Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Lasse Wedege Penning 31.08.2018 @ 06:30

I sin nye bog Hjælperytteren giver Lars Bak indblik i nogle spændende passager fra sit liv som professionel cykelrytter. Blandt andet fortæller han om en holdkammerat, han var rigtig godt træt af.

Uddrag fra bogen Hjælperytteren: Lars Bak deltog i Giro d'Italia 2012, og der var han ikke helt tilfreds med sin unge holdkammerat Gaetan Bille.

 

"[Gaetan Bille] er vel trådt ind i holdbussen et minut før mig, da jeg kommer ind og begynder at råbe ad ham. “Din fucking amatør. Vi skal snakke sammen i aften.” Han spørger, hvad der er galt. “Der er det galt, at du ikke fatter en brik af, hvordan man kører cykelløb.” Hvad gjorde jeg forkert? spørger han. “Du hjælper ikke de to, vi skal holde fremme, og nu sidder du og kører dig helt ud på en ligegyldig bakke.” Jamen han følte, at han havde gode ben. “Hvis du har gode ben, kan du gå i udbrud. Nu sidder du og kører dig helt ud for at blive nummer 43. Kørte du for at blive bedste belgier, eller hvad?" Jamen, han vidste ikke, at der var så mange foran.

 

[...]

 

En anden ting, som i virkeligheden var endnu værre, var, at han aldrig hentede flasker. En fyr, som ikke henter flasker, er en fyr, ingen kan lide. Han kunne finde på at køre ned og hente to flasker til sig selv

 

Taktikmødet i bussen før start er heller ikke helt, som det plejer. Bart Leysen tager sagen op.

 

"Bille, hvad var din opgave i går?”

“Øhh, det var at gå i udbrud.”

“Gjorde du det?”

“Nej.”

“Hvad var opgave nummer to?”

“At holde de to mand fremme.”

“Gjorde du det?”

“Nej.”

“Hvad var tredje opgave?”

“At hente flasker.”

“Gjorde du det?”

“Nej.”

“Så du lavede intet af det arbejde, du skulle lave. Det regner vi så med, at du gør i dag.”

 

Jeg har aldrig før set en mand hente så mange flasker på én dag."

 

Du kan købe Hjælperytteren på Feltet.dks webshop - lige nu sparer du 50 kroner med vores weekendtilbud.

GOOD VIBES ONLY – CANYON//SRAM Zwift Academy 2018 – et overraskende godt sted at starte på en hometrainer
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Test: Isadore Thermerino Jersey
Isadore er et hjertebarn tilhørende de tidligere professionelle cykelbrødre Martin og Peter Velits.
GOOD VIBES ONLY – LOUISON BOBET – Good looking and great feeling
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
CykelSportMessen - alle gode gange 11
Over 50 udstillere står klar, når Roskilde Kongrescenter åbner op for den 11. udgave af CykelSportMessen, og Feltet.dk og Motionsfeltet.dk er som så ofte før til stede på messen.
Test: Canyon Grail
Grail er Canyons nyeste skud på stammen, når det kommer til terræncykler. Kategorien, som tidligere var domineret af cross-disciplinen, er nu blevet kraftigt udvidet med den kategori, som populært hedder ’Gravel’.
Rydhave Slots Efterskole: Hvis du mener det alvorligt
Det er ikke kun for sjov, når Rydhave Slots Efterskole tilbyder cykelsport som en af disciplinerne på interesseområderne.
Produktnyt: Cannondale Habit 2019
Udviklingen af de forskellige segmenter af mountainbikes er i konstant udvikling. Også hos Cannondale som inviterede os til Tyrkland for at se nærmere på deres seneste kreation. Vi tog derfor en tur til Freibur for at se nærmere på, og ikke mindst prøvekøre, den nye Cannondale Habit 2019.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Test: Bibshorts og langærmet jersey fra Louison Bobet
Det franske brand Louison Bobet er nu tilgængeligt på det danske marked med produkter, som holder en høj produktkvalitet og hylder fortidens afdæmpede æstetik.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat