Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Løbsberetning: Motionssæsonen skudt i gang i Jennum
Foto: Jesper Halvorsen / Gran Fondo Jennum
Af: Tine Mathiesen 28.03.2018 @ 13:50

Team Motionsfeltet.dk var talstærkt til start i årets første motionsløb på landevejen. Mere end 30 ryttere var til start i Gran Fondo Jennum og deriblandt en debutant i Team Motionsfeltet.dks sorte farver. 

Gran Fondo Jennum (60 km). Sæsonens første løb og min egen debut med Team Motionsfeltet.dk, hvor jeg havde fået løbsstarten betalt igennem mit PREMIUM medlemsskab.  

 

Siden jeg i vinters meldte mig ind i Team Motionsfeltet.dk, havde jeg med spænding ventet på denne, lidt råkolde søndag i slutningen af marts måned, hvor jeg for første gang kunne iklæde mig den sorte Castelli-cykeltrøje og drage af sted mod Jennum, for at møde de mennesker IRL, som jeg i nogle måneder - i vældigt muntert tonefald - kun har ”mødt” på nettet på teamets Facebookside.

 

Når man, som jeg bor på Vestfyn, og skal stille til løb på Vejle-kanten klokken 10, og det oveni købet er blevet sommertid i løbet af natten, starter dagen tidligt - rigtig tidligt!
Sommefugle i maven

Det var dog ikke det store problem at vågne, for jeg må nok indrømme, at jeg havde en sommerfugl eller to i maven, da jeg gik og pakkede de sidste stumper tidligt søndag morgen.
 

Heldigvis blev jeg hentet af Claus, som kører i samme klub, som jeg selv, og det var rigtig rart at have en af følges med, når jeg var helt ny i teamet. Claus var på pletten klokken 7.45 og vi satte kursen mod det jyske.

 

Det første jeg lagde mærke til, da vi ankom, var de fine velkomstskilte med positive udsagn og smileys. Jeg fornemmede hurtigt at stemningen og atmosfæren var god. Inden starten nåede vi en bolle og en kop kaffe. Jeg fik hilst og snakket lidt med nogle af de andre ryttere, som tog pænt imod mig - og som jo gerne ville sludre lidt om ... cykling ;-). 

Inden starten går plejer jeg gerne at have lagt en lille plan for, hvordan jeg gerne vil køre dagens løb. Jeg har forsøgt at holde kæden stram vinteren over på hometraineren, men da Gran Fondo Jennum må betegnes som et bakkeløb, og jeg ikke just kan regnes som et lille nips af en 'bakke-pige', var strategien at se tingene lidt an og tage det forholdsvis roligt. Jeg har taget de tæsk, som jeg skal have i ukendt terræn med mange bakker. Målet var i denne omgang at få en god oplevelse og prøve at holde puls og bentøj nogenlunde under kontrol.

 

Som sagt så gjort
.. dog kom jeg nok lige defensivt nok fra start og røg helt af den samlede gruppe allerede på vej op af startbakken. Nu var der to muligheder at køre min 60 kilometer rute forholdsvis solo eller prøve at køre gruppen op.

Jeg valgte det sidste og satte jagten ind. Det betød 5-7 km med noget høj puls, og jeg fik hentet en anden kvinde, som jeg kunne fornemme passede fint til mit niveau. Hun viste sig at være fra Vejle, og vi endte med at følges det meste af vejen. På trods af de mange bakker havde vi lige overskud til at få snakket en smule cykling undervejs, så strategien med ikke at køre over evne lykkedes fint.
 

Inden jeg tog hjemmefra, havde jeg gruet lidt for rundstrækningen med de mange bakker, der bare ville komme igen og igen, og jeg var noget spændt på, om jeg havde satset for højt ved at vælge 60 kilometer, som er tre runder. Men rundstrækningen viste sig faktisk at være en fordel, da jeg var i helt ukendt terræn.Efter første omgang havde jeg nu en ide om, hvad ruten bød på, og det gav gode muligheder for at disponere i forhold til vind, bakker, indtag af energi osv. Ruten var sjov og udfordrende - både opad og nedad - og ikke mindst godt mærket af med tydelige og rigelige mængder af pile.

Efter to fine omgange, hvor jeg ikke havde været max presset, var der overskud til at give den lidt ekstra gas på den sidste omgang, og det er jo unægteligt en noget federe fornemmelse end at skulle lide sig igennem den. De 60 kilometer viste sig at passe fint, for selvom jeg ikke var max’et helt ud, var Jennumbakken ikke en udsøgt fornøjelse på sidste og fjerde tur op.
 

Da jeg kom i mål, stod flinke folk klar med saft og bananer på toppen af bakken, så der lige var mulighed for at tanke lidt op med det samme, inden der skulle trilles tilbage til starten igen, som var nedad bakken igen. Her var der så en oplagt mulighed for at heppe lidt på dem, der kæmpede sig op for sidste eller måske endda kun næstsidste gang.

 

Tilbage ved Skibet-hallen var der livlig aktivitet ved cykelvasken, hvor der med stor iver og brede smil fra arrangørerne blev fragtet frisk sæbevand til dem, der ville have vasket cykel med det samme.Socialt arrangement for Team Motionsfeltet.dk medlemmerne efterfølgende

For mit vedkommende stod den nu på et bad, da vi var en flok fra Team Motionsfeltet.dk, der skulle til Vejle og spise en velfortjent burger efter løbet. Et rigtig fint initiativ i forbindelse med starten på sæsonen - og rigtig rart at være med til som helt nyt medlem.
 

Inde det blev tid til burgere, kunne vi lige samles i hallen, hvor en af teamets andre medlemmer, Lene Jørgensen, havde lækre romkugler og muffins med - godt initiativ!


 

Klokken 14 var der kåring af dagens vindere på henholdsvis herrer og damer. Her var det ikke den samlede placering på strækningen, men de tre hurtigste omgangstider uanset strækning, der skulle kåres. Det giver faktisk en ekstra dimension til løbet, hvor der er mulighed for at gå efter en enkelt omgang i fantomtid - frem for den samlede sejr. Alt efter temperament, form og ambitioner kan løbet køres på et utal af måder og med ruter fra 20 til 80 kilometer, kan de fleste være med.
 

På præmiesiden var der masser af godter at komme efter til Gran Fondo Jennum. Der var ret flotte præmier fra sponsorerne GribGrab, Fusion, Pernille Corydon Jewellery og Motionsfeltet.dk i form af gavekort, smykker og startnumre til efterårets Gran Fondo Munkebjerg, og der var mange af dem, så det kan helt klart godt svare sig at blive til denne del af arrangementet.

Der trækkes lod på chippen, og man skal være tilstede for at vinde. Desuden var der også nogle finurlige hjemmestrikkede verdensmesterhuer til udtrækning. Det er da god værkstedshumor ;-).
 

Da præmierne var udtrukket fortsatte vi fra Team Motionsfeltet.dk som sagt til Vejle, hvor vi satte velfortjente og velvoksne burgere til livs og fik en hyggelig sludder og et par røverhistorier, inden vi tog hver til sit sidst på eftermiddagen.


 

Alt i alt en rigtig god dag, med fint cykelløb og godt selskab af vidt forskellige og meget hyggelige cykelfolk, der til fulde levede op til mit motto, når jeg er på cyklen: GOOD VIBES ONLY!

Tine Mathiesen


Du kan også blive medlem af Team Motionsfeltet.dk - endda GRATIS


Var du til start i løbet, hvad synes du om løbet? Skriv en kommentar under artiklen.

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Instagram #motionsfeltet

Nyt cykelprojekt ser dagens lys
Bike4Kids er et nyt dansk cykelprojekt, der cykler til fordel for børn med alvorlige sygdomme og arrangeres i samarbejde med SMILfonden.
Test: Pearl Izumi vinterjakke og vintertights
Pearl Izumi’s bud på et godt all-round vintersæt leverer høj kvalitet, funktionel pasform og ikke mindst god varme på de kolde vinterdage.
GOOD VIBES ONLY – Balancen mellem cykelliv og hverdagshamsterhjul
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Se ruten til DM i cykle cross 2019
Den 13. januar afvikles de danske mesterskaber i cykle cross i Odense. Se ruten til mesterskabet her.
DCU: DM i e-cykling i 2020 er ikke urealistisk
Den virtuelle verden indenfor cykelsporten er eksploderet i disse år, og flere og flere er begyndt at cykle indendørs.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Glædelig jul fra Feltet.dk / Motionsfeltet.dk
Feltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Cykelhotel midt mellem Italiens berømteste Alpetoppe
I norditalienske Bormio kan man inden for få kilometer få tre af Alpernes mest eftertragtede stigninger på cykel-cv’et, og hver sommer strømmer tusindvis af cykelturister til byen for at prøve kræfter med områdets bjerge. Midt i det hele ligger et populært cykelhotel, der forkæler gæsterne med solid mad og god vin
Adventskalender - De bedste cykelbøger til julegaven
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.
Tour Transalp starter i VM-byen Innsbruck
Den østrigske VM-by Innsbruck bliver startby for den 17. udgave af Tour Transalp, som for første gang tillader ryttere at stille til start alene.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Produktnyt: Pirelli lancerer dæk designet specifikt til det danske vintervejr
Pirelli begyndte deres tilbagetog til cykelsporten for lidt over et år siden, og nu har den italienske dækfabrikant lanceret et dæk, der er specifikt designet til det danske vintervejr.

Seneste indlæg i debatten

Flere af de bedste MTB-ryttere og danske mestre i cyklecross har fravalgt VM i cyklecross, trods verdensmesterskabet afvikles i Danmark. Det har mødt kritik af rytterne, men MTB-landstræneren, Mads Bødker, forsvarer beslutningen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/mtb-landstraener_forsvarer_rytterne_bliver_noedt_til_prioritere/De hurtigeste ligger på omkring 35min! Hvem der bare vejede 59kg, haha! Jeg selv ligger på 1time 8min med mine 84kg, sat I dag under Norseman løbet, jeg prøver om ikke jeg kan forbedre det i morgen under Tour de Zwift.En meget nervøs dag med konstant risiko for sidevind endte på dramatisk vis med en deklassering af Caleb Ewan og ikke mindst et grimt styrt for Patrick Bevin, der måske nok gennemførte etapen, men fortsat er en tvivlsom starter søndag. Uheldet kunne ikke komme på et værre tidspunkt lige inden det helt afgørende slag på kongeetapen til Willunga Hill, hvor Richie Porte drømmer om at vinde for 6. gang i træk, og hvor vinderen af årets første WorldTour-løb på spektakulær vis skal kåres. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_6_etape_af_tour_down_under_2019/I disse dage køres Tour Down Under, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 5. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tour_down_under-analyse_blev_presset_for_stort_for_the_pocket_rocket/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat