Månedens butik: Velo Pavé
Foto: @jespergrundahl
04.04.2016 @ 13:20

I Nordsjælland ligger en af Danmarks mest gennemførte cykelbutikker, som ud over at sælge eksklusive cykelprodukter har udviklet sig til et charmerende tilholdssted for cykel-aficionados, der elsker cykelkultur og et smil på læben. Velo Pavé er Månedens butik på Motionsfeltet.dk.

På den gamle hovedgade i Farum nord for København ligger cykelbutikken Velo Pavé placeret blot et gearskifte fra det tillokkende, nordsjællandske cykelterræn. Præcis som landskabet, der er spækket med uforstyrrede veje og rullende bakker, så bugner Velo Pavé af varierede muligheder for alle dem, der elsker cykling.

 

Velo Pavé - eller blot Pavéen i daglig tale - er nemlig en anderledes cykelbutik på mange områder. For ud over cykelprodukterne er der også stort fokus på en lang række tiltag og aktiviteter, som til sammen skaber en masse cykelkultur for alle dem, som har lyst til at være med.

 

Atmosfæren og den gode service

Butikken blev født for tre år siden af de to grundlæggere, der begge lystrer fornavnet Carsten, men i det nordsjællandske cykelmiljø blot er kendt som Jensen og Petersen. De havde en fælles plan for at skabe et lille cykelunivers, hvor de i fællesskab kunne bidrage med deres helt egne erfaringer fra cykelverdenen og gøre tingene på deres egen måde.

 

Selv om butikken har en klar ambition om at være meget mere end blot produkter, så har Velo Pavé også en klar filosofi, når det kommer til netop salg af produkter og kundebehandling. Butikken kom til verden med et ønske om at bringe de gode gamle dyder tilbage på toppen af podiet. Dette inkluderer i praksis tid til hver kunde, fokus på god og ikke mindst ærlig vejledning samt deling af den mangeårige cykelerfaring, som de to ejere tilsammen besidder.

 

Foto: @jespergrundahl

 

Således kan man altid forvente et personale, som tager udgangspunkt i kundens niveau og ønsker og giver vejledning i øjenhøjde og med plads til alle.

 

Indretningen vidner også om, at inspirationen er rodfæstet et helt andet sted end det strømlinede fabrikslook. Hylderne er skåret i gammelt træ, cykelslangerne sælges fra en antik træbalje og tøjet er bøjlet på rør af autentisk smedestål. På væggene hænger alverdens levn fra cyklingens verden, som krydret med klassiske race-fotografier, er med til at skabe den atmosfære, som er essentiel for Velo Pavé. En speciel stemning som umuligt kan sættes på formel - men som ikke efterlader nogen i tvivl om, at de to bagmænd er født med kædeolie i blodet og en passion for at dele deres cykelhjerte med andre.

 

Eksklusivt cykeltøj og spændende brands

Når man ser på Velo Pavés udvalg af varer og mærker, står det klart at også her, er butikken ikke som så mange andre. Der er fokus på få, men spændende mærker.

 

På tøjsiden arbejder butikken sammen med Isadore, som de er eneforhandler af i Danmark. Mærket er kreeret af de professionelle cykelbrødre Martin og Peter Velits og henter helt i butikkens ånd inspiration i klassiske linjer og materialer med klare referencer til klassisk cykelkultur. På hylderne findes også det populære Café du Cycliste.

 

På cykelsiden har butikken stort fokus på både landevejsracere og terrængående cykler i cross-afdelingen. Det mindre italienske Dedacciai står for veldesignet ’value-for-money’, mens Cinelli og Basso er butikkens luksusmærker. Ligeledes føres der en bred linje af belgiske Ridley, som laver racere til både skoven og vejen.

 

Foto: @jespergrundahl

 

Yderligere kan man naturligvis finde alle de stumper og genstande, som man har brug for som cykelrytter - lige fra hjelme til reservedele.

 

Som en speciel service tilbyder det erfarne personale en komplet cykeltilpasning. Her kan man for 480,- kroner få en session, så man er helt sikker på, at man sidder optimalt på sin cykel og får mest muligt ud af timerne i sadlen.

 

Brugte racercykler og byt til nyt

Som noget særegent sælger Velo Pavè også brugte kvalitetscykler. Butikken har især en forkærlighed for de lidt ældre Colnago-cykler (Master, Dream, C40 og C50), som er en unik cykel til de kunder, som kan lide gode brugte cykler med sjæl.

 

Det er også muligt at lade sin brugte cykel indgå i handlen.

 

Klubhuset

Velo Pavé er indrettet i to etager, hvor den åbne kælder er indrettet med sofaer, som er en del af livsnerven i det sociale samvær.

 

Alle ved, at cykelryttere elsker kaffe, og derfor sørger Velo Pave for, at denne altid er varm, så sofaerne kan fyldes af cykelglade og nysgerrige kunder og venner af huset.

 

Underetagen danner også ramme om en lang række aktiviteter, som bidrager til det sociale element. Her vises for eksempel de belgiske cykelklassikere i selskab med kolde øl fra samme egn, lige som foredrag ofte er en del af udbuddet. Alt i alt giver den konstante summen fra cykelsamværet en ægte snert af klubhus til kælderstemingen.

 

Foto: @jespergrundahl

 

Cykelklubben Velo Pavé

Hvad der startede som nogle få træningsture for kunder og venner, har siden udviklet sig til en reel cykelklub med mere end 120 faste medlemmer, som træner med udgangspunkt i butikkens lokaler. Der trænes tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. Hver træning ledes af en eller flere trænere som både har styr på rute og dagens træningsprogram.

 

Cykelklubben danner også ramme om netværkstræning hver onsdag morgen, hvor et dedikeret seniorhold ruller af sted, mens der om tirsdagen er træning for virksomheder.

 

En af de ting, som cykelklubben har haft allerstørst succes med, er træning kun for kvinder. Her tilbydes en tryg opstart, hvis man er helt ny på cyklen, men også hold med masser af fart og god træning for de mere erfarne. Faktisk er kvindetræningen så populær, at der er hold fire af ugens syv dage.

 

Cykelklubben udnytter den geografiske placering, som giver let adgang til flere underlag og træner året rundt på både asfalt, skovstier og grusveje i skoven. Det er på de selvsamme ruter, at Velo Pavé arrangerer det årligt tilbagevendende ’Gentlemen’s Race’ som afvikles på klassiske stålrammer og retroudstyr for de efterhånden mange ryttere med hang til klassisk cykelgrej og -stemning.

 

Motionsfeltet.dk har selv haft fornøjelsen af at gæste et arrangement og prøve kræfter med cykelklubbens virke. Læs mere her.


Interesserede kan følge Velo Pavés Facebook-side og hjemmeside hvor arrangementerne løbende annonceres.

 

BESØG VELO PAVÉS HJEMMESIDE HER!

 

___________________________________________________________________________

 

TIDLIGERE MÅNEDENS BUTIK PÅ MOTIONSFELTET.DK

> Månedens butik i marts: Alexandersen Cykler

> Månedens butik i februrar: Buhlcykler.dk

> Månedens butik i januar: Lindbergsport

> Månedens butik i december: Rex Cykler

> Månedens butik i november: Cycle Sport Silkeborg

> Månedens butik i oktober: Soigneur

> Månedens butik i september: Coolshop

> Månedens butik i august: Cykelservice Fredericia

> Månedens butik i juli: Canyon

> Månedens butik i juni: Bikeworld Silkeborg

> Månedens butik i maj: Vendelboe Cykler 

> Månedens butik i april: Rose Bikes

___________________________________________________________________________

 

Billedgalleri

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Tobias Lund fik endelig den forløsende første professionelle sejr og endda en tur i førertrøjen, og måske får han allerede en chance for sejr nr. 2 torsdag. Her fortsætter løbet nemlig med endnu en sprinteretape, og selvom spurten denne gang er flad, betyder en svær stigning i finalen, at der kan ryddes så meget ud i feltet, at også Lunds kaptajn, Fabio Jakobsen, kan komme i problemer frem mod en forventet reduceret massespurt i Kusadasi. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/I dag er det blevet offentliggjort, hvilke hold der deltager i kvindernes udgave af Tour de France.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/officielt_disse_hold_skal_koere_2024_tour_de_france_femmes_avec_zwift_1/Dorian Godon fortsatte den utrolige genrejsning af Ag2r med en overraskende sejr på den første af de to sprinteretaper, hvor han også overtog førertrøjen, men det bliver desværre kun til en enkelt dag i gult for den store franskmand. I denne særlige udgave, der helt ekstraordinært byder på to bjergfinaler, venter det første store bjergslag nemlig allerede torsdag, og selvom der er tale om en relativt kort stigning, der skæmmes af modvind, vil den i hvert fald give en første indikation af, hvem der kan vinde årets udgave af det schweiziske løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_de_romandie_2024/Første professionelle sejr til Tobias Lund på 4. etape af Tyrkiet Rundt :thumbsup: https://www.eurosport.dk/cykling/tour-of-turkiye/2024/dansk-etapesejr-i-tyrkiet-rundt-se-tobias-lund-vinde-4.-etape-efter-vild-slutspurt-her_vid2123903/video.shtml?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR132qCgrlKjSLq9UQgAmmH4xE39aWTfnxGRyhs7GHHK7ibvLhzKHa4DJ-0_aem_AWKGMYXA33Zipv8-EW8oCIcRdv7QWyj-s1Lw8NeJUWupbhfwJw46NsixWVd9ma1GvbHnTbaAVmelrTf3cfxSy_Qe

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet