07.01.2019 @ 12:00

Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Når jeg tænker tilbage, startede planlægningen af løb jeg ville deltage i i 2018, allerede i november-december 2017. Jeg begynder som regel at tage hul på vintertræningen i disse måneder. Indetræningen er ikke altid det mest motiverende, men med drømme om motionscykelløb i ind- og udland kan motivationen holdes oppe.

 

Jeg må erkende, at mine drømme og visioner ikke altid går hånd i hånd med det, jeg formår på en cykel. Jeg ender altid med at planlægge en hulens masse løb uden helt at have gennemtænkt, hvordan jeg når mine mål.

 

Som så mange andre har jeg tidligere blot kørt en masse kilometer på rammen uden helt at tænke over, hvad jeg skulle bruge kilometerne til.

 

Sådan startede det også i år, men i modsætning til tidligere år indså jeg, at jeg ikke kunne være på rammen så meget som tidligere. Jeg fandt hurtigt ud af, at for mig skulle der en intensiv Puls og Watt-træning til for at nå mine mål.

 

Personligt er jeg mest til lange og udholdenhedskrævende cykelløb først på sæsonen, hvorefter det går over i kortere bjergløb. Min raceplan for 2018 kom derfor til at se således ud:

 

 - MS Bike Challenge KBH-Skagen 5.-6. maj - 740 kilometer

 - Styrkeprøven i Norge d. 15.-16. juni - 543 kilometer

 - Tour Trans Alpes 24.-30. juni - 7 etaper, 828 kilometer og 18000 højdemeter

 - Maratona Dolomits 1. juli - 138 kilometer og 4230 højdemeter

 

Som en ekstra krølle på halen var jeg så heldig, at jeg den 8. juli skulle repræsentere Team Motionsfeltet til dette års

Grand Fondo La Fausto Coppi - 177 kilometer og 4125 højdemeter.

 

I dette skriv vil jeg gennemgå mine oplevelser med Grand Fondo La Fausto Coppi.

 

Efter jeg de seneste år har kørt udfordrende bjergløb som La Marmotte og Maratona Dolomit`s, var Grand Fondo La Fausto Coppi en ny og kærkommen udfordring.

 

Mit kendskab til løbet var absolut ikke-eksisterende. Jeg valgte blot at gennemse løbsprofilen, for herefter at indtage en tilbagelænet indstilling (efter min raceplan måtte det da være en ren walk-over).

 

Den 5. juli stod jeg i Københavns Lufthavn efter fire dages ren restitution. I Milano skulle jeg mødes med en journalist, der også skulle køre løbet. Vi blev hentet i lufthavnen og blev derefter kørt til det skønneste område i Pimonte området.

 

En lokal guide tog imod os til en udsøgt frokost, hvor der blev serveret de mest fantastiske lokale specialiteter og vine, som området er kendt for. Personligt er jeg ikke den store vinkender, men jeg må indrømme, at de næste par dage bød på smagsoplevelser, jeg aldrig havde troet muligt.

 

Den 6. juli var der arrangeret en 80 kilometer lang cykeltur med en lokal cykelguide. Det skulle vise sig at blive noget af en oplevelse. Guiden fra dagen i forvejen havde jeg haft et vist forbehold for. Mit nordjyske sind tog nok det hele med et gran salt, for kunne der virkelig være så fantastisk i det område? Kunne det være rigtigt, at området kunne byde på så fantastiske cykeloplevelser kombineret med mad og vine. Og ja det er nok den mest fantastiske cykeldag i mit liv, det er ikke sidste gang jeg kommer der. Jeg vil lade billederne tale for sig selv.

 

Formålet med turen var selvfølgelig La Fausto Coppi. Løbsprofilen var lige efter mit hjerte:

 

 

Løbet startes med race marshalls de først 5-7 kilometer. Herefter gives løbet frit. De første 40 kilometer er flade, og det er lige mig. Så kan man få lidt varme i benene, inden det begynder at gå opad. Gennemsnitshastigheden for de første 40 kilometer lå omkring 41-42 kilometer i timen, så der skulle trædes lidt i feltet. Toppen af det første bjerg, Valmala, nåede vi efter 52 kilometer. En stigning over 9,6 kilometer med 8.3 % i snit.

 

De næste par bjerge, Rossana og La Piatta Soprana, var efter min mening bare ”knolde”, som lagde en rigtig god optakt til Coll Fauniera. Bjerget starter efter 100 kilometer, og er 22,3 kilometer til toppen med en stigningsprocent på 9,8% i gennemsnit. Toppen af Coll Fauniera ligger i 2484 meters højde.

 

Herefter følger en lang nedkørsel på 36 kilometer hvoraf de første 22 kilometer er mega stejle.

 

Den sidste stigning Madonna del Colletto  er også i den stejle ende men kun 7,3 kilometer lang. Til gengæld er nedkørslen ret fed. Den bestpr mestendels af lange glidestykker, hvor men kan trykke på. Igen kom der gang i racet.

 

Jeg må sige, at italienerne er stolte af deres Fausto Coppi-event. Fredag og lørdag inden løbsdagen søndag er der gjort meget ud af. Torvet i Cunio er gjort til en festplads for afhentning af startnumre, og der er, som i alle andre løb i den størrelse, en del udstillere, der gerne vil vise deres udstyr frem.

 

Hvad jeg ikke havde prøvet før, var præsentationen af løbet lørdag eftermiddag. Her blev repræsentanter fra de forskellig landes konsulater præsenteret på scenen sammen med deltagere fra alle landene. VIP`s fra byen Cunio holdt korte indlæg. Jo italienerne er stolte af at afholde et så prestigefuld løb.

 

 

For mig var det et spørgsmål om, hvorvidt La Fausto Coppi kunne måle sig med de andre løb, jeg har deltaget i. Er det et godt alternativ til løb som La Marmotte og Maratona Dolomit?

 

Løbet har cirka 2700 deltagere, og man må sige, at sammenlignet med La Marmotte og Maratona Dolomit, der begge ligger i størrelsen af 8-9000 deltagere, er det noget anderledes. Jeg kan absolut anbefale dette noget mindre og intime løb, både hvad angår udfordring og socialt.

 

Løbet udskiller sig fra andre løb, jeg har deltaget i, ved at alle får udleveret en trøje, som de så kører i på løbsdagen. Her kom jeg personligt i problemer. Jeg plejer under et bjergløb at udse mig en trøje, der ligger foran mig på stigningerne. Personen bliver jagtet med næb og klør indtil en ny trøje er udvalgt, men her var alle trøjer jo ens. Det var faktisk rigtig fedt at ligge i store grupper med ens trøjer, det gav løbet en anden karakter.

 

Som repræsentant for Team Motionsfeltet, gav det adgang til en plads i VIP-startgruppen helt i front. Jeg må sige, at det gav noget mere ro på i starten af løbet, selvom der blev gået til den. De første 40 kilometer blev tilbagelagt på lige under en time.

 

Jeg er altid spændt på at komme ind på den første opkørsel. Har man noget i benene, eller bliver det en dårlig dag. De sidste kilometer frem til bunden af Valmala stiger med 3-5%. Det er for mig rigtig godt, idet man lige kan nå at komme ind i en god rytme, inden det for alvor går opad. Jeg må sige, at stigningen tog fat fra bunden: 7-8-9 % hele vejen til toppen. Min plan var at holde ind ved depotet på toppen af Valmala efter 52 kilometer.

 

 

Det blev så sandelig også nødvendigt, da jeg var gået tør for væske den sidste kilometer. Der er rigelig med udvalg i depoterne, som er godt organiseret. Jeg kunne dog godt have tænkt mig, at især italienerne havde en bedre depotkultur. Alt for mange har deres cykel i hænderne i depotet, så det bliver besværliggjort for de af os, der pænt stiller cyklerne fra os.

 

Nedkørselen fra Valmala med sine skarpe sving gik udemærket. Det var ikke så let at komme ind i en rytme, når der hele tiden skulle bremses op.

 

Vejen til La Piatta Soprana er absolut en oplevelse værd. Der er utroligt smukt, og der kan holdes et jævnt, højt tempo. Stigningen La Piatta Soprana ligger på mellem fem og syv i stigningsprocent.

 

Den 9,5 kilometer lange stigning er relativt nådig, og man har mulighed for at nå bunden af Coll Fauniera uden at være helt udbrændt.  Da jeg mødte skiltet med 22,3 kilometer til toppen med 9,8% i gennemsnit efter 100 kilometer, var jeg fortrøstningsfuldt. De første fem kilometer steg kun 3-6 %. Det gav mig en absolut overskudsagtig fornemmelse, men man skal ikke lade sig narre, for herefter går det virkelig opad, og det ene skilt efter det andet viser 10-14%.

