Månedens butik: Alexandersen Cykler
Foto: Alexandersen Cykler
01.03.2016 @ 08:00

Marts måneds cykelbutik er Alexandersen Cykler, en af de lidt mindre af slagsen, beliggende i den vestfynske by Assens.

For nøjagtig fem år siden åbnede Alexandersen Cykler dørene for kunderne i den vestfynske by Assens og for resten af landet. Cykelbutikken, som ejes af Søren Alexandersen, havde i første omgang fokus på salg og reparation af racercykler og mountainbikes, men da byens ældste cykelforretning lukkede, valgte man efterfølgende at tilbyde hele palletten af cykler og udstyr. Dog stadigvæk med racercykler, crosscykler og mountainbikes som det mest øjenfaldende, når man besøger butikken.

 

Netop butik og cykelværksted finder man på en stille villavej i kanten af Assens centrum, og ejeren har ingen planer om at flytte til byens handelsgade.

 

”Cirka 60-70 % af vores salg af cykler er lige nu til kunder uden for kommunen, så om kunden skal kører til hovedgaden eller her, hvor vi ligger nu, er lige meget. Mange kunder, som kommer udefra, kører alligevel frem til vores butik via GPS, og vi er nu ret nemme at finde,” siger ejeren Søren Alexandersen.

 

 

Hos Alexandersen Cykler forsøger man at stikke ud fra mængden ved at vælge nogle cykelmærker, som endnu ikke findes på hvert gadehjørne, og hvor kvaliteten er mere end blot i orden. Her er cykelmærkerne mixet fornuftigt i en blanding af italiensk high-end fra De Rosa, hvor Alexandersen Cykler er eneste Pro shop-forhandler på Fyn, tysk grundighed og kvalitet fra den Hamborg-baserede cykelproducent Stevens og ikke mindst det meget spændende østrigske cykelmærke KTM, hvor de to sidstnævnte er på hastig fremmarch i Danmark.

 

”Vi mener, vi har tre meget spændende og attraktive cykelmærker at byde ind med, uanset hvilket fokus kunden har, om det er pris, udseende, køreegenskaber, navn eller det at cyklen kan være unik, så kan vi hjælpe alle," siger ejeren.

 

Hos Alexandersen Cykler sætter man en ære i at finde det rigtige produkt til kunden, så her tager man sig god tid og lytter til alle de input som kunden selv kommer med i sin søgen efter ”drømmecyklen” hvilket må være årsagen til at kunderne kommer fra hele landet, og gentagende gange handler cykel her. Samtidig tilbyder man hele udstyrspakken i butikken med cykelsko, hjelme, tøj, reservedele og alt andet udstyr, man står og skal bruge som førstegangskøber, eller hvis man som passioneret cyklist skal købe noget lækkert grej.

 

Generelt er ejeren ret selektiv i udvælgelsen af det varesortiment, som sælges i butikken.

 

 

"Vi sammenligner lidt udvælgelsen af vores produkter, som når man køber ”bland selv-slik” i supermarkedet, hvor vi kun tager de 15 stykker, man bedst kan lide i det kæmpe udvalg, som tilbydes på markedet, og ofte tester vi selv varerne, inden de kommer på hylden, dels for at kunne give den bedst mulige rådgivning om produktet, men også så vi er sikre på, at det er den helt rigtige vare vi har og kan tilbyde vores kunder til en attraktiv pris," forklarer Alexandersen.

 

På trods af at Alexandersen Cykler tilbyder nogle af markedets bedste varer, han man stor fokus på at kunne tilbyde cykler og udstyr i alle prisklasser, idet mange i dag og ”bare” skal bruge cyklen som transportmiddel og arbejdshest, eller ikke har brug for en cykel fra øverste hylde for at kunne honorere ens eget ambitionsniveau.

 

"Vi har lige så stor respekt for dem, som kommer ind og skal købe cykel og udstyr for 5.000 kroner som dem, der kommer og bruger det tidobbelte. Så længe de kommer ud med den vare, de kom efter, og har fået en god oplevelse ved at handle med os, er vi tilfredse. Den bedste reklame, man kan få, er nu engang den, der kommer fra en glad og tilfreds kunde og ikke dem, man køber sig til," udtaler ejeren.

 

I butikkens tilhørende værksted udføres reparationer og service på alle slags cykler, og samtidig monteres en del nye racercykler og mountainbikes op fra bunden, ud fra de specielle ønsker kunden har om geargruppe, hjulsæt og andre komponenter.

 

 

"Tendensen, føler vi, er, at rytteren ikke ønsker at møde op til fællestræning i klubben og se tre andre på samme cykel. Cyklen skal ofte være unik i udseende og udstyr, og det er der, vi prøver at sætte ind ved at ”skræddersy” cyklen til en attraktiv pris,” siger Søren Alexandersen.

 

På butikkens hjemmeside og Facebook-side kan man hele tiden få inspiration og information om, hvad butikken kan tilbyde, og her finder man også de aktuelle tilbud af både cykler og udstyr. Butikken har endnu ingen webshop tilknyttet, men trods det sender Alexandersen Cykler hver uge solgte cykler og udstyr ud til kunder i hele landet, hvor kontakten er skabt gennem hjemmesiden eller telefonisk, og hvor betaling som Netbank, Swipp og Mobilepay gør det nemt og hurtigt at få varen afsted til kunden hurtigst muligt. Butikken tilbyder også finansering af cykelkøbet med Nordea finans.

 

BESØG ALEXANDERSEN CYKLERS HJEMMESIDE HER!

 

___________________________________________________________________________

 

TIDLIGERE MÅNEDENS BUTIK PÅ MOTIONSFELTET.DK

> Månedens butik i februrar: Buhlcykler.dk

> Månedens butik i januar: Lindbergsport

> Månedens butik i december: Rex Cykler

> Månedens butik i november: Cycle Sport Silkeborg

> Månedens butik i oktober: Soigneur

> Månedens butik i september: Coolshop

> Månedens butik i august: Cykelservice Fredericia

> Månedens butik i juli: Canyon

> Månedens butik i juni: Bikeworld Silkeborg

> Månedens butik i maj: Vendelboe Cykler 

> Månedens butik i april: Rose Bikes

___________________________________________________________________________

 

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet