23.04.2018 @ 08:00

Jeg meldte mig ind i Team Motionsfeltet.dk med en plan om, at komme til at deltage i nogle motionsløb sammen med holdet - også selvom jeg absolut ikke er blandt de hurtigste på en cykel.

Den 8. april skulle debuten så stå, med En Forårsdag i Hell-singør, hvor jeg havde meldt mig til at køre to omgange. I dagene op til løbet holdt jeg meget øje med vejrudsigten, eftersom det danske forår indtil da, ikke havde vist sig fra sin varmeste side. Heldigvis så det ud til, at det ville blive tørt, og endda også forholdsvis varmt, så påklædningen var teamtøjet med tilhørende løse ærmer og ben.

 

Arrangørerne havde skrevet ud, at man skulle komme i god tid til indskrivningen, da der ville være flere arrangementer i Helsingør på dagen. For mit vedkommende betød det afgang hjemmefra klokken syv, efter en let morgenmad.

 

I Helsingør var det intet problem at finde en parkeringsplads tæt på hallen. Derfra gik det ned til indskrivningen i feriebyen. Der var en lille smule kaos inde ved selve indkrivningen, da både jeg selv, og flere af de andre i køen, ikke var i stand til at finde vores startnumre.

 

En deltagerliste på hjemmesiden for arrangementet ville kunne løse dette problem, men det er ikke utænkeligt, at jeg selv havde kunnet gøre mere for at finde mit nummer, da jeg først kom i tanke om, at jeg skulle bruge det, da jeg stod i køen.

 

Fra indskrivningen til startområdet var der et lille stykke, og da jeg havde slæbt min kone med til at kigge på, og tage billeder, valgte jeg at gå turen sammen med hende. Hele tiden kunne man se cykelryttere, der kørte op og ned ad vejen, mens de ventede på, at klokken skulle blive halv ti, så de kunne komme afsted.

 

At finde startområdet viste sig som lidt mere af en udfordring, da dette først blev opmærket cirka 15 minutter inden løbsstart. Jeg havde en forventning om, at komme til at holde og snakke med nogle af de andre medlemmer af holdet. Det første jeg så til andre, var få minutter inden start, hvor jeg selv stod mere eller mindre midt i motionsgruppen. Der kom en anden i holdtøj og tog opstilling i kanten af gruppen.

 

Dette kunne naturligvis have været undgået, hvis jeg selv havde været lidt mere proaktiv på gruppens facebookside, og måske havde spurgt ind til det.

 

Så gik selve starten, med kørsel i samlet flok gennem en del af Helsingør. Jeg var så langt nede bagi, at jeg ikke ved, hvornår løbet blev givet frit. Til gengæld lagde jeg mærke til, at alle blev klumpet sammen, da vi kom op bag Helsingørhallen, hvor man skulle lave et venstresving ind på en lille opkørsel med en smule mudder.

 

Hvorfor man skulle gå op ad den, det ved jeg ikke. Det er dog ikke utænkeligt, at nogen længere fremme ikke kunne køre op. Eftersom alle kørte tæt, blev dem bagved også nødt til at trække op, da de ikke har kunnet holde deres moment kørende. Om ikke andet kunne jeg, i køen hen til opkørslen konstatere, at jeg ikke havde fået trykket start på min cykelcomputer. Så intet er så galt, at det ikke er godt for noget.

 

Fra den skovsti vi kom op til, gik det frisk afsted. Da vi kom ud på asfalt igen, begyndte man at få lidt plads til at overhale og lede efter en gruppe, der kørte med en god hastighed. Der gik dog ikke længe på asfalt, inden vi blev ledt ind på en grussti gennem skoven. Her begyndte et drømmescenarie for lappegrejer. Jeg har aldrig set, så mange stå i siden og lappe cykel på en gang, som jeg gjorde i løbet af første omgang. Jeg kørte og håbede, at det ikke ville blive mig, der kom til at gøre dem med selskab.

