Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jan Vinter 10.07.2017 @ 09:18

Jan Vinter fra Team Motionsfeltet.dk deltog i dette års udgave af TV2 Firmatouren og har skrevet en løbsberetning derfra.

Vi, Team Motionsfeltet.dk, var så heldige at vinde et starthold i TV2 Firmatouren, der afvikles som et holdløb med fem deltagere. Der var lagt op til et socialt arrangement en fredag aften i den tidlige sommer. Konceptet byggede på, at man deltog med et hold kollegaer, hvor der blev cyklet på en 38 kilometer lang rundstrækning. Efter to omgange blev placeringen beregnet ud fra de første fire deltageres tid. Hvis man ikke var til race, var der mulighed for en sightseeings tur til Hedeland. Efterfølgende var der fællesspisning og underholdning af Rolf Sørensen og Dennis Ritter i et stort telt.

 

Da jeg ankom til stævnepladsen i Fløng, mindede det lidt om en mindre dansk musikfestival med høj musik, masser af boder og folk i forskellige outfits. Det var meget underholdende at sidde og betragte de forskellige typer folk, som havde tilmeldt sig arrangementet. Mens der var skybrud i den vestlige del af landet, havde solen valgt at skinne i Fløng, selvom det var en stakket frist. Løbet blev skudt i gang af Rolf Sørensen, som selv hoppede på cyklen, og så var der masterstart på 20 kilometer. Dette betød en del elastikkørsel og en del, som fik mast sig frem i forreste geled. Vejene var ensrettede, og der var rigeligt med flagposter undervejs.

 

En af Team Motionsfeltet.dks deltagere - Johnny Fagerli-Nielsen
 

Feltet blev hurtigt sprængt, og vi fik passet vores hastighed ind, så alle i gruppen kunne følge med. På anden omgang mistede vi dog femtemanden, som ikke rigtigt kunne få gang i benene. Det lykkes os andre at komme rundt anden gang med en fin gennemsnitshastighed.

 

Efter mål fortsatte vi ind på stævnepladsen og fik vores cykler parkeret i den lokale sportshal. Herefter fandt vi vores pladser i det store telt. Der blev serveret lun kylling med diverse salater, men drikkevarerne måtte vi betale dyrt for. Da maden var fortæret, gik underholdningen i gang. Rolf og Ritter var i hopla, og de styrede de forskellige præmieoverrækkelser med rund hånd. Senere kom Sys Bjerre og sang et par sange, inden vi vendte snuden hjem.

 

Selve arrangementet fungerede fint som fælles-kom-sammen for firmaer. Dog var prisen i den dyre ende set i forhold til, hvad man egentligt fik for pengene. Jeg manglede lidt frugt/kaffe efter selve maden. Selve cykeldelen var fin, men måske kunne man have sendt folk afsted i mindre grupper og dermed forhindre den lange masterstart. Tak til Skoda for startnumrene til Firmatouren.

 

TV 2 Firmatouren kontra Cykelstafetten

Jan Vinter har også været til start i Cykelstafetten i Rudersdal 2017 og lavet i lille sammenligning imellem de to arrangementer, da de minder meget om hinanden. Jan Vinter har fundet en række fordele og ulemper ved de to løb.

 

Cykelstafetten


Fordele:

- Det henvender sig til grupper og ikke nødvendigvis firmaer

- Man skal kun samle en gruppe på tre personer for at få et hold

- Det er billigere

- I princippet kan man nøjes med at cykle en omgang (14 km)

 

Ulemper:

- Man kører ikke sammen som gruppe

 

TV 2 Firmatouren


Fordele:

- Masser af boder med kaffe/is/energi med videre

- Man cykler sammen

- Man hygger sammen bagefter

 

Ulemper:

- Det er dyrt

- Man skal kunne cykle de 76 kilometer

I august afvikles der en afdeling af Cykelstafetten i Kolding, mens der køres i september i Rebild. Se mere www.cykelstafetten.com

Chris Anker udgiver ny bog - smugkig i den!
I samarbejde med sin bror, Allan Bo Andresen, har Chris Anker Søren udgivet bogen "Brødre på landevejen".
Fra Hammel til Champs-Élysées: Tag en tur bag cykelsportens asfalterede kulisser
Få et unikt indblik i tilværelsen som professionel cykelrytter med en ny bog fra brødrene Chris Anker Sørensen og Allan bo Andresen. 
Boganmeldelse: USA på tværs
Bogen USA på tværs er en uskøn blanding af amerikansk politik, lidt cykling, lidt rejseskildring og et skvæt Lars Toft Rasmussen. Bogen efterlader én med en rodet læseoplevelse.
Vind en VIP dag til Tour de France med Team Sunweb
Vild konkurrence! Vind en VIP dag til Tour de France med fly, hotelovernatning og middag.
Stortest: Summer Kits – Push Hard
Veludført og veldesignet kit med udtalte aerodynamiske reference fra spændende italiensk brand, som er nyt på danske breddegrader.
Boganmeldelse: Cykelreparation
En meget fin, dog enkelte steder lidt overfladisk, gennemgang af de fleste vedligehold og reparationsopgaver på cykler. En god bog for folk, som før har haft værktøj i hånden.
GOOD VIBES ONLY – Cykelstafetten Kolding – fællesskabet sejrede
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget der ligner…
Anmeldelse: Rolf Sørensens store cykelalmanak
En lækker cykelbogen ramte butikkerne her i starten af april måned. Feltet.dk har kigget nærmere på bogen, som rammer toppen af skalaen.
WEEKENDTILBUD: Spar 5000 kroner på fedt hjulsæt
I den kommende weekend vil Feltet.dk have gode tilbud på hjulsæt fra Juhl Cycling. Spar 5.000 kroner på dit kommende hjulsæt, plus du får dæk og slanger gratis til en værdi af 856 kroner!

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com