Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 28.08.2018 @ 17:00

Danske Python Pro har været en fast bestanddel på den danske kontinentalscene i mange år efterhånden. Rammerne fra firmaet i Vordingborg har således båret flere danske ryttere til sejre både på hjemlig asfalt og også i flere udenlandske løb.

Introduktion

Sidste sæson lancerede Python deres Aero1-ramme, som nød bred anerkendelse og som var det foretrukne våben for rytterne på BHS-Almebprg Bornholm. Vi var da også ret så begejstrede for den her på Feltet.dk, da vi havde den igennem testmøllen.

 

I år har Python så fortsat udviklingen og lanceret nyeste familiemedlem; Stealth.

 

Vi har haft fingrene i den nye model og bringer her vores første indtryk af raceren. Senere kan du læse en fyldig og mere grundig test.

 

 

First Ride

Da Python sidste sæson lancerede Aero1-rammen og dermed tog et stort skridt ind på markedet for de mere rendyrkede, aerodynamiske racere, gav det en del genlyd på det danske marked. Det var som om, at Python for alvor tog et skridt op ad rangstigen og Aero1-cyklerne tiltrak sig masser af misundelige blikke rundt op på de danske landeveje.

 

Stealth vil helt sikkert gøre det samme, det tør jeg godt lægge hovedet på blokken for!


Den har for det første en relevant geometri, som følger de tendenser, som markedet udstikker i disse tider og så er den veludført.

 

For det næste, så er den relevant for alle ryttertyper og til alle terræner. Hvor Aero1 er et mere kompromisløst fartmonster til fladt terræn, så er Stealth lavet til at være mere alsidig.

 

Python siger da også selv, at det ikke er en erstatning, men et supplement i deres sortiment.

 

Cyklen egner sig stadig til sprinteren eller tempospecialisten, men den kan nu også klatre og geometrien egner sig nu også bedre til mere kuperet terræn.

 

 

Klart en racer!

Når man triller ud på Stealth-raceren for første gang, så står det hurtigt klart, at der åbenlyst er prioriteret egenskaber, som understøtter rytteren som kan lide at race. Det er ikke overraskende.

 

Stealth er udviklet sammen med rytterne fra BHS-Almeborg Bornholm og et af fokuspunkterne har været at gøre den kontant og stiv, så man for alvor kan trække nogle accelerationer ud af den, når den trædes an.

 

Det mærker man tydeligt, for cyklen er direkte at have med at gøre og den er ligeså stiv, som man forventer af en professionel racer.

 

Jeg er så heldig, at en af mine faste træningsruter har masser af rullende bakker på 200-300 meter, hvor man for alvor kan sætte sådanne egenskaber på prøve. Her er det en fornøjelse at træde cyklen op i fart og den reagerer prompte og præcist, når man fyrer den af. Der er masser af stivhed i krankboksen, så kræfterne ikke går til spilde.

 

 

Fine køreegenskaber

I sving og kurver giver Stealth fin tryghed, er mit indledende indtryk.

 

Den er rolig og den overstyrer i hvert fald ikke, som mange andre ultrastive rammer indimellem kan gøre. Jeg glæder mig til at køre endnu flere kilometer på rammen og vænne mig endnu mere til den, så jeg bedre kan vurdere balancen og følelsen i sving.

 

Rammen synes også umiddelbart at være dimensioneret fint til rammen. Skiverne leverer utvivlsomt en mere kontant og kraftig bremsekraft, men det er også vigtigt, at rammen reagerer rigtigt, for at køreegenskaberne bibeholdes eller forbedres. Her er det umiddelbare indtryk, at sammenspillet er fint og at rammen fint håndterer selv kraftige opbremsninger ind i sving uden at det går ud over køregenskaberne.

 

Testcyklen er monteret med Rebel-hjul, som også kontinentalrytterne kører med. De føles skarpe og hurtige, og med en god allround-performance, så de tager ved, når der skal accelereres, men også holder farten godt på lige tonserstykker.

 

Alt i alt, så er mit første indtryk, at Python har opnået deres mål med en mere alsidig racer, som stadig er tro mod sit race-ophav og er rigtigt stiv!

 

Glæd dig til flere betragtningen og en fuld test snart.

 

Stillet til rådighed af: Python Pro

Se verdensmester Valverdes nye cykel og udstyr
Man er ikke i tvivl om, at det er verdensmesteren, der kører rundt på denne cykel.
Elcykler stormer - ny klub og UCI arrangerer VM
Elcykler boomer på verdensplan, men indtil videre er salget ikke eksploderet i Danmark, men det stiger dog hvert år. Men producenterne og grossisterne i Danmark forventer, at de næste to år slå elcykler for alvor igennem i Danmark også. 
CykelSportMesse i Aarhus med gratis adgang
Efter 10 års succes i Roskilde, gør CykelSportMessen nu sit indtog i Aarhus. Messen slår dørene op lørdag den 26. og søndag den 27. oktober - og der er gratis adgang.
Mecklenburg Vorpommern åbner op for spændende cykelmuligheder
Mecklenburg Vorpommern er på mange måder en uopdaget perle for cyklister. Som delstat i det gamle Østtyskland har området ligget i mølpose adskillige år, og man er nu i fuld gang med at modernisere, så alt kommer op på vestligt niveau.
Job: Bjarne Egedesø A/S søger Servicetekniker/Intern sælger
Egedesø søger en ny medarbejder, og det kunne måske være dig? Se nedenstående stillingsopslag.
Test: Roeckl Ibros cykelhandsker
Roeckl er specialister i cykelhandsker og ses jævnligt på flere topatleter - tidligere har blandt andet vores egen Lasse Norman Hansen brugt handskerne flittigt under hans banetriumfer.
Smukke panoramaudsigter og udfordrende nedkørsler
Hohe Salve i Kitzbüheler Alpen er stedet, hvor du finder et stort net af brede grusstier velegnede til gravel-bikes eller hardtail-mountainbikes samt tekniske og udfordrende nedkørsler, der er perfekte til brede dæk og fuldt affjedrede trial-bikes.
Produktnyt: Garmin lancerer samarbejde med Spotify
Spotify kan nu integreres med alle kompatible Garmin musikure, så brugerne kan lytte til offline-playlister direkte fra håndleddet.
Tør du prøve kræfter med den ultimative styrkeprøve?
Styrkeprøven i Norge er verdens længste og ældste årlige cykelløb på landevej. Det er en fantastisk udfordring for motionisten, der gerne vil prøve sig selv af.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat