Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Lasse Wedege Penning 31.08.2018 @ 06:30

I sin nye bog Hjælperytteren giver Lars Bak indblik i nogle spændende passager fra sit liv som professionel cykelrytter. Blandt andet fortæller han om en holdkammerat, han var rigtig godt træt af.

Uddrag fra bogen Hjælperytteren: Lars Bak deltog i Giro d'Italia 2012, og der var han ikke helt tilfreds med sin unge holdkammerat Gaetan Bille.

 

"[Gaetan Bille] er vel trådt ind i holdbussen et minut før mig, da jeg kommer ind og begynder at råbe ad ham. “Din fucking amatør. Vi skal snakke sammen i aften.” Han spørger, hvad der er galt. “Der er det galt, at du ikke fatter en brik af, hvordan man kører cykelløb.” Hvad gjorde jeg forkert? spørger han. “Du hjælper ikke de to, vi skal holde fremme, og nu sidder du og kører dig helt ud på en ligegyldig bakke.” Jamen han følte, at han havde gode ben. “Hvis du har gode ben, kan du gå i udbrud. Nu sidder du og kører dig helt ud for at blive nummer 43. Kørte du for at blive bedste belgier, eller hvad?" Jamen, han vidste ikke, at der var så mange foran.

 

[...]

 

En anden ting, som i virkeligheden var endnu værre, var, at han aldrig hentede flasker. En fyr, som ikke henter flasker, er en fyr, ingen kan lide. Han kunne finde på at køre ned og hente to flasker til sig selv

 

Taktikmødet i bussen før start er heller ikke helt, som det plejer. Bart Leysen tager sagen op.

 

"Bille, hvad var din opgave i går?”

“Øhh, det var at gå i udbrud.”

“Gjorde du det?”

“Nej.”

“Hvad var opgave nummer to?”

“At holde de to mand fremme.”

“Gjorde du det?”

“Nej.”

“Hvad var tredje opgave?”

“At hente flasker.”

“Gjorde du det?”

“Nej.”

“Så du lavede intet af det arbejde, du skulle lave. Det regner vi så med, at du gør i dag.”

 

Jeg har aldrig før set en mand hente så mange flasker på én dag."

 

Du kan købe Hjælperytteren på Feltet.dks webshop - lige nu sparer du 50 kroner med vores weekendtilbud.

Cykling i vulkansk ørkenlandskab
Blot 100 km fra den afrikanske nordvestkyst ude i Atlanterhavet finder man De kanariske Øer. Fuerteventura, der er en af de i alt 7 øer, byder gennemsnitligt på 320 årlige solskinsdage, og det er derfor oplagt, at øen har udviklet sig til et mekka for sportsinteresserede og aktive gæster.
Produktnyt: Scott Ransom 2019
Scott introducerer nu den helt nye Ransom. En "all mountain/enduro bike", der er bygget til fart. Med sine 170mm vandring er det samtidig en både alsidig og utrolig let mountainbike.
Produktnyt: Louison Bobet - Kør med 'panache'
Nyt fransk tøjmærke kommer til Danmark. Det er mærket Louison Bobet. Fransk elegance på cyklen og i alle andre sammenhænge.
Hvem bliver nomineret til årets klub?
Hvem bliver nomineret til årets klub 2018? De fire nominerede i kategorien bliver afsløret i aften. 
Specialized indbyder dig til to dages test af spritnyt udstyr
En af de absolut største spillere på cykeludstyrsmarkedet er giganten Specialized, og de inviterer alle danskere til udstyrsfest i Kolding.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Hvornår må du cykle over for rødt?
ALDRIG! Eller ... jo, der er faktisk tre situationer, hvor du som cyklist gerne må køre over for rødt i et lyskryds. Én, der har eksisteret i årevis, men måske ikke er så velkendt, en helt ny regel fra 2016 og så en noget mere sjælden type.
Udstyr: Det tester vi i september
Her på Feltet.dk tester vi cykeludstyr hele året rundt. Vi gør vores bedste for at bringe dig grundige tests og vurderinger af såvel nye trends som de allermest klassiske produkter.
Test af Rotor Aldhu 3D+
Aldhu 3D+ er Rotors nyeste kranksæt i deres sortiment. Kranksættet er opbygget i moduler, der gør det nemmere at udforske teknologien bag ovale klinger og lege med forskellige indstillingsmuligheder.  

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat