Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jan Vinter 10.07.2017 @ 09:18

Jan Vinter fra Team Motionsfeltet.dk deltog i dette års udgave af TV2 Firmatouren og har skrevet en løbsberetning derfra.

Vi, Team Motionsfeltet.dk, var så heldige at vinde et starthold i TV2 Firmatouren, der afvikles som et holdløb med fem deltagere. Der var lagt op til et socialt arrangement en fredag aften i den tidlige sommer. Konceptet byggede på, at man deltog med et hold kollegaer, hvor der blev cyklet på en 38 kilometer lang rundstrækning. Efter to omgange blev placeringen beregnet ud fra de første fire deltageres tid. Hvis man ikke var til race, var der mulighed for en sightseeings tur til Hedeland. Efterfølgende var der fællesspisning og underholdning af Rolf Sørensen og Dennis Ritter i et stort telt.

 

Da jeg ankom til stævnepladsen i Fløng, mindede det lidt om en mindre dansk musikfestival med høj musik, masser af boder og folk i forskellige outfits. Det var meget underholdende at sidde og betragte de forskellige typer folk, som havde tilmeldt sig arrangementet. Mens der var skybrud i den vestlige del af landet, havde solen valgt at skinne i Fløng, selvom det var en stakket frist. Løbet blev skudt i gang af Rolf Sørensen, som selv hoppede på cyklen, og så var der masterstart på 20 kilometer. Dette betød en del elastikkørsel og en del, som fik mast sig frem i forreste geled. Vejene var ensrettede, og der var rigeligt med flagposter undervejs.

 

En af Team Motionsfeltet.dks deltagere - Johnny Fagerli-Nielsen
 

Feltet blev hurtigt sprængt, og vi fik passet vores hastighed ind, så alle i gruppen kunne følge med. På anden omgang mistede vi dog femtemanden, som ikke rigtigt kunne få gang i benene. Det lykkes os andre at komme rundt anden gang med en fin gennemsnitshastighed.

 

Efter mål fortsatte vi ind på stævnepladsen og fik vores cykler parkeret i den lokale sportshal. Herefter fandt vi vores pladser i det store telt. Der blev serveret lun kylling med diverse salater, men drikkevarerne måtte vi betale dyrt for. Da maden var fortæret, gik underholdningen i gang. Rolf og Ritter var i hopla, og de styrede de forskellige præmieoverrækkelser med rund hånd. Senere kom Sys Bjerre og sang et par sange, inden vi vendte snuden hjem.

 

Selve arrangementet fungerede fint som fælles-kom-sammen for firmaer. Dog var prisen i den dyre ende set i forhold til, hvad man egentligt fik for pengene. Jeg manglede lidt frugt/kaffe efter selve maden. Selve cykeldelen var fin, men måske kunne man have sendt folk afsted i mindre grupper og dermed forhindre den lange masterstart. Tak til Skoda for startnumrene til Firmatouren.

 

TV 2 Firmatouren kontra Cykelstafetten

Jan Vinter har også været til start i Cykelstafetten i Rudersdal 2017 og lavet i lille sammenligning imellem de to arrangementer, da de minder meget om hinanden. Jan Vinter har fundet en række fordele og ulemper ved de to løb.

 

Cykelstafetten


Fordele:

- Det henvender sig til grupper og ikke nødvendigvis firmaer

- Man skal kun samle en gruppe på tre personer for at få et hold

- Det er billigere

- I princippet kan man nøjes med at cykle en omgang (14 km)

 

Ulemper:

- Man kører ikke sammen som gruppe

 

TV 2 Firmatouren


Fordele:

- Masser af boder med kaffe/is/energi med videre

- Man cykler sammen

- Man hygger sammen bagefter

 

Ulemper:

- Det er dyrt

- Man skal kunne cykle de 76 kilometer

I august afvikles der en afdeling af Cykelstafetten i Kolding, mens der køres i september i Rebild. Se mere www.cykelstafetten.com

SIDSTE CHANCE I DAG: Deltag i Danmarks største cykelspil - vind cykel til 14.990 kr!
Lørdag starter årets største cykelmanagerspil. Der er præmier til de 75 bedste, hvor vinderen af spillet vinder en lækker racercykel til 14.990 kroner. Vælg dine 25 ryttere og dyst imod familie, venner og bekendte i årets største cykelløb. Du udvælger dit hold engang for alle.
I morgen starter årets store cykeldyst! Er du klar?
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Skandinaviens største cykelmesse kommer til Århus
Nordic Bike Shows A/S er firmaet bag Copenhagen Bike Show, der siden 2015 har arrangeret Skandinaviens største cykelmesse i København med mere end 100 udstillere fra ind- og udland, og over 15.000 besøgende.
Et rigtigt cykelløb: Udfordrende Gran Fondo - SPAR 30% nu!
Gran Fondo er det tætteste amatørryttere kommer på de professionelles løb, og nu er der mulighed for at følge i Mads Pedersens spor, når Gran Fondo Denmark inviterer til endnu en fantastisk cykelevent i Grindsted - og årets rute fører blandt andet rytterne over en række af de klassiske stigninger fra PostNord Danmark Rundt.
Kun 10 dage til Feltet.dk Tour starter!
Nu er der kun 10 dage til årets cykelspil starter. Sæt dit managerhold i Feltet.dk og vind nogle af de flotte præmier og dyst imod familien, venner og bekendte. 
Test: Dynamic Cycling Fit - find den rigtige saddel med Giant
​Giant har udviklet et hurtigt og smart system til at matche rytteren med den rigtige saddel. Vi har testet systemet på egen krop.
Se præmier for mere end 60.000 kroner til årets cykeldyst!
Feltet.dks helårlige spil, Feltet.dk Tour, har åbnet for tilmelding, hvorefter du kan sætte dit managerhold frem til den 24. februar 2018, hvor endagsløbet Omloop Het Nieuwsblad og Classic de l'Ardeche køres. Når spillet er startet, så er det ikke muligt at ændre på sit hold. Du skal vælge 25 ryttere til denne cykelsæson. 
Test: Rose Pro Cross Apex 1
Ny aluminum crosscykel fra Rose Bikes, et multitool til grus, mudder og asfalt, der gør det godt på alle parametre.
Produktnyt: S-Works 7 sko
Specialized lancerer i dag en ny sko, som bliver den 7. generation af S-Works skoen. 

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com