Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jan Vinter 10.07.2017 @ 09:18

Jan Vinter fra Team Motionsfeltet.dk deltog i dette års udgave af TV2 Firmatouren og har skrevet en løbsberetning derfra.

Vi, Team Motionsfeltet.dk, var så heldige at vinde et starthold i TV2 Firmatouren, der afvikles som et holdløb med fem deltagere. Der var lagt op til et socialt arrangement en fredag aften i den tidlige sommer. Konceptet byggede på, at man deltog med et hold kollegaer, hvor der blev cyklet på en 38 kilometer lang rundstrækning. Efter to omgange blev placeringen beregnet ud fra de første fire deltageres tid. Hvis man ikke var til race, var der mulighed for en sightseeings tur til Hedeland. Efterfølgende var der fællesspisning og underholdning af Rolf Sørensen og Dennis Ritter i et stort telt.

 

Da jeg ankom til stævnepladsen i Fløng, mindede det lidt om en mindre dansk musikfestival med høj musik, masser af boder og folk i forskellige outfits. Det var meget underholdende at sidde og betragte de forskellige typer folk, som havde tilmeldt sig arrangementet. Mens der var skybrud i den vestlige del af landet, havde solen valgt at skinne i Fløng, selvom det var en stakket frist. Løbet blev skudt i gang af Rolf Sørensen, som selv hoppede på cyklen, og så var der masterstart på 20 kilometer. Dette betød en del elastikkørsel og en del, som fik mast sig frem i forreste geled. Vejene var ensrettede, og der var rigeligt med flagposter undervejs.

 

En af Team Motionsfeltet.dks deltagere - Johnny Fagerli-Nielsen
 

Feltet blev hurtigt sprængt, og vi fik passet vores hastighed ind, så alle i gruppen kunne følge med. På anden omgang mistede vi dog femtemanden, som ikke rigtigt kunne få gang i benene. Det lykkes os andre at komme rundt anden gang med en fin gennemsnitshastighed.

 

Efter mål fortsatte vi ind på stævnepladsen og fik vores cykler parkeret i den lokale sportshal. Herefter fandt vi vores pladser i det store telt. Der blev serveret lun kylling med diverse salater, men drikkevarerne måtte vi betale dyrt for. Da maden var fortæret, gik underholdningen i gang. Rolf og Ritter var i hopla, og de styrede de forskellige præmieoverrækkelser med rund hånd. Senere kom Sys Bjerre og sang et par sange, inden vi vendte snuden hjem.

 

Selve arrangementet fungerede fint som fælles-kom-sammen for firmaer. Dog var prisen i den dyre ende set i forhold til, hvad man egentligt fik for pengene. Jeg manglede lidt frugt/kaffe efter selve maden. Selve cykeldelen var fin, men måske kunne man have sendt folk afsted i mindre grupper og dermed forhindre den lange masterstart. Tak til Skoda for startnumrene til Firmatouren.

 

TV 2 Firmatouren kontra Cykelstafetten

Jan Vinter har også været til start i Cykelstafetten i Rudersdal 2017 og lavet i lille sammenligning imellem de to arrangementer, da de minder meget om hinanden. Jan Vinter har fundet en række fordele og ulemper ved de to løb.

 

Cykelstafetten


Fordele:

- Det henvender sig til grupper og ikke nødvendigvis firmaer

- Man skal kun samle en gruppe på tre personer for at få et hold

- Det er billigere

- I princippet kan man nøjes med at cykle en omgang (14 km)

 

Ulemper:

- Man kører ikke sammen som gruppe

 

TV 2 Firmatouren


Fordele:

- Masser af boder med kaffe/is/energi med videre

- Man cykler sammen

- Man hygger sammen bagefter

 

Ulemper:

- Det er dyrt

- Man skal kunne cykle de 76 kilometer

I august afvikles der en afdeling af Cykelstafetten i Kolding, mens der køres i september i Rebild. Se mere www.cykelstafetten.com

Besøg Rydhave Slots Efterskole på Efterskolernes dag
Rydhave Slots Efterskole satser på at blive landets bedste cykelefterskole. Du har muligheden for at blive en del af den. 
Idrætsefterskolen Klintsøgaards nye linje - Landevejscykling og Mountainbike 2018/19
Kom på besøg på Efterskolernes dag d. 24 september og hils på Michael Rasmussen.
Hvilken Elcykel skal jeg vælge?
Vælg en elcykel - det kan betale sig.
Kom til Specialized Days - og prøv det nyeste udstyr
Specialized åbner dørene op, så du kan få lov til at prøve det nye af de nyeste produkter, som kommer på markedet i 2018.
Første indtryk af de nye Shimano Ultegra-grupper
I denn anden artikel omkring de nye ultegra grupper har Feltet.dk interviewet produktchefen for de nye grupper fra Shimano samt haft et par dage i Østrig, hvor vi har prøvekørt de nye grupper. Her kan du læse om vores første håndsindtryk.
Giv et LIKE - Vind et sæt Lasse Norman cykeltøj
Vind et sæt cykeltøj fra OL-guldvinderen Lasse Norman Hansen, som i øjeblikket kører Vuelta a España. 
Ny MTB-linje på Hald Ege Efterskole
Hald Ege Efterskole starter fra 2018/19 en ny MTB-linje. Kom og hør mere om den på et infomationsmøde eller "Efterskolernes dag".
Kør Tour de Aars igen i weekenden
Oplev motionistcykelløb med stemningen af et professionelt cykelløb. Rytterne vil på ruten være ledsaget af Race Marshals fra Mc Task Force, og der vil være reklamekaravane.
Produktnyt: Elektronisk og mekanisk gruppe fra Shimano
Det er oprindeligt et par måneder siden at Shimano annoncerede deres seneste  Ultegra opgraderinger. Her blev det afsløret af der både kommer en ny DI2 gruppe (elektronisk) kaldet Ultegra R8050 samt en ny mekanisk gruppe med det mundrette navn Ultegra R8000.  

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com