 

 

Til gengæld, gav det masser af selvtillid, at passere så mange som der stod derude. Det lod til, at mange af dem jeg lå i nærheden af, ikke var helt vant til at køre på grus, så en del overhalinger blev det også til. Ikke noget jeg ellers er så god til.

 

Fra skoven kom vi til Rødegårdsvej, som i dagens tilfælde også betød en god jævn modvind. Det var endnu ikke lykkedes mig, at finde en gruppe med en passende hastighed, så jeg måtte nyde brisen, og se om jeg kunne indhente den rytter, der kørte foran mig.

 

Det lykkedes, og vi nåede at blive tre fire stykker, inden vi kom ind i skoven igen, og skulle om bag Gurre Kirke til brostenene. Nu har jeg aldrig deltaget i dette løb før, og er ikke så bekendt med brostenssektioner andet end Lyngby Hovedgade - som aldrig har givet mig problemer. Jeg havde derfor forestillet mig noget, der var en del mere ujævnt, men dog med nogenlunde flade toppe på stenene.

 

Det viste sig så, at være tre korte stykker på vej op ad en stigning, med runde sten i meget varierende niveauer. De par stykker jeg lå sammen med, lagde sig i siderne, så jeg endte med at køre på midten. En noget bumpet affære, men jeg kom da helskindet igennem.

 

Endelig fremme ved asfalt igen, kom der en gruppe kørende bagfra, og da de ikke kørte meget hurtigere end mig, hægtede jeg mig på. Jeg fulgtes med dem et stykke tid. Som tidligere nævnt er jeg langt fra den hurtigste rytter, så da den gruppe jeg fulgte, nåede en anden der kørte en lille smule langsommere, skiftede jeg over. Her var jeg så i stand til både at følge med, og til tider tage føringen.

 

Alt i alt gik det som smurt det næste lange stykke. Vinden i ryggen, en gruppe at følges med, og gode vejledere der holdt trafikken tilbage, når vi skulle krydse veje, eller markerede at vi skulle sætte hastigheden ned grundet skarpe sving.

 

Som med alt andet godt, er der dog intet der varer evigt, og fra Nordre Strandvej blev vi ført ind på en lille sti, med masser af procenter, som desværre ikke gik nedad. Det var en noget udmattende kort tur op til Odinshøjvej, og min gruppe var tilsyneladende skrumpet til tre personer, hvor de to andre hurtigt fik trukket fra mig, inden jeg fik pusten igen.

 

Da turen endnu en gang gik gennem skoven, lykkedes det mig atter, at finde et par stykker, at køre sammen med. Da vi kom ned til Nordre strandvej igen, fik vi også indhentet en mindre gruppe foran os, hvorefter vi blev smidt ind på den sidste bakke op mod målområdet.

 

Her lykkedes det mig at få overhalet et par stykker, og komme i gang med anden omgang, med en fornemmelse af, at jeg ikke var helt bagest, selvom der var to, som fik overhalet mig meget kort efter målstregen var passeret første gang.

 

På anden omgang var der ikke kø på stykket bag hallen, men det var til gengæld blevet noget mere mudret. Umiddelbart er jeg rigtig godt tilfreds med at have valgt 33 milimeter dæk med små knopper i siderne, da de passerede både grus, asfalt og mudder uden problemer.

 

De fleste af dem der kørte hurtigere end mig, var på nuværende tidspunkt så langt forude, at jeg ikke så dem. Dem jeg havde overhalet mente jeg godt, at jeg kunne holde bag mig. Anden omgang gik mest af alt ud på, at se om jeg kunne finde en gruppe, og så ellers bare holde tempoet.

 

Tempoet var jeg godt tilfreds med, indtil den sidste bakke på grus ned imod Esrumvej. Her lykkedes det mig at punktere i høj fart, lige inden jeg skulle ud og dreje til venstre. Jeg var meget glad for en bred græsrabat, som jeg kunne køre ud i, i stedet for at havne på kørebanen. Så var det ellers frem med lappegrejet og få ordnet slangen, så jeg kunne komme videre. Den tid det tog mig at stå der, så jeg flere passere mig, end jeg ellers så på resten af anden omgang tilsammen.

 

 

Det lykkedes mig at indhente to af dem, der havde overhalet mig. En sjælden gang imellem, så jeg en enkelt hist og her, der stod og ordnede dæk i vejkanten, men ellers var det primært solokørsel. Brostenene var noget lettere, når der ikke var andre, for så kunne jeg lægge mig ud i siden, hvor der ikke var helt så mange sten.

 

På strækningen fra Gurre til Nordre Strandvej, fik jeg følgeskab af en fra den første gruppe, som jeg havde fulgtes med.Men da vi kom ned til Nordre Strandvej, var jeg ikke i stand til, at holde tempoet længere. Stien fra Nordre Strandvej til Odinshøjvej var også noget af en dræber på anden omgang, men jeg var i det mindste ikke nødt til at trække op, som den person var, jeg fik overhalet på bakken.

 

Fra den bakke var det om at få vejret igen, og så ellers bare fortsætte frem mod mål, som derinde i mit hoved blev talt ned til kilometer for kilometer. Jeg så ikke nogen, hverken foran eller bagude, på vej hen imod den sidste bakke, og alligevel kom der en og overhalede mig inden for de sidste 300 meter. Et hurtigt blik over skulderen viste, at der lå endnu een lige bag mig. En sidste kraftanstrengelse for ikke at blive overhalet igen på målstregen, og så kom jeg ind på en 218 plads ud af 244 som gennemførte.

 

 

Som afslutning på løbet blev der udleveret et par pandekager og en kop varm kakao, samt lidt frugt, så man kunne få lidt energi igen. Jeg fik snakket lidt med Henrik og Emil fra holdet, indtil pladsen begyndte at være ryddet og de fleste var taget hjem.

 

Jeg havde planlagt at filme min tur, og havde instillet mit kamera til at optage et billede hvert halve sekund.Så jeg ikke ville ende med flere timers video, som ingen alligevel gider se på. Men da jeg kom hjem, viste det sig, at jeg havde glemt at lade kameraet op inden start, så jeg fik kun filmet den første halve times tid.

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Det meste af cykelverdenen er stadig i fuld gang med klassikersæsonen, men for mange andre intensiveres opbygningen frem mod Giro d’Italia. For nogle sker det i WorldTour-løbet Presidential Tour of Türkiye, der efter en omtumlet tilværelse som både WorldTour- og oktoberløb nu er tilbage i sin vante rolle som 2.Pro-løb i april med et felt bestående af en blanding af store og mindre hold, hvoraf nogle udnytter det gode vejr og velarrangerede format som en alternativ vej frem mod årets første grand tour. Det gælder som altid særligt for sprinterne, der altid kan se frem til lidt af en sprinterfestival, mens det som altid primært er lidt mindre etablerede navne, der får chancen for at slås om klassementet, der også i år synes at blive en sag for klatrerne. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_presidential_tour_of_trkiye_2024/Den 25-årige Lotto Dstny-rytter er tilbage på cyklen for første gang efter sit styrt i Vuelta a Murcia for over to måneder siden. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lotto_dstny-rytter_tilbage_paa_cyklen_for_foerste_gang_efter_laarbensbrud/Den danske Alpecin Deceuninck-rytter er udtaget til at køre årets udgave af Liège-Bastogne-Liège, som køres på søndag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/soeren_kragh_udtaget_til_lige-bastogne-lige/Den 24-årige Soudal Quick-Step-rytter forventer at være klar til at genoptage træningen efter weekenden.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/evenepoel_giver_opdatering_paa_skader_touren_er_ikke_i_fare/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet