyde udsigten, eller at lære en rute at kende inden man skal prøve den i virkeligheden. Skal det være race og mere realisme, så er det Zwift. Her fungerer slipstrøm også bedre end i Bkool, og der skal som i den virkelige verden bruges flere kræfter på at køre solo. Ok, Bluetooth er jo egentlig bare en datatransport standard. Selve protokollen der benyttes ovenpå kan jo være proprietær, så Bkool App'en skal altså kende den måde "Kickr" snakker på. Ant+ derimod, er en decideret protokol til at sende/modtage træningsdata og det bør derfor virke med ANT+. Mon ikke bare du skal anskaffe en lightning/USB adaptor og plugge din dongle i?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com