Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Tine Mathiesen 15.11.2018 @ 06:30

I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Siden jeg stod af hometraineren i foråret og frem til august, har en helt fantastisk dansk sommer sørget for, at mine trænings - og løbskilometer ikke har fundet vej til Zwifts virtuelle træningslandskaber i Watopia og omegn, men det fik annonceringen af dette års Zwift Academy lavet om på.

 

Når man nu er en CANYON-pige, og når alle der gennemfører akademiet modtager en pink lakering til en virtuel CANYON og et matchende outfit til avataren, var der kun ét at gøre…

 

Jeg samlede mig sammen og trykkede på tilmeld…

 

Da jeg sidste vinter havde min debut på hometraineren i Zwifts virtuelle træningsunivers, havde jeg fulgt lidt med i afslutningen af akademiets finaler og tænkt, at det nok slet ikke var noget for en rookie som mig, for der blev jo i sidste ende kørt om en pro-kontrakt med CANYON//SRAMs kvindehold…

 

Det skulle vise sig, at jeg tog grueligt fejl!

 

Struktureret træning og herligt fællesskab

Zwift Academy er et otte ugers træningsforløb, der indeholder ti strukturerede træningspas med forskellige typer af intervaller. Dertil skal man deltage i fire group rides, der kan vælges med to forskellige niveauer, samt køre to løb hvoraf der blandt andet kan vælges enkeltstart.

 

Men er det virkelig noget for ALLE??

 

JEP!

 

I forhold til din aktuelle form og styrke bliver træningsprogrammet tilpasset netop dig, hvis du i forvejen tager en såkaldt FTP test, der siger noget om, hvor mange watt man gennemsnitligt kan køre i en time. I forhold til løb og group rides er der også flere niveauer at vælge imellem.

 

 

Træningspassene er guidende, og de kan køres helt individuelt eller sammen med andre i planlagte events. Der er løbende vejledning om intensitet og varighed af intervallerne. Der er oven i købet af og til indlagt opmuntrende kommentarer på skærmen.

 

Jeg har valgt at køre de forskellige workouts selvstændigt, da det var lettest for mig at få til at passe med kalenderen i en travl periode med nyt skoleår og familiekalenderbingo på den store klinge.

 

Da jeg havde kørt én vintersæson, var jeg fuldt bekendt med hometraineren, tilmelding til events, FTP og valg af grupper til løb osv. Med akademiet fulgte et meget positivt ”bekendtskab” med akademiets andre deltagende kvinder, og her blev der ikke sparet på de gode vibrationer.

 

I år var der cirka 2000 tilmeldte kvinder, og når man er tilmeldt akademiet får man adgang til en lukket facebookgruppe for alle deltagere, og her er der virkelig noget at hente, hvis man selv er aktiv i gruppen.

 

Stemingen i den her gruppe var helt i tråd med min filosofi i forhold til cykling. Der var i den grad plads til begejstring og små og store fremskridt i tider, FTP, gennemførte mål af alle slags vakte opbakning og anerkendelse. Især de amerikanske kvinder kan virkelig noget der, de er ikke bange for at fyre den af i rosende fraser til deres medkvinder.

 

Ud over opbakning og opmuntring til at hænge i og hænge på var der masser af hjælp at hente til alverdens tekniske spørgsmål til både hometrainere og til funktioner og forståelse af ZWIFT. Her stod både tilmeldte og arrangører hurtigt til rådighed med hjælp og vejledning.

 

GOOD VIBES ONLY!

 

Det virtuelle lir

 

For mig har det været en god motivation, at der med gennemførelsen af akademiet fulgte lidt virtuelt lir til min avatar - nyt cykeltøj kan man vel altid bruge…

 

Det at skulle gennemføre et program og tjekke af på listen, har helt sikkert givet det sidste til at få presset de sidste træningspas ind i en lettere hektisk hverdag.

 

Race eller workout

Om man er mest til race eller workout, kan måske være en temperamentssag, men tilbage i ”hulen” blev jeg hurtigt grebet af stemningen igen, og jeg må bare sige, at jeg dælme godt kan lide et godt ræs, og min anbefaling er, at man bare prøver at melde sig til og kaster sig ud i det.

 

På gruppen var der masser af kvinder, der var i tvivl om de skulle prøve at køre et løb, men jo større var glæden til gengæld også, når de havde haft en god oplevelse og sjov træning ud af det.

 

Og hvad er det værste der kan ske? At man kommer sidst…

 

And so what!

 

Det gør man måske ikke næste gang, og det har sikkert stadig være god træning.

 

 

Til et godt ræs får jeg presset mig selv godt og grundigt fysisk, og jeg får koblet overetagen fuldstændig fra, for det er ganske enkelt helt umuligt at have tankerne på andet end at træde i pedalerne.

 

Belønningen er et nulstillet hoved, en fremragende nattesøvn og på en god dag en fin placering blandt kvinderne i min gruppe.

 

 

Med akademiet blev jeg tvunget til at prøve forskellige intervalprogrammer af, og jeg må sige, at det også er god træning. Man er færdig og har god samvittighed på en times tid, hvilket kan være rigtig fint, når der mangler lidt timer i døgnet, og det er bestemt ikke udelukket, at jeg kigger lidt nærmere på den del af ZWIFT i løbet af vinteren.

 

RIDE ON!

 

Læs også de andre Good Vibes Only beretninger:

GOOD VIBES ONLY - Hjerterdametouren - Cykelløb med hjertet på det rette sted

GOOD VIBES ONLY - En Cykelmosters Bekendelser

GOOD VIBES ONLY - Virtuel Vintertræning - Slip dit indre legebarn fri

GOOD VIBES ONLY - Stjernetramp - En forårsdag i ..... Solskin

GOOD VIBES ONLY - Fællestræning med Team Motionsfeltet.dk

GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet fra nedtur til optur

GOOD VIBES ONLY - Kvinderne på vej ud af skyggen

GOOD VIBES ONLY - Helnæs Vestfyns Tour - når tid bare forsvinder

GOOD VIBES ONLY - Fra Vestfyn til Hærvejen

GOOD VIBES ONLY - Cykelstafetten Kolding - fællesskabet sejrede

GOOD VIBES ONLY - DGI Kaptajnkursus med ønsket om at give noget igen

GOOD VIBES ONLY - På tur til Giro Rosa

GOOD VIBES ONLY - Refleksioner over kørsel på bakker

GOOD VIBES ONLY - For women only - På tur med cykelmostrene

GOOD VIBES ONLY - Fra Vestfyn til Hærvejen - Raceday

GOOD VIBES ONLY - Louison Bobet - Good looking and great feeling

Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Produktnyt: Pirelli lancerer dæk designet specifikt til det danske vintervejr
Pirelli begyndte deres tilbagetog til cykelsporten for lidt over et år siden, og nu har den italienske dækfabrikant lanceret et dæk, der er specifikt designet til det danske vintervejr.
Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Test: Bkool Smart Pro 2
Bkool har lavet er rigtigt godt bud på en Smarttrainer, der er fornuftig til prisen og som kan bruges til forskellige online træningsplatforme.
Test: Bédée 43 ML base layer fra Louison Bobet
En lækker svedtrøje som ikke sidder malet på og derved henvender sig til mange ryttertyper.
Adventskalender: Få Michael Valgrens bog til halv pris
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.