 

Efter et skarpt venstresving stiger hjertefrekvensen, og det er her, der skal gøres en indsats på de stejle stigninger. Det er nu, jeg skal bide tænderne sammen. Alle alarmklokker ringer, og den sande Fauniera viser sig med 17 kilometer til toppen med en stigningsprocent på over 10% i snit. Alle samtaler stopper, alle kæmper for sig selv, og ingen forsøger længere at holde hjul.

 

Jeg stillede mig selv spørgsmålet mange gange: Kan jeg gøre det her på to timer? Der skal spises og drikkes i et væk. Hvornår kommer næste depot, så jeg kan få tanket op? Hvad er det, jeg har begivet mig ud i? På et tidspunkt stod temperaturmåleren på 31 grader. Det bliver sværere og sværere at vinde over den negative monolog i mit hoved.

 

Når jeg closetime inden toppen af Coll Fauniera? Alt bliver vendt i mit hoved.

 

Da jeg nærmede mig toppen bliver mine tanker erstattet af tanker om mad og dehydrering, og så ser jeg et kæmpe monoment af den legendariske Marco Pantani, og en indre stolthed fylder mig og giver ny energi.

 

Jeg vidste, at der resterede 36 kilometer til toppen af Madonna Del Colleto - løbets sidste stigning, og af uransagelige årsager føltes stigningen som en leg.

 

 

Nedkørselen fra Madonna Del Colleto og til mål var super fed. Lange bløde nedkørseler hvor der kunne sættes fart på. Jeg var på det sidste flade stykke heldig at køre op til en gruppe, hvor vi kunne køre og hjælpe hinanden.

 

Alt i alt synes jeg at La Fausto Coppi er et godt alternativ til store løb som La Marmotte og Maratona Dolomit. Hvis man går efter løb der er i den hårde ende, lever det fuldt op til det.

Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

UCI-ranglisterne for denne uge er udkommet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/pogacar_oeger_-_tronskifte_hos_kvinderne/Det sidste WorldTour-etapeløb før Giro d´Italia, Romandiet Rundt, indledes denne tirsdag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/starttider_prolog_til_romandiet_rundt_2024/> Personligt ville jeg svede alt for meget hvis jeg kørte med samme påklædning som dig - og jeg ville bare blive våd indefra i stedet. Så der er nok bare nogle personlige præferencer der spiller ind - mere end at lag-på-lag er et markedsføringsstunt. Det forstår jeg så ikke helt. Jeg kører med et minimalt antal lag, og så siger du at du ville svede voldsomt med det tøj - samtidig med at du mener at lag-på-lag er praktisk? En af grundene til, at lag-på-lag-princippet ikke er noget, jeg praktiserer meget (hvis nogen overhovedet praktiserer det?), er, at jeg meget nødig skifter tøj undervejs. Jo, altså, hvis jeg var på en seks timer lang tur i Alperne med indlagte spisepauser mv., så er det da sandsynligt, at et lille tøjskifte kunne komme på tale. Men på standardture i Danmark er det 99 ud af 100 gange et spørgsmål om at have tjekket vejrudsigten først og så klædt sig på ud fra sin erfaring. Hvis lag-på-lag skulle give mening, så skal man da have mindst tre lag på - og der må jeg bare sige, at det har jeg tæt på aldrig. (Med mindre man regner overdelen på bibs med.) Lige hvad "våd indefra" angår, så har jeg svært ved at se problemet. Det er da kun under alpine forhold eller på ture med længere stop, at det kan blive ubehageligt. Vådhed i form af sved opstår jo når kroppen er varmet op, og personligt oplever jeg kun meget sjældent, at min krop bliver gennedkølet under hjemlige træningsture. P.S.: Jeg anerkender fuldt ud, at pendlerture er en særlig disciplin, hvad beklædning angår.Efter adskillige år med et hav af topplaceringer lykkedes det endelig Max Kanter at tage karrierens første sejr, og nu drømmer han helt sikkert om at gentage succesen. Han har i hvert fald chancen igen tirsdag, hvor løbet nok engang vender tilbage til Marmaris, der plejer at være rammen om en reduceret massespurt, men denne gang betyder en ekstra tur rundt i de omkringliggende bakker, at der måske kan blive skabt endnu større udskilning end vanligt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_3_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet