Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jan Vinter 10.07.2017 @ 09:18

Jan Vinter fra Team Motionsfeltet.dk deltog i dette års udgave af TV2 Firmatouren og har skrevet en løbsberetning derfra.

Vi, Team Motionsfeltet.dk, var så heldige at vinde et starthold i TV2 Firmatouren, der afvikles som et holdløb med fem deltagere. Der var lagt op til et socialt arrangement en fredag aften i den tidlige sommer. Konceptet byggede på, at man deltog med et hold kollegaer, hvor der blev cyklet på en 38 kilometer lang rundstrækning. Efter to omgange blev placeringen beregnet ud fra de første fire deltageres tid. Hvis man ikke var til race, var der mulighed for en sightseeings tur til Hedeland. Efterfølgende var der fællesspisning og underholdning af Rolf Sørensen og Dennis Ritter i et stort telt.

 

Da jeg ankom til stævnepladsen i Fløng, mindede det lidt om en mindre dansk musikfestival med høj musik, masser af boder og folk i forskellige outfits. Det var meget underholdende at sidde og betragte de forskellige typer folk, som havde tilmeldt sig arrangementet. Mens der var skybrud i den vestlige del af landet, havde solen valgt at skinne i Fløng, selvom det var en stakket frist. Løbet blev skudt i gang af Rolf Sørensen, som selv hoppede på cyklen, og så var der masterstart på 20 kilometer. Dette betød en del elastikkørsel og en del, som fik mast sig frem i forreste geled. Vejene var ensrettede, og der var rigeligt med flagposter undervejs.

 

En af Team Motionsfeltet.dks deltagere - Johnny Fagerli-Nielsen
 

Feltet blev hurtigt sprængt, og vi fik passet vores hastighed ind, så alle i gruppen kunne følge med. På anden omgang mistede vi dog femtemanden, som ikke rigtigt kunne få gang i benene. Det lykkes os andre at komme rundt anden gang med en fin gennemsnitshastighed.

 

Efter mål fortsatte vi ind på stævnepladsen og fik vores cykler parkeret i den lokale sportshal. Herefter fandt vi vores pladser i det store telt. Der blev serveret lun kylling med diverse salater, men drikkevarerne måtte vi betale dyrt for. Da maden var fortæret, gik underholdningen i gang. Rolf og Ritter var i hopla, og de styrede de forskellige præmieoverrækkelser med rund hånd. Senere kom Sys Bjerre og sang et par sange, inden vi vendte snuden hjem.

 

Selve arrangementet fungerede fint som fælles-kom-sammen for firmaer. Dog var prisen i den dyre ende set i forhold til, hvad man egentligt fik for pengene. Jeg manglede lidt frugt/kaffe efter selve maden. Selve cykeldelen var fin, men måske kunne man have sendt folk afsted i mindre grupper og dermed forhindre den lange masterstart. Tak til Skoda for startnumrene til Firmatouren.

 

TV 2 Firmatouren kontra Cykelstafetten

Jan Vinter har også været til start i Cykelstafetten i Rudersdal 2017 og lavet i lille sammenligning imellem de to arrangementer, da de minder meget om hinanden. Jan Vinter har fundet en række fordele og ulemper ved de to løb.

 

Cykelstafetten


Fordele:

- Det henvender sig til grupper og ikke nødvendigvis firmaer

- Man skal kun samle en gruppe på tre personer for at få et hold

- Det er billigere

- I princippet kan man nøjes med at cykle en omgang (14 km)

 

Ulemper:

- Man kører ikke sammen som gruppe

 

TV 2 Firmatouren


Fordele:

- Masser af boder med kaffe/is/energi med videre

- Man cykler sammen

- Man hygger sammen bagefter

 

Ulemper:

- Det er dyrt

- Man skal kunne cykle de 76 kilometer

I august afvikles der en afdeling af Cykelstafetten i Kolding, mens der køres i september i Rebild. Se mere www.cykelstafetten.com

Boganmeldelse: Landevejstræning
Per Henrik Brask har skrevet en bog der et must-have for begynderen, den dedikerede eller cykelklubben, der gerne vil være opdateret indenfor alt indenfor landevejstræning.
Feltet.dk lancerer cykelsøgemaskinen Velomio.com
I starten af juli måned har Feltet.dk lanceret en ny cykelsøgemaskine, Velomio.com. Guiden giver dig et stort overblik over, hvilke cykelprodukter som er på markedet.
Løbsberetning: Tour Transalp - I regn og slud skal cyklen ud
Tour Transalp 2017 fra Sonthofen i Tyskland til Arco ved Gardasøen var en hård omgang, med mange forhindringer aflysninger og ruteændringer undervejs.
Stor succes med Rapha Rides
I forrige weekend lagde Københavns gader og stræder asfalt til den første omgang Rapha Rides.
Tredje gang blev – lykkens gang…
Motionsfeltet.dk har kigget i Torsten Brix’ dagbog, efter han cyklede til Paris med Team Rynkeby.
Minister: Slut med motionsløbet Århus-København
Det er slut med motionsløbet Århus-København. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har besluttet, at der ikke længere skal arrangeres løb henover broen. 
Elcykler i kraftig vækst, men er de lovlige?
Elcykler er stille og rolige ved at blive utrolig populære. Statistik fra Politiken.dk viser at hver 10 cykel der bliver solgt i øjeblikket, kører på strøm. Tallene er nok lidt anderledes hvis vi ser på sportscykler, men vi kommer ikke udenom at selv når det kommer til cykler til sportsbrug bliver der også solgt flere elektriske af slagsen. Vi har kigget nærmere på tendensen.
Sarto: Cykelskrædderne fra Venedig
Hvis du drømmer om din helt egen cykel, lavet præcist på dine personlige mål, så er drømmen måske ikke så langt væk, som du tror. Hos Spaghetti Cycling Imports kan drømmen blive til virkelighed.
Anmeldelse: Tour de Pharmacy
Den nye HBO-komedie, ’Tour de Pharmacy’ (Pharmacy Road), giver cykelsporten en fjollet behandling. For en sportsgren, der ofte tager sig selv lidt for seriøst, er det faktisk en smule forfriskende.  

Instagram #motionsfeltet

Månedens cykelbutik

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com