Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Løbsberetning: Motionssæsonen skudt i gang i Jennum
Foto: Jesper Halvorsen / Gran Fondo Jennum
Af: Tine Mathiesen 28.03.2018 @ 13:50

Team Motionsfeltet.dk var talstærkt til start i årets første motionsløb på landevejen. Mere end 30 ryttere var til start i Gran Fondo Jennum og deriblandt en debutant i Team Motionsfeltet.dks sorte farver. 

Gran Fondo Jennum (60 km). Sæsonens første løb og min egen debut med Team Motionsfeltet.dk, hvor jeg havde fået løbsstarten betalt igennem mit PREMIUM medlemsskab.  

 

Siden jeg i vinters meldte mig ind i Team Motionsfeltet.dk, havde jeg med spænding ventet på denne, lidt råkolde søndag i slutningen af marts måned, hvor jeg for første gang kunne iklæde mig den sorte Castelli-cykeltrøje og drage af sted mod Jennum, for at møde de mennesker IRL, som jeg i nogle måneder - i vældigt muntert tonefald - kun har ”mødt” på nettet på teamets Facebookside.

 

Når man, som jeg bor på Vestfyn, og skal stille til løb på Vejle-kanten klokken 10, og det oveni købet er blevet sommertid i løbet af natten, starter dagen tidligt - rigtig tidligt!
Sommefugle i maven

Det var dog ikke det store problem at vågne, for jeg må nok indrømme, at jeg havde en sommerfugl eller to i maven, da jeg gik og pakkede de sidste stumper tidligt søndag morgen.
 

Heldigvis blev jeg hentet af Claus, som kører i samme klub, som jeg selv, og det var rigtig rart at have en af følges med, når jeg var helt ny i teamet. Claus var på pletten klokken 7.45 og vi satte kursen mod det jyske.

 

Det første jeg lagde mærke til, da vi ankom, var de fine velkomstskilte med positive udsagn og smileys. Jeg fornemmede hurtigt at stemningen og atmosfæren var god. Inden starten nåede vi en bolle og en kop kaffe. Jeg fik hilst og snakket lidt med nogle af de andre ryttere, som tog pænt imod mig - og som jo gerne ville sludre lidt om ... cykling ;-). 

Inden starten går plejer jeg gerne at have lagt en lille plan for, hvordan jeg gerne vil køre dagens løb. Jeg har forsøgt at holde kæden stram vinteren over på hometraineren, men da Gran Fondo Jennum må betegnes som et bakkeløb, og jeg ikke just kan regnes som et lille nips af en 'bakke-pige', var strategien at se tingene lidt an og tage det forholdsvis roligt. Jeg har taget de tæsk, som jeg skal have i ukendt terræn med mange bakker. Målet var i denne omgang at få en god oplevelse og prøve at holde puls og bentøj nogenlunde under kontrol.

 

Som sagt så gjort
.. dog kom jeg nok lige defensivt nok fra start og røg helt af den samlede gruppe allerede på vej op af startbakken. Nu var der to muligheder at køre min 60 kilometer rute forholdsvis solo eller prøve at køre gruppen op.

Jeg valgte det sidste og satte jagten ind. Det betød 5-7 km med noget høj puls, og jeg fik hentet en anden kvinde, som jeg kunne fornemme passede fint til mit niveau. Hun viste sig at være fra Vejle, og vi endte med at følges det meste af vejen. På trods af de mange bakker havde vi lige overskud til at få snakket en smule cykling undervejs, så strategien med ikke at køre over evne lykkedes fint.
 

Inden jeg tog hjemmefra, havde jeg gruet lidt for rundstrækningen med de mange bakker, der bare ville komme igen og igen, og jeg var noget spændt på, om jeg havde satset for højt ved at vælge 60 kilometer, som er tre runder. Men rundstrækningen viste sig faktisk at være en fordel, da jeg var i helt ukendt terræn.Efter første omgang havde jeg nu en ide om, hvad ruten bød på, og det gav gode muligheder for at disponere i forhold til vind, bakker, indtag af energi osv. Ruten var sjov og udfordrende - både opad og nedad - og ikke mindst godt mærket af med tydelige og rigelige mængder af pile.

Efter to fine omgange, hvor jeg ikke havde været max presset, var der overskud til at give den lidt ekstra gas på den sidste omgang, og det er jo unægteligt en noget federe fornemmelse end at skulle lide sig igennem den. De 60 kilometer viste sig at passe fint, for selvom jeg ikke var max’et helt ud, var Jennumbakken ikke en udsøgt fornøjelse på sidste og fjerde tur op.
 

Da jeg kom i mål, stod flinke folk klar med saft og bananer på toppen af bakken, så der lige var mulighed for at tanke lidt op med det samme, inden der skulle trilles tilbage til starten igen, som var nedad bakken igen. Her var der så en oplagt mulighed for at heppe lidt på dem, der kæmpede sig op for sidste eller måske endda kun næstsidste gang.

 

Tilbage ved Skibet-hallen var der livlig aktivitet ved cykelvasken, hvor der med stor iver og brede smil fra arrangørerne blev fragtet frisk sæbevand til dem, der ville have vasket cykel med det samme.Socialt arrangement for Team Motionsfeltet.dk medlemmerne efterfølgende

For mit vedkommende stod den nu på et bad, da vi var en flok fra Team Motionsfeltet.dk, der skulle til Vejle og spise en velfortjent burger efter løbet. Et rigtig fint initiativ i forbindelse med starten på sæsonen - og rigtig rart at være med til som helt nyt medlem.
 

Inde det blev tid til burgere, kunne vi lige samles i hallen, hvor en af teamets andre medlemmer, Lene Jørgensen, havde lækre romkugler og muffins med - godt initiativ!


 

Klokken 14 var der kåring af dagens vindere på henholdsvis herrer og damer. Her var det ikke den samlede placering på strækningen, men de tre hurtigste omgangstider uanset strækning, der skulle kåres. Det giver faktisk en ekstra dimension til løbet, hvor der er mulighed for at gå efter en enkelt omgang i fantomtid - frem for den samlede sejr. Alt efter temperament, form og ambitioner kan løbet køres på et utal af måder og med ruter fra 20 til 80 kilometer, kan de fleste være med.
 

På præmiesiden var der masser af godter at komme efter til Gran Fondo Jennum. Der var ret flotte præmier fra sponsorerne GribGrab, Fusion, Pernille Corydon Jewellery og Motionsfeltet.dk i form af gavekort, smykker og startnumre til efterårets Gran Fondo Munkebjerg, og der var mange af dem, så det kan helt klart godt svare sig at blive til denne del af arrangementet.

Der trækkes lod på chippen, og man skal være tilstede for at vinde. Desuden var der også nogle finurlige hjemmestrikkede verdensmesterhuer til udtrækning. Det er da god værkstedshumor ;-).
 

Da præmierne var udtrukket fortsatte vi fra Team Motionsfeltet.dk som sagt til Vejle, hvor vi satte velfortjente og velvoksne burgere til livs og fik en hyggelig sludder og et par røverhistorier, inden vi tog hver til sit sidst på eftermiddagen.


 

Alt i alt en rigtig god dag, med fint cykelløb og godt selskab af vidt forskellige og meget hyggelige cykelfolk, der til fulde levede op til mit motto, når jeg er på cyklen: GOOD VIBES ONLY!

Tine Mathiesen


Du kan også blive medlem af Team Motionsfeltet.dk - endda GRATIS


Var du til start i løbet, hvad synes du om løbet? Skriv en kommentar under artiklen.

Weekendtilbud: Spørge Jørgen - Køb 1 og få 2 bøger!
Det er tid til weekendtilbud, som i denne weekend er bøgerne: 'Spørge Jørgen'. Køb 'Spørge Jørgen 2' og få GRATIS 'Spørge Jørgen' med. 
WEEKENDTILBUD: Smart lygte til Garmin-holder
Det er tid til weekendtilbud, som er en smart cykellygte. Dette tilbud er lavet i samarbejde med Vendelbo Cykler i Nordjylland. 
Dansk landstræner optimistisk - trods nye uheld
Det danske MTB-landshold er i øjeblikket i USA, hvor de kæmper for at hente UCI-point til Danmark. I weekenden deltager landsholdet i US Cup. 
Test: Ekoi Strada Cristal landevejssko
Franske Ekoi lancerer ny sko kollektion til landevejsfolket. Det er en sko der skiller sig ud med sin flotte finish.
Produktnyt: Biomaxa Bio Lubricant
Så er der nyt fra Down Under et banebrydende smøremiddel til din cykelkæde.
Løbsberetning: En forårsdag i Hell-singør 2018
Søndag den 8. april 2018 skulle årets første løb køres: En forårsdag i Hell-singør. 
GOOD VIBES ONLY: Virtuel vintertræning - slip dit indre legebarn fri
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget der ligner…
Danmarks Højeste motionscykelløb køres for 36. gang i Skanderborg
Klassikeren i Skanderborg køres i år for 36. gang, og med deltagerfremgang de foregående år, håber man naturligvis på, at interessen for motionscykelløb på landevej fortsætter. En af ejerne bag løbets hovedsponsor Astral-Biking, Rolf Sørensen, mener ikke, at kurven er knækket endnu, men at cykling er blevet den nye folkesport i Danmark.
Test: Canyon Ultimate AL SLX 8,0 AERO
Canyon har lavet en rigtig fin cykel til prisen. Rigtig fine køreegenskaber og et fantastisk hjulsæt fra Reynolds.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Hej Forum. Har et sæt Zipp 404. Bruger dem til licens løb. Hjulene er fede og ruller rigtig godt. Men de irriterer mig også. Ved accelerationer slå specielt baghjulet på bremseklodserne. Justerer jeg afstanden længere ud forsvinder bremseevnen total. Bremseevnen er i forvejen ringe. Bruger Zipp’s egne klodser. Er Zipp’s hjul bare bløde? Har et sæt Aeolus Pro 3 til sammenligning. De bremser fremragende (med samme klodser) og ingen flex ved accelerationer. De støder i hvert fald ikke på. Jeg er faktisk skuffet. Jeg er ikke nogen stor eller tung fyr. 75 kg. og det er ikke forbi jeg skyder enorme watt i hjulene. Hvad er jeres erfaringer og kan jeg gøre et eller andet. Nu bliver det jo lidt trådkapring men... Kæden var ikke meget slidt, målt med en kædemåler og cyklen har lige været til service, hvor kæden også fik et vrid, inden de konstaterede at den sagtens kunne køre mere endnu. Alder burde vel ikke betyde noget - jeg har haft tre kæder i rotation og skiftet hver 1000km, for ikke at hærge kassetten. Jeg ville gerne køre med 11-23 og dengang kunne jeg kun få den i Dura-Ace til en middelstor formue. Nu må vi se om den kan acceptere en spritny kæde. Men mystisk at jeg vrider to kæder så relativt tæt på hinanden og især at den tog skade denne gang, hvor den bare hoppede stille af og var lige til at fiske på plads. Det må have været noget elendigt skrammel.Jamen, det kommer meget an på hvilken fælg du har startet ud med. Formoder det er en lidt "tung" hverdagsfælg og den burde nok ikke "stige af" efter kun 3 år..men alså hvis du er der ude (som du lidt antyder) at du har slidt dine bremseklodser ned til metallet - ja så er "all bets off". Som regel er nye fælge udstyret med slidindikatorer som ikke skal ignoreres. Prøv evt. at søge på foraet her - der er skrevet en del om fælgslitage for nyligt. Hmm.. Synes faktisk ikke den ændring på indstillingerne gjorde noget.. 🤔 Har nu prøvet at fjerne alle mine segmenter og tilføjet dem igen, så må de næste par ture vise om det har hjulpet.. 🤔

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com