Instagram #motionsfeltet

Verdens første kommercielle e-cycling hold er dansk - Er du god nok, kan du komme på
Fusion ECT er verdens første kommercielle e-cyling hold. Holdet har tolv ryttere på kontrakt, og efter lanceringen for seks uger siden har interessen været så stor, at holdet nu etablerer et ”stagiare”-hold, som vil gå under navnet Fusion EVO. Hvis du er god nok, kan du blive en af dets ryttere.
Produktnyt: Specialized Angi
Specialized lancerer banebrydende teknologi, som giver venner og familie besked, hvis uheldet er ude og fortæller dem præcis, hvor du er, så hjælp kan sendes afsted. Feltet.dk har eksklusivt fået teknologien til test og talt med ingeniørerne bag udviklingen.
Test: Isolés vinterjakke og vintertights
Isolés’ første vinterkollektion byder på veldesignede produkter, som klarer sig fremragende i test.
Knivblade på MTB-rute i Svendborg: rytter fik flænset sit dæk
En morgentur på mountainbikeruten i Hallindskoven ved Svendborg endte med et flænset bagdæk, da René Pedersen fra lokalområdet søndag var en tur i skoven.
BLACK WEEKEND PÅ FELTET.DK - SPAR OP TIL 75%
Feltet.dk går amok på vores webshop og sænker priserne på de fleste varer fra imellem 15% til 75%. 
Brosten, bryggerier og berygtede bakker
To af de fem monumentklassikere, Flandern Rundt og Liege-Bastogne-Liege, køres i Belgien, og enhver cykelinteresseret er velkommen til at prøve sig selv af på de skrappe stigninger og lumske brosten. Ud over en fornem cykeltradition har Belgien rigtig meget at byde på - både gastronomisk, historisk og kulturelt - og landet er på alle måder et besøg værd.
Produktnyt: Sportspleje til kvinder fra QM Care
QM står for ‘Quality in Massage’ og deres produkter er baseret på 100 % naturlige ingredienser og udviklet til at hjælpe med at reducere spændinger og ømhed i musklerne samt give afslapning til atleter.
Test: Pronghorn MTB Hardtail Alu 29 - GX Eagle 1x12
Pronghorns letvægts aluminium hardtail mountainbike opfylder cross country-rytterens basale behov for en let og hurtig cykel med en god responsivitet og samtidig til en fornuftig pris.
GOOD VIBES ONLY – CANYON//SRAM Zwift Academy 2018 – et overraskende godt sted at starte på en hometrainer
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Test: Isadore Thermerino Jersey
Isadore er et hjertebarn tilhørende de tidligere professionelle cykelbrødre Martin og Peter Velits.
GOOD VIBES ONLY – LOUISON BOBET – Good looking and great feeling
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
CykelSportMessen - alle gode gange 11
Over 50 udstillere står klar, når Roskilde Kongrescenter åbner op for den 11. udgave af CykelSportMessen, og Feltet.dk og Motionsfeltet.dk er som så ofte før til stede på messen.
Test: Canyon Grail
Grail er Canyons nyeste skud på stammen, når det kommer til terræncykler. Kategorien, som tidligere var domineret af cross-disciplinen, er nu blevet kraftigt udvidet med den kategori, som populært hedder ’Gravel’.
Rydhave Slots Efterskole: Hvis du mener det alvorligt
Det er ikke kun for sjov, når Rydhave Slots Efterskole tilbyder cykelsport som en af disciplinerne på interesseområderne.
Produktnyt: Cannondale Habit 2019
Udviklingen af de forskellige segmenter af mountainbikes er i konstant udvikling. Også hos Cannondale som inviterede os til Tyrkland for at se nærmere på deres seneste kreation. Vi tog derfor en tur til Freibur for at se nærmere på, og ikke mindst prøvekøre, den nye Cannondale Habit 2019.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Produktnyt: Pirelli lancerer dæk designet specifikt til det danske vintervejr
Pirelli begyndte deres tilbagetog til cykelsporten for lidt over et år siden, og nu har den italienske dækfabrikant lanceret et dæk, der er specifikt designet til det danske vintervejr.
Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Hærvejsløbet satser på elcykler
Når Danmarks største cykelevent skydes i gang lørdag 29. juni 2019, bliver det ikke kun med rå pedalkraft. Nu åbner arrangørerne også officielt for elcykler.
Test: Bkool Smart Pro 2
Bkool har lavet er rigtigt godt bud på en Smarttrainer, der er fornuftig til prisen og som kan bruges til forskellige online træningsplatforme.
Test: Bédée 43 ML base layer fra Louison Bobet
En lækker svedtrøje som ikke sidder malet på og derved henvender sig til mange ryttertyper.
Adventskalender: Få Michael Valgrens bog til halv pris
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat