Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Henrik Votborg 06.04.2018 @ 11:00

Som medlem af Team Motionsfeltet PREMIUM, fik jeg muligheden for at prøve at køre en enkeltstartscup, og den skulle da tages. Nu havde jeg, en god mulighed for at prøve mig selv af.

Jeg tilmeldte mig i kategorien Herre Racer, idet jeg ikke har en enkeltstartscykel.

 

Løbsserien køres over 4 afdelinger - 4 tirsdage med 14 dages mellemrum.

 

Der er en fotograf med til alle afdelinger, og stedet hvor hun står er nøje udvalgt.

 

1.afdeling i Søsum: 8,7 kilometer

Jeg mødte op til 1. afdeling og straks kunne man mærke stemningen, den var andeledes end til almindelige motionsløb. Den var god, hyggelig, sjov, venskabelig og koncentreret trods vejret. Det var koldt (4 grader) og blæsende (13 km/t). Faktisk var det så koldt at lodtrækningspræmierne blev trukket, og hvis man ikke var til stede, kunne man få sin præmie til næste afdeling. Rigtig godt træk.

 

Jeg købte min chip ( LAPIO), som er min til resten af serien og til mange andre arrangementer.

 

Jeg fik monteret chip og rygnummer, og gjorde mig klar til opvarming. Nogle ryttere sad på ruller og varmede op, mens de fleste tog en runde eller 2 på ruten.

 

Ruten var 8,7 km med 96 højdemeter. Starten lå på toppen af stejl bakke, og den var ikke sjov - og slet ikke når man er presset….

 

Så starten var ned af bakken og op igen, få hundrede meter fladt og så lige over i rundkørsel.

 

Ruten var godt afmærket og ved kritiske steder var der en flagpost f.eks. ved rundkørslen.

 

Ruten var ellers fin, da man ellers skulle dreje til højre. Cirka halvvejs kom man ud i vinden og det åbne stykke og benene syrede hurtig til.

 

Opløbet var til højre i rundkørslen, lidt fladt, ned ad bakke og så stejlt opad.

 

Mit mål var at slutte med et snit over 30, og det lykkedes til stor overraskelse for mig selv. Resultatet blev 30,4 i snit, men ikke i nærheden af podiet.

 

Vinderen kørte med 44,8 i snit og slog mig med 5,32 minutter, hvilket er til at føle på.

 

Men en rigtig god oplevelse.

 

2. afdeling i Sengeløse: 17,2 kilometer

Efter øretæven fra 1. afdeling, skulle der køres lidt mere klogt, og nu kendte jeg mig selv lidt bedre.

 

Jeg havde ændret på min træning, for at blive bedre. Jeg trænede mere i ”sweet spot”, hvilket jeg syntes hjalp.

 

Ruten var nu 17,2 kilometer og 115 højdemeter, hvilket var noget længere end sidst. Jeg ”frygtede”  at få en øretæve igen og ikke nå mit mål, som igen var et snit over 30.

 

Vejret var ikke meget bedre denne tirsdag aften i Sengeløse; 11 grader og vinden var 19 km/t.

 

Min opvarmning var de sidste 3,5 kilometer af ruten, hvilket var en hurtig del, rullende bakker i medvind efter noget fladt.

 

Starten gik ved Brugsen og så ud gennem byen. Da man nåede ud af byen ramte vinden hårdt. Der var fladt og ingen læ. Her ramte syren hårdt.

 

Da man nåede væk fra det åbne stykke og drejede til højre, kom der mange små korte bakker, men de trak pulsen helt op i max, og jeg måtte ”hvile” lidt, så jeg satte farten ned til omkring de 30. Da pulsen var kommet ned igen, satte jeg farten op, hvorefter følelsen var god. MEN så kom der lige nogle flere små korte bakker og benene døde igen. Pulsen var helt i top igen og farten faldt til under de magiske 30.

 

Nu kom det stykke jeg havde prøvekørt, og her gik det godt. Den rytter som lige var fløjet forbi mig, kørte ikke længere meget hurtigere end mig. Her kunne jeg virkelig bruge den sidste power og kørte 45 km/t de sidste 3 kilometer.

 

Vinderen kørte 46 i snit, mens jeg kørte 31,7 i snit, hvilket jeg er MEGET stolt over.

 

Hvis vi tæller tid, så tabte jeg med 10,13 minutter.

 
3.afdeling i Buresø: 19,9 kilometer

Jeg kørte ikke denne afdeling, grundet træthed efter Grejsdalsløbet.

 

4. afdeling i Blovstrød: 24 kilometer

Finalen - Nu skulle den have gas. 24 kilometer med 44 højdemeter, og så næsten på hjemmebane. Ruten var 2 x 12 kilometer.

 

Jeg var klar. Opvarmning bestod i at cykle derud. Efter 5 kilometer begyndte det at regne og det blæste lidt op. Vi endte med en vind på 24 km/t.

 

Da jeg ankom til starten, fik jeg lige en snak med 2 af flagposterne og sluttede af med et besøg hos mekanikeren, som lige justerede lidt på forskifteren.

 

Nu var jeg klar. Jeg stod klar i rækkefølgen, da en af damerne må trække sig fra starten, fordi hun punkterede under opvarmningen.

 

Starten gik og jeg kom godt fra start. Hurtigt op i fart og så til højre ind gennem skoven.

 

Det gik fint indtil jeg kom forbi Sjælsmark kaserne, og bakkerne meldte deres ankomst. Her kom syren frem, og beviste at jeg ikke træner nok i denne disciplin.

 

Jeg kom ellers fint frem til mellemtiden og starten. Den næste lille bakke bragte syren frem igen, så det meste at turen ind gennem skoven gik med at få pulsen ned, så der ville være noget til det sidste stykke hjem, hvilket gav pote. Tiden efter Sjælsmark kaserne blev den samme som før, men det holdt godt nok hårdt.

 

Da jeg nåede sidste sving var der ikke meget tilbage, så selvom jeg var oppe og stå, øgede jeg ikke farten synderligt.

 

Vinderen kørte 44,2 i snit, mens jeg kørte 31,1 i snit, hvilket jeg er tilfreds med.

 

Så når vi tæller tid, så tabte jeg med hele 13,23 minutter.

 

Konklusion

Hvis man gerne vil teste sig selv, så kan Chrono Cup klart anbefaldes.

 

Jeg har lært meget om mig selv på cyklen, og jeg skal HELT klart køre ”RØD TYR” og ”CHRONO SENSOMMER”. Det er samme arrangør, samme set-up og mange af de samme ryttere.

 

Stemningen er rigtig god. Den er mere hyggelig end normale motionsløb. Folk står og følger med på den opstillede computer og tjekker sine konkurrenters tider ud. Der er både øl og vand til rytterne, samt lidt læsestof til at tage med hjem.

 

Der er en mekaniker, som kan lave små reparationer og små justeringer.

 

Så hvis denne gode stemning også er til stede ved ”RØD TYR” og ”CHRONO SENSOMMER” så skal jeg også have en enkeltstartcykel, for denne stemning er fantastisk, og KAMPEN med/mod sig selv er guld værd.

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Instagram #motionsfeltet

Nyt cykelprojekt ser dagens lys
Bike4Kids er et nyt dansk cykelprojekt, der cykler til fordel for børn med alvorlige sygdomme og arrangeres i samarbejde med SMILfonden.
Test: Pearl Izumi vinterjakke og vintertights
Pearl Izumi’s bud på et godt all-round vintersæt leverer høj kvalitet, funktionel pasform og ikke mindst god varme på de kolde vinterdage.
GOOD VIBES ONLY – Balancen mellem cykelliv og hverdagshamsterhjul
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Se ruten til DM i cykle cross 2019
Den 13. januar afvikles de danske mesterskaber i cykle cross i Odense. Se ruten til mesterskabet her.
DCU: DM i e-cykling i 2020 er ikke urealistisk
Den virtuelle verden indenfor cykelsporten er eksploderet i disse år, og flere og flere er begyndt at cykle indendørs.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Glædelig jul fra Feltet.dk / Motionsfeltet.dk
Feltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Cykelhotel midt mellem Italiens berømteste Alpetoppe
I norditalienske Bormio kan man inden for få kilometer få tre af Alpernes mest eftertragtede stigninger på cykel-cv’et, og hver sommer strømmer tusindvis af cykelturister til byen for at prøve kræfter med områdets bjerge. Midt i det hele ligger et populært cykelhotel, der forkæler gæsterne med solid mad og god vin
Adventskalender - De bedste cykelbøger til julegaven
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.
Tour Transalp starter i VM-byen Innsbruck
Den østrigske VM-by Innsbruck bliver startby for den 17. udgave af Tour Transalp, som for første gang tillader ryttere at stille til start alene.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Produktnyt: Pirelli lancerer dæk designet specifikt til det danske vintervejr
Pirelli begyndte deres tilbagetog til cykelsporten for lidt over et år siden, og nu har den italienske dækfabrikant lanceret et dæk, der er specifikt designet til det danske vintervejr.

Seneste indlæg i debatten

Flere af de bedste MTB-ryttere og danske mestre i cyklecross har fravalgt VM i cyklecross, trods verdensmesterskabet afvikles i Danmark. Det har mødt kritik af rytterne, men MTB-landstræneren, Mads Bødker, forsvarer beslutningen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/mtb-landstraener_forsvarer_rytterne_bliver_noedt_til_prioritere/De hurtigeste ligger på omkring 35min! Hvem der bare vejede 59kg, haha! Jeg selv ligger på 1time 8min med mine 84kg, sat I dag under Norseman løbet, jeg prøver om ikke jeg kan forbedre det i morgen under Tour de Zwift.En meget nervøs dag med konstant risiko for sidevind endte på dramatisk vis med en deklassering af Caleb Ewan og ikke mindst et grimt styrt for Patrick Bevin, der måske nok gennemførte etapen, men fortsat er en tvivlsom starter søndag. Uheldet kunne ikke komme på et værre tidspunkt lige inden det helt afgørende slag på kongeetapen til Willunga Hill, hvor Richie Porte drømmer om at vinde for 6. gang i træk, og hvor vinderen af årets første WorldTour-løb på spektakulær vis skal kåres. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_6_etape_af_tour_down_under_2019/I disse dage køres Tour Down Under, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 5. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tour_down_under-analyse_blev_presset_for_stort_for_the_pocket_rocket/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat