22.08.2016 @ 15:48

Som flere måske husker, var Motionsfeltet.dk på Mallorca i slutningen af april og starten af maj anført af "Den Blege Eros Poli". Formålet med turen var at se nærmere på Mallorcas svar på La Marmotte - nemlig cykelløbet Mallorca 312.

På fem år er cykelløbet vokset fra bare 150 ryttere, til i år 4000. Det lokale styre på Mallorca satser massivt på cykelturisme i forårs og efterårs sæsonen, da de ikke alene kan leve af de få sommermåneder hvor turister kommer for at sole sig.

 

Og det kan mærkes, at de er en ø, der vil cykelryttere, bland andet er der en lov, der gør at bilister skal holde to meters afstand til cykelryttere, når de overhaler. En lov, som bliver efterlevet af de fleste og med de snævre veje på øen er det en fornøjelse ikke at skulle frygte for sit liv, som andre steder i Europa og ikke mindst herhjemme.

 

 

Der er efterhånden skrevet mange sider om Mallorca som cykeldestination og med rette. Mallorca har et skønt klima i forårs og efterårs sæsonen, med 18-28 grader bliver det aldrig alt for varmt og der er terræn for alle. Holder man sig på den sydlige del er det overvejende fladt, dog med lange bløde bakker som vi kender det fra Østjylland og andre steder i Danmark og bevæger man sig op nord på kan man teste bjergbenene af i overkommelige bjerge men i et smukt landskab der er taget ud af Game Of Thrones.

 

Det vi kom for

Som nævnt kom vi til øen for at prøve kræfter med cykelløbet Mallorca 312. I navnet ligger også kongedistancen nemlig 312 km, det betyder dog ikke, at man ikke kan klare sig med mindre, da der også er en distance på 232 eller 167 km.

 

En sjov detalje med løbet er, at man melder sig til de 312 km, og når man så kommer ud på ruten, skal man beslutte sig for hvor langt man vil køre, efter cirka 60 km kommer man til en skillevej, hvor man kan køre til venstre, så kører man de 167 km, og hvis man drejer til højre, kører man 232 eller 312 km, når man kommer tilbage til målbyen efter 232 km står man igen over for et valg, skal jeg trække splitten og køre i mål, eller skal jeg forsætte lige ud på yderlig 80 km for at gennemføre kongedistancen.

 

 

Ovenstående er et sjovt lille mindgame, men samtidig en fin detalje, hvis man mod forventning bliver dårlig undervejs, eller hvis det viser sig man har mere i sig end man havde regnet med.

 

Ens for alle tre ruter er, at man starter ud med at køre op i bjergene, så alle ryttere får testet bjergbenene, de to lange ruter følger bjergene mod sydvest, hvorefter man drejer omkring og kører tilbage gennem bjergene lidt længere mod syd, for at komme gennem start og målbyen Port d’Alcudia, fra Port d’Alcudia fortsætter den lange rute en sløje sydpå, for at komme tilbage til start/mål.

 

 

Selve løbet er velorganiseret. Som mange andre løb afhenter man sit startnummer dagene op til løbet, og man får en løbstrøje, en dunk og de gængse energiprodukter.


På løbsdagen så det ud til at være først til mølle, med mindre man var så heldig at have fået plads oppe foran sammen med de særligt indbudte. Ud af byen var der masterstart, på lukkede veje. Efter de første 15 km blev løbet givet frit og man ruller ind i bjergene.

 

 

Depoterne som på de store cykelløb med mange startende kan være svært kaotiske virkede overordentligt godt, der var plads til at afsætte cykler og rigeligt med plads til at få fyldt dunke og til at få fyldt lommerne op med alt hvad man kunne ønske sig.

 

De lukkede veje gjorde det en fornøjelse at køre både op og ned i bjergene, på de regnvåde veje kunne man med ro skære svingene uden at frygte modkørende, og samtidigt gøre svinget så blødt som muligt, så styrt var nemmere at undgå.

 

I mål var der ingen medalje, til gengæld fik alle gennemførte en ”finisher” T-shirt, som var en svedundertrøje i god kvalitet med vindbraker på forsiden, dertil fik man den klassikske pasta og en cola.

 


På ruten blev der taget et væld af billeder der efterfølgende kunne købes via sin løbsprofil, som man kender det fra andre cykelløb.

 

Tilmelding til løbet                                                       

Motionsfeltet.dk kan varmt anbefale løbet som et forårsmål, løbet i 2017 løber af stablen den 29 april og er en fin test af forårsformen. Løbet er ikke så hårdt som F.eks La Marmotte, da højdemeterne er spredt ud over flere stigninger, 312 ruten bringer dig 4500 hm op, de 232 får dig ud på 3800 hm og slutteligt tester de 167 km dig på 2500 hm.

 

 

Tilmeldingen starter den 21. oktober på hjemmesiden HER, så hold dig i form vinteren over og skyd forårssæsonen i gang med et sjovt løb på Mallorca.

 

Muligheder på Mallorca

At Mallorca satser stort på cykelturismen, er en fordel for os der elsker at cykle, der er rig mulighed for at finde gode tilbud på både fly, hotel, træning og leje af cykel.

 

På Motionsfeltet.dk fandt vi en direkte returbillet med SAS til 3000,- inklusiv cykelkuffert. Hvis man ikke vil have sin egen cykel med og kan klare sig med håndbagagen fandt vi returbilletter med et enkelt stop til under 800,-. Hvis man vælger sidste løsning kan man med fordel prøve sig af med at leje en cykel, vi fandt en Cannondale  Caad10 med Shimano 105 til €105 for en uge og en Cannondale Synapse Disc Ultegra til €175€ for en uge, andre mærker og andre udlejere kører med lignende priser.


Hvis man står og skal have sig en ny cykel, kan det anbefales herfra at man evt. finder sin ønskede cykel og prøver den af i et par dage eller en hel uge, på den måde har man for relativt få penge fået sig en cykeloplevelse og samtidigt set om den cykel man har for øje nu også lige er sagen.

 

 

Hoteller der i sommermånederne slår sig op på badeferie laver i forårs og efterårsmånederne skræddersyede cykeloplevelser til alle, F.eks. tilbyder hotelkæden Viva Blue den totale cykel eller tri oplevelse, du kan få lejligheder fra €60-400 pr dag og selv vælge om du vil klare dig selv i buffeten eller om du vil have en skræddersyet kost og træningsplan under opholdet, hotellet tilbyder cykelleje, cykelmekaniker, cykelvask og opmagasinering af din cykel i aflåst cykelkælder med vagt.

 

 

Hvis man gerne vil tale dansk kan man også vælge at tage kontakt til Lasse Flyvbjerg fra Flow Fit Mallorca, der var en god guide for Motionsfeltet.dk på en træningstur i bjergene.

 

Mallorca er ikke kun stedet for os motionister, mange af de store hold, bland andre Team Sky og Team Wiggins holder til på øen tidligt på sæsonen og ifølge vores lokale guide Miguel Santos kan man hvis man tør cykle op på siden af profferne og få lov at køre med, så længe man ikke cykler i vejen og hvis man bliver træt eller ikke kan følge med kan man holde ind på Tolo's bar og restaurant, som har Wiggins Tour-vindende cykel, samt OL vindende enkeltstartcykel hængene i loftet, her kan man nyde sin kaffe og et stykke kage med udsigt over vandet.

 

 

Disse er blot nogle af mange muligheder, der er mulighed for at leje cykler over alt i både Port de Pollenca og Port de Alcudia og vores bud er at det er det samme de fleste andre steder på øen. Samtidigt er der rig mulighed for at finde cykelrejser med flere af de kendte danske udbydere, en hurtig google søgning vil hjælpe dig langt,  men hvis man selv har mod på at ”bygge” sin rejse, kan man komme frem og tilbage for under 800 kr og leje en cykel til sølle €100, så skal man bare finde et sted at sove, der er faktisk ikke nogen undskyldning for ikke at tage turen til Mallorca næste forår.

 

 



 

Tidligere indlæg i Den Blege Eros Polis dagbog

Den Blege Eros Poli sender dagbog fra Mallorca

> Den Blege Eros Poli: Guldkorn og vingummibamser

Den Blege Eros Poli møder verdenspressen

> Den Blege Eros Poli om Mallorca 167, 232 og 312

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Giovanni Lonardi fik på lidt kontroversiel vis karrierens første sejr og kan nu jagte mere succes iført løbets førertrøje. Han får chancen igen allerede onsdag, hvor der er lagt op til endnu en spurt i den hyppigt besøgt by Bodrum, men da der denne gang som noget nyt venter en meget stejl bakke på den sidste kilometer vil det være en helt anden afslutning end i dag og en spurt, der minder meget mere om den, der gav Max Kanter mandagens sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Maikel Zijlaard gav Tudor en drømmestart på deres store hjemmebaneløb med en fornem sejr på prologen, der som ventet ikke skabte de store forskelle i klassementet. Det lille, schweiziske mandskab har endda en god chance for at tage endnu en sejr allerede onsdag, hvor den første af de to sprinteretaper på årets sprintervenlige rute venter, og selvom der som så ofte før i Romandiet skal klatres, hvis man vil spurte, er klatreudfordringerne denne gang mere overkommelige, end de før har været det. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_romandie_2024/Danny van Poppel troede, at han havde vundet dagens etape i Tyrkiet Rundt, men efter målstregen blev han deklasseret, da han lukkede Giovanni Lonardi inde. Se episoden herunder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/se_spurten_der_fik_bora-profil_deklasseret/Tim van Dijke valgte at benytte sig af enkeltstartscyklen på prologen i Romandiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/visma-rytter_gik_imod_stroemmen_forstaar_godt_de_andres_valg/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet