Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jan Vinter 10.07.2017 @ 09:18

Jan Vinter fra Team Motionsfeltet.dk deltog i dette års udgave af TV2 Firmatouren og har skrevet en løbsberetning derfra.

Vi, Team Motionsfeltet.dk, var så heldige at vinde et starthold i TV2 Firmatouren, der afvikles som et holdløb med fem deltagere. Der var lagt op til et socialt arrangement en fredag aften i den tidlige sommer. Konceptet byggede på, at man deltog med et hold kollegaer, hvor der blev cyklet på en 38 kilometer lang rundstrækning. Efter to omgange blev placeringen beregnet ud fra de første fire deltageres tid. Hvis man ikke var til race, var der mulighed for en sightseeings tur til Hedeland. Efterfølgende var der fællesspisning og underholdning af Rolf Sørensen og Dennis Ritter i et stort telt.

 

Da jeg ankom til stævnepladsen i Fløng, mindede det lidt om en mindre dansk musikfestival med høj musik, masser af boder og folk i forskellige outfits. Det var meget underholdende at sidde og betragte de forskellige typer folk, som havde tilmeldt sig arrangementet. Mens der var skybrud i den vestlige del af landet, havde solen valgt at skinne i Fløng, selvom det var en stakket frist. Løbet blev skudt i gang af Rolf Sørensen, som selv hoppede på cyklen, og så var der masterstart på 20 kilometer. Dette betød en del elastikkørsel og en del, som fik mast sig frem i forreste geled. Vejene var ensrettede, og der var rigeligt med flagposter undervejs.

 

En af Team Motionsfeltet.dks deltagere - Johnny Fagerli-Nielsen
 

Feltet blev hurtigt sprængt, og vi fik passet vores hastighed ind, så alle i gruppen kunne følge med. På anden omgang mistede vi dog femtemanden, som ikke rigtigt kunne få gang i benene. Det lykkes os andre at komme rundt anden gang med en fin gennemsnitshastighed.

 

Efter mål fortsatte vi ind på stævnepladsen og fik vores cykler parkeret i den lokale sportshal. Herefter fandt vi vores pladser i det store telt. Der blev serveret lun kylling med diverse salater, men drikkevarerne måtte vi betale dyrt for. Da maden var fortæret, gik underholdningen i gang. Rolf og Ritter var i hopla, og de styrede de forskellige præmieoverrækkelser med rund hånd. Senere kom Sys Bjerre og sang et par sange, inden vi vendte snuden hjem.

 

Selve arrangementet fungerede fint som fælles-kom-sammen for firmaer. Dog var prisen i den dyre ende set i forhold til, hvad man egentligt fik for pengene. Jeg manglede lidt frugt/kaffe efter selve maden. Selve cykeldelen var fin, men måske kunne man have sendt folk afsted i mindre grupper og dermed forhindre den lange masterstart. Tak til Skoda for startnumrene til Firmatouren.

 

TV 2 Firmatouren kontra Cykelstafetten

Jan Vinter har også været til start i Cykelstafetten i Rudersdal 2017 og lavet i lille sammenligning imellem de to arrangementer, da de minder meget om hinanden. Jan Vinter har fundet en række fordele og ulemper ved de to løb.

 

Cykelstafetten


Fordele:

- Det henvender sig til grupper og ikke nødvendigvis firmaer

- Man skal kun samle en gruppe på tre personer for at få et hold

- Det er billigere

- I princippet kan man nøjes med at cykle en omgang (14 km)

 

Ulemper:

- Man kører ikke sammen som gruppe

 

TV 2 Firmatouren


Fordele:

- Masser af boder med kaffe/is/energi med videre

- Man cykler sammen

- Man hygger sammen bagefter

 

Ulemper:

- Det er dyrt

- Man skal kunne cykle de 76 kilometer

I august afvikles der en afdeling af Cykelstafetten i Kolding, mens der køres i september i Rebild. Se mere www.cykelstafetten.com

Stortest af hjelme – Under 1000,- kroner – Del 1
Feltet.dk har haft en række hjelme til test for at se på hvordan de klarer sig på de forskellige parametre, der gør en hjelm god.
Julegaveide: Carbon MTB 29" med Shimano
Fra den 24. november og frem imod jul præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk en julegaveidé hver dag.
ROTORs nye kranksæt hylder Sastre
ROTOR’s nye ALDHU-kranksæt sætter nye standarder for stivhed og vægt i et nyt eksklusivt design.
Gode julegaveideer 2017
Fra den 24. november og frem imod jul præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk en julegaveidé hver dag.
Elmgreens liv på landevej og bane: Et liv med to hjul
Elmgreen fortæller lystigt om sine bogovervejelser til "Et liv med to hjul", der er en samling af hans 64 bedste anekdoter om bane- og landevejscykling.
Produktnyt: Pinarello lancerer en ny cykel - Nytro
Pinarello har i dag offentliggjort, at de lancerer deres første elcykel nogensinde - navnet på det nye familiemedlem er Nytro. 
Et liv med to hjul: Elmgreens 64 fantastiske anekdoter
Henrik Elmgreen fortæller sine bedste anekdoter om cykelsporten i sin helt nye bog, som netop er kommet på lager i dag.
Test: Assos LL. milleTights_s7
Verdensklassekomfort giver cykelglæden vinger i de kolde måneder, mens Assos manifesterer sig som nogle af de bedste i branchen, når der skal kreeres underdele til ryttere.
Køb revolutionerende hovedtelefoner til cykling og motion - SPAR 20%
I anledningen af julen, så giver Feltet.dk 20% på alle varer i webshoppen. Deriblandt er de populære hovedtelefoner, som ofteer en udfordring på cykelturen, hvis man også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring en. Her kommer AfterShokz Trekz Titanium ind i billedet, som giver helt nye muligheder.​ Vi skal vænne os til et nyt ord inden for hovedtelefoner: Open-ear Bone Conduction.

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com